• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acilen bilgisi olan yanıtlasın

bugün doktora gittim ve bir ay sonra tekrar kont. gidicem yavaş yavaş bıraktırcaz dedi ilacı bi 3 ay daha böle kullnamamı söledi umarım bu sefer başarırım .:Saruboceq:

canım umarım hiçbir problem olmadan bırakabiliriz ilaçlarımızı
ama öncelikle sürekli kendimize iyi olduğumuzu ve artık ilaçlara ihtiyacımız olmadığını
telkin etmeliyiz
üstelik eğer haplar bize kendimizi iyi hissettiriyorsa ve bırakınca kötü oluyorsak
kullanmak bırakmaktan daha iyidir diye düşünüyorum
nasıl bir tansiyon hastası yada şeker hastası yıllarca ilaç kullanıyorsa psikiyatrik sorunu
olanlarda düzelinceye kadar elbette bu ilaçları kullanıcaklar
bu kesilme sendromunda bitkisel çayların işe yaradığı söyleniyor sarı kantaron ve melisa
çayı rahatlatıyormuş belki biraz araştırıp bunları içebiliriz
benim teyzem panik atak ve depresyon hastasıydı 6 sene ilaç kullandı ve 6 ay öncede
bıraktı ve hiçbir sorun yaşamadı bol bol yeşil çay tüketti ve asla kahve kola siyah çay
içmezdi doktoru tembihlemişti bende içmiyorum şimdi çünki bunlar tetikleyiciymiş
hatta ben ilk ilacımı kullanmaya başladığım zaman aynı gün içinde kahve nescafe ve kola
tüketmiştim sonrada acillik olmuştum teyzem söyledi doktoruma sorunca öğrendimki doğruymuş kafein içeren yiyecek ve içecek tüketme dedi
acaba sende bayramda bunlardan çok tükettin mi?

canım umarım hiçbir problem olmadan bırakabiliriz ilaçlarımızı
ama öncelikle sürekli kendimize iyi olduğumuzu ve artık ilaçlara ihtiyacımız olmadığını
telkin etmeliyiz
üstelik eğer haplar bize kendimizi iyi hissettiriyorsa ve bırakınca kötü oluyorsak
kullanmak bırakmaktan daha iyidir diye düşünüyorum
nasıl bir tansiyon hastası yada şeker hastası yıllarca ilaç kullanıyorsa psikiyatrik sorunu
olanlarda düzelinceye kadar elbette bu ilaçları kullanıcaklar
bu kesilme sendromunda bitkisel çayların işe yaradığı söyleniyor sarı kantaron ve melisa
çayı rahatlatıyormuş belki biraz araştırıp bunları içebiliriz
benim teyzem panik atak ve depresyon hastasıydı 6 sene ilaç kullandı ve 6 ay öncede
bıraktı ve hiçbir sorun yaşamadı bol bol yeşil çay tüketti ve asla kahve kola siyah çay
içmezdi doktoru tembihlemişti bende içmiyorum şimdi çünki bunlar tetikleyiciymiş
hatta ben ilk ilacımı kullanmaya başladığım zaman aynı gün içinde kahve nescafe ve kola
tüketmiştim sonrada acillik olmuştum teyzem söyledi doktoruma sorunca öğrendimki doğruymuş kafein içeren yiyecek ve içecek tüketme dedi
acaba sende bayramda bunlardan çok tükettin mi?

