acil yardım.dış gebeyim ameliyatmı ilaç tedavisimi olmalıyım

akimera

Guru
Kayıtlı Üye
5 Mart 2009
1.617
26
arkadaşlar bugun doktorum dış gebe teşhisini koydu nihayet.çok üzgünüm.iki seçenek sundu biri ameliyat ikincisi ilaç tedavisi.ama ilaç tedavisini yatarak uyguluyolarmış nekadar yatırdıklarını bilmiyorum tabi..vede kanser tedavisininde kullanılan ilaçlar veriliyomuş.yan etkileri olabiliyomuş.kan değerlerinde ani düşüş enfeksiyon vs.gibi.ve de tedaviye rağmen düşmeme ve ardından ameliyat gerekli olabiliyomuş.yada düşse bile aynı yerde tekrar dış gebelik oluşma riskide varmış.ikinci seçenek olarakta ameliyatı öneriyolar ama bundada bebek sağ tüpte olduğu için tüp hasar görüyomuş ve ameliyattan snr yine ordada dış gebelik oluşma riski varmış yada tüpü alıp sadece bir tüpten hamile kalma şansım kalıyomuş.ani yukarı tükürsen bıyık aşaağuı tükürsen sakal.ne yapacağıma acil karar vermem gerekiyo vede bir buçuk yaşında bir oğlum var onuda fazla mağdur etmek istemiyorum.bu konuda deneyimi yada bilgisi olan arkadaşlar varsa lütfen yardımcı olsun bana.bir an önce karar vermem gerekiyo ve gerçekten moralim çok bozuk çok üzgünüü.sizce ne yapmalıyım..:çok üzgünüm:

merhaba canım çok üzüldüm gerçekten.ben ameliyat olmuştum biliyorsun sol tüpüm alındı.bir gün hastanede yattım sonra eve çıktım.annemler yanımda kaldı şimdi 35 gün oldu iyiym çok şükür.senin bebeğin var tabi onunlada ilgilenmen gerekir.allah yardımcın olsun.

canım benım cocugum olmadıgı ıcın dr dusmesını beklemeyız sol tupude kaybetmıs oluruz dedı onun ıcın laparaskopı oldum malesef 1 hafta ıs falan yapamadım secım senın gecmıs olsun canım

yarın ameliyata giriyorum arkadaşlar.laparaskopi yapılacak.çok üzgünüm.dua edin bu işi en hasarlı şekilde atlatayım.ilgiliniz için tşk.

canım damar yolunda serumun içine bi ilaç koyup veriyolar evet bu işlem için hastanede yatman gerekiyo.eğer ilaç işe yaramazsa ameliyat yapıyolar.tabi doktorun seni nasıl yönlerdiriyosa öyle yap.bende 20 gün önce kürtaj oldum doktorum dış gebelikten şüphelenmişti çünkü değerler yüksek olmasına rağmen bebek rahim de görünmüyodu.
seninde hakkında hayırlısı olsun canım.umarın en kısa zmanda sağlığına kavuşursun

canım Allah yardımcın olsun bende dış gebelik geçirdim ve laparaskopiyle alındı bencede ameliyata girmekle en iyi kararı vermişsin dediğin gibi tekrarlama ihtimali var ama her iki şekilde de..benim soldaydı ve tüpüm çok hasar gördüğü için alındı ayrıca geç kalınmıştı iç kanama bile başlamıştı ( dualarım seninle olucak bitanem dilerim çok kolay bi operasyon deçirirsin..Allah bir daha yaşatmasın

yarın ameliyata giriyorum arkadaşlar.laparaskopi yapılacak.çok üzgünüm.dua edin bu işi en hasarlı şekilde atlatayım.ilgiliniz için tşk.

Çok geçmiş olsun... İnşallah birdaha böyle bir üzüntü yaşamazsın... Peki dış gebeliğin nerde oluşmuş tüpdemi yoksa karın boşluğundamı bence bukadar beklemen bile zor bir süreçti çünkü dış gebelik çok sinsi birşey insanın hayatını tehlikeye atıyor...
Hakkında Herşeyin hayırlısı olsun. Biran önce sağlığına kavuşman dileğiylea.s.:teselli:

Canım çok geçmiş olsun...
Benim kan değerlerim iyi ve daha iç kanama başlamadığı için iğne ile dış gebelik sonlandırıldı.birde bhcg 600 e düşmüştü buda iyi birşeymiş.Gerçekten dış gebelik çok sinsi bir hastalık.ilaçlı rahim filmi çektirmiştim dış geblikten 1 ay önce ve tüplerim açıktı.birde tedavi olduğum için b hcg değerlerine baktırdım hep sağlıklı bir gebelik gibi 2 katına çıktı ve yalancı kese oluşmuştu ve hiç bir şekile akıntı veya kanamam olmamıştı.
Tüm dış gebelik geçiren arkadaşlar geçmiş olsun....

