• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acil yardım,ön dişim kırıldı

esrant

Guru
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2010
6.675
3
356
38
Antalya
Evet arkadaşlar ne yazık ki ön dişim kırıldı:gitme:
Öyle tamamen değil ama bakınca görünüyor.
Aslında aylar önce çok az bir şekilde kırılmıştı,hani elimi falan sürünce böyle tırtıklı belli oluyordu ama dışardan bakınca görünmediği için önemsemedimbilmiyorumkismile
En son 1 ay önce falan artık cidden kırıklık belli olmaya başladı.Şimdi açıklık belli,üstelik 2,5 ay sonra düğünüm var.Düğün fotoğraflarında böyle kırık dişimin belli olmasını hiç istemiyorum.:gitme:
Bu konuda ne yapılabilir bilgisi olan var mı arkadaşlar?
Dolgu mu yapılır acaba?
Dolgu yapılırsa belli olur,başka yöntem falan yok mu?
Nolur yardım edin arkadaşlarkafamçokkarıştı

öncelikle geçmiş olsun.benim de ön dişlerimde aşınma var ve hafiften kavisli bir görünüm aldı.dediğin gibi daha önce kompozit dolgu yaptırdım belli olmuyordu ama hiç kullanışlı değildi üstelik renk değişimi de oluyordu nihayetinde düştü zaten.şimdi ben yeni bir teknikle üstelik dişlerimi kestirmeden porselen kaplama yaptırıcam.işlemin adı laminate veneer estetik olarak çok güzel hemde dişlerim kesilmeden uzun yıllar kullanabileceğim.fiyat olarak biraz pahalı ama olsun diş çok önemli.

Canım teşekkürler cevabın için.
Ben de şimdi araştırdım,dişe en az müdahale edilerek yapılan işlem kompozi dolguymuş ama işte onun da böyle düşme ihtimali var,korkuyorum.
Laminer veer yöntemine de baktım ama cesaret edemiyorum ona da,23 yaşındayım,sanki çok erken gibi geliyor kaplama diş için.
Yarın dişçiye gideceğim ama aklımda bir fikir olmadan da gtmek istemiyorum.
Çünkü böyle olunca ne deseler tamam diyorum bu da sağlıksız oluyor.
Off şaşırdım kaldım ya..

opuyorumnanaktan
Canım teşekkürler cevabın için.
Ben de şimdi araştırdım,dişe en az müdahale edilerek yapılan işlem kompozi dolguymuş ama işte onun da böyle düşme ihtimali var,korkuyorum.
Laminer veer yöntemine de baktım ama cesaret edemiyorum ona da,23 yaşındayım,sanki çok erken gibi geliyor kaplama diş için.
Yarın dişçiye gideceğim ama aklımda bir fikir olmadan da gtmek istemiyorum.
Çünkü böyle olunca ne deseler tamam diyorum bu da sağlıksız oluyor.
Off şaşırdım kaldım ya..

canım kesinlikle tereddütte kalmadan yaptırabilrisin.. ben kullanıyorum ve çok memnunum görünüş itibariyle kendi dişinden ayırmak imkansız ayrıca dişine en az zarar veren kaplama.. biraz pahalı ama sana tecrbeli bi doktora gitmen çünkaydirigubbakcemile5kü yapıştırmasında doktorun becerisi çok önemli.. Geçmiş olsun

opuyorumnanaktan

canım kesinlikle tereddütte kalmadan yaptırabilrisin.. ben kullanıyorum ve çok memnunum görünüş itibariyle kendi dişinden ayırmak imkansız ayrıca dişine en az zarar veren kaplama.. biraz pahalı ama sana tecrbeli bi doktora gitmen çünkaydirigubbakcemile5kü yapıştırmasında doktorun becerisi çok önemli.. Geçmiş olsun

Çok teşekkürler canım geçmiş olsun dileğin ve de cevabın için.
Hala karar veremedim ve zaman da geçiyor.Off ne zormuş..Yeniden başa dönebilsem dişlerime öyle iyi bakardım ki..Ahh ahhh..Komple söktürüp yeniden yaptırsam süper olacak aslındasempatiksalakcinni

Back