hadi ya ölemiymiş ? bak benim fenalaştığım gün yani ilk bayramın 3. günü bi neskafe içmiştim bide baklava vardı evde onu yemiştim 3. dilim sonradan da yatmıştım. gece 1,5 gibi uyuyamadım zaten yatakta bi çarpıntı bi göğsümde sıkışma hemen ayaklandım çok ilginçtirki zaten ben öle binde bir ya içerim nescafe yada içmem cola daha fazla içerim.
ama sölediğin iyi oldu canım ya bundan sonra daha dikkatli olurum.peki teyzen nasıl bırakma sendromu yaşamadan atlatmış kaç yaşında merak ettim benim annemde bi süre kullandı sonra kendiliğinden bıraktı ve hiç birşey yaşamadı. 63 yaşında annem acaba yaşla bağlantılımı bizi dahamı çabuk etkiliyo :bbo:

ilacı kullanmamla hergeçengün dahada toparlanıyorum buna sevinsemmi üzülsemmi bilemedim :sinifsinif:

canım hergün dahada toparlanmana sevindim bence sende sevin
çünki normal bir hayat sürmek gibisi yok
ben bu ilaçları kullanmaya başladığımdan beri tam 8 kilo aldım
eskiden manken gibiydim ama olsun sağlık gibisi yok şu ilaçları bi bırakıyım yine veririm
teyzemde 63 yaşında o da zamanla azaltarak bıraktı ama şunu söyler hep eskiden herşeyi
kafama takardım şimdi hiiiiiiiiççççç takmıyorum ve herzaman önce kendimi düşünüyorum
yani bazı şeyleri kafasında bitirmiş
bizde bırakıcaz canım hiç üzülme ben acele etmiyorum belki 6 ay sürecek belkide 1 sene
ama sonuçta eskisinden iyiyim ve uzun sürsede bu ilaçları bırakabileceğime inanıyorum
birde ilacı bırakırken acaba yine hastalanırmıyım diye düşünmemek lazım sanırım

canım hergün dahada toparlanmana sevindim bence sende sevin
çünki normal bir hayat sürmek gibisi yok
ben bu ilaçları kullanmaya başladığımdan beri tam 8 kilo aldım
eskiden manken gibiydim ama olsun sağlık gibisi yok şu ilaçları bi bırakıyım yine veririm
teyzemde 63 yaşında o da zamanla azaltarak bıraktı ama şunu söyler hep eskiden herşeyi
kafama takardım şimdi hiiiiiiiiççççç takmıyorum ve herzaman önce kendimi düşünüyorum
yani bazı şeyleri kafasında bitirmiş
bizde bırakıcaz canım hiç üzülme ben acele etmiyorum belki 6 ay sürecek belkide 1 sene
ama sonuçta eskisinden iyiyim ve uzun sürsede bu ilaçları bırakabileceğime inanıyorum
birde ilacı bırakırken acaba yine hastalanırmıyım diye düşünmemek lazım sanırım

evet berencim bencede sağlık gibisi yok sen ne zamandır kullanıyorsun peki.bide ne kullanıyorsun bende hiç kilo olmadı çok şükür belkide bünyeden bünyeye değişiyor olabilir
sen özelemi yoksa devlet hastanesinde bi doktoramı görünüyorsun ben 2008 de başladım bi ara almadım fakat 2009 gibi tam olarak içmeye başladım. 2 tanesini zaten almadım şimdi tek bi tane kullanıyorum onuda bırakamıyorum ama bu ilk denememdi ve doktor kontrolsüzdü umut ediyorum doktorlar bıraktırıcak ama morel gerçektende çok önemli keyifliyken herşey uçup gidiyo sanki ama düşünceli olunca hemen stress oluyorum oda etkilio bünyemi

ben 200 mg dogmatil 20 mg paksil kullanıyordum şimdi dogmatil 50 mg ye düştü paksile devam ediyorum.Devlet hastanesine gidiyorum canım ilaçlarımı psikiyatristim yazıyo terapimide psikologum yapıyo 2009 temmuzdan beri gidiyorum.İlk rahatsızlandığım zaman haftada bir gidiyordum terapiye sonrada 15 de bir 3 haftada bir ayda bir derken şimdi 1.5 ayda bir gidiyorum.Sen terapi alıyo musun canım çünki terapi ilaçla beraber çok işe yarıyor almıyorsan kesinlikle tavsiye ederim.

