• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları acil! devlet anaokulu kayıtları hk.

birde ingilizce eğitim veren ayrı bir öğretmen olucakmış benim vereceğim okulda devlet okullarında böyle bir eğitimin verilmeside ayrı bir sevinç oldu bende.

çok güzel.bizim okulda böyle birşey yok.
keşke imkanım olsa en iyi okullarda ingilizce eğitim alsa ama malesef imkanlar kısıtlı.keşke devlet okullarında yeterli bir ingilizce eğitimi sağlansa.çok önemli çocuklarımız için.günümüzde nasıl olmadan olmuyorsa ingilizce bundan seneler sonra çocuklarımıza ingilizce +bir dil daha gerekli olduğunu düşünüyorum.iyi bir kariyer yapabilmeleri açısından.İnşallah okulu seven okuyan çocuklar olurlarda eğitimlerini tamamlarlar.

Arkadaşlar hepinizin dilek ve görüşlerinize katlıyorum. Umarım hepsi için hayırlı olur. Ben kışın zor olacağı ve nasıl kalkacak diye çok üzüldüm ve haksızlık yaptıkları için. Eşim canımı sıktığım için biraz kızdı sabahçı giden çocuk değilmi böylesi hayırlı imiş dedi. Benimde içim biraz rahatladı. Bizim okulda öle çok matah bir okul değil. Nerde ingilizce egitim falan. Herşey maddi imkanlara bağlı. Bende 1. sınıfa başlayıp okumayı yazmayı söktüğü zaman ingilizce kursuna vericem. Bakalım okulun ve öğretmeninin eğitim anlayışı nasıl olacak. Ay vallahi şimdiye kadar canımı sıktığım şeyler boşmuş asıl iş şimdiden sonra başlayacak Allah hepimiz için hayırlısını versin.

çok güzel.bizim okulda böyle birşey yok.
keşke imkanım olsa en iyi okullarda ingilizce eğitim alsa ama malesef imkanlar kısıtlı.keşke devlet okullarında yeterli bir ingilizce eğitimi sağlansa.çok önemli çocuklarımız için.günümüzde nasıl olmadan olmuyorsa ingilizce bundan seneler sonra çocuklarımıza ingilizce +bir dil daha gerekli olduğunu düşünüyorum.iyi bir kariyer yapabilmeleri açısından.ınşallah okulu seven okuyan çocuklar olurlarda eğitimlerini tamamlarlar.

canım bende çocuğumu özel okula vermek isterim en iyi eğitimi almasını isterim ama dediğin gibi imkanlar doğrultusunda herşey.şuan tek istediğim iyi bir şekilde eğitimini alıp sağlam temellerle büyümesi.

Son düzenleme:
Birde özel okullar tamam eğitimi çok iyi bu kuşkusuz doğru ama anne baba o çocuğa eve geldiğinde ilgilenmiyorsa gerekli yönlendirmeyi yapmıyorsa eğer özel okulunda çok yararı olacağını sanmıyorum en önemlisi bizlerin okulla birlikte çocuğu yönlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.Haftasonu bizim buradaki bir alış veriş merkezinde bir okulun bilim şenliği vardı çocuklar o kadar güzel bir şekilde hazırlanmıştı ki görmeliydiniz.Aralarında bir öğrenci ile daha yakından konuşma fırsatım oldu çocuk çok zekiydi burada bir dersanenin sınavına gitmiş ve ücretsiz eğitimi kazanmış fakat ailesi göndermemiş dediğim gibi bizler çok önemliyiz çocukların eğitiminde biz okul öğretmeniyle birlikte çocuğumuzu eğitmeliyiz.

sizlerle hem fikirim arkadaşlar çocuğa ailenin okul sonrası ilgisi çok önemli.Allah bu günlerimizi aratmasın bizlerde elimizdeki imkanlarla ne yapabiliriz en iyi ne yapabiliriz onu uygulicaz hep birlikte çocuklarımız için mücadele edicez.gerçekten de bundan sonrası önemli bu güne kadar ılgınsında dediği gibi bi çok şeye canımızı sıktık ama önemli olan eğitim.zor ve güzel günlerimiz olacak inşallah.ben bir de şu kayıt işini bir halledebilsem.

