1905_96_gs
"Zamanim yok, vaktim kalmiyor " bunlarin hepsi bir bahane biliyorsun degil mi? Bilmiyorsan da suan da ogrendin. Yogun calisabilirsin ama bu sana bir sey katmiyor. Ki masa basi is.
Kilo vermek hayallerine idealine kavusmak istiyorsan rahatindan odun vermek zorundasin. 1 saat tv karsisinda yatmayacaksin.
O 1 saatte olabildigince caba gostereceksin. Yorulacaksin amannn yeter diyeceksin pes etmek isteyeceksin.
Ama boyle bir luksun yok. Hareket etmeye spor yapmaya alisacaksin. Zamanla artik zorunluluktan, gorev olmaktan cikacak. Severek yapmaya baslayacaksin. Cabalarinin karsiligini almaya baslayinca daha cok hevesle yapacaksin.
Velhasil kelam oncelikle zamanim yok benim klisesini hayatindan cikart. Bu ilk adimdi.
Gelelim beslenme aliskanliklarina.
Her turlu paketli ve islenmis gidalar, trans yaglar ve kati yaglardan kosarak uzaklasiyorsun. Sekeri hayatindan cikartiyorsun.
Tuzu minimuma indirmelisin.
Her gun 1 fincan yesil cay tuket. 3-4 litre su icmeye calis.( 3 litrenin altina dusme mesela)
Meyve yiyorsan aksamlari yeme. Sabah kahvaltilarina ekle veya ara ogunune ekle.
Porsiyonlarini kucult. Her turlu fast foodtan kurtul. Ekmek,Hamur isi, kizartma, pasta-borek, makarna,pilav bunlari unut.
Her ogunune mumkun oldukca yesil salata ekle. Baslar da doymam ben diyorsan salatayla desteklersin.
Sabah kahvaltilarini guzel ve dengeli yap.
Oglen yemeklerinde tika basa degil de hafif gecistirmeye calis.
Aksam yemeklerinde de mumkun oldugunca 1 dilim ekmegi gecme.
Tukettigin ekmekler organik mumkunse tam bugday ve ya cavdar olsun derim.
Peki ben bunlari nasil yapicam diyorsun demi. Gerekirse is yerine yemek tasiyacaksin. Bunu yapan binlerce insan var. Senin bir hedefin bir idealin var ve bunu yapmak zorundasin.
Herkes sana yapamazsin diyecek. Basta ailendekiler. Ama yaptiktan sonra da nasil yaptin anlat diyecekler.
Yapabilecegin basit sporlar da,
Ornek ilk gunun leslie 1 mil + 10 mekik+ 10 squat olabilir. Obur gun bunlara +30 ip atlama eklersin vs vs vs.
Gun gun uzerine ekleyerek veya degsitirerek devam et sporuna.
Vucudun alistikca zaten zor gelmeyecek hic bir sey.
Minibus otobus mumkun oldugunca kullanma. Her yere yuruyerek git gel.
Buraya yazmissin iyi hos ne de guzel etmissin. Burada ki herkes 3 asagi 5 yukari ayni seyleri yazacagiz. Ama kimse sana bu yazilanlarin otesinde yardim edemez. Zaten surda yazilanlara uysan. Senden fiti olmaz. Sihirli degnegimiz yok ki baska bisey yapabilelim.
Bak diyorsun ya ne diyetler ne diyetiysenler geldi gecti. Eksigin bence ozguvendi yapamam dedin. Vaktim yok dedin ve olmadi da zaten. Artik bunlari degistir.
Doktorun dogru soylemis. Adetlerin de duzene girecek.
Daha uzun uzadiya yazabilirim ama gecenin bu saatinde bu kadar oluyor.
Yapabilirsin,ama sen istersen.
Basarabilirsin.
Not: Diplomali polikistik overliyim. Selamlar saygilar.
![KK73 :KK73: :KK73:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk73.gif)