Acil yardm Kzlar...Okumadan gemeyin ltfen... Desteklerinizi bekliyorum!

Pimpirikli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2009
492
0
40
Mrb arkadaşlar ... umarım hepiniz iyisinizdir...
bu sitede acı tatlı birok şeyimizi paylaşıyoruz ve bende şuan sizlerle bir üzüntümü paylaşmak istiyorum ve bildiğiniz yardımıznız olacak tüm fikirlerinizi benden esirgememnizi istiyorum ...

bir arkadaşım var daha 20 yaşında kardeşim gibi çok iyi neşeli bir kız.. bir senedir biriyle birlkte olmaya başladı ... birlikte olmaya başladığı kişide çok yakın arkadaşımız gene ...
ayalnız abu kızcağızın bir sorunu var cildi kupkuru aynı 60 yaşındaki insanların cildi gibi sert ve kırış kırış adeta sedef egzama gibi bir rahatsızlık hastalığının adını tam söylemişti ama şuan aklımda değil ... iktiyoz hastalığıydı yanlış hatırlamıyorsam
bu arkadaşıma erkek arkadaşının annesi bile laf vurmaya başlamış durumda hastalığı nedeniyle yakın çevresi senin seks hayatın olmaz gibi daha bir dolu laflar ediyorlar.. erkek arkadaşı olsun diyor ama bazen onuda düşünceli görüyorum bu konuda...

canım arkadaşlarım ben inanın birçok zaman gece yatarken bunu düşünür oldum ... ve en sonunda sizlerden yardım istemeyi akıl ettim... arkadaşım doktora gitmiş tam bir çözümü yok demişler ürederm gibi losyonlar ve yağbanyoları önermişler kullanıyor ama iyileşme sadece bir anlık oluyor.. o da tam değil sadece derisi yumuşuyor ve hafif bir gerilme oluyor ... bunun yanı sıra doktor stres üzüntü yok demiş kendine ama duyduğu bu laflardan ötürü hastalığı git gide ilerliyor elimden gelen psikolojik yardımı yapmaya çalışıyorum moralini yüksek tutması dert etmemesi için çok uğraşıyorum ama genede 20 yaşında bir kız tüm bunları göğüsleyemiyor haliyle...

kızlar burda binlerce kişiyiz aramızda doktorlar hemşireler eğitimciler ve yegane gözlemcileriimiz ev hanımlarımız her daldan bir dolu bayanız sizlerden ricam bu hastalık hakkında bir bilginiz bir çözümünüz aklınıza gelen en ufak şeyi benimle paylaşmanız... bu 20 yaşındaki genç kız bizimde çocuğumuz olabilirdi durumu böyle değerlendirin lütfen ...

elimizden geleni yapalım hepbirlikte ve bir insan evladı daha hayata daha güzel baksın...

yardım ve desteklerinizi esirgemeyeceğinize eminim elele verirsek bununda üstesinden geleceğimize inanıyorum...
yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar

hepinize sağlıklı sıhatli huzurlu günler diliyorum ...
şimdiden teşekkür ederim

Son düzenleme:
Cnm çok çok geçmiş olsn gerçekten çok üzüldüm okuyunca...Elimden okumaktan başka bişi gelemedi ne yazıkki ama internette bi araştrma yaptım bunları buldum çnkü snnde dediğin gbi sanrıım tedavisi yokmuş vücudu nemli tutmak gerekiyomuş..Geçici çözümler ne yazıkki..

Kişisel Bakım

Kişisel önlemler, iktiyozu tamamen iyileştirmese de, görünümü ve hasarlı derinin verdiği hissi iyileştirmeye yardımcı olabilir. Şu önlemler faydalı olabilir:

Cildi yumuşatmak için uzun süre suda kalarak banyo yapın. Daha sonra, kalınlaşan döküntülerden kurtulmak için, lif kabağından yapılan süngerler gibi, kaba dokulu bir süngerden yararlanın.