ben 200 mg dogmatil 20 mg paksil kullanıyordum şimdi dogmatil 50 mg ye düştü paksile devam ediyorum.Devlet hastanesine gidiyorum canım ilaçlarımı psikiyatristim yazıyo terapimide psikologum yapıyo 2009 temmuzdan beri gidiyorum.İlk rahatsızlandığım zaman haftada bir gidiyordum terapiye sonrada 15 de bir 3 haftada bir ayda bir derken şimdi 1.5 ayda bir gidiyorum.Sen terapi alıyo musun canım çünki terapi ilaçla beraber çok işe yarıyor almıyorsan kesinlikle tavsiye ederim.

hayır bitanem almıyorum aslında istiyorum ama nasıl oluyorki doktoruma mı söylemem gerekiyor istiyorum dye yada onu özel mi alıyorsun.sende panik atak mı var canım o yüzden mi paxsil alıyorsun ben sadece tek ilaç kullanıyorum .
ne kadar sürüyo mesela terapi ne konuşuluyo neler söylüyo soruyoa.s.

evet canım bende panik atak vardı çok şükür geçti ama ilaca hala devam ediyorum
doktorum önermişti psikologumu çünki doktorların konuşmaya fazla zamanı olmuyor
öncelikle ilk rahatsızlandığımda neler oldu neden kaynaklandı neler hissettim onları sormuştu şimdi işte günlük olaylardan konuşuyoruz neler yaptığımı soruyo sıkıldığım yada üzüldüğüm durumlar olursa onlardan bahsediyorum o da bana bu gibi durumlarda nasıl davranmam gerektiğini anlatıyor.Bazen yarım saat bazende 1 saat sürüyor ama önemli olan hiçbirşeyi atlamadan herşeyi anlatman utanıp sıkılmıcaksın açık bir şekilde anlatıcaksınki sana yardımcı olsun.Mesela sana bişi anlatayım doğumdan sonra ben eşimi görmek bile istemiyordum bana dokunmasın istiyordum onu seviyordum ama sanki anne olunca cinsellik artık bitmiş gibi geliyodu ve eşimle beraber olduğumuz zamanlar aklıma geldikçe kızımdan utanıyordum çok kötü bişi yapmışım gibi deliriyordum resmen suçluluk duyuyordum bu durumdan psikologum kurtardı beni halbuki eşim olmasa bugün kızım olmıcaktı ama işte düzgün düşünemiyorsun bazı şeyleri o da sana yol gösteriyor

cnm öncelikle geçmiş olsun.ben 6 senedir antidepresan içiyodum:)1 ay oldu TAM anlamıyla bırakalı.ve bırakma sürecim gecen sene ağustos ayın da başladı.yani toplam da 1 sene sürdü.ben efexor die bir ilaç kullanıyodum.2 sene önce evlenip ist.a geldiğim de dozu 150 mg dı.ist da hiç bir tanıdığımın olmaması 28 yıldır yaşadığım yeri ailemi çevremi bırakıp gelmenin de etkisiyle p.atağıma eşilik eden depresyonum resmen HORTLADI.devlet hastanesine gidiyodum ank da iken.burda da 1 yıl devlet hastanesine gitmeye devam ettimçilacımın dozu 150 mg dan 225 e çıktı.ve risperdal die bir ilaç daha ekledi dr.6 ay 225 mg efexor 1 risperdal e devam ettim.risperdal kesildi 6 ay sonra efexor devam dı.1 sene ilacımın dozu böle gitti mayıs ta dr ma ilacı bırakmak istediğimi sölediğim de (yeni korkularım var dı ama yine de bırakmak istiyodum)izin vermediği gibi artırdı.ama ben onun dediğini yapmadım mayısta 150 mg geri düşürdüm.ve ağustos ayın da burdan bi ark önerisi ile(ALLAH razı olsun ondan) özel dr dan terapi almaya başladım.bu işler maddiyatla oluyo biraz da ama benim dr para göz bi dr değildi saolsun.onla terapilere başladığım da 4 aydır efexor 150 mg içiyodum ve her hafta terapiye gidiyodum.şimdi ise 1 aydır hiç içmiyorum.ve haftada değil artık 15 te bir gidiyorum terapiye.ilaç bırakma süresi tahmininden daha uzun sürebilir.aylara hatta yıla bile bölünebilir.çok uzun oldu biliyorum ama merak ettiğin ne varsa hiç çekinmeden burdan vey aözelden sorabilirsin

