canım damar yolunda serumun içine bi ilaç koyup veriyolar evet bu işlem için hastanede yatman gerekiyo.eğer ilaç işe yaramazsa ameliyat yapıyolar.tabi doktorun seni nasıl yönlerdiriyosa öyle yap.bende 20 gün önce kürtaj oldum doktorum dış gebelikten şüphelenmişti çünkü değerler yüksek olmasına rağmen bebek rahim de görünmüyodu.arkadaşlar bugun doktorum dış gebe teşhisini koydu nihayet.çok üzgünüm.iki seçenek sundu biri ameliyat ikincisi ilaç tedavisi.ama ilaç tedavisini yatarak uyguluyolarmış nekadar yatırdıklarını bilmiyorum tabi..vede kanser tedavisininde kullanılan ilaçlar veriliyomuş.yan etkileri olabiliyomuş.kan değerlerinde ani düşüş enfeksiyon vs.gibi.ve de tedaviye rağmen düşmeme ve ardından ameliyat gerekli olabiliyomuş.yada düşse bile aynı yerde tekrar dış gebelik oluşma riskide varmış.ikinci seçenek olarakta ameliyatı öneriyolar ama bundada bebek sağ tüpte olduğu için tüp hasar görüyomuş ve ameliyattan snr yine ordada dış gebelik oluşma riski varmış yada tüpü alıp sadece bir tüpten hamile kalma şansım kalıyomuş.ani yukarı tükürsen bıyık aşaağuı tükürsen sakal.ne yapacağıma acil karar vermem gerekiyo vede bir buçuk yaşında bir oğlum var onuda fazla mağdur etmek istemiyorum.bu konuda deneyimi yada bilgisi olan arkadaşlar varsa lütfen yardımcı olsun bana.bir an önce karar vermem gerekiyo ve gerçekten moralim çok bozuk çok üzgünüü.sizce ne yapmalıyım..:çok üzgünüm:
yarın ameliyata giriyorum arkadaşlar.laparaskopi yapılacak.çok üzgünüm.dua edin bu işi en hasarlı şekilde atlatayım.ilgiliniz için tşk.
yarın ameliyata giriyorum arkadaşlar.laparaskopi yapılacak.çok üzgünüm.dua edin bu işi en hasarlı şekilde atlatayım.ilgiliniz için tşk.
Allah yardımcın olsun:Saruboceq:
Çok üzgünüm canım senin adına rabbim ne verirse hayırlısını versin:Saruboceq: ama daha 5 haftalık gebelik ve değerin çok yüksek canım bu değerlerle kesenin görünmesi lazım.. Ayrıca normal gebelikde rahimde kese görünmese bile mutlaka kalınlaşma denilen şey oluyormuş.. Hangi hastaneye gidiyorsun:uhm:
bir sürü hstneye gittim cnm.şu an medipole gidiyorum bundan önce acıbademe vs.bir sürü hst.gittim.hepsinde sonuç aynı.evet rahimde kalınlaşma yok.sıvıda yok o yüzden kesin dış gebelik dediler ama ben hala inanmak istemiyorum.
Seni çok merak ettim inşallah iyisindir.. Rabbim sana sağlık versin:Saruboceq::Saruboceq:
akimera canım çok geçmiş olsun..gerçekten zor bi durum ..Rabbim bir daha böyle bi sorun yaşatmasın..inşallah değerin sıfırlanır ve kese kendiliğinden düşer..Rabbim yar ve yardımcın olsun canım benim..
Canım çok geçmiş olsun...
Benim kan değerlerim iyi ve daha iç kanama başlamadığı için iğne ile dış gebelik sonlandırıldı.birde bhcg 600 e düşmüştü buda iyi birşeymiş.Gerçekten dış gebelik çok sinsi bir hastalık.ilaçlı rahim filmi çektirmiştim dış geblikten 1 ay önce ve tüplerim açıktı.birde tedavi olduğum için b hcg değerlerine baktırdım hep sağlıklı bir gebelik gibi 2 katına çıktı ve yalancı kese oluşmuştu ve hiç bir şekile akıntı veya kanamam olmamıştı.
Tüm dış gebelik geçiren arkadaşlar geçmiş olsun....