hepinize ilginiz için çok tşk.ederim arkadaşlar.ama ameliyat olamadım.iki gün arka arkaya ameliyat diye gittim bi türlü nasip olmadı.doktorda tam ameliyat saatimde karar değiştirip iğne tedavisi uygulamaya başladı.henüz 3 gün oldu.beni yatırmadı ama hergün hstndyim.çokyorucu bir süreç.hergün kan vermekten kollarım mosmor oldu hemşireler kan olacak uygun yer bulamıyolar artık o duruma geldim.ama malesef 3 gün olmasına ragmen gidişat pek iyi deil.değerlerim hala düşmedi.4500 de duruyo doktor bikaç gün daha takip edecek düşmezse mecbur yine ameliyat olucam.çok üzgünüm çünkü dış gebe tedavisine girdim ama hala dış gebe olduğuma inanmıyorum.doktorlarda tam olarak teşhis koyamadılar hep arada kaldılar.çünkü sağ tüpümde bi kitle var ama ne olduğunu tam belirleyemediler.sadece dış gebe olma ihtimali var dediler.ama onun dışında herşey normal gebelik seyrindeydi sadece kese gözükmediği için ve değerlerim arttığı için beni riske atmak istemediler ve acil tedaviye aldılar.halbuki daha 5 haftalık hamileyim.belki bekleseler kese gözükecekti ama değerlere göre hareket ettikleri için beklemediler.bir sürü doktora gittim.dünya para bayıldım ama umduğum müjdeli heberi alamdım.çok üzgünüm.yorgun ve hastayımda bebeğimle bile ilgilenemiyorum.inşallah bu iş biran önce sonuçlanır ve bende rahatlarım.allah yardımcım olsun.dualarınızı esirgemeyin arkadaşlar.bana gerçekten moral oluyosunuz.herşey için tşkler.

Allah yardımcın olsun:Saruboceq:
Çok üzgünüm canım senin adına rabbim ne verirse hayırlısını versin:Saruboceq: ama daha 5 haftalık gebelik ve değerin çok yüksek canım bu değerlerle kesenin görünmesi lazım.. Ayrıca normal gebelikde rahimde kese görünmese bile mutlaka kalınlaşma denilen şey oluyormuş.. Hangi hastaneye gidiyorsun:uhm:

bir sürü hstneye gittim cnm.şu an medipole gidiyorum bundan önce acıbademe vs.bir sürü hst.gittim.hepsinde sonuç aynı.evet rahimde kalınlaşma yok.sıvıda yok o yüzden kesin dış gebelik dediler ama ben hala inanmak istemiyorum.

aynı olayı bende yaşadım benim degerim 5600 idi benimde 4500 de kaldı degerim bir iniyor bir çıkıyordu ve tam 2 hafta boyunca gittim hastaneye sata göre 8 hafta bitmişti drum artık daha fazla beklemeyelim tüpte bir kitle var ameliyet dedi cumaya ameliyat olacaktım ama perşembe gecesi kanmam basladı ve deger 3500 ama 0 olması 60 günübuldu ve kanamam hiç bitmedi inşallah sende bir an önce saglıgına kavusursun

Canım benim bukadar çok üzme kendini küçük oğlunu düşün sımsıkı sarıl ondan güç al:teselli:
İnşallah bu günler geçer şuan önemli olan sağlığın, eğer bu dışgebelik tehlikeli birşey olmasaydı biraz daha bekle derdim. Malesef insan inanmak istemesede gerçeğe katlanmak zorunda kalmalıyız...:çok üzgünüm:
Rabbim sana yardımcı olsun sabır versin dilerim en hayırlı zamanda sağlıklı bir hamileliğin olur yeniden.. :Saruboceq:a.s.

Seni çok merak ettim inşallah iyisindir.. Rabbim sana sağlık versin:Saruboceq::Saruboceq:

akimera canım çok geçmiş olsun..gerçekten zor bi durum ..Rabbim bir daha böyle bi sorun yaşatmasın..inşallah değerin sıfırlanır ve kese kendiliğinden düşer..Rabbim yar ve yardımcın olsun canım benim..

Seni çok merak ettim inşallah iyisindir.. Rabbim sana sağlık versin:Saruboceq::Saruboceq:

cnm doktor son anda ameliyattan vazgeçti.ilaç tedavisi uyguluyo.hergün hstndeyim.kan verip duruyorum.çok yorgunum anlatamam.değerler bi türlü düşmüyodu.ama ilk defa dün 4800 den 3800 e düşmüş.doktor bekleme kararı aldı.yani takip devam ediyo.ama düşmez artış olursa mecbur ameliyat dedi.uğraşıp duruyorum.dua edin cnm.ben yine haber veririm size son durumumu.allah razı olsun ilginiz için.çok öpüyorum.allaha emanet olun.gör.bye

allah razı olsun cnm.dualarınızı esirgemeyin.gerçekten bana büyük moral veriyosunuz.hepinizi çok seviyorum.allaha emanet olun

saol cnm.tedaviden snr doktor bendende hsg istedi.nasıl bi işlem cnm.agrı oluyomu.biraz çekiniyorum açıkcası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…