öncelikle ilk rahatsızlandığımda neler oldu neden kaynaklandı neler hissettim onları sormuştu şimdi işte günlük olaylardan konuşuyoruz neler yaptığımı soruyo sıkıldığım yada üzüldüğüm durumlar olursa onlardan bahsediyorum o da bana bu gibi durumlarda nasıl davranmam gerektiğini anlatıyor.Bazen yarım saat bazende 1 saat sürüyor ama önemli olan hiçbirşeyi atlamadan herşeyi anlatman utanıp sıkılmıcaksın açık bir şekilde anlatıcaksınki sana yardımcı olsun.Mesela sana bişi anlatayım doğumdan sonra ben eşimi görmek bile istemiyordum bana dokunmasın istiyordum onu seviyordum ama sanki anne olunca cinsellik artık bitmiş gibi geliyodu ve eşimle beraber olduğumuz zamanlar aklıma geldikçe kızımdan utanıyordum çok kötü bişi yapmışım gibi deliriyordum resmen suçluluk duyuyordum bu durumdan psikologum kurtardı beni halbuki eşim olmasa bugün kızım olmıcaktı ama işte düzgün düşünemiyorsun bazı şeyleri o da sana yol gösteriyor

bütün ama bütün psikolojik rahatsızlıkların en en önemli sebebi zaten"düzgün düşünememek"düşüncelerinin saçma olduğunu biliyosun ama onları düşündüğün an da "o kadar GERÇEKMİŞ"gibi geliyo ki engel olamıyosun

tşkler ven har allah tekrar yaşatmasın canım çok zor oluyor kurtulmak
doktorum doğumdan sonra hormonların birden bire dengelerinin bozulduğundan dolayı
depresyon ortaya çıktığını söyledi hormonlar yüzünden oluyor dedi
şimdi çok iyiyim o günler gitsin ve birdaha geri gelmesin bazen öyle oluyorduki kafamda
binlerce düşünce ne düşüneceğimi bilmiyor ve delirme noktasına geliyordum çok şükür
kurtuldum herkes ilaç kullanma falan dedi ama ben kimseyi dinlemedim eğer ilaçlarım
olmasaydı kurtulamazdım tabi terapide çok önemli ve allaha binlerce şükür beni anlayan
bir ailem ve eşim varki kısa sürede atlattım

tşkler ven har allah tekrar yaşatmasın canım çok zor oluyor kurtulmak
doktorum doğumdan sonra hormonların birden bire dengelerinin bozulduğundan dolayı
depresyon ortaya çıktığını söyledi hormonlar yüzünden oluyor dedi
şimdi çok iyiyim o günler gitsin ve birdaha geri gelmesin bazen öyle oluyorduki kafamda
binlerce düşünce ne düşüneceğimi bilmiyor ve delirme noktasına geliyordum çok şükür
kurtuldum herkes ilaç kullanma falan dedi ama ben kimseyi dinlemedim eğer ilaçlarım
olmasaydı kurtulamazdım tabi terapide çok önemli ve allaha binlerce şükür beni anlayan
bir ailem ve eşim varki kısa sürede atlattım

herkes ilaç kullanma der tabi derdi kendileri çekmiyo nasııl olsa demi:oklava:hatta uzun süre kullananlara çok daha fazlasını diyoar merak etme.(bana diyenler oldu çünki)sanki keyfimizden içiyoruz çok hoşumuza gidiyo.ALLAH başlarına versin de görsünler dicem ama diyemiyorum çünki biliyorum ki çok çok zor.inş planladığım zamana kadar ve sonrası her şey yolunda gider ve sorunsuz bi hamilelik ve lohusalık yaşarım zamanı gelice:ecrin_bebek:

