Acilen Bir Düzen Şart

2haftada bir tam gün alıyorum.cam yer silme toz alma halı ve koltuk silmeyi abla yapıyor.dger günlerde arada ben elektrikli süpürgeyle geciyorum.oh tertemiz.benim sıkıntım işim cok yogun ve agır
Almayı düşündüğüm ablanın tercihi de yarım gün, bir de eğer yarım gün alırsam işi uzaktan halledeceğim yani iş günümden azalacak öteki türlü tam gün de çocuğumdan çalmışım gibi hissedeceğim o yüzden yarım gün mantıklı gibi geldi...
Allah kolaylık versin işinizde ...

Ben yarım gün temizlik olayını sevmiyorum..bir şeyler eksik kalıyo ister istemez yetişmiyor yapan kişiye de üzülüyorum hem çalışma günü gidiyor hem yoruluyor diye..o yüzden haftada bir yarım gün yerine iki haftada bir tam gün alıyorum..herşey tam olarak yapılıyor..iki haftada bir düzenli temizlik olunca zaten o kadar kirlenmiyor ev.
Ablanın tercihi de yarım gün gitmek gününün kalanını çocuğuna ayırmak o yüzden içim rahat, diğer kısma da üstteki yorumda cevap verdim:) teşekkür ederim tecrübenizi paylaştığınız için :)

Calismadiginiz gunler erken kalkip toz alabilirsiniz,evdeki herkes kalktiysa nevresim degistirebilir,utu yapabilirsiniz. Mutfak temizleyebilir veya dolap ici temizleme duzenleme yapabilirsiniz. Ben su an calismiyorum,bir oglum var ve esim evdeki her turlu isi yapar. Evim de cok musait oldugundan bu saat itibariyle supurme silme isleri bitti mesela. İsin sirri erken kalkmak.

Temizlige gelen yardimci hanimdan yarim gun icin supurme silme ve wc banyo temizligi rica edilebilir. Fazlasi olmaz
Erken kalkmak için uyumam lazım 1 aydır diş hastalık vs derken günde max. 2,5-3 saatle yaşamaya çalışıyorum. Uyku arasında babasına asla gitmeyen bana yapışık uyumayan bir kuzum var... uyku en büyük sorunu doğduğundan beri doktorlar hiç bir problem yok uyumayı sevmiyor diyor... sabaha karşı uyuduğu için erken iş yapamıyor evdeysem uyuyorum...

Bilmiyorum fazla mı ben de evde olup yardımcı olacağım ama en iyisi karşılıklı konuşarak orta yol bulmak olacak sanırım. Teşekkür ederim

Hafta 7gün haftanın 3/4 günü çalışıyorsunuz yetişmiyor diyorsunuz yapmayın haftanın 6 günü sabah 8 akşam 6 çalışan hatunlar ne yapsın
Haftalık bir yada yarım gün kadın alsanız yetişir bence biraz program biraz az eşya işin çözümü olacaktır

Ben de düzen delisi bir insanım.
Bir bu huyumu bırakamadım, çevrem ve arkadaşlarım kızıyorlar, yıpratıyorsun kendini diye.

Ben rutin günümü anlatayım size, belki içinden almak istedikleriniz, kendinize göre uygulamak istedikleriniz olur.
2 çocuk annesiyim, yaşları da ufak, 5 gün çalışıyorum sabah 08:00 - 17:00 mesaim.

