• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

acil cevap....

kdersiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2012
90
0
26
İçel Mersin
arkadaşlar 1 senelik evliyim ve çocuğum olmadı istememe rağmen yarın doktora gidicem bana nasıl bi tedavi uygulucak? şöyle diyim kısırlık teşisi için ne testi yapıyor merakımdan ölücem aranızda bilen veye gidip yaptıran varsa bana cevap verebilirmi acil cevap lütfennnnnnnnn

cnm bende senin gibiydim
bende şöle oldu
il önce vajinal usg ile kontrol yapıldı herşey temiz çıktı ve adetliyken gittim hormon testleri yapıldı
temiz çıktı
sonra doktor eşimde spermegrom istedi
onu yaptırdık eşimde sıkıntı çıkınca bizim tedavi ürolojiye kaydı

ama ben eğer gebe kalmasydım tekrar kadın doğumcuya gidim ilk önce rahim filmi çektirecektim
tüpler acık mı kapalımı ona baktıracaktım
eğer açık çıksaydı da yumuta takibne başlatıp aşılama yaptıracaktık

sen endişelenme doktorun seni yönlenidirir

cnm bende senin gibiydim
bende şöle oldu
il önce vajinal usg ile kontrol yapıldı herşey temiz çıktı ve adetliyken gittim hormon testleri yapıldı
temiz çıktı
sonra doktor eşimde spermegrom istedi
onu yaptırdık eşimde sıkıntı çıkınca bizim tedavi ürolojiye kaydı

ama ben eğer gebe kalmasydım tekrar kadın doğumcuya gidim ilk önce rahim filmi çektirecektim
tüpler acık mı kapalımı ona baktıracaktım
eğer açık çıksaydı da yumuta takibne başlatıp aşılama yaptıracaktık

sen endişelenme doktorun seni yönlenidirir

peki adetliykenmi gitmem gerek eğer öyleyse bi dahaki aya kaldı benim konturol çünkü daha bugün bitti adetim.eşim aradı biraz önce ondada damarlaşma var demiş doktor önlemi alınmazsa kısırlığa yol açar demiş yarın ultrason çekilicek bilmiyorum ya ama canım çok sıkkın inş bişiy olmaz

arkadaşlar 1 senelik evliyim ve çocuğum olmadı istememe rağmen yarın doktora gidicem bana nasıl bi tedavi uygulucak? şöyle diyim kısırlık teşisi için ne testi yapıyor merakımdan ölücem aranızda bilen veye gidip yaptıran varsa bana cevap verebilirmi acil cevap lütfennnnnnnnn

canımm gülümsün arkadasımız cok quzel anlatmıs valla :17: benımde 10 aydır ıstememıze raqmen olmuyo bebısımız bende qıttıqımde ılk vajinal usg ıle bakmıstı zaten qıttıqımde ben adetlıydım hormon testı yaptı ıkısındede bı sorun yok dedı rahım fılmı ıstedı ben cektırmedım olede kaldı forumda arkadasların uyquladıqı bı kac seylerı uyquladım esımdende sperm testı ıstedı onuda urolojıye cıkartmıstım bende bu aydan sonra tekrar gıdıcem doktora allah nasıp ederse

muayene; bazı hormon testleri ve eşinizden spermiogram testi istiyorlar.
gerekirse, daha ayrıntılı rahim filmi(hsg) vs isteyebilirler.
siz aç karnına ve mümkünse erken saatte gidin, hepsi bir aradan çıksın(prolaktine erken saatte bakılıyor).

Son düzenleme:
peki adetliykenmi gitmem gerek eğer öyleyse bi dahaki aya kaldı benim konturol çünkü daha bugün bitti adetim.eşim aradı biraz önce ondada damarlaşma var demiş doktor önlemi alınmazsa kısırlığa yol açar demiş yarın ultrason çekilicek bilmiyorum ya ama canım çok sıkkın inş bişiy olmaz

canım damarlasma dedıqı varıkoseldır kucuk bı amelıyatla oluyo ama hemen bı doktora baktırmayın bı kac doktora daha esın gozuksun benım esımede aynısını demıslerdı bı doktor hemen amelıyat dedı dıgerı bu copcuk olmamayı etkılemez dedı bı kac doktorada gozuksun cunku amelıyattan sonra 3 ve 6 ay ıcınde hamıle kalınılabılıyomus sperm kendınıve sperm sayısı yenılemesı ıcın bu sure benım kaynımda oldu 3 ay sonra eltım hamıs kaldı :)

ya cnm genelde jinekolojik muayenelerin hepsinde doktorlar adetliyeken çağırıyo
ole gidersen sen rahat edersin çünkü bazı testler için yumurta takibi için hep adetliyeken çağırdılar beni

canım bildiğin kan tahlili ile hormonlarına bakıyo. hsg rahim filmi isteyebiliyor tıkanıklık varmı diye bakıyor.
Allah yardımcın olsun inş öylesine bir surumdur. bebeğin bekletmez seni daha fazla.

