Acill..! Misafir Çay Menüsü Akşama ...

foreveryours

Çınar'ım....
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2010
1.091
88
363
Kızlar yalnış yere açtım farkındayım ama,diger yerde bu kadar çabuk gözükmezdi az bi vaktim var...

Akşama eşimin iş arkadaşı,hanımı ve annesi gelicek çaya..
Fakat ilk defa geliyolar,ne yapıcam hiç aklıma bişey gelmiyo.
Pratik,güzel tarif istiyorummm.Yardım edin lütfen.

Top kek,
Yufka börek,
patates salatası

ıslak kek güzel olabılır ( çıkolata soslu )
börek yapabılırsın gül böregi ( ıspanak ya da peynırlı )

güzelde patates salatası yaparsın canım bol lımonlu marullu soganlı

bırde marketten hazır kurabıyelerden al zengın doyurucu hoş bır menu olur ılk aklıma gelen bunlar oldu zahmetsız :44:

Son düzenleme:
bak şimdi hazır kakaolu kek al
bi büyük kase içinde onu ellerinle parçala sonra içine 1 çay bard.süt ve fındık ve ya ceviz koy
sonra ellerinle yuvarlak şekiller ver
üstüne de hazır çikolata soslarından yapıp dök miisss (google bakabilirsin çikotop )

sonra yufkadan bi börek

bi de havuç tarator olabilir

hem de hafif olur tıkamaz insanları

çikolata soslu ıslak kek yada rulo pasta (ikisi de hızlı ve gösterişli)
şekerli, hindistan cevizli, baharatlı milföy çubukları
kısır ya da mercimek köfte

annemin patatesli böregi (daha sevmiyen görmedim pataesli börek yemiyenlerde dahil )

yumuşacık poğaça (nette böyle yazarsan çıkar link atabilirim )

tatlı olarakta elmalı turta güzel yapabiliyorsan süper olur

bim yada a101 de satılan hazır kol böreklerinden var alıp fırına atın ,çok güzel oluyor..

çikolata parçacıklı(damla çikolata) un kurabiyesi yapın hem pratik hemde güzel..

yine bimde satılan hazır yaş pasta kekini alıp,yaş pasta yapabilirsin oda pratik..

ardından meyve ikram edersin..

çikolata soslu ıslak kek yada rulo pasta (ikisi de hızlı ve gösterişli)
şekerli, hindistan cevizli, baharatlı milföy çubukları
kısır ya da mercimek köfte

arkadaşın konusunu işgal ettim ama acaba bana ıslak kekinizin tarifini verebilirmisiniz ama sosunda çiğ yumurta olmasın ayrıca şu milföy çubuklarınıda istiyorum konu sahibi arkadaşım kolay gelsin eğer yapabiliyorsan mercimek köftesi yap derim ben dondurmalı irmik helvası ve börek olabilir

benim bahsettiğim tarifin sosu pişiriliyor. harika yumuşacık bir tarif. dur onu kopyala yapıştır yapayım.
milföy çubukları için de kare milföyü 5 uzun dilim şeklinde kes. önce suya sonra ister şekere ister hindistan cevizine yada susama batır( şekerli olanları tepsinin kapak tarafına gelicek şekilde diz. dip tarafta yanıyor.) baharatlı için de ben kırmızı toz biber kullanıyorum. hem göze hem mideye bayram ettiriyorlar

çikolata soslu ıslak kek

Malzemeler :
3 tane yumurta
1.5 su bardagi tozseker
1 su bardagi siviyag
1 su bardagi demlenmis cay ( cayin demlenmis ve süzdürülmüs hali )
4 yemek kasigi kakao
1 tatli kasigi tarcin
1 tane kabartma tozu
1.5 su bardagi un
Cikolata sosu icin gerekli Malzemeler
2 su bardagi süt
1 cay bardagi seker
1 yemek kasigi un
1 paket vanilya
2 yemek kasigi kakao
1 yemek kasigi tereyagi

Sonradan pisen cikolata sosumuza bir cay bardagi süt koyucagz kivami inceltip kabuklanmasini önlemek icin
Yapilisi :
Ilk önce bir su bardagi kadar cay demleyelim caydanligimizda,demlenmis cayimizi bir su bardagina süzerek aktarip ilinmasini bekleyelim.sonra seker ile yumurtalari üc dakika iyice cirpalim,cirptigimiz karisima geriye kalan tüm malzemeleri katip cirpamaya devam edelim.Malzemeyi yaglanmis uzun bir borcama dökelim ve 185 dereceli firinda 25 dakika kapar pisirelim.kekimizi catal yardimi ilede pisip pismedigini ögrenebilirsiniz.Kekimiz Firinda piserken biz üzerine dökecegimiz sosu hazirlayalim.

