Açıktan okusam bir işe yarar mı?

20 yaş evlenmek için çok erken ailenizin laflarına çok takılmayın. Bir de evlenseniz de arkamda şu olsun bu olsun diye beklemeyin bence kendi gücünüze inanın sonra evlenirken de boşanırken de içinizdeki güç size yetiyor merak etmeyin.

Potansiyelinize ve ilginize daha uygun, gerçekçi bir bölüm seçmeyi deneyebilirsiniz. Hem motivasyonunuz da düşmez süreç içinde. Eğer özel sektörde çalışacaksanız ben açık öğretimi çok mantıklı bulmuyorum doğrusu.

Önemli olan senin kendini geliştirmen nice öğretmenler var bizzat şahitim Türkiye'nin gayet iyi sayılabilecek bir üniversitesinden örgün okuyarak mezun olmuş fakat çocuklara psikolojik şiddet uygulayıp hayatlarını mahvetmekten başka işe yaramayan. Açık öğretim okurken aynı zamanda kendini geliştirip yapacağın meslekle ilgili kurslara yazılabilirsin. Yolun bahtın açık olsun herkes konuşur inan bana önemli olsan senin vicdanın ne konuşuyor ne diyor sana?

kpss çalış önlisanstan girersin sınava iki ay var ve önlisans zor olmuyor şansını dene başvurular başladı.

ingilizce için kursa gitmene gerek yok, udemyde 30 liraya kurslar var ve yeterli. bende buna kpss sonrası odaklan.

kpss içinde kursa gerek yok, ders videoları internette var , bir sürü soru bankasınında pdfi var onlarda yeterli olur.

ben olsam ilk etapta kpss girerdim daha sonra maddi olarak rahatlayıncada üniversite hayalinize çalışabilirsin.

Diploma olsun diyorsam açıktan da hallederim. Elle tutulur bişiy olması gerek aslında.
Dil neden okumuyorsun ki? Çok gençsin daha.
Çünkü dil sınavların seviyeleri çok ileri seviyede. Şuan o seviyede değilim ve o seviyeye getirmek için zamanımı ne kadar alır bilmiyorum. Dil kovalamak yerine başka bi bölüm bitirsem daha mı mantıklı onuda çözemiyorum.
Kpss nedense imkansız. Alımlar azaldı ve 85 80 üstü almak şartıyla atanırsın diyorlar. Sağlık olmadıkça atanmak zor diyorlar. Okuyan atanamıyor benim gibi lise mezunu nasıl atasınlar.

Çok teşekkür ederim. Öğrencilerin özgüveni öyle bi yıkılıyor ki. Banada cetvelle vurup elimi kızartan hocam oldu. Kişinin elinde şahsen vizyon kazanmak. Millet çocuğu olduktan sonra bile 2 üniversite bitiriyor. 20 yaşındayım daha.

Keşke bunlari lisede dusunseymissiniz.O kadar söylüyoruz öğrenciler Nuh diyor peygamber demiyor.Lay lay lom geçiyor seneler sonra ben ne yapacağım?Meslek liselerinin hali malum ,iyi bir üniversite kazanma ihtimalin yok.Hangi liseden mezunsan o bölümden iş bulmaya bak,zaten meslek liseleri bunun için var.

ingilizce hikayeler çevirdiğini söylemişsin. Kesinlikle sınava tekrar hazırlanıp İng. Mütercim-tercümanlık bölümüne girmelisin bence. O şekilde önün daha çok açılır.

Diploma olsun diyorsam açıktan da hallederim. Elle tutulur bişiy olması gerek aslında.
O zaman açıktan değil de örgün öğretimde şansınızı denemeniz daha mantıklı. Tercümanlık bölümlerinde şansınızı deneyebilirsiniz.

bence ailen izin veriyorsa hemen iş bul çalış

hangi bölüm mezunu isen meslek lisesinde o alanda iş ara ve bir yerden başla

zira evde oturmak sana iyi gelmiyor bunalmışsın

önlisans geçiş hakkı varsa ona da kayıt ol

biraz çalışma hayatında zorlanınca okumak daha kıymetli olur

bu arada İngilizce hikaye çevirecek dil temelin nasıl var

yani anadolu lisesinin anadolu lisesi olduğu zaman aldığım eğitim ile ben zor çeviriyordum

günümüz klasik okullarından sonra İngilizce hikaye çevirmek cidden büyük başarıdır

Aklı başında birine benziyorsunuz.