Son düzenleme:
keşke adetliyken gitseydim yarın ozaman beni geri yollucak offfffffffffffff allahım sonumuzu hayreylesin çok zor bişiy ya çocuk hasreti bi yandan ya olmazsa korkusu bi yandan oda yetmez gibi bide insanların baskısı sürekli sorgulamaları dışarı çıkmaz oldum artık sormasınlar diye dua edin arkadaşlar inş bişey çıkmaz da bende anne olurum :(

keşke adetliyken gitseydim yarın ozaman beni geri yollucak offfffffffffffff allahım sonumuzu hayreylesin çok zor bişiy ya çocuk hasreti bi yandan ya olmazsa korkusu bi yandan oda yetmez gibi bide insanların baskısı sürekli sorgulamaları dışarı çıkmaz oldum artık sormasınlar diye dua edin arkadaşlar inş bişey çıkmaz da bende anne olurum :(

bak sakin ol
illaki gideceksin sende yada eşinde varsa sorun çözüm yolu arayacaksın
yoksa da başka bi yol çizeceksin ben karnımdaki sıpamı 2,5 yıl bekledim
eşimde problem vardı
bahara aşılma yaza tüp bebek yapacaktık ama bak rabbim kısmet etti
sen önelmini alacaksın tedavini olacaksın sonrada tevekkül edeceksin
sakin umudunu kaybetme

bak sakin ol
illaki gideceksin sende yada eşinde varsa sorun çözüm yolu arayacaksın
yoksa da başka bi yol çizeceksin ben karnımdaki sıpamı 2,5 yıl bekledim
eşimde problem vardı
bahara aşılma yaza tüp bebek yapacaktık ama bak rabbim kısmet etti
sen önelmini alacaksın tedavini olacaksın sonrada tevekkül edeceksin
sakin umudunu kaybetme

insan bazen doluyor işte helede böyle bi hassas konuda hayırlısı ne yapalım yarın ola hayrola dimi taktir allahın verende alanda o yapacak bişey yok gereken neyse sonuna kadar gidicez inş sonucunuda alırız hayırlısıyla

sana katılıyorum. benımde aynı sorunlarım var. 1.5 yıllık evliyım ve bebek istiyoruz. ancak eşimde sperm sayısı azdı buyuzden varikosel ameliyat oldu ameliyatın ardından 4 ay geçti. ancak sperm sayısına yukselme yok ameliyat yapan doktr duzelecegını soledı. bizde bitkilere yoneldik. önce macun yedi olmadı sonrada keçiboynuzu kürünü ve çaksır otu tozunu yapıp içiyor bakalım yenı başladık. bunun yanı sıra bende kadın doguma gıttım benımde adet düzensizliğim var düzene gırmedı bir türlü ya yarın doktora gıdecem yaptıgım testlere bakılacak bakalım...:(

insan bazen doluyor işte helede böyle bi hassas konuda hayırlısı ne yapalım yarın ola hayrola dimi taktir allahın verende alanda o yapacak bişey yok gereken neyse sonuna kadar gidicez inş sonucunuda alırız hayırlısıyla

amin inş. ya takilma bence bir sürü tedavi seçnekleri var artık
kimler bebek sahibi oluyo ki
umut hep var yani anlayacağın
inş. bişey çıkmaz
ama olurda tersi olursada gemileri batırma hemen

sana katılıyorum. benımde aynı sorunlarım var. 1.5 yıllık evliyım ve bebek istiyoruz. ancak eşimde sperm sayısı azdı buyuzden varikosel ameliyat oldu ameliyatın ardından 4 ay geçti. ancak sperm sayısına yukselme yok ameliyat yapan doktr duzelecegını soledı. bizde bitkilere yoneldik. önce macun yedi olmadı sonrada keçiboynuzu kürünü ve çaksır otu tozunu yapıp içiyor bakalım yenı başladık. bunun yanı sıra bende kadın doguma gıttım benımde adet düzensizliğim var düzene gırmedı bir türlü ya yarın doktora gıdecem yaptıgım testlere bakılacak bakalım...:(

inş. bişey çıkmaz

tabiki gittim doktora ancak ilk gittigim doktor hormonların duzenlı sadece adet duzensızlıgın var dıyerekten bana kontrol hapı verdı kullandım ve duzene gırdı nsonra bıara iltihap vardı onuda duzelttık sonra gene duzen bozuldu ve doktora gıttım. once smear testı verdım sonra adetımın 2 gunu ghıttım kan testı verdım yarında sonuclara bakıcak bakalım doktor nedıcek bilmiyorum buyuk ıhtımal gene duzene gırmesi için kontrol hapı verecek.

ben gebelik öncesi kontrol için gittiğimde, dr yukarıda yazdığım önerileri vermişti. deneyin, hamilelik olmazsa bu testleri yapın gelin, dedi. regl döneminde gelin dememişti bana.

bence siz yine yarın gidin. eğer ille de regl döneminde bakmak isterse tekrar gidersiniz.
hormonlar reglin 3. günü en iyi çıkar diyorlar ama ben çok nadir o dönemlerde tahlil yaptırdım. diğer dönemlerde de yine oldukça yakın sonuçlar alınıyor. hormonal anormallik varsa, her zaman belli olur zaten.

dr gerekli derse; hsg' yi de regl bitiminden sonra 3 gün içinde çektirmek gerekiyor. siz şimdi giderseniz, öncesinde daha iyi zaman ayarlaması yaparsınız. randevu alma zamanınız her zaman denk gelemeyebilir(hafta sonuna denk gelme durumu da var...)

inş. bişey çıkmaz

Canım, eşinde sorun varmıştı, şimdi hamilesin. Ne gibi bir tedavi uyguladınız peki? Bende herşey normal görünüyor, sıkıntı eşimde galiba. Bu ayda olmazsa, inşallah doktora götürcem onuda:26:

Son düzenleme:
Canım, eşinde sorun varmıştı, şimdi hamilesin. Ne gibi bir tedavi uyguladınız peki? Bende herşey normal görünüyor, sıkıntı eşimde galiba. Bu ayda olmazsa, inşallah doktora götürcem onuda:26:

cnm sıkıntımız çok byük değildi hamd olsun
yani ole variskonel falan değildi
hareket problemi vardı
ama ciidi hareketsizdi
keçboynuzu kürünü falan içemedi eşim
her gün ceviz yedi sigrayı alkolu bıraktı
sonra sigraya tekar başladım ama az içiyodu
ole bide dengeli beslenmeye dikkat etti
bolda dua tabi

Back