valla kızlar ben sordum burdaki anaokuluna gelecek henüz başlamamış ne ilkokul ne anaokulu okul kapanınca dediler...

bende bu gün okula gittim banada adrese en yakın okul neresiyse o okul için e kayıttan kayıt yaptır ondan sonra diğer işlemler için takipte olun dedi.ama bahsettikleri sistem bu gün çalışmadı ..bu ön kayıt oluyormuş.
canım nette butun lınklerder 1 hazıran yazıyor cok bılgı kırlılıgı var benımde kayıt yaptıracaım okulun kayıtları baslamamıs daha kurra sıstemı dıyorlar ,7 cok ec dıyorlar,ve onderebılecegımız okulu 1 okulla sınırlamıslar arastırın gorun bu ne tezatlı sımdı benım cocugumun ısmı kurrada cıkmazssa anasınıfına gıdemıyecekmı sen hanı lınkten baktın

canım nette butun lınklerder 1 hazıran yazıyor cok bılgı kırlılıgı var benımde kayıt yaptıracaım okulun kayıtları baslamamıs daha kurra sıstemı dıyorlar ,7 cok ec dıyorlar,ve onderebılecegımız okulu 1 okulla sınırlamıslar arastırın gorun bu ne tezatlı sımdı benım cocugumun ısmı kurrada cıkmazssa anasınıfına gıdemıyecekmı sen hanı lınkten baktın

milli eğitim bakanlığının sitesinden baktım.
ben geçen hafta ne kadar çok uğraştım anlatamam.adreste sorun çıktı,okul bana 2004 lüleri alamıyacağız dedi sonra kara değişti alıncak dedi ama tam gün mü yarım gün mü belli değil.şaştım kaldım.bizim düşündüğümüz okul inşaat hal,nde ve il defa okul öncesi alıncak aslında okulda tam olarak ne yapacağını bilmiyor.

milli eğitim bakanlığının sitesinden baktım.
ben geçen hafta ne kadar çok uğraştım anlatamam.adreste sorun çıktı,okul bana 2004 lüleri alamıyacağız dedi sonra kara değişti alıncak dedi ama tam gün mü yarım gün mü belli değil.şaştım kaldım.bizim düşündüğümüz okul inşaat hal,nde ve il defa okul öncesi alıncak aslında okulda tam olarak ne yapacağını bilmiyor.

canım ne yaptın kayıt ıcın anlamadım e kayıtmı sımdı meb e baktım bu yazıyı buldum son nokta sanırım ama her okul farklı yanlız karıstırmayalım anaokulu baska anasınıfı baska anaokulları e kayıtla almıyodur belkı anasınıfı ılkoretıme baglı ama yazı mıllı egıtım bakanlıından alıntı ama anlamadım ya nasıl otomatık olacak
e-kayıt ile ilgili Basın Açıklaması

Son günlerde bazı basın yayın kuruluşlarında okul kayıtlarına ilişkin yanlış anlaşılmalara sebebiyet verecek özellikteki haberler için aşağıdaki açıklama yapılmıştır.

2009-2010 eğitim ve öğretim yılında resmi ilköğretim okullarımızın birinci sınıflarına kayıtlar önceki yıllardan farklı olarak bazı yeniliklerle yapılacaktır.

Bu amaçla;

1- E-Devlet uygulamaları kapsamında, Ulusal Adres Veri Tabanındaki adres bilgileri ve birinci sınıfa kayıt olacak çocukların T.C.Kimlik numaralarının İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde kurulan öğrenci yerleştirme komisyonlarının okul adres eşleştirmeleri neticesinde sistem tarafından öğrenciler okullara otomatik olarak yerleştirilecektir.

2- Kayıt işlemleri 1 Haziran 2009 tarihi itibariyle başlatılmıştır. Velilerimiz çocuklarının hangi okula kaydedildiğini 29 Haziran 2009 tarihinden sonra veli bilgilendirme sisteminden veya evlerine en yakın ilköğretim okulundan sorarak öğrenebilecektir. Okulların açılmasıyla birlikte de veli çocuğunu okula gönderecektir. Bu sayede E-Okul sistemi tarafından tüm öğrenciler adreslerinin bulunduğu en yakın ilköğretim okuluna kayıt yaptıracaktır.

