• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

acil yardım lütfenn :((

NAZEYCEM

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2009
31
0
86
40
Adana
kızım 3 yaşında ve kabızlığı var 3-4 günde zorlanarak yapıyo doktorlara götürdük verdiği ilaçlar çare etmedi tedavisi zor diyorlar been napacam çok siteye baktım hep aynı ilaçları kullanmışlar osmolak dupalak meyva suyu içiyor diyorum acaba hazır meyva sularından mı oluyor lütfen yardım bi fikir verin nolur

yemdr demişti ama bende söylim

yeme alışkanlıklarını değiştirmeye çalış

ve her yemeğine bi tatlı kaşığı zeytinyağı kat

faydasını göreceksin

3 yaşındaki yavrunuza hazır meyve sularını içirmeyin lütfen,
evde mevsim meyvelerinden suyunuzu kendiniz hazırlayın...
kabızlık ne kadar sıkıntı verir yavrunuza,belli ki yediklerinden kabız olmuş yavrucak,
aç karnına bir kaşık zeytin yağı verin,buda olmaz ise dokora götürün sanırım onlar
gerekeni yaparlar...

Hazır meyva suları yararlı değil ki mümkün olduğunca posalı yemekler yemesini sağlayın
Zeytin yağınında faydası var sulu şeyler yemesine özen gösterin biz büyükler bazen katlanamayacak hale geliyoruz yavrum nasıl acı çekiyordur kimbilir geçmiş olsun

sabunu fitil şeklinde kesin ufak şekilde fitil gibi atın.
anında ne var ne yok rahatlıyor çocuk
kocakarı yöntemi biliyorum ben yeğenime yapacakları zaman karşı çıkmıştım
çocuğa bir attılar anında ne var ne yok...

bol bol su içirmeniz gerekli. meyva suyu içiyor diye suyu ihmal etmeyin. birde portakal suyu da yumuşatıyor dışkıyı.

bebeklerim küçük ama ben kendim bildim bileli kabızlık yaşardım
ama 7 senedir çok düzenli...çocuğunuz küçük yedirebilirseniz
sabahları kuru kayısı yedirin ve bir bardak su içirin
hatta bunu sizde yapınki annemle yapıyorum oyun gibi
ve muhakak bol su içirin.....bir öğün mutlaka sebze yedirin...
ve meyve olarak evet armut ama günde üç öğün meyve verin
büyük olduğu için her meyveyi yer...muz dışındda vermeyin bağırsak hareketleri düzene girene kadar...
benim ikizlerim var hergün birer muz yiyolar ve kabız değiller...
doktorlarda kabız yapmadığını söylüyor...ama çocuğunuzda bağırsak tembelliği var muhtemelen
birde sabah aç karnına su içerse oda çok iyi geliyor..

Back