Ek katı ve sıvı yağlar içeren, hafif sabunlar seçin. Kuru deride özellikle tahriş edici olan deodorant ve antibakteriyel sabunlardan kaçının.

Yıkama veya banyo işleminden sonra, derinizi havlu ile hafifçe ve nazikçe kurulayın, böylece nemin bir kısmının derinizde kalmasını sağlayın.

Nemlendirici veya nemlendirici kremi cildiniz hala banyo nedeniyle ıslak veya nemli iken tatbik edin. Cildinizi nemli tutmaya yarayan kimyasallar olan üre veya propilen glikol içeren bir nemlendirici seçin. Vazelin başka bir iyi seçenektir. Vazelin sürülen alanları plastik bir sargıyla örterek, vazelinin kıyafetlerinizi veya mobilyalarınızı lekelemesini önleyin.

Salisilik asit içeren, reçetesiz satılan bir ürünü günde iki kez uygulanması işe yarayabilir. Salisilik asit, cildin kendi ölü deri hücrelerini dökmesine yardımcı olur.

Evinizdeki havaya nem katmak için taşınabilir bir ev nemlendiricisi veya kalorifere takılabilen bir nemlendirici kullanın.

Cnm çok çok geçmiş olsn gerçekten çok üzüldüm okuyunca...Elimden okumaktan başka bişi gelemedi ne yazıkki ama internette bi araştrma yaptım bunları buldum çnkü snnde dediğin gbi sanrıım tedavisi yokmuş vücudu nemli tutmak gerekiyomuş..Geçici çözümler ne yazıkki..

Kişisel Bakım

Kişisel önlemler, iktiyozu tamamen iyileştirmese de, görünümü ve hasarlı derinin verdiği hissi iyileştirmeye yardımcı olabilir. Şu önlemler faydalı olabilir:

Cildi yumuşatmak için uzun süre suda kalarak banyo yapın. Daha sonra, kalınlaşan döküntülerden kurtulmak için, lif kabağından yapılan süngerler gibi, kaba dokulu bir süngerden yararlanın.

Ek katı ve sıvı yağlar içeren, hafif sabunlar seçin. Kuru deride özellikle tahriş edici olan deodorant ve antibakteriyel sabunlardan kaçının.

Yıkama veya banyo işleminden sonra, derinizi havlu ile hafifçe ve nazikçe kurulayın, böylece nemin bir kısmının derinizde kalmasını sağlayın.

Nemlendirici veya nemlendirici kremi cildiniz hala banyo nedeniyle ıslak veya nemli iken tatbik edin. Cildinizi nemli tutmaya yarayan kimyasallar olan üre veya propilen glikol içeren bir nemlendirici seçin. Vazelin başka bir iyi seçenektir. Vazelin sürülen alanları plastik bir sargıyla örterek, vazelinin kıyafetlerinizi veya mobilyalarınızı lekelemesini önleyin.

Salisilik asit içeren, reçetesiz satılan bir ürünü günde iki kez uygulanması işe yarayabilir. Salisilik asit, cildin kendi ölü deri hücrelerini dökmesine yardımcı olur.

Evinizdeki havaya nem katmak için taşınabilir bir ev nemlendiricisi veya kalorifere takılabilen bir nemlendirici kullanın.

canım benim çok teşşekkür ederim sana söylediklerinin aynısını dün ben arkadaşımı çağırıp yaptım sadece kolunda denedim ama ... internetten edinenmemiştim bu bilgileri ama aklıma topuklarımız çatlayınca yptığımız yöntem geldi ve dedim ki kendi kendime kız herşeyi denemiş sonuç yok bide bunu deneyelim ...
önce kolunu sıcak suda beklettik ve sonra kabak lif kesesiyle ovaladım deriyi dökmek için ve ardındanda dediğin gibi kurulayarak vazelini iyice sürdüm bol bol ve streçfolyoyla sardım kolunu bugün sonucu alacağım umarım işe yarar...

duyarlılığın için çok teşekkür ederim canım.. keşke hepimiz birilerinin derdine iyi gelmek için uğraşsak en azından çevremizdekilerle yada duyduklarımızla ... üşenmemiş araştırmışsın... vaktine ellerine ve güzel yüreğine sağlık a.s.

