• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acil ! '''açıköğretim edebiyat'''

ilayda cem

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2008
2.636
16
318
43
Diğer
kızlar açıköğretim edebiyat öğretmenliği için ilk sınavda barajı geçmek yeterlimi ? yada puan nedir ?
ve bitidiğiniz takdirde öğretmenlik için başka koşullar gerekiyor mu ?
yiğenim için araştırıyorum,

Açıköğretimdeki bölüm öğretmenlik değil, sadece Türk Dili ve Edebiyatı bölümü. Buradan mezun olanlar formasyon alamıyor, dolayısıyla devlet okullarında öğretmenlik yapamıyor. Başvurmak için barajı geçmek yeterli ancak bölüm kontenjanlı. Geçen sene 10.000 kişiydi kontenjanı.

açıköğretim edebiyatın örgün eğitimdeki edebiyatla hiç bir farkı yok
mezun olduğunuz takdirde aynı belgeyi hakediyorsunuz
ama öğretmenlik değil bölüm
bitirdikten sonra 2.5 ortalaması tutturulursa formasyon için başvuruda bulunulabiliyor
siz yinede bi açıköğretim kursuna danışın yanlış bilgi vermek istemem

örgün öğretimden hiç bir farkı yok
aynı haklara sahipsiniz puanlarınızı yüksek tutmaya bakın ozaman zaten formasyona hak kazanırsınız

Son düzenleme:
sağol canım,ben zaten açıköğretim son sınıfa geçtim,bebeğim olduğu için bu yıl ara verdim...
yiğenim tercih yapıyor ona lazım...

sağol canım,ben zaten açıköğretim son sınıfa geçtim,bebeğim olduğu için bu yıl ara verdim...
yiğenim tercih yapıyor ona lazım...

Açıköğretimdeki bölüm öğretmenlik değil, sadece Türk Dili ve Edebiyatı bölümü. Buradan mezun olanlar formasyon alamıyor, dolayısıyla devlet okullarında öğretmenlik yapamıyor. Başvurmak için barajı geçmek yeterli ancak bölüm kontenjanlı. Geçen sene 10.000 kişiydi kontenjanı.

formasyaon alamadığını nerden biliyosunuz ki?

Back