3- Adres bilgileri doğrultusunda ismi çıkan okula, öğrenci gidip ders başı yapacaktır. Öğrencinin isminin çıkması aynı zamanda kayıt belgesi anlamına gelmektedir. Bunun dışında, herhangi bir işlem yapmasına gerek bulunmamaktadır.

4- Herhangi bir karşıklıklık çıkması durumunda, kayıt ve nakillerde ulusal adres veri tabanındaki adres bilgileri esas alınacaktır. Velilerimize kolaylık sağlanılması ve adresin doğruluğunu tespit açısından okul yönetimleri tarafından elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi, kira sözleşmesi veya tapu kaydı gibi belgeler istenebilecektir.

5- Sistemde okula yerleştirilen şehit ve muharip gazi çocukları ile özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin velilerinin talep etmesi halinde istedikleri okula kayıtları daha sonra nakil yoluyla yapılacaktır.

Özetle, velilerimiz kayıt için gerek internetten form doldurulması, gerekse okula başvurması önkayıt yaptırması, kayıt parası yatırması gibi herhangi bir işlem yapmayacak, adres ve T.C.Kimlik bilgileri doğrultusunda çocuklar sistem tarafından okullara kayıt edilecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

ya kızlar bende araştırmaya başladım,ve her kafadan başka bişey çıkıyor,dün bir okula gittim,benim oğlanı yazdırmak istediğim yere bana ayın17 sinden sonra gel ama sizin oğlaı buraya almamız çok zor falan filan bişeyler dediler,okullarda ne yapacaklarını bilmiyorlar sanırım...brde ben bu yazıyı buldum;

http://www.haberx.com/Egitim-Haberl...tim-okullarina-kayit-basvurulari-basladi.aspx

ılköğretim okullarına 2009-2010 yılı kayıt başvuruları bugün başladı. Kayıt başvuruları Ulusal Adres Veri Tabanı’ndaki adresler ve çocukların MERNıS nüfus bilgilerini esas alınarak internetten gerçekleştirilecek. Bu kayıt döneminden itibaren şehit ve gazi çocuklarının yanı sıra özel eğitime ihtiyacı olan çocuklar da istedikleri ilköğretim okuluna kaydolabilecekler.
(AA - ANKARA) (A.A) - Ortaöğretimde de sınavla öğrenci alan fen ve anadolu ile sosyal bilimler liseleri dışındaki liselere kayıt başvuruları 1 Ağustos 2009’da başlayacak. Ortaöğretimde de kayıt başvuruları internet üzerinden gerçekleştirilecek ve ilköğretim okullarındaki yöntem aynen izlenecek.
Bu çerçevede il ve ilçelerde kurulacak ’’Öğrenci Yerleştirme Komisyonları’’ her okulun kayıt bölgesini ve kontenjanını belirleyecek. Belirlenen kayıt bölgeleri okul müdürlüklerine bildirilecek. Okul müdürlükleri, kontenjanlarındaki öğrenci sayısı kadar kayıt yapacak.
ınternet üzerinden kayıt uygulaması, adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre öğrencilerin, velilerin ikametlerine en yakın okullara yerleştirilmesini esas alıyor.
Veliler, internet aracılığıyla Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesinden form doldurarak kayıt başvurusu yapıyor. Velilerin başvuruları değerlendirildikten sonra öğrenciler, öğrenci yerleştirme komisyonlarınca ikametgahlarına en yakın okula yerleştiriliyor. Öğrencilerin hangi okullara yerleştirildikleri listelerle ilan ediliyor. Öğrencilerin kesin kayıt işlemleri ise ilan edilen bu listelere göre okul müdürlüklerince gerçekleştiriliyor.

Devlet okulları arasında "Etüt-Beslenme Statüsü"nde olan okullar da var.Sadece çalışan anne-babaların çocukları kabul ediliyor.ıst. için sanırım 17-18 tane.1-12 Haziran arasında çocuğunuzu göndermek istediğiniz okula başvurup önkayıt yaptırmanız gerekiyor.Bu statüdeki okullar için başvuru internetten değil.Adres şartı da yok.Belli bir aylık ödeme yapılıyor 8 ki çok ekonomik,bu yıl aylık 190 YTL ),09.00-17.40 arası öğrenim görüyorlar.Çalışan arkadaş varsa aranızda öneririm.