Akşam eve eşimden evvel geldiğim için, bana kolaylık oluyor, eksik yemeğim varsa hemen ayarlıyorum.
Dün akşam mesela çocuğu kreşten aldım, markete uğradım, yemeklik eksikler vardı onları aldım.
Sonrasında eve geçtik, kreşten aldığım oğlumun üstünü başını değiştirdim.
Annem ilgileniyor küçük oğlumla, annemle birer kahve yaptık (genelde yaparız) oturduk sohbet ettik biraz.
Sonra annem gitti, ufaklığı aldım, onun üstünü başını değiştir elini yüzünü yıka faslı.
Banyo paspaslarını kaldırdım silkeledim, mutfakta ufak bir paspasım var onu kaldırdım silkeledim.
Süpürge açtım, evi bir süpürdüm.
Mutfağa daldım sonra, mutfağı düzenledim (annem temizlik ve düzen anlamında birşey yapmaz, ben yapmasını uygun bulmadığım için, zaten yoruluyor, çocuk ile ilgilenmesi benim için en büyük yardım zaten)
Sonra çocukların oyuncaklarını çıkardım, onlarla biraz ilgilendim.
Oyuna dalınca onlar, tekrar mutfağa geçtim akşam yenileceklerini çıkarttım.
O ara eşim geldi, onun aldıklarını yerleştirdim dolaba.
Sonrasında o geçti içeriye çocuklarla ilgilenmeye, ben de mutfağa yemekleri ısıttım.
Oturduk ailece yemek yedik.
Sonra sofrayı toparladım.
Ardından yemek yapacaktım (ekşili köfte - ayıptır söylemesi) hemen malzemelerini çıkarttım.
Köfteyi yoğurdum, minik minik topçuklar haline getirdim ve sonrasında yemeği yaptım.
Yemeği pişmeye bırakınca, yine mutfağı toparla derken büyük oğlum artık isyanlarda tabii.
Normalde onlarla daha çok ilgileniyorum, ancak ertesi güne yemeğim olmayınca böyle sıkıntım oluyor.
Eşim çocuklar ile ilgilenirken ben de en hızlı şekilde yemekleri yapmaya çalışıyorum.
Sonra onun istediği oyunları oynadık biraz, puzzle çıkarttık, biraz ilgisini toplamaya çalıştım.
Sıkıldı bir süre sonra ve artık uyku vakti de gelmişti zaten.

Onu uykuya hazırladım önce.
Eşim ile çekildiler çocuk odasına, kitap okunuyor uyumadan evvel.

Ben de ufaklığı aldım, yatak odasına geçtim.
Hemen uyudu güzel evladım beni yormadı maşallah.

Sonra eşim odadan çıkıyor ve ben de ufak oğlumu çocuk odasına yatırıyorum.
Abi kardeş aynı odada yatıyorlar.

Sonra bir kahve yaptım ve eşim ile sohbet ettik biraz.
Saat 11 gibi de yattık.

Sabah yine aynı rutine uyandım haliyle, 06:30 alarmım çaldı ve işe hazırlanma.
Çocuğun kreşe giyeceği kıyafetleri geceden hazırlamayı unuttuğum için onları toparladım sabah.
Kahvaltılıkları çıkarttım buzdolabından anneme kolaylık olsun diye.
Toparlanıp çıktım evden.

Genelde klasik bir günüm böyle geçiyor koşuşturma içerisinde.

15 günde bir ben de destek alıyorum bir kadından.
Genel temizlik yaptırıyorum.
Ancak ben de en az onun kadar çalışıyorum.
Çocukları ya annanesine ya da babaannesine bırakıyor eşim, temizlik zamanında.
Kadın salondan başlar genelde, camlar, perdeler, tozlar, koltukların tozunu da alır bezle mesela, zaten temizdir genelde koltuklarım o yüzden her 15'te bir sildiğinden de çok uğraştırmıyor onu.

Halı sildirmem asla, düzenli İlkbaharda ve Sonbaharda halılarımı yıkamaya veriyorum.
Bir de çok ciddi lekelenmeler olduğu zaman yıkamaya veriyorum.

O bir yeri temizlerken ben başka işler yapıyorum mesela.
Ayakkabılığı düzenlemek, çekmecelerimi düzenlemek, derin temizlik işlerini ben yapıyorum.
Misal mutfak kısmında, mutfak dolaplarımın içlerini ben silerim, fayanslarını ben silerim (biraz büyük mutfağım var) o sadece dolap kapaklarını siler mesela. Dolapların içini ben düzenlerim.
Buzdolabının içini ben temizlerim o sadece dışını siler, yerinden çeker altını ve arkasını temizlemek için.

