• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acil

AsiNaz

Huzurum; İ&E
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2008
3.715
304
698
36
İstanbul
Kızlar acil lazım bu bilgi.
Şimdi ÖSYS YurtKur'a girdim, yurt ve burs başvurusu için.
Birinci sorum; şu an yurt başvurusu yapsam ve genel bir yurda yerleşsem daha sonra bu yurt kaydımı iptal ettirmem gerektiğinde iptal edebiliyor muyum?
İkincisi babamın/annemin mesleğini soruyor. Bunu neye göre yazıcam?
Babam şu an emekli ama hala çalışıyor eski işyerinde. Emekliyi mi seçmem lazım?
Aylık gelirini nasıl hesaplamam lazım?
Acil yardım edin bana.

katkı kredisi: yatırman gereken harcın %10 gibisini yatırmanı sağlar. dönemlik 100 milyonsa 10 milyon gibi..

öğrenim kredisi: sana düzenli olarak para yatar harçlık gibi..

ama bu ikisini de mezun olduktan 2 yıl sonra taksitlerle geri ödüyorsun...

ilk önce yurda başvurursun çıkarsa istemezsen vazgeçebilirsin, kayıt olmazsın...(net emin değilim ama öyle olması gerek)

baban emekli ise emekli yaz, emekli maaşını da aylık gelir göster..bazı emekliler üç aylık maaş alır, toplam parayı da 3e böl öyleyse...baban işyerinden bodro istesin..maaş gösterme belgesi

Çok teşekkür ederim.

...baban işyerinden bodro istesin..maaş gösterme belgesi

şurayı pek anlayamadım ama:s

Çok teşekkür ederim.

...baban işyerinden bodro istesin..maaş gösterme belgesi

şurayı pek anlayamadım ama:s

canım, işyerleri kişinin aldığı maaşı gösterir belge çıkarabiliyorlar...eğer isterse en son aldığı maaşı gösteren bir belge hazırlayabilirler...sen babana söyle o bilir zaten

Son düzenleme:
canım, işyerleri kişinin aldığı maaşı gösterir belge çıkarabiliyorlar...eğer isterse en son aldığı maaşı gösteren bir belge hazırlayabilirler...sen babana söyle o bilir zaten

Ben, anladım ama neden çıkarması gerekiyor diyecektim. Kayıt için gerekli olur galiba.

çalışanlara çalıştığı işyeri çıkarıyor...

babanın emekli parası hangi bankaya yatıyorsa o bankaya gitsin...banka verir, en son aldığı maaşı gösteren belgeyi...

sana zaten gerekli olan o...emekli yaz, babanın işi kısmına..aylık gelirini de emekli maaşı şeklinde yap...şimdi extradan çalıştığı parayı karıştırma....(anladığım kadarıyla ek gelir elde etmekiçin çalışıyor baban eski işyerinde...onun resmi bir geçerliliği yok de mi?)

Son düzenleme:
çalışanlara çalıştığı işyeri çıkarıyor...

babanın emekli parası hangi bankaya yatıyorsa o bankaya gitsin...banka verir, en son aldığı maaşı gösteren belgeyi...

sana zaten gerekli olan o...emekli yaz, babanın işi kısmına..aylık gelirini de emekli maaşı şeklinde yap...şimdi extradan çalıştığı parayı karıştırma....(anladığım kadarıyla ek gelir elde etmekiçin çalışıyor baban eski işyerinde...onun resmi bir geçerliliği yok de mi?)

Evet yok. Nasıl bir resmi geçerlilik olabilir ki zaten? Merak ettiğimden soruyorum.
Ayrıca bu bordro nerede lazım olur bana?

bodroyu ıstıyorlar çunku ekonomık durumuna gore alacaksınya kredıyı.durumunu çok ıyı gosterırsen çıkmama şansı oluyo nadır de olsa.kredıye ve yurda başvururken lazım olcak o belge sana..

canım sana bi tavsiyede bulunayım nacizane
eğer ailenin durumu iyiyse seni okutabileceklerse ve alacağın öğrenim kredisini kıyafete ona buna harcayacaksan yani ekstra olacaksa senin için alma derim ben
çünkü o zaman son sene 110 ytl aldığımız parayı şu anda %20 faizle ödüyoruz ve de bu 3 ayda 700 e falan geliyor bu bizim 3 yılımızı falan alacak malesef ve önümüzü kapatıyor.
eşimle beraber ikimizin toplam ödememiz gereken para 17 milyar civarı ve her ertelettiğin yıl üzerine faiz biniyor.
ben açıkçası aldığıma pişmanım çünkü ailem benii bi şekilde okutabilirdi
eğer sen de bu durumdaysan sen de alma

baban emekli ise emekliyi işaretle ve maaşını yaz ek iş yapıyosa karıştırma :))

ygs -1- 193.250
ygs - 2 -188.500
ygs - 3 - 250.750
ygs - 4 - 242.750
ygs - 5 - 237.950
ygs - 6 - 218.800 szce nasl puanlarım _?

Back