herkes ilaç kullanma der tabi derdi kendileri çekmiyo nasııl olsa demi:oklava:hatta uzun süre kullananlara çok daha fazlasını diyoar merak etme.(bana diyenler oldu çünki)sanki keyfimizden içiyoruz çok hoşumuza gidiyo.ALLAH başlarına versin de görsünler dicem ama diyemiyorum çünki biliyorum ki çok çok zor.inş planladığım zamana kadar ve sonrası her şey yolunda gider ve sorunsuz bi hamilelik ve lohusalık yaşarım zamanı gelice:ecrin_bebek:

selam canım yazdığın için sevindim öncelikle ve topiği ilk açtığımda bu konuda ümitsizdim kimse yazmıyordu dye sonra beren geldi onla dertleşmeye süreçlerimizi paylaşmaya başladık.olumunekankayizsmile
ve bu mesele öncelikle benim kafamı çok karıştırıyo mesela ilacı bırakma sürecim ilk sayfada da yazdığım gibi ben en son çeyrek doza düşürerek bırakmayı denedim ama bir aya yakın ses yokken birden bayramın 3 günü fenalaştım. artık kafamdas tek soru kaldı ilacı nasıl bırakıcam çünki ilk sayfalarda bi kaç arkadaş yine bırakamamış tabi herkezin bırakma süreci kendine ama ben çok fena oldum ve korktum şimdide kafamdaki tek sorun bu bereninde dediği gibi bende bi terapi almak istiyorum işe yarar umarım bize bu konularda her bildiğin bilgiyi paylaşırsan çok sevinirim canım şimdilik görüşürüza.s.

AYNEN ÖLE CANIM BENDE Bİ PSİKİATRIDAN RANDEVU ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM.
İŞİN KÖTÜSÜ BENDE PANİK ATAK YADA ONUN BENZERİ HİÇ BİŞEY YOK SADECE BU İLACI NASIL BIRAKCAM BELKİDE ODA BU KONUDA BANA DAHADA YARDIMCI OLUR NE DERSİNyerimseniben

AYNEN ÖLE CANIM BENDE Bİ PSİKİATRIDAN RANDEVU ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM.
İŞİN KÖTÜSÜ BENDE PANİK ATAK YADA ONUN BENZERİ HİÇ BİŞEY YOK SADECE BU İLACI NASIL BIRAKCAM BELKİDE ODA BU KONUDA BANA DAHADA YARDIMCI OLUR NE DERSİNyerimseniben

evet bitanem ben inanıyorum ki sana bu konuda çok yardımcı olacaktır.Üstelik aklına takılan soruların hepsini ona sorabilirsin ve seni rahatlatıcak şeyler söyleyecektir ve kendini çok güçlü hissediceksin

evet bitanem ben inanıyorum ki sana bu konuda çok yardımcı olacaktır.üstelik aklına takılan soruların hepsini ona sorabilirsin ve seni rahatlatıcak şeyler söyleyecektir ve kendini çok güçlü hissediceksin

inş. Bebeğim
buna çok ihtiyacım var şimdi sözlüme seni anlattım dedim arkadaşta böle böle terapi alıyormuş ilaçla birlikte çok iyi gelio dedi
bende böle yapmak istiyorum daha iyi olacağına inanıyorum.
Fakat devlet hastanesinde olmuyo sanırım bu terapi olayı

inş. Bebeğim
buna çok ihtiyacım var şimdi sözlüme seni anlattım dedim arkadaşta böle böle terapi alıyormuş ilaçla birlikte çok iyi gelio dedi
bende böle yapmak istiyorum daha iyi olacağına inanıyorum.
Fakat devlet hastanesinde olmuyo sanırım bu terapi olayı

