Acil yardım uyuşturucu belası

Meryemhusna

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2020
105
47
42
Kız kardeşimin eşi vefat etti yaklaşık iki yıldır abuk sabuk insanlarla arkadaşlık ediyor ve uyuşturucu bağımlısı hastanede tedavi olmaya ikna ettik annemlerin yanına aldım fakat bu sefer de sürekli dışarı çıkıyor hem kendi başına hem bizim başımızı sıkıntıya sokacak iki tane küçük çocuğu var 9 yaşında ve 13 yaşında Çocukların bütün bakımıyla maddi manevi ben ve annem ilgileniyoruz ama bu gidişle ya uyuşturucu alırken bir yerde yakalanıp hapse girecek ya da uyuşturucuya bedeni dayanmayıp ölecek iki durumda da çocukların bizden alınmasından korkuyorum yatarak tedaviyi kabul etmiyor acaba çocukların velayetini anneme alabilir miyiz bilgisi olan lütfen Allah rızası için paylaşım yapabilir mi dava açsak korkuyorum çocukları alırlar yuvaya verirler sonra alırız ama yuvada geçirdikleri süre boyunca psikolojileri bozulacak çok zor durumdayız ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız hiçbir derdimiz yok bundan başka ilaçlarımı alıyorum diyor ama bizi kandırıyor dışarıya çıkıyor üç gün gelmiyor ne yapılabilir ülkemizde bu tür durumlarda zorla tedavi de yokmuş gidip şikayet etsek tedavi olsun diye çocukları alacaklar ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız bilgisi olan bir şeyler yazabilir mi

Durumunuzu bir avukat ile görüşmeniz daha mantıklı. Uyuşturucu kullanan bir anne yerine velayeti belki anneanneye verirler

Yani tedaviyi kabul etse tabiki cok guzel olur cocuklarin sizden alinacagink dusunmuyorum. Bizim komsu kadin dolandiriciliktan iceri alindi 17 sene yemis kocasida onceden icerideydi kadina siddet polise hakaret vb oda 2 sene yemis. Uc cocukta teyzelerinde kaliyor evde. İnsallah ikiside hic cikmaz diye dua ediyoruz. Boylelerinin icilerde olmasi daha iyi. Tedaviyi kabul etmiyorsa siz dua edin yakalansim icerde dursun en azindan nerde oldugunu bilirsiniz. Avukat arkadaslae varsa bilgi verirler bence velayet konusunda.Allah yardimciniz olsun cocuklara gunah ya

Durumunuzu bir avukat ile görüşmeniz daha mantıklı. Uyuşturucu kullanan bir anne yerine velayeti belki anneanneye verirler
Muhtemelen verirler ama araştırmaya giriyormuş anneannenin evine maddi durumu çocuklara olanak sağlayıp sağlayamadığı araştırılana kadar çocuklar sosyal hizmetlere alınıyormuş sonra uygun görürlerse verıyorlarmış buda en az iki ay belki daha fazla süre alıyormuş böyle bir durum yaşanırsa annemle babam gerçekten ölür dayanamaz onların sosyal hizmetlere gitmesine öyle kötü bir durum ki allah kimseyi böyle çaresiz bırakmasın belki bir yolu vardır diye deneyimleyen biri vardır diye buraya yazdım bir çözüm yolu arıyorum sosyal hizmetlere gitmeden direkt bize gelmesi için velayeti isteyerek vermesi gerekiyormuş onu da kesinlikle yapmaz zaten kafa yerinde değil saçma sapan şeyler yapıyor saçma sapan konuşuyor uyuşturucu kullanan yakınları olanlar bilir kafasında kuruyor her şeyi gerçek zannediyor şizofren hastaları gibi hareketleri de konuştukları da