Allah yardim etsin okuyunca gercekten insanin basina neler geliyor diyorum. bazen yuzumuzu begenmiyoruz bir sivilce ciksa dert ediyoruz ama neler var Allah yardimcisi olsun arkadasimizin.Keske bir care bulunsa ya da burdan bilen biri insallah cikar.

saolun arkadaşlar Allah hepinizden razı olsun.. kiminin parası kimin duası en azından dua ediyorsunuz çok saolun...
dediğiniz gibi umarım düzelir ben yılmadım araştırmaya devam ediyorum hala.. umarım iyi sonuçlar alırız.. çok saolun ve dualarınızı esirgemeyin...
dediğinizde doğru biz yüzümüzde bir sivilce çıksa ne kadar üzülüp dert ediyoruz şükretmeyi unutup hep daaha iyisini istiyoruz böyle şeyleri görünce binlerce şükür Allahıma diyorum...

Ah ah ne kadar zor bir hastalık olduğunu tahmin edebiliyorum. Teyzemin kızında da aynı durum var. O da 20li yaşlarda ve her yıl yanımıza geldiklerinde onu kara kara düşünürken görüyorum. Ama maalesef bir tedavisi yokmuş. Doktor ona da bir ton losyon yağ banyosu önermiş. O da evlenmiyor bu sebeple. Beni kimse istemez diyor. Ama çok güzel kendisi. Yine de cilt bu demek ki tahminimizden önemli. O da her banyodan sonra neredeyse 1 saat yağlanıyor ama nafile...Allahım acil şifalar versin.

okuyunca hemen araştırdım.yüksek dozda A vitamini alması gerekmiş arkadaşının.bu hastalığın ilerlemesini yawaşlatırmış,katranlı sabunla banyo yapılması gerekmiş.bi de iktiyoz hastası olduğu kesin belirtilmiş mi?o hastalığa benzer çok sayıda hastalık warmış we bu hastalığı da teşhis etmek çok zormuş.sonra yanlış tedawi uygulanmasın kıza?ay canım çok üzüldüm gerçekten,bişi daha ekleyeyim,bi yerde okudum ışın tedawisi falan dio.arkadaşın bi araştırsın bence,doktoruna falan da sordun?ne kadar yararlıdır bilmiyorum ama.

okuyunca hemen araştırdım.yüksek dozda A vitamini alması gerekmiş arkadaşının.bu hastalığın ilerlemesini yawaşlatırmış,katranlı sabunla banyo yapılması gerekmiş.bi de iktiyoz hastası olduğu kesin belirtilmiş mi?o hastalığa benzer çok sayıda hastalık warmış we bu hastalığı da teşhis etmek çok zormuş.sonra yanlış tedawi uygulanmasın kıza?ay canım çok üzüldüm gerçekten,bişi daha ekleyeyim,bi yerde okudum ışın tedawisi falan dio.arkadaşın bi araştırsın bence,doktoruna falan da sordun?ne kadar yararlıdır bilmiyorum ama.

yasemin canım benim çok saol ama gitmedik doktor kalmamış durumda ama tedavisi yok ne yazıkki ve evet kesin iktiyoz... bu ışın tedavisini yeni duydum bir söyleyecğim hemen canım... dediğin gibi a vitamini alıyor özellikle havuç ağırlıklı ama Allahım çekilecek dert değil canım inanki... Allah kimsenin başına vermesin...

senin adınla tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum kızlar çok saolun ilgisiz kalmadınız

X