Acil meslek lisesi öğretmeni

temmuziki

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2008
8.571
182
163
arkadaşlar görevlendirmem ticaret meslek lisesine çıktı
branşım edb
hiç beklemiyodum düz lise olur diye bekliyodum
eğer aranızda varsa meslek lisesinde öğretmenlik nasıldır?
öğrencilerin terbiyesiz olduklarını duydum gözüm korktu
bir de ilk yılım..
bilgiye çok ihtiyacım var
lütfen cvp??

Ticaret lisesinden çok korkman gereksiz ordaki çocuklar emin ol bi motor,metal bölümüne göre gayet iyilerdir diye düşünüyorum.Ayrıca lisedeki çocuklar artık hep aynılar hemen hemen .Siz sınırınızı korursanız hiçbir zaman sorun yaşamazsınız.Bende meslek lisesinde öğretmenlik yaptım 1 yıl ücretli çok şükür bi sorun yaşamadım.Birde ücretli olduğunuzu söylemeyin bence tabi.Başarılar....

çok tşk ederim
yaşayan birinden bunları duymak güzel
:Saruboceq:

henüz göreve başlamadığım için tecrübe değil tabi ama öğrenciliğimde ticaret meslek lisesiyle çalışmalar yapmıştım. bu arada ben de istanbulda okudum. kadıköy ticaret meslek lisesi öğrencileriydi belki fikir verir.

ayrıca fenerbahçe lisesinde de staj yapmıştım zamanında. şöyle diyeyim her lise öğrencisi kadar terbiyesizler. onun dışında diğer lise öğrencilerinden pek farkları yok. endüstri meslek lisesi olsaydı belki çok zor olurdu. malum bayan öğretmen ve çoğu erkek, rahatsız edebilirlerdi. ama ticaret liseleri daha kız öğrenci ağırlıklıdır.

kendini çok strese sokma diyorum ve başarılar diliyorummmm:)

artık "düz lise" diye bir kavram yok o yüzden ilk atamanız zaten ya ticaret ya başka tür bir liseye yapılacaktı.... ticaret liseleri metem (mesleki teknik eğitim merkezi) ya da endüstri meslek liselerine göre daha rahattır...

eklemeden geçemeyeceğim aslında rahat olup olmamanız size bağlı...şimdiden aman zorlanırmıyım diye düşünmeyin ve karşınızdaki çocukların sizden bilgisiz ve tecrübesiz olduğunu unutmadan, kendinize güvenerek bilgi dağarcığınızda ne varsa onlara aktarın...onların yaşantısını takip ederek bilerek, anlayarak ama onlardan bi kaç basamak üstte olarak yaklaşın onlara ki size saygı duysunlar...

neyse ben işine aşık bir öğretmen olarak çoook daha fazla yazıp tecrübelerimi paylaşmak isterim ve fekat şu an namüsait bir mahiyete tezahür etmekteyim :)))

şimdiden başarılar...

çok tşk ediyorum arkadaşlar gerçekten
tecrübelerinizi okumaktan zevk duyarım

bir de 23 yaşındayım
ve malesef ki yaşımı göstermediğimi söylüyolar..
beni takmazlar diye hoşuma gitmiyor..

bir de 23 yaşındayım
ve malesef ki yaşımı göstermediğimi söylüyolar..
beni takmazlar diye hoşuma gitmiyor..

doğru başta takmayabilirler bayan olmak maalesef öğretmenlikte 1-0 yenik başlamak demek...hele hele genç olmak...

ben başladığımda bunlar beni kaale almaz naparım diyordum ama öyle olmadı...önce sabır...yılmadan herşeyin bir anda değişmesini beklemeden...sonra bilginizi kullanın her alanda...sadece edebiyat alanında değil...aslında branşınız çok zevkli ve onları ele geçirmek için çok müsait :)) yenilikçi olun onların meraklı olduğu şeyleri bilin takip edin...son dönemde hangi kitapları okuyorlar ne izliyorla vsvsvs...gerçi yaşınızda buna müsait zaten birçok şeyi bilirsiniz....hayatla ilgili ne kadar çok şey bildiğinizi düşünürlerse size saygıları o kadar artar...

anlayışlı olun ama asla arkadaşları olmayın...onları dinleyin ama büyükleri olarak yaklaşın...