İnanın o kadar zor bir durum ki televizyonda izlerken sanki film izliyor gibi geliyordu insana kendi başımıza gelince neye uğradığımızı şaşırdık üstelik çok düzgün bir aileyiz hani dışardan bunu kullananlar hep böyle kötü insanlar tarafından yetiştirilmiş kötü yerlerde büyümüş gibi gözüküyor ama değil yani bu gidişle kullanarak ya ölecek ya hapse girecek çocukları almayacaklarını bilsem inanın ben şikayet edeceğim gerçekten yeri belli olsun diye o kadar zor durumdayız düşünün

Öncelikle harika bir teyzesiniz. Allah razı olsun o çocuklara sahip çıktığınız için. Velayeti alamazsınız velayet hakkı sadece anne ve babaya aittir ama vesayeti alabilirsiniz. Annenim velayet görevlerini ağır bir şekilde ihmal ettiğini belirterek.

Vesayeti alın sonra şikayet edin. Kullanımdan hapse girmez zorunlu tedavi verirler belki

Çok teşekkür ederim çocukları bizden almasınlarda ne gerekiyorsa yapmaya hazırız ailecek iyiki burası var kimseyede anlatıp akıl danışanıyoruz öyle zor bir durum çok teşekkür ederim ilgilenip yazdığınız için

Uyuşturucu bağımlıları kendileri istemeden asla bırakmıyorlar. Allah yardımcınız olsun hakim üye gereken yorumu yapmış.

Allah yardımcınız olsun.

Uyuşturucu bağımlıları kendileri istemeden asla bırakmıyorlar. Allah yardımcınız olsun hakim üye gereken yorumu yapmış.

Allah yardımcınız olsun.
Malesef bizim ülkemizde kendi istemeden zorunlu tedavi yok bu durum hem aileleri hemde bağımlıların çocuklarını tehlikeye sokuyor allah kimseyi böyle bir şey ile sınamasın artık çocuklar güvende bizimle kalsın diye düşünüyorken çocukları aldık yanımıza ama bu seferde her kapı çaldığında acaba öldü bir yerde onumu haber vermeye geldiler yada karakola düştü onun için mi geldiler diye her kapı çaldığında ağzımız yüreğimizde kapıya koşuyoruz annem babam yaşlı bu korku endişe onlar için çok fazla erkek kardeşim ve ben hep destek oluyoruz ama oda evlat onlar için atsan atılmıyor satsan satılmıyor ülkemizde bu durumlar için zorunlu tedavi olması gerekiyor ne demek kişi istemezse yapamayız zaten aklı salim değilki uyuşturucu beynini yiyor bağımlıların hayal dünyasında yaşıyor sacma sapan şeyler görüp olmayan sesler duyuyorlar bu surumdakine ne çocuk emanet edilir nede gece aynı evde rahat uyuyabiliriz zorunlu tedavi bu durumlar için olması şart ama maalesef türkiye gerçeği

Zorunlu tedavi olunca da düzelmiyorlar, çıkar çıkmaz yine uyuşturucu alıyorlar.

Kendi istemezese olmaz

Elinizden hiç bir şey gelmez.

Zorunlu tedavi olunca da düzelmiyorlar, çıkar çıkmaz yine uyuşturucu alıyorlar.

Kendi istemezese olmaz

Elinizden hiç bir şey gelmez.
İnanın elimden ne geliyorsa yapacağım yoksa annem babam kahrından ölecek gerekirse bütün televizyon programlarını çıkıp kimseden utanmadan yardım isteyeceğim mecbur kalırsam çocuklar için yapacağım bunu umarım ikna edebiliriz de tedaviyi kabul eder temennim bu

Benim bi tanıdığım oğlunu köye götürdü maddeye ulaşamayacağı yere umarım bırakır tamamen işe yarar üç dört aydır içmiyor .Belki kız kardeşinizde böyle bi çözüm yolu olabilir

Aslında bizim de aklımıza geldi biliyor musunuz ben bu konuyu annemle babamla bir daha konuşacağım çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…