Gardrop üstlerini o siler mesela, yatağın altının tozlarını o alır.
Ben genel anlamda daha ince işleri yaparım.
Onun değil de benim düzenlemem gereken şeyleri yaparım ki, düzenledikçe de temizlerim.

Ben geldim merhaba :)
Ev işinden nefret ederim ve şu an doğum dolayısıyla evdeyim
Ev 1+1
Ve ben günlerce temizlik yapıp bir arpa boyu yol alamıyorum
Şimdi diyecekler 1+1 evin temizliğinde ne var?
sorun ev değil benim. tembelim valla. çok da eşyam var gibi elemem, evden göndermem lazım.
her Gün bugün evi temizliycem düzen kuracağım ümidiyle başlayıp daha fena halde dağılmış şekilde bitiriyorum.
yardımcı bulmam şu an mümkün değil.
ben de ne yapacağımı bilmiyorum :)

Ben de düzen delisi bir insanım.
Bir bu huyumu bırakamadım, çevrem ve arkadaşlarım kızıyorlar, yıpratıyorsun kendini diye.

Ben rutin günümü anlatayım size, belki içinden almak istedikleriniz, kendinize göre uygulamak istedikleriniz olur.
2 çocuk annesiyim, yaşları da ufak, 5 gün çalışıyorum sabah 08:00 - 17:00 mesaim.

Akşam eve eşimden evvel geldiğim için, bana kolaylık oluyor, eksik yemeğim varsa hemen ayarlıyorum.
Dün akşam mesela çocuğu kreşten aldım, markete uğradım, yemeklik eksikler vardı onları aldım.
Sonrasında eve geçtik, kreşten aldığım oğlumun üstünü başını değiştirdim.
Annem ilgileniyor küçük oğlumla, annemle birer kahve yaptık (genelde yaparız) oturduk sohbet ettik biraz.
Sonra annem gitti, ufaklığı aldım, onun üstünü başını değiştir elini yüzünü yıka faslı.
Banyo paspaslarını kaldırdım silkeledim, mutfakta ufak bir paspasım var onu kaldırdım silkeledim.
Süpürge açtım, evi bir süpürdüm.
Mutfağa daldım sonra, mutfağı düzenledim (annem temizlik ve düzen anlamında birşey yapmaz, ben yapmasını uygun bulmadığım için, zaten yoruluyor, çocuk ile ilgilenmesi benim için en büyük yardım zaten)
Sonra çocukların oyuncaklarını çıkardım, onlarla biraz ilgilendim.
Oyuna dalınca onlar, tekrar mutfağa geçtim akşam yenileceklerini çıkarttım.
O ara eşim geldi, onun aldıklarını yerleştirdim dolaba.
Sonrasında o geçti içeriye çocuklarla ilgilenmeye, ben de mutfağa yemekleri ısıttım.
Oturduk ailece yemek yedik.
Sonra sofrayı toparladım.
Ardından yemek yapacaktım (ekşili köfte - ayıptır söylemesi) hemen malzemelerini çıkarttım.
Köfteyi yoğurdum, minik minik topçuklar haline getirdim ve sonrasında yemeği yaptım.
Yemeği pişmeye bırakınca, yine mutfağı toparla derken büyük oğlum artık isyanlarda tabii.
Normalde onlarla daha çok ilgileniyorum, ancak ertesi güne yemeğim olmayınca böyle sıkıntım oluyor.
Eşim çocuklar ile ilgilenirken ben de en hızlı şekilde yemekleri yapmaya çalışıyorum.
Sonra onun istediği oyunları oynadık biraz, puzzle çıkarttık, biraz ilgisini toplamaya çalıştım.
Sıkıldı bir süre sonra ve artık uyku vakti de gelmişti zaten.

Onu uykuya hazırladım önce.
Eşim ile çekildiler çocuk odasına, kitap okunuyor uyumadan evvel.

Ben de ufaklığı aldım, yatak odasına geçtim.
Hemen uyudu güzel evladım beni yormadı maşallah.