Son düzenleme:
benim oğlumda 2004 lü.bende bu gün konuşucam okulla.bakalım ne isteyecekler ne diyecekler.henüz netleşmedi bizde malesef.saat birden sonra geliyo bizim okul başka bir okulda misafirler çünkü henüz kendi binaları bitmediği için.2003 lüler mi bu sene ilk okula başlıyor.komik gelebilir size ama ben ilkokul bire kaç yaşında başlar 2004 lü bir çocuk bunun hesabında şaşırıyorum.

Devlet okulları arasında "Etüt-Beslenme Statüsü"nde olan okullar da var.Sadece çalışan anne-babaların çocukları kabul ediliyor.İst. için sanırım 17-18 tane.1-12 Haziran arasında çocuğunuzu göndermek istediğiniz okula başvurup önkayıt yaptırmanız gerekiyor.Bu statüdeki okullar için başvuru internetten değil.Adres şartı da yok.Belli bir aylık ödeme yapılıyor 8 ki çok ekonomik,bu yıl aylık 190 YTL ),09.00-17.40 arası öğrenim görüyorlar.Çalışan arkadaş varsa aranızda öneririm.

canım bunlar anaokulu ıcınmı gecerlı aceba yoksa ılkoretım anasınıfı ıcınmı

kızlar her cocuk 1 okulla sınırlandırılmıs ama kotejan az basvuru cok olursa kurra cekılecek yanı cocuumuz kurrada cıkmazsa anasınıfına gıdemıytecek hanı 7 cok gectı bu nasıl ıs ya nasıl bır devlet egıtım alamıyacakmı cocuklarımız kurrada cıkmazsa calısmıyosak ben sımdı calısmıyorum 2 ay sonra ıse baslıycam ozaman ne olacak paramda yoksa krese gonderecek

Valla her kes ayrı bir şey söylüyor bugün kendi ikametgah sınırımızdaki okulu aradım 29 hazıranda belli olacakmış milli eğitim kayıt yapmayın kesinlikle demiş onlarda bekliyorlarmış ayrıca ücreti ve saatlerini sordum yarım gün aylık 200 lira dediler bana biraz pahalı gibi geldi hem devlet okulu hem yarım gün nasıl iştir anlamadım ayrıca istediğim okulda değil

devlet okulları artık çok para alıyor.benim yakınımda bir okul var 1 milyar yani binliradan kapı açıyor.adı çıkmış okulun iyi diye kullanıyorlar.sınıflar da 50 kişi ve üstü.ilk defa okullu olucaz bu yüzden mi zor geliyor bana yazdırma süreci gözümdemi büyütüyorum bilemiyorum ama asıl kayıt bir olsa rahatlayacağım.

canım bunlar anaokulu ıcınmı gecerlı aceba yoksa ılkoretım anasınıfı ıcınmı

kızlar her cocuk 1 okulla sınırlandırılmıs ama kotejan az basvuru cok olursa kurra cekılecek yanı cocuumuz kurrada cıkmazsa anasınıfına gıdemıytecek hanı 7 cok gectı bu nasıl ıs ya nasıl bır devlet egıtım alamıyacakmı cocuklarımız kurrada cıkmazsa calısmıyosak ben sımdı calısmıyorum 2 ay sonra ıse baslıycam ozaman ne olacak paramda yoksa krese gonderecek

Hem anasınıfı hem de üst sınıflar için aynı.Ben Maltepe-Hasan Şadoğlu ı.Ö.O.'nu biliyorum.Okul Etüt-Beslenme statüsüne geçeli 4 yıl oldu.Kademe kademe geçiyorlar.Önümüzdeki yıl anasınıfı ve 1. kademe (ilkokul kısmı ) etüt-beslenmede.Statü gereği hem anne hem baba çalışıyor olması koşulu var.Üstelik son 4 aya ait belge istiyorlar.2 oğlum da daha önce aynı okuldan mezun olmuştu.Onların zamanında bu sistem yoktu ama.Bu okulda da başvuru kontenjandan fazla olursa kura çekimi var.Zor iş okul seçimi.Kolay gelsin.

Back