• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları acil! devlet anaokulu kayıtları hk.

kızlar cok sukur on kayıdı yaptırdık hem mahallemız tutuyor hem mudur tanıdıgını bulduk ama yıne bagıs ıstedıler ayrıyeten 200 tl devlet para ısıtıyomus ne kadar dogruysa o yatacak kesın kayıtta 3 unue bellı olacak

kızlar cok sukur on kayıdı yaptırdık hem mahallemız tutuyor hem mudur tanıdıgını bulduk ama yıne bagıs ıstedıler ayrıyeten 200 tl devlet para ısıtıyomus ne kadar dogruysa o yatacak kesın kayıtta 3 unue bellı olacak

hayırlı olsun.bağışsız olmuyor devlet okuluda olsa illa ki bağış yapacaksın.ekonımik durumuna göre elbette bişeyler veriri insan çocuklarımız okuyacak bir faydası olsun ama bazı okullar öyle uçuk rakamlar istiyor ki anlam veremiyorum.

valla hayretle okuyorum ben oğlumu geçen sene kayıt ettirdim ima bile etmediler bu sene acaba kayıt yenilerken isterlermi yine ima bile etmediler
herkesin nasıl bin lira, 300 lira falan vermesini bekliyor anlamıyorum o kadar parayı ha diyince verebilen özele yollar zatenfisfisfis
yasak zaten okulara bildiri gelmiş milli eğitimden haziranda kayıt parası alınmaycak diye, anlamdım

daha öncede yazmıştım sanırım bir okul bizim semtte binliradan kapı açıyor çok öğrencisinin olmasından bahsediyor.o okulu hiç düşünmedim ben sınıflarıda çok kalabalık.bir arkadaşım görüşmüş müdür ona çok uzak yerlerden gelen öğrencilerimiz var herkes buraya kayıt olmak istiyor demiş.arkadaşımda bana öğrenci değil öğretmen lazım neden öğretmenlerinizden bahsetmiyorsunuz demiş.
milli eğitim hep diyor kayıt parası alınmayacak okul bağış isteyemez velilerden diye ama olmuyor işte.

bagış insanın gönlünden kopandır...bu nasıl bagış ya veremeyen ne yapsın cocugunu okula gondermesinmi bu sene 1 e başlayanları milli egitim belirlemiş kayıt parası alınmasın diye ama müdür ler okul başlayınca bu konu hakkında görüşecegiz diyolar ....

ve bize dedılerkı mdr yard sı bu bagısı yatırın hemenkı kurraya kalmasın cocuk yanı para verınkı kesın kayıt olsun acık ve ne okul yonetımının cebıne bunlar gıdıyor okula fealn degıl bırde kayıttan sonra mıllı egıtımın anasınıfları ıcın belırledıgı bır para varmıs neyse ecen sene 300 mus sımdı 200 e dusmus aynı okul bır arkadas kk den mahalle tutmuyor dıye 1.5 milyar verin yazalım demıs kanunlar kımın umrunda bız yatırmıycaz desek zorluk cıkaracaklar hakkını aramaya kalksan burası turkıye prosodurlere kalır ıs uzar uzar cocuk rezıl olur

bizde oğlumuzu kaydettirdik.aşı kartı kan grubu kartı ikametgah kartı istediler birde 350 tl verdikbankaya yatırdığımız makbuzla .eşim bir video izlemiş meb dan .orada söylenene göre kayıt parası alınamıycak.şu eksik onun için şukadar para toplanacak denemiycek.sadece veliler yemek parası verecekler demiş.bizde 350 yi o amacla verdik.anya konya eylülde anlaşılacak.