Sonra eşim odadan çıkıyor ve ben de ufak oğlumu çocuk odasına yatırıyorum.
Abi kardeş aynı odada yatıyorlar.

Sonra bir kahve yaptım ve eşim ile sohbet ettik biraz.
Saat 11 gibi de yattık.

Sabah yine aynı rutine uyandım haliyle, 06:30 alarmım çaldı ve işe hazırlanma.
Çocuğun kreşe giyeceği kıyafetleri geceden hazırlamayı unuttuğum için onları toparladım sabah.
Kahvaltılıkları çıkarttım buzdolabından anneme kolaylık olsun diye.
Toparlanıp çıktım evden.

Genelde klasik bir günüm böyle geçiyor koşuşturma içerisinde.

15 günde bir ben de destek alıyorum bir kadından.
Genel temizlik yaptırıyorum.
Ancak ben de en az onun kadar çalışıyorum.
Çocukları ya annanesine ya da babaannesine bırakıyor eşim, temizlik zamanında.
Kadın salondan başlar genelde, camlar, perdeler, tozlar, koltukların tozunu da alır bezle mesela, zaten temizdir genelde koltuklarım o yüzden her 15'te bir sildiğinden de çok uğraştırmıyor onu.

Halı sildirmem asla, düzenli İlkbaharda ve Sonbaharda halılarımı yıkamaya veriyorum.
Bir de çok ciddi lekelenmeler olduğu zaman yıkamaya veriyorum.

O bir yeri temizlerken ben başka işler yapıyorum mesela.
Ayakkabılığı düzenlemek, çekmecelerimi düzenlemek, derin temizlik işlerini ben yapıyorum.
Misal mutfak kısmında, mutfak dolaplarımın içlerini ben silerim, fayanslarını ben silerim (biraz büyük mutfağım var) o sadece dolap kapaklarını siler mesela. Dolapların içini ben düzenlerim.
Buzdolabının içini ben temizlerim o sadece dışını siler, yerinden çeker altını ve arkasını temizlemek için.

Gardrop üstlerini o siler mesela, yatağın altının tozlarını o alır.
Ben genel anlamda daha ince işleri yaparım.
Onun değil de benim düzenlemem gereken şeyleri yaparım ki, düzenledikçe de temizlerim.

çok özendim maşallah size
ama şunları iki gün yapsam 2 ay yatak döşek yatarım :KK70:

Yarım gün gelen yardımcı evi süpürür ( tüm eşyaları kaldırır yani kanepe koltuk vs öyle süpürür) siler toz alır mutfak dolaplarının yüzlerini siler WC banyo temizler balkonları temizler ve biter yarım gün yani benim evim 165 metrekare başka bir işe zaman kalmaz hiç yaptırmadım
Ha zorlasanız yap deseniz yapmaz mı evet yapar ama o da insafsızlık olur bilmiyorum ben yapamam hakkına girmekten çok korkarım
Benim saydığım işler haricinde talepleriniz de varsa o zaman siz tam gün almalısınız
Ya da diğer bir ihtimal bir kaç tam gün üst üste alın ev düzene girsin sonra yarım güne geçin

Son düzenleme:
Ben geldim merhaba :)
Ev işinden nefret ederim ve şu an doğum dolayısıyla evdeyim
Ev 1+1
Ve ben günlerce temizlik yapıp bir arpa boyu yol alamıyorum
Şimdi diyecekler 1+1 evin temizliğinde ne var?
sorun ev değil benim. tembelim valla. çok da eşyam var gibi elemem, evden göndermem lazım.
her Gün bugün evi temizliycem düzen kuracağım ümidiyle başlayıp daha fena halde dağılmış şekilde bitiriyorum.
yardımcı bulmam şu an mümkün değil.
ben de ne yapacağımı bilmiyorum :)
Merhaba
Size bir uyaran lazım şöyle ki misal izlemeyi sevdiğiniz bir dizi var ise onu açarak iş yapın

