Acil Yardım!!!! (mantar şüphesi)

CaRMiN

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
600
15
623
41
İstanbul
Kızlar bi kaç gündür kaşıntım var. Bugün iyice arttı ve mantardan şüphelenmeye başladım.. Ama bugün itibariyle ramazan ayına girdiğimiz için doktora gidemicem.. Mantar varsa ve 1 ay boyunca tedavi edilmezse kötü sonuçlar doğurur mu yoksa bi gün oruçtan feragat edip doktora mı gidiyim???...

kesinlikle doktora git,enfeksiyon vajina ve rahime yayılmadan git. sen de sıkıntı çekme, mantarları da uğraştırma bi sürü işle :))

ya aynı sey bendede var .ahhh istanbulun denızlerı ve her reglı öncesı bırkac gün öncesınden baslıyo kasıntım.yanı bı mantar enfeksıyonu aldım atamıyorum.üçlü tedavı verdıgı için reglıyı beklemem gerekıyo.o dönemde kullanılmıyo.yanı arkadasım yalnız degılsın:(

sevgili arkadaşım bende mantar hastalığını geçirdim bana doktor 1 litre kaynamış suya 1 cay bardağı sirke katıp tuvaletten sonra bununla temizlenmemi önerdi bence bunu dene daha sonra geçmesse doktora git:yes:
PHP:

zaman kaybetmeden dr git.zaten eğer mantarsa ramazan boyunca gitmeyi düşünmesen bile dayanamazsın kaşıntılara..

Değerli arkadaşım

Öncelikle geçmiş olsun diyorum. Bu rahatsızlığı bir ay önce bende geçirdim. Dayanaılmaz sıkıntı verdi. Bende hemen internetional Hospital'dan(Yeşilköy) Dr. Kübra Taman'a gittim mükemmel bir doktor verdiği tadeva hemen sonuç verdi üstelik SSK hastalarınada bakılıyor. Randevu alıp gitmen gerekiyor.

Sağlıklı günler dileğimle

TUBA

bak eczaneden o bölge için özel şampuan al külotunu ütüle giy mantar akıntı yaptığı için günlük ped yada gazlıbez kullan o dediğim kremi kullan hastalık sürecini hafifletene kadar etek tavsiye ederim akşamlarıda imkanın varsa evde etek giy altına çamaşır giymeki o bölge kurusun nemli ortamda mantar ürüyo:eyes: sirke hariç hepsini yaptım da düzeldim carminim dene bide sirke çeşidini açıklasalar sevincem.haa ben dr. bekar olduğumu söledim mantarı cinsel hastalık olarak biliyodum cehalet işte :biggrin: hayır dedi yediğin birşey mesela tatlı bile alerji yapıp kaşıntıya neden olurmuş sende bekarmısın? aklıma gelenler bunlar dr ne ilaç verirse versin ben sana travacortu dene derim çok güzel vede dediklerimi yap mutlaka :yes:

özellikle protex sıvı sabunu özel bölgenin temizliği için kullanabilirsin.sürekli kullanırsan faydasını görürsün.çünkü ben sürekli kullanıyorum ve şimdiye kadar böyle bir problemim olmadı.geçmiş olsun

kızlar evli bayanlar sadece sizin tedavi olmanız yeterli değil dr gittiğinizde eşiniz içinde verilen ilaç var braber kulllanıcaksınız çünkü mantrda etkiliolan eşler de oluyo

liberty'e katılıyorum güzel bir noktaya değinmiş,bir de şunu söyleyeyim hastalığınızın teşhis edilebilmesi için ilaç kullanmadan gitmeniz gerekir. yani dr özelllikle cildiye dr'un lezyonu iyi tanımlayabilmek için ilaç kullanılmadan en karakteristik halini görmesi gerekir.

ben sebamed in sabununu kullanıyorum zaten.. temizliğine çok önem veriyorum ama bu son regl dönemimde başladı böle bişe. zaten sizde regl döneminde olur demişsiniz.. kremi aldım. bu günden itibaren kullanmaya başlıyorum.. İnşallah düzelir. öyle aşırı bi akıntı olmuyo zaten ama kaşıntı var, özelliklede ayaktayken yada yürüyoken..

hepinize çok teşekkür ederim.. doktora gidene kadar sölediklerinizi yapıcam..
Bilgilerinizi paylaşmaya devam edinki diğer arkadaşlarda yararlansın... :D

liberty .!.:
kızlar evli bayanlar sadece sizin tedavi olmanız yeterli değil dr gittiğinizde eşiniz içinde verilen ilaç var braber kulllanıcaksınız çünkü mantrda etkiliolan eşler de oluyo

Libime katılıyorum,özellikle evli bayanlar mantar sıkıntısı çekiyorsa mutlaka doktora gitmeli çünkü tedavi süresince eşlerde ilaç kullanıyor,kullanmazsa eşiniz taşıyıcı olduğu için size sürekli bulaştırıyor ve malesef mantar illetinden kurtulamıyorsunuz :dead: Bu tip rahatsızlıklarda doktora gitmenin bir diğer faydasıda hastalığa sebep olan etkenin bulunması ve ona göre önlem alınması:yes:

Valla arkadaşım Bence mantarında türleri var.İlaçın herkese aynı etki verebileceğini düşünmüyorum ben.En sağlıklısı bana kalırsa Dr.görünmen.Geçmiş olsun canım.

arkadaşlar şu mantardan bendede çıktı baya bi önce.doktora gittim hem hap hem fitil hemde travocort krem verdi.kullandım hepsini ama bu ay tekrar kaşıntı başladı bende:( ilişkiye falan da girmedim bu sürede.niye iyileşemiorum ben?tekrar gidicem bu aralar.ama ya düzelmezse diye korkmaya başladım?

bide bişey daha sorucam travocort krem vajina içine sürülebiliyomu?yoksa sadece dışına mı?

merhaba .bende 4 aydır mantardan kurtulmaya çalışıyorum.internetten araştırdım.herşeye dikkat ediyorum.yinede olmuyor.3 kutu ovül-30 adet funit ve trosyod merhem kullandım.eşimle birlikde olmadım.5 gün önce kontrole gittim.doktor birşey yok dedi.3 gündür biraz akıntı ve tahriş-yanma hissi var.fakat hiç kaşıntı yok.ayrıca adetin 14.günü ve ben bebek istiyorum.ama korkudan yine erteleyeceğim galiba.doktora gitmekten o kadar bıktımki.inş mantar değildir.iyleşen arkadaşlar lütfen tavsiye ve deneyimlerinizi bizimle paylaşırmısınız

bende geçirdim aynı hastalığı çokda zevkliydi çok güzel kaşınıyodu:)))şaka bi yana harbiden manyak kaşınıyodu ben dr.gitmeden geçti çok inatçıyımdır mantarı bile yendim inadımla:)))))))))))))

bide bişey daha sorucam travocort krem vajina içine sürülebiliyomu?yoksa sadece dışına mı?

sürebildiğin kadar içeriye sür ben bekaret olayından dolayı çok içeriye süremedim canım ama dr. sürebiliğim kadar sürmemi söledi zorlamadan tabiki:1yes2: dışarıyada içeriyede yani ok

Back
X