öncelikle merhaba devlet anaokuluna gecen sene oğlumu kayıt yaptırdım çok memnun kaldım bu sene de aynı okula göndericem tam gün 150 lira aylık ödedim gecen sene bu sene 170 liraymış bakıcılar bile 300 lira istiyolar senelik temizlik gideri 500 lira istemişlerdi ve temizlik gideri tüm sene hiç talep etmediler bu sene kayıt için gittim okulun eksiklerini yapıyorlardı her okulu bilmem ama bu okulda banka ya yatıyo ücretler ve düşününcede devlet okulu evet ama devlet çocuğun tuvalet kağıdı, pecetesini,kolanyasını, ücretini ödemez ki yemek giderini, karşılayamaz bu ücretin bunlar için kullanıldığını gördüm içimde rahat bağış değil çocuğumun temizliği ve etkinliği için kullanılıyor, gecen sene ingilizce, ebruli, seramik çalışmaları yapıldı ve bii sürü etkinlik bunlar için ek ücret talep edilmedi çocuğum da salgın hastalık hiç olmadı en önemlisi yemekleri aşçıları hazırlıyo, kullanılan mazemeler kaliteli velilerin hepsi aynı kalitede ve aynı özende çocukları için gereken malzemeleri bile getirmediklerini sölüyorlar yönetimdekiler bence haklılarda bu ücreti almakta başka türlü aynı kaliteli bir ortamı sağlayamazlar. devlet herşeyi sağlayamaz, günlük evdebi çocuğun giderini düşünün hiç mi olmuyo kendimiz için hiç mi bir şeyler almıyoruz fiyatı pahalı da olsa aylık mutfak ve temizlik giderimiz hiç mi olmuyo ilköğretim okulu gibi bir tek sırayla eğitim yaplmıyoki? anaokulunda çocukların bir çok metaryale ihtiyacı var, oyun aracılı ile öğreniyorlar bence imkan dahilinde ama imkanlarda bizim elimizde aldığımız kıyafet, makyaj malz., sigara, eşya bunlara harcıyabiliyoruz ama neden çocukalrımız için farklı düşünüyoruz, devlet zorunlu eğitim diyor ama o zman bile yine ücret istenecektir. ilköğretim okulunda bile temizlik ücreti isterlerken 3-4-5 yaş eğitim veren bir yerin istemesi neden mantık dışı geliyor, küçücükler daha tuvalet eğitimleri bile kiminin tam değil

ben taşınma nedeniyle daha oglumu kayıt yaptıramadım acaba bundan sonra alırlarmı anasınıfına gidecek çok endişeleniyorum insallah sorun cıkmaz

hala asıl kayıt yaptıramadım.haziranda ön kayıt yaptırdık.ağustosu bekledik.bir çok malzeme istediler hazırladık bankaya para yatırdık zarf parası verdik gittik geldik olmadı.bu dünde gittim.o kadar eşyayı taşıdım iş yarına kaldı.çok mu zor kayıt almak anlamıyorum.stres oldum valla.ay bir kayıt yaptırsak oh dicem.

evet ya bu kayıt işini çok uzatıyorlar, ben yaptırdım kurtuldum ama bankaya para yatırmadık, zarf parası ne onuda yatırmadık daha doğrusu hiç para vermedik henüz, ve daha malzeme istemediler sanırım okul başlayınca isticekler
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
http://www.kadinlarkulubu.com/cocugum-buyurken/307817-2004-dogumlu-cocuklar.html

zarf parası 20 lira zarfın içine veli bilgileri var,adres bilgileri onları doldurup fotoğraf yapıştırıyorsun.bu gün kayıt alındı ama hala oh diyemedik eylül ayında tekrar görüşülüp okul için eksikler konuşulacak.bizim okul hala yapım aşamasında devlet sadece sıraları veriyormuş.geri kalanı velilerin katkılarıyla yapacaklarmış.bu gün 100 lira verdim ama eylülün 21 gibi görüşelim dediler.yine bir yardımda bulunucaz sanırım.hayırlısı olsun arkadaşlar hepimizin evlatları için.ben bu kadar zor ve uzun olduğunu tahmin etmemiştim.

zarf parası 20 lira zarfın içine veli bilgileri var,adres bilgileri onları doldurup fotoğraf yapıştırıyorsun.bu gün kayıt alındı ama hala oh diyemedik eylül ayında tekrar görüşülüp okul için eksikler konuşulacak.bizim okul hala yapım aşamasında devlet sadece sıraları veriyormuş.geri kalanı velilerin katkılarıyla yapacaklarmış.bu gün 100 lira verdim ama eylülün 21 gibi görüşelim dediler.yine bir yardımda bulunucaz sanırım.hayırlısı olsun arkadaşlar hepimizin evlatları için.ben bu kadar zor ve uzun olduğunu tahmin etmemiştim.