Ya da dinlemeyi sevdiğiniz müzikleri peşpeşe listeleyip onları dinlerken iş yapın

Saati kur oyunu var çocuklarımla oynardık İnan’ın zevkli oluyor misal mutfağa bakıp burayı 45 dk içinde hallederim diyor ve saat kuruyorsunuz gerçekten de bitiyor yani

Bir de son olarak ödül koyma yöntemiyle iş yapın misal deyin ki bu işim bitsin en sevdiğim tatlıyı alıp yiyeceğim veya şuraya gideceğim ya da işte yapmayı sevdiğiniz ne varsa

Bunlar şimdilik aklıma gelenler inşallah işinize yarayan çıkar içlerinde
Sevgiler

Ben haftada bir yarım gün yardımcı alan ve yıllardır bu düzenle ilerleyen,çalışan bir kadınım.
Benim yardımcım yakın oturuyor,kendisinin isteği de haftanın belli günlerinde yarım gün veya saatli çalışmak yönünde.
Misafirim gelecekse,ütü çoksa,extra 2 saat daha çağırdığım oluyor.
Saatine 25 TL, yarım güne 100 TL ödüyorum
yeni yıl itibariyle.Yarım günde 4 saat kalır.
Bazen sarktığı olur,10-15 dk,fazla veririm o zaman,almak istemez ama hakkı geçsin istemem.
Saat 09:00'da bende olur.
Evde kahvaltı etmediyse mutlaka bizde yemesini söylerim,ben evde olmuyorum çoğu zaman.
Her geldiğinde,sabah sessizliğinde,önce ütüleri yapıp,kaldırır.
Sonra toz alır.
Biz bir hafta salonla mutfağın,
diğer hafta kalan üç odanın camlarını silecek şekilde planlama yaptık.
Dönüşümlü olarak tüm camları 15'de bir silmiş oluyor,fazla kirlenmediği için de çabuk siliniyor.
Sonra sil-süpür yapar.
Tüm bu işler ortalama 2,5 saatte biter.
Evim 120 metrekare,3+1,oğlum 18 yaşında,dolayısıyla evde dağınık,dökük yok.
Fazla eşya da yok,süs,püs vs sevmem.

Kalan 1,5 saatte bir hafta mutfak dolaplarının yüzü+mutfak halısı,lavabolar,
bir hafta oğlanın banyosunu ayrıntılı temizleme,
bir hafta ebeveyn banyosunu ayrıntılı temizleme şeklinde ilerliyoruz.
Eşyaları yenilediğimiz için koltuk silinmiyor henüz.
Halılarda leke vs varsa,zaten bekletmem ben silerim hemen.
Tuvaletleri de her zaman temiz tuttuğum için ayrıntılı temizlikte su tutup dıştan yıkama dışında ona wc temizliği bırakmıyorum.
Bir de ne bileyim,wc temizletmek ayıbıma gidiyor.

Size yatay,yuvarlak,kendi kendine ev süpüren şarjlı süpürgeleri araştırmanızı tavsiye ederim.
Biraz fiyatlı,3.500 TL civarında,temizlik ve düzen meraklısı biri olarak ben almaya niyet ediyorum.
Şimdiden kolay gelsin.

çok özendim maşallah size
ama şunları iki gün yapsam 2 ay yatak döşek yatarım :KK70:

Aman özenmeyin, benimkisi manyaklık.
Kendime kızıyorum.
Ancak evde 2 erkek çocuk olunca, ne kadar dikkat etsemde, ev illa dağılıyor.
Dediğim gibi anneme de birşeyi elletmiyorum, o yüzden de ben önünü alabilmek için kendim ekstra efor sarf ediyorum.
Eşim de ben de düzenli insanlarız.
Allah'tan eşim dağınık bir insan değil, yoksa isyan ederdim gerçekten.
Eşim de destek tabii ki.

Ben o gelmeden genelde evi toparlama çabasındayım, çünkü rahat oluyor, sonrasında oturup bir iki sohbet etme imkanı buluyoruz en azından veya çocuklarla beraber oynama imkanı buluyoruz. Onu yapabilmek adına ben de bu kadar uğraşıyorum.