ve mesleğinizde yaşadığınız her günün sizi geliştireceğini unutmayın uğraşısı insan olan her meslek gibi öğretmenlik de kağıt üzerinde ideal örneklerle öğrenilmez...zamanın size verdiklerini biriktirerek çabuk olgunlaşın....

ve bence tereddütle değil hevesle başlayın...yine söylüyorum YILMAYIN...(ben ilk 1 ay hergece istifa ettim her sabah o heyecanlı yüzlerin minik kalplerin "günaydın öğretmenim" leri ile vazgeçtim...7 yıldır öğretmenim ve şimdi başka bir meslek ile bu kadar mutlu olamayacağımı biliyorum)

bilemiyorum ki..
saygısızlık ederlerse sabır göstermek de zor olacak..
minik değiller ki eşek kadarlarsempatiksalakcinni
sanırım siz ilköğretimdesiniz
zaman tek ilaç boshayallersmile

bilemiyorum ki..
saygısızlık ederlerse sabır göstermek de zor olacak..
minik değiller ki eşek kadarlarsempatiksalakcinni
sanırım siz ilköğretimdesiniz
zaman tek ilaç boshayallersmile

ilköğretimde başladım 3 yıl çalıştım sonra anadolu lisesine geçtim...sabirdan kastım aslında meslekte tecrübe kazanmanızla ilgili...kendinize bi tarz yaratıp işinizi daha kolay hale getirmenizle ilgili....ne tür bir okul olursa olsun kesinlikle saygısızlık yapmaya kalkan, kendini göstermeye çalışan, yerli yersiz espri yapacağım diye zevzeklik yapan olacak...ama onların yaptıkları her zevzeklik saygısızlık aslında birbirlerine...dışarıda gördüğünüzde ceketini ilikleyip yerlere kadar eğilen bir öğrenciyi sınıfta tanıyamayabilirsiniz kaplan kesilir...izin vermeyin tabi ama üstünüze alınıp da canınızı sıkmayın aslında derdi sizinle değildir arkadaşlarına kendini ispatlama çabasındadır...

şimdilik ben iyi geceler dileyip gideyim sonra bi kaç anımı da anlatırım size :)))

sağolun aklımda olacak
fırsat buldukça yazarsanız sevinirim
iyi geceler

Ben de ticaret lisesinde çalışıyorum canım.İlk izlenim çok önemli ilk gün onlara yüz verme sakın şimdi onlar seni ilk defa görecekleri için melek gibi olurlar sessiz sessiz seni dinlerler şımarmazlar, ama senden yüz bulurlarsa diğer derslerde toparlaman çok zor olur. Benim 1 sınıfla sürekli sorunum vardı geçen yıl, o sınıfı çok övdüler iyi diye bende samimi olmaya çalıştım ama çok şımardılar,terbiyesizlik bile yaptılar.Onun dışında pek sorun yaşamadım.Bir de 12. sınıflara dikkat et onlar 3 gün stajda 2 gün okulda olurlar ve stajda para kazandıklarından dolayı kendilerini iş adamı sanarlar naniknanik acayip havaları vardır.
Belli bir süre geçtikten sonra kime nasıl davranman gerektiğini hemen öğrenirsin zaten o yüzden ilk başta sert ve ciddi olman senin yararına olacaktır.Bir de ders açısından bişey bekleme meslek lisesi öğrencileri vasattır, derse katılım pek yoktur o yüzden bazen çok sıkıcı geçebiliyo dersler.
Şimdiden hayırlı olsun, başarılar ve kolaylıklar dilerim opuyorumnanaktan

aynı okulda çalışan birini buldum yaşasın =)
tecrübelerini dinlemek isterim her zmn

öncelikle hayırlı olsun.Ben de meslek lisesindeyim,motor,elektrik,mobilya,makina...bölümlerindeki öğrencilerleyim.Kolay diyemem ama eminim kısa sürede düzenini kurarsın.Meslek liselerinde en büyük sorun kültür derslerini önemsememeleri,fazla bir başarı bekleme o yüzden.İlk izlenim herşey demek,sınıflara ilk girişinde çok tavizkar olma.İnşallah çok iyi bir yıl geçirirsin.

hımmm ilk girişte napmam gerek acaba :uhm:
ilk derste ne yapmalı?
sırayla ad soyad fln mı sormalı??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…