Tüm malzemeyi bir tencereye alip kaynayana kadar iyice pisirelim.Pisen sosumuzu kenara alip soguyana kadar arada devamli cirpalim.sosumuza sonra bir cay bardagi süt döküp iyice cirpalim.Kekimiz pisince firindan cikartip iki dakika bekleyelim ve sonr aüzerine cikolata sosumuzu dökelim.Kek hemen sosu cekmeye baslayacaktir.Üzerinede hindistan cevizi serpistirip disarda bir kac saat sogumasi icin bekleyelim.soguduktan sonra dilimleyip servis yapalim.
Afiyet Olsun

Peynirli börek
Patates salatası
Kurabiye ve ardından meyve verebilirsin.

Mrb.Tatli olarak Revani yapabilirsin.Hem cabuk bi tatli kekini cirpip serbetini bes dakika kaynatiyosun.
Hazir yufkayla bohca boregi yapabilirsin.icini zevkine gore hazirlarsin.
Yada milfoyle guzel bi borek.
patates salatasi olur yanina.

çikolatalı ıslak kek
börek ya da peynirli poğaça
patates salatası
sarma da güzel olur bence
fırında da güzel poğaça ve kekler satılıyo atın da alabilirsiniz

selam..
bence bi çeşit salata(ben aksamları genelde havuc tarator tercıh edıyorum hafıf)
bi çeşit börek
kek
ve kurabıye

kurabıye konusunda daha once tarıf veren oldumu bılmıyorum ama benım kurtarıcı kurabıyem var
ani misafir için
1 paket krem şanti(toz seklınde kullanıyosun cırpmıyosun)
1 su bard. sıvı yağ
3 su bard un,,unu yavas yavas ekle bazen 2-2,5 bardakta yeterlı olabılıyor..
yuvarla pişir,çıkınca hafifi ılıyınca pudra şekerı serp bukadar:)=

benim sip sak seyleri vereyim acil durum menusudur her daim milfoy hamurundan gul boregi ic malzeme sana ait her turlusu olur ben patatesli yapiyorum bazen ispanakli bazende peynirli cok guzel oluyor pratik birsey zaten etimek tatlisi sip sak oluyor hemen al marketten yanindada bol yesillikli kisir yada mercimek kofte ahanda bitti gitti guzelde demleme cay ohhhhhh missss gibi

bu arada bı alternatıf tatlı daha yazmak ıstedım

ırmık tatlısı

1lt süt
10 kaşık şeker
10 kaşık irmik
1 paket vanılya
bunları pişir göz göz olup kıvam alınca ıslattıgın borcama yarısını dök,diger yarısına yarım paket falan göz kararı kakao koy
sonra o döktügün beyazın üstüne ceviz ve tarçın serpip,kakaolu ırmıgı tekrar dök..üstüne hındıstan cevızı...
ben tek renk sevmıyorum ırmık tatlısın bu sahane oluyo:)

dün akşam çaya misafirlerim vardı, peynirli tepsi böreği, üzümlü cevizli kek, kısır ve makarna salatası yaptım. Çok beğendiler. Ardından meyve ikramı..

Dün akşam benim de çaya misafirim vardı.. Çikolata soslu etimek tatlısı, oktay ustanın fırında tencere böreği, sarma ve kurabiye ikram ettim. Yemekten sonra gelindiği için tok olunuyor, çok yaptığında ziyan oluyor.

Tencere böreği çok pratik oluyor, daimi kurtarıcım.. Kaşar sucuk peynir var içinde, çok beğeniliyor. Tencere yerine bor cam kullanıyorum ve peynirli maydanozlu da yapıyorum.

bebişim sana acil misafir menüsü vereyim hemen

1-kasede kumpir ( accayip bişey ) beğenmeyen görmedim şimdiye kadar
2-ıspanak pastası ( çok kolay ,sakın zor sanma ) tarifini özelden veririm
3-tavuklu bohça böreği ( o da kolay gözün korkmasın sakın )

bunları şimdi tabakta düşün ,hem göz hem karın doyurucu ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…