Ancak bazen güçsüz olduğum, yapamadığım zamanlar oluyor.
O zaman eşim illa eve bir süpürge geçer.
Benim yapamadıklarımı yapmaya çalışır elinden geldiğince.

Benim evime çok misafir gelmez, çalıştığımı bildikleri için.
Ancak nadiren de olsa, illa bir gelenim olur son dakika haber veren.
Ben de kimseyi geri çeviren bir yapıya sahip değilim.
Biraz da bunun vermiş olduğu pimpirikle davranıyorum, çat kapı biri gelirse evi çarşamba pazarı gibi bulmasın gibi.

Çocuklarımı da alıştırdım düzene.
Bir tek çocuk odasında oyuncaklar dağınıktır, evin sağına soluna oyuncak bıraktıklarında kızarım.
Dağıtmayın, toplarlayın diye.
Belki kötü bir davranış ama düzeni de öğrenmeleri gerek.
Biraz da nasıl öğretirsen öyle öğreniyor mantığı da var bende.

Çocuklarım sadece mutfakta yiyecek tüketebilirler, bunlara atıştırmalıklar da dahil.
Yoksa önünü alamam gerçekten.
Bunun gibi şeylere dikkat ederek daha düzgün ve düzenli tutmaya çalışıyorum evimi.

Ben haftada bir yarım gün yardımcı alan ve yıllardır bu düzenle ilerleyen,çalışan bir kadınım.
Benim yardımcım yakın oturuyor,kendisinin isteği de haftanın belli günlerinde yarım gün veya saatli çalışmak yönünde.
Bazen sarktığı olur,10-15 dk,fazla veririm o zaman,almak istemez ama hakkı geçsin istemem.
Evde kahvaltı etmediyse mutlaka bizde yemesini söylerim,ben evde olmuyorum çoğu zaman.
Sonra toz alır.
Dönüşümlü olarak tüm camları 15'de bir silmiş oluyor,fazla kirlenmediği için de çabuk siliniyor.
Sonra sil-süpür yapar.

Tuvaletleri de her zaman temiz tuttuğum için ayrıntılı temizlikte su tutup dıştan yıkama dışında ona wc temizliği bırakmıyorum.

Size yatay,yuvarlak,kendi kendine ev süpüren şarjlı süpürgeleri araştırmanızı tavsiye ederim.
Biraz fiyatlı,3.500 TL civarında,temizlik ve düzen meraklısı biri olarak ben almaya niyet ediyorum.
Şimdiden kolay gelsin.
Merhaba
Siz benim aklımda yeni mezun genç kız olarak kalmışsınız neden acaba şaşırdım şimdi demek 18 yaşında oğlunuz var maşallah rabbim esirgesin
Saygılarımla

Merhaba
Siz benim aklımda yeni mezun genç kız olarak kalmışsınız neden acaba şaşırdım şimdi demek 18 yaşında oğlunuz var maşallah rabbim esirgesin
Saygılarımla
Biyolojik yaşım 45,ruh yaşım 25 diyeyim.
Benden de size sevgiler ve saygılar.

Ben evde olduğum dönemde uygulama indirmiş, yapılacak işleri bölmüş ve alarm kurmuştum. O zaman düzene girmişti biraz. Sonrasında da işe başladım, evde bakıcı olunca ister istemez toplu olmaya başladık. :) ama eşim hala dağınık, o dağınık olmasa her şey daha düzenli olur eminim. Çünkü bir süre sonra ben de pes edip onun gibi oluyorum artık.

Bildiğim kadarıyla yarım gün temizlikte sil süpür, banyo wc temizliği, ocak silinmesi ve bir adet ekstra oluyor. Misal bir halının silinmesi ya da bir odanın camının silinmesi gibi. Eğer ev toplu olursa sil süpürde bir şey yok zaten. Hemen bitiyor, geriye de bolca vakit kalıyor. Yani önemli olan ötelememek. Her şeyi yerne koyarsan hiçbir şey dağılmaz ve yorulmazsın.

