ACIL YARDIMINIZ GEREK COK MUTSUZUM

ay ablacim ne guzel anlattin oyle ya, nasil tesekkur etsem bilemedim... .. cok ahklisin beb simdi yasim yuzunden boyle ciddi kararlar vermemmeliyim cok agir bu yuk bu yasta benim icin belki ileride hem sevebilecegim hemde ailemin razi geldigi birisiyle evlenirim.. bazende ya sevdigim kisiye ailem razi olmazsa diye korkuyorum ama insallah allah bidaha oyle bi sikintiyi yasatmaz

iyilikle konusmayi deneyecegim ve derslerime artiiik hirs yapip daha cok calisacagim, annemler anlamasada kararimdan vazgecmeyecegim aceleyede getirmeyecegim, cok tesekkurler tavsiyen icin

cok haklisin ablacigim bunlar cok cisdi kararlar suan tek dusundugum iyi bir meslek edinmem olmali... ailemin doldurusuna gelmemeliyim
Ayrica kardesim bak bu saat olmus buralardasin...
Bence boyle forum sitelerine de fazla takilmamaya calis...
Bak az cok cogu kisi okuman gerektigi yonde...
Ki sende bunun bilincindesin zaten....
Sen bu guzel zamanlarini ders calisarak gecir kardesim bu zamanlar bir daha ele gecmez...
Bak bana unide okuyordum cok sevdim evlendim...
Hemde iki buyuk ablam bekar ola ola...
Sonuc uni yarim kaldi...
Derslerden ise nasil sogumusum anlatamam...
Ama ins. En kisa zamanda hazirlanip sinavlara tekrar girecegim...

haklisiniz elimden gelenin fazlasini yapiyorum zaten donum noktam oldugunu biliyorum, tesekkurler

iyilikle konusmayi deneyecegim ve derslerime artiiik hirs yapip daha cok calisacagim, annemler anlamasada kararimdan vazgecmeyecegim aceleyede getirmeyecegim, cok tesekkurler tavsiyen icin
yaşlarımız arasında çok fazla fark yok o yüzden şu anki psikolojini anlıyorum ben merak etme sen canım. Güçlü bir kızsın sen unutma bunu sadece

haklisin ablacim direnecgim pes etmeyecegim, peki nasil saglayabilirim sizce?

Derya, bu olaylar yaşanırken ailene hiç h.h den bahsetmeseydin iyi olurdu. Sana dediklerini yapmadığın bir dönemde araya bir de kendi isteğini sokunca iyice gemi azıya almışlar gibi. Akıllarına gelmeyen başlarına gelmiş. Tepkileri de şiddetlenmiş. Yalnız benim anlamadığım bir şey var, sen ondan ayrıldıktan 3 hafta sonra bu m ile görüşüyorsun onun olayı devam ederken bu arada h.h ile yeniden mi başladın?

İnsan kendi bildiği şeyi başkasına anlatmaya usanıyor bazen, yoksa senin de derdin önce okuldur zaten ama mesela bu m ve son eleman konusunda samimi bir şekilde isteklerine sakince öncelikle bitirmem gereken bir okul var, başka bir şey düşünmek de istemiyorum deseydin her seferinde bu kadar tırmanmazdı gerginlik, dayılar anneanneler araya girmezdi. Köye taşınma işi senin gözünü korkutmak için bile olabilir. Sana bir isteğini zorlukla yaptırmaya çalışan insana kaba kuvvete dökmediği sürece sadece tutumunla karşı koyabilirsin, hani gözünde asi olursun, başka bir şey olursun ama nihayetinde sen dik ama sakin durduğun sürece yaptıramaz. Tartışma büyümez çünkü uzatabilecek bir taraf kalmaz. Onların duygu sömürü hakkı kadar, senin de olsun. Benim iyiliğimi istiyorsanız önce okul, eloğlu yarın bir gün beni bırakırsa ben ne yaparım de, para geçici, mal geçici ama eğitim kalıcı de. Yalan olmadığı için söylediklerinin arkasında durman daha kolay olur :) Mesela hamza mıydı neydi onda bu taktiği uygularsan en başından halledersin, aman bir gidip görüşeyim ne olucak deme, aynı şeyleri tekrar yaşamak istemiyorsan.

p.s : h.h. yi salla, olgun olsaydı yaptığı şeyleri yapmazdı.

evet, m'yle evlenmek istemedigimi soyledikten bi gun once h.hyle gorusmeye basladim geri

suan evet gercekten kafam karisik... acaba hep boyle karisik olurmu diye kokruyorum acaba m'yle oldugu gibi bidaha olurmu diye korkuyorum herzaman kararsiz olurmuy7m diye korkuyorum, ama u korkulari tek gidereck sey zaman galiba.
cok tesekkurler tavsiyeniz icin