Enteresan,ben de İstanbul'dayım ama okuldan okula,belki de muhitten muhite fark oluyor demekki..
Ben Ağustos'ta ön kayıt için gittiğimde sizden istenen hiçbir şeyi istemediler.Sadece Eylül'de geldiğinizde ilk aidat olan 70 TL'yi vereceksiniz dediler..
Ama daha da tuhafı, bir tanıdığım başka bir muhitte ve bu yıl aidatların yarısını devlet karşılıyormuş dedi.Yani bu hesapla onlar,70 TL yerine,35 TL ödeyecekmiş ayda..:sm_confused:
Okula gidince soracağım ama siz böyle birşey duydunuz mu,merak ettim..

Enteresan,ben de İstanbul'dayım ama okuldan okula,belki de muhitten muhite fark oluyor demekki..
Ben Ağustos'ta ön kayıt için gittiğimde sizden istenen hiçbir şeyi istemediler.Sadece Eylül'de geldiğinizde ilk aidat olan 70 TL'yi vereceksiniz dediler..
Ama daha da tuhafı, bir tanıdığım başka bir muhitte ve bu yıl aidatların yarısını devlet karşılıyormuş dedi.Yani bu hesapla onlar,70 TL yerine,35 TL ödeyecekmiş ayda..:sm_confused:
Okula gidince soracağım ama siz böyle birşey duydunuz mu,merak ettim..

yok duymadım ben.
kıyafet konusunu konuşmaya gidicem o zaman unutmazsam sorarım..
sanırım anaokulu içinde bir kıyafet belirlemeye çalışıyorlar tam net değil.

bizden bir sürü evraklar istediler ve nakit yatırısanız iyi olur diyerek 350 tl. ekstra masraf çıkarsa bildiriz diyen ukala bir müdür ile sene sonunu nasıl getiririz bilemiyorum. Maalesef müdür sadece para konusunda bilgiliydi sadece onu bir çırpıda söyledi kıyafeti sordum ondan bile haberi yok:olmaz: başka bi hocaya sordu günlük kıyafetleri ile geliyorlar dedi sabahçı öğlenci muhabbeti oldu ondada herkez öğlenci olmasını istiyor bakıcaz dedi neye bakıcaksa ben anladımya neyse :oklava:

bizden bir sürü evraklar istediler ve nakit yatırısanız iyi olur diyerek 350 tl. ekstra masraf çıkarsa bildiriz diyen ukala bir müdür ile sene sonunu nasıl getiririz bilemiyorum. Maalesef müdür sadece para konusunda bilgiliydi sadece onu bir çırpıda söyledi kıyafeti sordum ondan bile haberi yok:olmaz: başka bi hocaya sordu günlük kıyafetleri ile geliyorlar dedi sabahçı öğlenci muhabbeti oldu ondada herkez öğlenci olmasını istiyor bakıcaz dedi neye bakıcaksa ben anladımya neyse :oklava:

alla alla ya, nasıl bakıcaz ya, baştan yazdırılır sabahçı yada öğlenci zaten ilk dönem öğlenci olan diğer dönem sabahçı oluyo, dönüşümlü oluyo yani, en azından bizim okulda öyle. Geçen sene anaokulu yokmuymuşta bu müdür bişey bilmiyo, kıyafeti bile başkasına soruyo:sm_confused:

ben oğlumu nihayet yazdırdım arkadaşlar ama 14 eylül'de başlayamıyacağız çünkü okul henüz hazır değil.başka okulda misafir. sadece ilkokul 1.sınıflar başlayacak.sabahçı öğlenci durumlarıda karışık.kura olucak dendi.bayramdan sonra Allah nasip ederse başlarız.biz birde kıyafet alacağız okul aile birliği satacakmış önümüzdeki hafta gelicekmiş kıyafetler.
pazartesi günü okula başlayacak tüm miniklere başarılar diliyorum.

Back