Sonra toz alır.
Sonra sil-süpür yapar.

Şimdiden kolay gelsin.

sen al bir bak ben de heves ettim ama benim kedim var

evde süpürge ve kedi bir arada olur mu bilemedim

bende halı da yok güzelce süpürür de kedi ile nasıl geçinir hayvanın canını yakar mı sıkışır vs mi onu bilemedim

S sassyassyy fikrini alayım mı

Erken kalkmak için uyumam lazım 1 aydır diş hastalık vs derken günde max. 2,5-3 saatle yaşamaya çalışıyorum. Uyku arasında babasına asla gitmeyen bana yapışık uyumayan bir kuzum var... uyku en büyük sorunu doğduğundan beri doktorlar hiç bir problem yok uyumayı sevmiyor diyor... sabaha karşı uyuduğu için erken iş yapamıyor evdeysem uyuyorum...

Bilmiyorum fazla mı ben de evde olup yardımcı olacağım ama en iyisi karşılıklı konuşarak orta yol bulmak olacak sanırım. Teşekkür ederim
Benim de normal uyku rutinim gunde 4-5 saattir en fazla. Esiniz de size yardim ediyorsa halloluyor isler. Biz oglumuz dogdugundan beridir ayni duzende devam ediyoruz,esim yemek yapar,utu yapar ben cocukla oynarim mesela. Yardimci hanimin eline cok fazla ev toplama,camasir,mutfak isi vermezseniz geri kalan tum isleriniz yapilmis olur. Kadin geldiginde eviniz toplu olmali mesela yoksa zamaninin cogunu ev toplamaya harcarsa is yapamiyorlar.

sen al bir bak ben de heves ettim ama benim kedim var

evde süpürge ve kedi bir arada olur mu bilemedim

bende halı da yok güzelce süpürür de kedi ile nasıl geçinir hayvanın canını yakar mı sıkışır vs mi onu bilemedim

S sassyassyy fikrini alayım mı

ben iki yıldır kullanıyorum yaklaşık olarak. çok memnunum benden iyi temizliyor :KK70: halı yok bende de. dümdüz süpürüp gidiyor ben sadece salon mutfak ve girişi ayarlamıştım yoksa şarjı bitip köpeğimle iddialaşıyorlardı :KK70: köpeğimin safety circleına girmediği sürece hiç sorun olmuyordu onunla ilgilenmez bile benimki biraz umursamaz. ama kediyi bilemem.

Yarım gün gelen yardımcım sil süpür yapıyor her hafta bir cam siliyor ocak tezgah dolap vs herşey de siliniyor tabii

Yani bir hafta salon camları, bir hafta iki küçük oda, bir hafta yatak odası camı, bir hafta da mutfak camı var

Ama kışın cam yerine buzdolabı vs siliyor

Rutine ek olan işine kendi karar veriyor ben ekstra bir şey istersem de onu yapıyor

3-4 gün çalışıp evle ilgilenmemek:işsiz:
Bilemedim neyse

Bence;
Önce tam gün hatta iki gün birini ayarlayıp evi baştan aşağı dip köşe temizletin.
Sonra haftada bir yarım gün almaya başlayın.
Ama önce ev iyice temizlensin ki düzen oturabilsin evde.

valla şuraya yaptıklarımı yazsam üstüne spora nasıl gıdıyorsun gız yazardın :ruh:hiç aklıma gelmedi bayan almak.yaz temızliğinde halılarımı bıle kendım yıkarım. kışında sılerım.öyle yorulmaya bayılan biriyım işte.:kızgın:

Arkadaşlar ben de bu konuya nazaran bir soru sormak istiyorum. Haftada bir eve temizlik için yardımcı geliyor. Bir hafta tam gün bir hafta yarım gün geliyor. Ben hiç ütü talep etmedim. Ütü yapmasını istesem ekstra para vermem gerekir mi? Temizliğinden çok memnunum ama kendisi biraz uyanık :)

X