acil yardıma ihtiyacım varrrrr

aysehayal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2011
2
0
36
Adana
merhabalar ben 27 günlük yeni ve fena halde panik bir anneyim süt konusunda çok sıkıntı çekiyorum sütüm çok geç geldi çok panik yaptım hala da yapıyorum çünkü hala sütüm çok değil kızım beni emiyor ama gündüzleri emmesiyle derin uyuyamıyorum en fazla yarımsaat uyuyup hemen uyanıyor meme istiyor veriyorum hemen geri uyuya kalıyor ama yerine yatırınca geri uyanıyor sütüm yetmiyor diye düşündüğüm için mamada veriyorum gün boyu memede cebelleştikten sonra mama verince derin uykuya dalıyor hemen bazen 4-5 saat uyuyor uyanınca az miktarda emimip geri uyuyor 27 gündür kafayı yiyorum sütüm varmı yokmu kızıma yetiyormu yetmiyormu niye uyuyamıyor lütfen bana yardım edin tecrübeleri arkadaşlar psikolojim gerçekten çok kötü

bebekler ilk zamanlar çene kasları gelişmediği için anne memesini kolay kavrayamıyor bebeğin kilosu artıyorsa gerekli sütü alıyor demektir. sütünün olup olmadığıı anlamak için meme başını sık eğer süt geliyorsa problem yok demektir. mama takviyeside yap günde bir defa bende öyle yapmıştım. eğer içine sinmiyorsa memeni pompayla boşatıp bebeğine verebilirsin..

valla doktora ilk günlerde gittik tekrarda 1 martta gidicez oyüzden kilo alıyormu bilemiyorum şuanda meme başını elimle sıkınca damla damla süt geliyor ilk başlarda pompayla sağıyordum az oluyordu sütüm şimdi emmerken kuvvetli emiyor ama 2 gündür akşamları sağmayı deniyorum ama süt gelmiyor ama emince ağızının kenarında süt görüyorum hatta bazende emme sonrası ağızından süt çıkarıyor yani bilemiyorum işte kendimi çok çaresiz hissediyorum

27 günlük bebeğe doktora danışmadan mama verdi isen bu çok yanlış. mamaya doyan bebek anne sütü emer mi? emse bile öyle az emer ki sonun da sütün kesilir.dikkat et biberona alıştı mı artık hep onu ister.
sırf iyi uyuyor galiba doyuyor deyip mama verdi isen hata ettin.
süt verdikçe artar.tam bir mucize. kaygılanmana gerek yok. yetip yetmediğini doktor belirler. sen buna kafa yorma. emzirmeye odaklan.
emzirirken uyuyorsa. yavaş yavaş soymayı dene. çorabını hırkasını çıkar.soğuk bebekleri uyarır emmeye devam eder.

canımm panik yapma..sütünü sağmayı bırak,,bebişin kendi emsin bu sütünü arttırır.süt artırıcı caylardan iç çok faydası oluyor.tahin pekmez ye bol bol.
uzak durman gereken yiyecekleri yazıyorum
Nane
limon suyu
zeytin
Maydanoz
Nışasta unu
Adaçayı
Şeker kamışı
Ararot
Arpa ve arpa unundan yapılmış besinler
Şalgam
Mısır
Salamurası yapılmış besinler
Aşırı tuz tüketimi
Turşusu yapılmış besinler
Sirke ve limon suyunun fazlaca kullanılması

bunlardan uzak dur.sütünü azaltırlar.bol bol su iç.hiç panik olma.bebeğini çok rahat emzir.zaten kilo durumuna göre doktor mama verirse takviye yapacaksın,kasma kendini bu kadar

panik ve stres yaparsan sütün fazla olmaz, sakin olman lazım sen artık annesin,
bebeğin meme emerken uyuyorsa demekki doyuyor, doymasa ağlar,
sütün yağlı olması için her gün 5-10 tane ceviz ye, kendimde denedim,
pırasa yemeği guzel sut yapar,
bide karışık kuruyemiş ye günde iki üç avuç, hem karışık vitamin hemde süt yapar.

bebek kaç dakika emiyor memeyi ?
doktorsuz ne mama ne de başka bişey verme,
sadece anne sütü !!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…