Yabancı damat istememe durumu var mı ki? 3 aday da değil zaten diye ben anladım, tabii dediğiniz gibi geleceğe yönelik öyle bir kaygıları olabilir. Benim yazarken düşündüğüm eğer eğitim sebebiyle m yi ve h.h yi savuştursaydı bu evlilik muhabbetleri bu kadar büyümeyecekti. Ha konu sahibinin üçünün de maddi durumunun iyi olduğunu belli etmesi ise en kafa karıştırıcı şey aslında : )

Konu sahibi nerdesin kız. .ben mi yanlış hatırladım o kadar sayfa okuyup kafam çorba mi oldu ki...yok ya eminim öyle birşey dediydi konu sahibi..anlayacağınkkızın gözü iyice açılmadan gidip yabancı birini karşımıza getirmeden biz bu kızı iyi bir kismetle baş göz edelim diyorlar ve baskı uyguluyor lar. .yani ben öyle anladım..ayrica şukoyde olan aaşık olduğu genci aile istemiyor..Hamza da kıza söyleyip söylememekte de kararsızlar konu sahibine kız kardeşi oönceden haberi olsun diye söylüyor. .M miydi neydi aile anlayacağın m yi istiyor hamzayi da yedek tutuyor...

Aile çılgın zaten o konuda hem fikiriz
Hani ailenin az çok yapısı belli köydekini kız söylemese bilmeyecektiler zaten ortalığı bulandırmaktan başka bir işe yaramamış. Bu m ortaya atıldığında misilleme gibi olmuş ya biz ne yapıyoruz bu kız da arkamızdan iş çeviriyor gibi. Bir dur yani o olmasa bu bu olmasa öteki. İş ciddi ciddi baş göz edelim de derdi üstümüzden atalıma kadar gitmiş, haklısınız. Duymamazlığa gelsin hamzayı bence bunlar oldukça zaten bir de köydekine aklı gidiyor hiç gereği yokken.

Eğitim kartını oynamasa bu sefer m yi istemedin bununla kesin olsun o zaman diye iyice zora sokabilirler işi, orası korkutucu.

Butun seyi okudum. Ailen delirmis heralde 17 yasindasin ne gorucusu? daha lise bitti mi ki senin?

Ben 19 yasindayim ve annem bana her zaman oku paranin sahibi ol kocana boyun egme, bulacaksanda universiteden birini bul, seviyende biri olsun der dururdu. seninki de tam tersi.

Sen ilk bas h.h'yi unut. one oyle bir ayril bir baris. simdiden yalan soyluyorsa her zaman soyler. Ayrica 9 ay birbirinizi gormemissiniz. Allah bilir o zamanlar neler yapti da sizin haberiniz yok.
M'yi de unut. Sevmedigin biriyle hayatta olmaz. Hele sana sen benim gibi birini zor bulursun ama ben senin gibileri cok demis. Ben olsam iki kufreder, teli suratina kapatirdim.
Yeni gelecek goruculeri de UNUT!!
Cok calis iyi bir universiteye gir!
Orda bunlardan daha iyilerini bulursun!!

aynen bende oyle dusunuyorum iste m'nin olaylarinin yasanmasindan yeniden krokuyorum, ayni seyleri yeniden yasamak istemiyorum yine istemedigim birisiyle israr ederler diye korkuyorum. m'yi artik nadil ovdulerse annemlere ailesi iyi terbiyeli sana sundugu hayat iyi boyle kismetler bi defa insanin eline gecer yasin ilerledikce kimse cikmaz karsina iyileri cikmaz karsina diyip duruyo.. ama m'de tam sinsi kendini benden yuksek goren havali bi tip, konusmalarindan anladigim kadariyla kendi ailesini benden ustun goruyo, onunla gorusmeyi kabul edersem bana döndu bensiz yapamadi diyip daha cok havalanacak

haklisiniz butun olaylar kafami karistirdi ailemin baskisindan cok korkmusdum, ayni olaylar yasansin istemiyorum diye hamzayla yapsam korku gider bidaha ayni seyleri yasamam diye dusunuyordum, ama galiba o fikir de sacma bilemiyorum.... insalllah benim begendigimi ailem de begenir, yine begenmedigim birisini cikarmasinlarda karsima. illa akraba tanidik olsun diye tutturuuyorlar

ne yazdığını özetleseniz.Arkadaş boşanmak acısını yaşayan bile bu kadar uzun yazmaz ya .....Bu ne Allah aşkına

ne yapmaya calistiklarini bende bilmiyorum gercekten

ne yazdığını özetleseniz.Arkadaş boşanmak acısını yaşayan bile bu kadar uzun yazmaz ya .....Bu ne Allah aşkına

benim onceden sevdigim vardi h.h. kisacasi, o bana yalan soyledi ayrildiik ailem 3 hafta sonra m'yle konus gorus seni istiyor diye soyledi bende neden olmasin bi konusayim dedim, h.hye ailem cok karsi geldi, bende zamanla m'den igrendim sogudum nefret ettim ama ailem 4 ay boyunca onunla evlenmem icin israrci oldu ve henuz sadece 17 yasindayim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…