şişli sana yakınsa benim dr mu tavsiye edebilirim.bi çok özel muayenehanesiolanlardan daha uygun fiyata bakacaktır sana da.

bişi sorcam sana bir de.ilacı çeyrek doza düşürdün öle bıraktın ya.mesela 1 ay çeyrek doza düşürüp sonra h,ç içmemeye mi başladın.eğer öyleyse yanlış.çünki ben yarıma geçerken bile haftanın 3 günü tam 4 günü yarım içiyodum.yani dozlar arası geçiş böle oluyo.sen eğer 1 ay boyunca çeyrek içip birden hiç içmemeye başladıysan bayramda ki geçirdiğin rahatsızlık muhtemelen ondandır

şişli sana yakınsa benim dr mu tavsiye edebilirim.bi çok özel muayenehanesiolanlardan daha uygun fiyata bakacaktır sana da.

bişi sorcam sana bir de.ilacı çeyrek doza düşürdün öle bıraktın ya.mesela 1 ay çeyrek doza düşürüp sonra h,ç içmemeye mi başladın.eğer öyleyse yanlış.çünki ben yarıma geçerken bile haftanın 3 günü tam 4 günü yarım içiyodum.yani dozlar arası geçiş böle oluyo.sen eğer 1 ay boyunca çeyrek içip birden hiç içmemeye başladıysan bayramda ki geçirdiğin rahatsızlık muhtemelen ondandır

evet bi tanem ben alayım o doktorun adını bana yazarsın ne olur.
aralarına 5 er gün koydum tatlım ama bunu ne kadar yaptım dersen çok kısa sanırım 2 hafta felan 3 hafta beklide sonra bi gün başka bir şey için ağrı kesici içmiştim psikolojik olarak
beni kandırmış demekki
onu içmiş gib geldi belkide ve sonra aramadım derken baktım ki bırakmışım 7 gün felan geçti ses yok sonra 1 ay oldu öle bi kriz geldi işte.:1no2:
doktora nasıl söylemem gerek peki haftadamı gitmem lazım yoksa ayda mı nasıl yapayım

evet bi tanem ben alayım o doktorun adını bana yazarsın ne olur.
aralarına 5 er gün koydum tatlım ama bunu ne kadar yaptım dersen çok kısa sanırım 2 hafta felan 3 hafta beklide sonra bi gün başka bir şey için ağrı kesici içmiştim psikolojik olarak
beni kandırmış demekki
onu içmiş gib geldi belkide ve sonra aramadım derken baktım ki bırakmışım 7 gün felan geçti ses yok sonra 1 ay oldu öle bi kriz geldi işte.:1no2:
doktora nasıl söylemem gerek peki haftadamı gitmem lazım yoksa ayda mı nasıl yapayım

dr.mun kendi siteside var orda iletişim linkine tıklayarak adres mail ve tel bilgilerini bulabilirsin.googleden "kubilay boğoçlu" die arattır.psikiyatrivehayat sitenin adı zaten.adıyla aratınca ilk o site çıkıyor.kendisine durumunu anlatan bir mail atarsın.gerekli cvb san ahemen verecektir.mutemelen bir randevu verecektir.gidersen bilgim olsun cnm

dr.mun kendi siteside var orda iletişim linkine tıklayarak adres mail ve tel bilgilerini bulabilirsin.googleden "kubilay boğoçlu" die arattır.psikiyatrivehayat sitenin adı zaten.adıyla aratınca ilk o site çıkıyor.kendisine durumunu anlatan bir mail atarsın.gerekli cvb san ahemen verecektir.mutemelen bir randevu verecektir.gidersen bilgim olsun cnm

anladım canım çok sağol peki bu doktorun muaynesi ne kadar tatlım bana özlelden de yazabilirsin en azından bilgim olsun cnm çok öpüyorum gelişmeleri bildiririm kendine iyi bak
a.s.

Back