• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

acil cevap neolur elimi yaktım

Herkese çok teşekkür ederim çamasır suyunu korktum yapmadım fito krem sürdüm şimdi dindi acısı ama hala kırmızı şiş .
Zaten ben küçüklüğümden veri hep yanıyorum:KK45:
Acısı çok kötü ya :KK48:

benim tüm koluma ve yüzüme demlik devrilmişti acile gitmiştim soğuk su tuttuktan sonra.acısını "anestol"le hafifletebilirsin. "bepanthene ve anestol" bunları karıştırıp sürünce hem acıyı alıyor hem de tedavi ediyorsun. çapa'da acildeki doktor sadece bunları vermişti ama arkadaşın ablası doktor onu aradık o biraz daha detaylı bir tedavi verdi.
ben baya steril pansuman yapıyordum günde iki kere "rif ampul (1 damla-antibiyotik)+bepanthene pomad+ anestol"ü steril eldiven giyip karıştırıyor ve yanık bölgeye sürüyordum, üstüne sıvı vazelinli(gazlı bez yaraya yapışmasın diye) gazlı bez, üzerini de normal gazlı bezle sarıyordum. açık yaralar kapanmaya başlayınca sadece fito kreme dönmüştüm.
ne kadar ağır yanık bilmiyorum hafifse bepanthene ve anestol yeterli olur diye düşünüyorum ama ağırsa ve su toplamışsa mutlaka bir doktora görünün.
çok geçmiş olsun...

canım sanki şu cümleleri ben yazmışım gibi. Çok geçmiş olsun,benim elime de çaydanlık suyu döküldü inledim resmen.SEnin gibi bende soğuk suya tutuyordum,çıkartınca zonkluyordu.Dayanamadık acile gittik,pansuman yapıldı,ertesi gün dr fito verdi.Ama acısı birkaç saat sonra bayağı azaldı rahatladım diyebilirim.Senin ki de bikaç saate azalır,şuanki acısını tahmin ediyorum,geçecek inşallah.Çok geçmiş olsun.
Ah ah çok sağol arkadaşım banada çaydanlık suyu döküldü:KK61: anlatamam o acıyı ya yeminle 2 saat elimi suda beklettim bu konuyu acınca hemen krem sürdüm suan acı yok :eek::eek:

Arkadaşlar elime kaynar su döktüm 2 saattir elimi soğuk suda tutuyorum çıkarınca çok acıyor parnaklarım resmen suan sosis gibi.bitek fito krem var ya acısını nasıl alırım.evde kimse de yok ya suan ağlayarak yazıyorum acısını hafifletecek ne yapabilirim
eşim eczde acısı için anestol yarası için de silverdin krem al mutlaka.....

Ah ah çok sağol arkadaşım banada çaydanlık suyu döküldü:KK61: anlatamam o acıyı ya yeminle 2 saat elimi suda beklettim bu konuyu acınca hemen krem sürdüm suan acı yok :eek::eek:
iyi sevindim senin adına,önlemini almışsın neyse ki.Ben o gün elim iptal oldu gitti dedim ama şükür ki yanıktan eser yok şimdi.İki ay oldu benimki ama hala inanılmaz bir fobim var çaydanlığa karşı,tutarken çok dikkat ediyorum.

Tuz,kabartma tozu,un ,camasirsuyu limon suyu daha okumadiklarim vardır,arkadaşlar sakami bunlar ,limon sık diyen arkadaş sen denedim mi bunu insan aklını atar açıdan.
Sen en iyisi eczane yada yakın hastane ye git canım.Silverdin foto iyi geliyor biraz

Bir de birisi bolca diş macunu sür demiş...korktum ben bunlardan..

Vay tıp ne ilerlemiş! Abovvv bazıları diriyi öldürür valla. Yemek-temizlik yapar gibi tarif verilmiş. Kuzum google amcaya sor bir daha. En azından mantikli cevap verir. Geçmiş olsun.
SEVGİLER::) ::) ::)

Tuz,kabartma tozu,un ,camasirsuyu limon suyu daha okumadiklarim vardır,arkadaşlar sakami bunlar ,limon sık diyen arkadaş sen denedim mi bunu insan aklını atar açıdan.
Sen en iyisi eczane yada yakın hastane ye git canım.Silverdin foto iyi geliyor biraz
Annemin bacakları yanmıştı,eve geçmiş olsuna gelen her insandan ayrı birşey çıktı,neden doktora gittiniz bilmem ne kimisi patates,kimisi yumurta,kimisi pirinç vs bir sürü şey önerdiler,biz sadece doktorun verdiği ilacı kullandık çok şükür izi bile kalmadı.

Annemin bacakları yanmıştı,eve geçmiş olsuna gelen her insandan ayrı birşey çıktı,neden doktora gittiniz bilmem ne kimisi patates,kimisi yumurta,kimisi pirinç vs bir sürü şey önerdiler,biz sadece doktorun verdiği ilacı kullandık çok şükür izi bile kalmadı.
Anneme çok geçmiş olsun canım.Hele çamaşır suyu yok mu adamı ciddi anlamda öldürücü sonuçlar doğurur allah korusun

Arkadaşlar elime kaynar su döktüm 2 saattir elimi soğuk suda tutuyorum çıkarınca çok acıyor parnaklarım resmen suan sosis gibi.bitek fito krem var ya acısını nasıl alırım.evde kimse de yok ya suan ağlayarak yazıyorum acısını hafifletecek ne yapabilirim
GEÇMİŞ OLSUN CANIM Bİ DOKTORUN TAVSİYESİNİ FACEBOOKTA PAYLAŞMIŞLARDI DİYODİ Kİ BÖYLE ACİL DURUMLARDA YUMURDA AKINI YANIĞIN ÜSTÜNE SÜRÜP ARA ARA DEĞİŞTİRMEK GEREKİYORMUŞ İÇİNDEKİ PROTİNLER CİLDİN YANIĞINI EMİYORMUŞ LEKE KALMAMASINI SAĞLIYORMUŞ Bİ DENE İSTERSEN

Back