Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kızlar 40 gunluk kızım var ve 2 saatır aglıyor.acıktı ama memeyi azına alır ve sonra aglamaya baslar.nesi var anlamadım!emzik veriyorum susuyor ama çok acıktı belli.lutfen bilen varsa yardım edin.ne yapayim?
anneyim ben!!!!
Kayıtlı Üye
canım benim öncelikle Allah yardımcın olsun.her iki memeni de denedin mi?bazen ısrarla verdiğin memeyi istemiyor olabilirler.diğerini dene.eğer yine almazsa gazı vardır ondan ağlıyordur diyebilirim.çok katılıyorsa ağlamaktan bi doktora sorun.
canlarım...Kağan&Kerem
Kayıtlı Üye
canım memeyi aldığında ağlamaya başlıyorsa gazı vardır,bizimkinde öyle olurdu
Duruşunuz,duruş belirler.........
Kayıtlı Üye
ben hala öğrenecek çok şey var diyorum bebeğimi büyütürken.. şu an oğlum 5 aylık.. ilk günlerede aynısını yapıyordu.. '' sütüm mü yetmiyor'' diye korkardım.. sonra gördümki o an gaz sıkışması yaşıyormuş beyefendi.. dr mun emzirme tavsiyesini aktarayık.. 10 dakika 1 memede tut.. diğer memeye 10 dakika sonra geç... bu geçiş esnasında gazını çıkar omuzuna alarak... toplam 20[ dakika emzirmen bitincede omununda en az 2 gaz sesi duyana kadar gaz çıkar.. bizde çok işimize yaramıştı.. bebeğinle sana mutluluklar arkadaşım../COLOR]
sanırım emmeyle ilgili bir problemi var. çeşitli nedenleri olabilir. memelerin ağrılı ve kızarıksa süt kanalların tıkanmıştır bebekler bu durumda süt gelmeyince emmek istemez. sütün geliyormu diye biraz sağ bak bakalım değişik bişi yediysen özellikle vitamin fela aldıysan kokusu ve tadı süte geçtiğinden emmek istemeyebilir. gaz sorunu olabilir .ağzında pamuçkuk olabilir.parfüm vs kokusundan irrite olp emmek istemeyebilir. aklıma şimdilik bunlar geldi. kolay gelsin umarım emmiştir şimdiye kadar.
sagolun arkadaslar.çok kotu bir gece geçirdim.en sonunda biraz emdi ama dun aksam biraz kompostu suyundan verdim ve boylece uyudu.doktor burunu tıkalı dedi.bir hafta oluyor rahatsızdı zaten.grip olmustu.ama bu sabah baska birsey geldi basima.bebegimin vucudun her yerinde kızarıklar cıktı.kızamık gibi.doktor alerji dedi bugun.sudafed kullanıyordum, 2 gun once verdiler.onu kestim şimdi.bir de kayısı kompostosu bende içtim ona da verdim,acaba o mi yaptı!allah hepimize kolaylık versin.çocuk buyutmek zor.saygılar
Duruşunuz,duruş belirler.........
Kayıtlı Üye
MANGALİA, bebeğine istemedende olsa nasıl bir kötülük bu...canım 6 aydan sonra bile komposto verilmiyor bebeklere... üstelik bebeğin daha 40 günlük...onun daha hiçbir organı tam gelişmediki... sütünün yetmediğini düşünüyorsan dr un tavsiyesine başvur yada hazır paket mamalarını dene.. bebeğin için üzüldüm , çok iyi anne olduğuna eminim ama lütfen tekrar bu hatayı yapma.. üstelik tüm bebeklere 1 yaşına kadarda şeker yasak... geçmiş olsun canım.
merhaba mangalia
emmeyle ilgili aynı şeyleri ben de yaşamıştım.şu anda oğlum 4buçuk aylık.
o ağlama krizleri gazdan oluyo,ama aç olduğunu düşünüyosan, ki ben hep aç olduğunu düşünüp kendi kendimi yiyip bitiriyodum. gene de olsa gene aç diye düşünürüm heralde, annelik içgüdüsü mü ne?
ben öyle zamanlarda ayakta emziriyodum bayaa ayağa kalkıp odanın içinde geze geze emiyodu. sanki o anda çocuğa bişey oluyo meme emerken sinir basıyo ama ayakta dolaşınca dikkati dağılıyo birden bire kendiliğinden memeye davranıyodu benimki.
ama sen gene gaz ihtimalini de değerlendir. bez ütüleyip karnına koy devamlı değiştir yenisini ütüle koy bak o da rahatlatıyo eğer gazı varsa. bi de bacaklarını karnına çekip düzelterek sürekli jimnastik yaptır onu da yumuşak sesler eşliğinde yap ki hoşuna gitsin bıdığın.
kızarıklık bende de oldu, fazla kalın giydirmekten bi de bazı kıyafetleri içi yünlü gibi oluyo ya hani kışlık olduğu için, onlar cildine böyle bi etki yaptı. yumuşak şeyler giydir çok ta kalın giymesin. evin içinde uzun kollu bi penyenin üzerine ,ince bir yelek yeterli.
biz de bu yüzden acilin kapısını çok arşınladık. tahliller yapıldı ama hep "!!gaz!!!" sorunundan başka bişey çıkmadı. gaz bebekleri oldukça yıpratıyor. bunla beraber bi de idrar testi yaptırmanı tavsiye ederim. bazan idrar yolları enfeksiyonu da bu şekilde sıkıntı ortaya çıkarabiliyormuş. ben her defasında aman börek mi diye koştum ama şükür gaz çıktı! metsil gibi gaz damlası dene istersen.komposta verme istersen arkadaşın dediği gibi. sütün yetmediğini düşünüyorsan bebeğini emzirmediğin bi zaman sağmayı dene ve az sa devam maması ver. bebeğin daha çok küçük! sağlıcakla..
haklısınız arkadaşlar.sagolun var olun.çok yıprandım.o geceden sonra daha kotu seyler çiktı.kızımın vucutu her yerinde kızarıklıklar cıktı,kızamık gibi birsey.2 doktor gezdim ama alerjik diyorlar ve boylece kaldık içim gidiyor.megerse o aksam aglama nedeni belki buydu.çunku sabah karsi kıp kırmızı oldu.sizce ne yapmalıyım? zor durumdayım.
haklısınız arkadaşlar.sagolun var olun.çok yıprandım.o geceden sonra daha kotu seyler çiktı.kızımın vucutu her yerinde kızarıklıklar cıktı,kızamık gibi birsey.2 doktor gezdim ama alerjik diyorlar ve boylece kaldık içim gidiyor.megerse o aksam aglama nedeni belki buydu.çunku sabah karsi kıp kırmızı oldu.sizce ne yapmalıyım? zor durumdayım.
canım ya gazı var ya karnı sancı yapıyor sen üşüttüysen sütün sogur ve bebeginin sancısı olur eger agzı memedeyken kafasını her iki yana hızlı sallıyorsan kulagı agrıyodur bizde bu agrıların hepsini çoook yaşadık kulak agrısında doktorlar bebegin kulagına süt dökmeyin diyo ama ben döktüm sadece bir damla süt döktükten sonra çok rahatlıyodu sütün içine acıkda tuz isteyen yapar isteyan yapmaz yardımcı olabilmişimdir umarım
söylemeyi unuttum eger o kırmızılıklar küçük bir sürü kabarcıklarsa bebegin kilo alıyo büyüyo diyolar benim kızımdada sürekli çıkıyo bepanten diye krem var onu sürüyorum