Bence başka çare yoksa açıktan ataması kolay bi bölüm yazın ve okuyun aynı zamanda da iş bulun çalışıp birikim yapın

Bir taraftan da KPSS kasarsınız.

Ayrıca kolay olmayacak ama siz yaparsınız.

Sağlık işte ataması kolay olan. Hemşirelik falan.
Çok teşekkür ederim. Hoşuma gidiyor bırakmak istemedim.
ingilizce hikayeler çevirdiğini söylemişsin. Kesinlikle sınava tekrar hazırlanıp İng. Mütercim-tercümanlık bölümüne girmelisin bence. O şekilde önün daha çok açılır.
Valla düşünmüyor değilim, geliştirebilirim, o sınava yetecek seviyeye gelir miyim bilmiyorum.
Öyle pişmanım ki. Ama maalesef kimse almıyor. Keşke dediğiniz gibi kimya üzerine bulabilsem ama lise mezunu değil üniversite mezunu kimyager alıyorlar. Meslek lisesinden çıktım diyede kaybetmek istemiyorum umudumu. Hemen karalara bağlamak aptallık olur. Bi yandan da gerçekçi olmak iyi tabi. Uçmamak lazım. Bizim okuldan mimarlık kazanan oldu, dil kazanan oldu. Hepsi çalıştı gitti.

Bir dilci olarak puan ve başarı sıralamalarını bir yorumlayayım dedim.

Tercümanlık bölümleri dilde en az iş imkanı olan ve girmesi en zor bölümler. Sadece İngilizce değil İngilizce-Almanca veya İngilizce-Fransızca oluyor çoğu. Bir de en yüksek puanla alan üniversite dışında iş imkanı çok az. İlk bine girmek lazım. Yani Bilkent ya da Başkent olmayacaksa hiç gerek yok. Tanıdığım mütercim tercüman var, Antik Bizans dahil 7 dil biliyor. Ayda ortalama 2 bine yakın kazanıyor. Sağlık sorunlarından dolayı çok iş almıyor ama ayda bir roman büyüklüğünde çeviri yapıyor.

İngiliz dili edebiyatı tarzı bölümleri girmesi kolay, bitirmesi zor. Alakalı iş bulması da zor. Çoğu zaten formasyon alarak öğretmen olmaya çalışıyor. Ancak eğitim bilimleri, metodoloji ve sınıf yönetimi açısından çok zorlanıyorlar.

En rahatı öğretmenlik. Ben orta okuldayken de İngilizce öğretmenliği alımları iyiydi, hâlâ daha öyle. Birkaç yıl daha da devam eder bu şekilde. Kpss puanlarımız da düşük, 70-72 puanla il merkezine atanılabiliyor. Üstelik hangi üniversite olduğu hiç önemli değil. Kpss çalışarak, özelde az gelirle işlere girerek kendinizi geliştirebilirsiniz. Önemli olan tecrübe ve kendini geliştirmek. Hangi üniversiteden mezun olduğunuz özelde fark eder ama özelde köle gibi davranırlar, asgari ücretten az alırsınız. Normalde bir öğretmen için maksimum çalışma saati 30 iken 45 saat derse girebilirsiniz. Yds gibi sınavlara hazırlanan öğrenci sınıflarına ders vererek aldığınız parayı biraz arttırabilirsiniz. Atanmak daha rahat açıkçası.

Öğretmenlik puanları da benim zamanıma göre baya düşmüş. Üstelik gözlemlediğim kadarıyla kat sayı açısından sorun oldu. Birkaç yıldır, dil bölümü okumamış öğrenciler ilk aşama sınavında matematik vs yaparak dil okumuşlardan daha üste çıkıyor çok daha az İngilizce netiyle. Şansınız var dil bitirmemiş olmanıza rağmen. Hazırlık okuma şansınız da var.

Lise sonda dil sınıfımda İngilizcesi elementary seviyede olan arkadaşım o yıl girdiği sınavla Erzurum’da İngilizce öğretmenliği kazandı. Bizim yılımızdan da çok daha kolay gözüküyor sıralama olarak. Ben 6. en yüksek puanlı üniversiteye girebiliyordum. Şu an o zamanki sıralama tüm üniversitelere yetiyor mesela.

Doğrudur, İngilizce tercümanlık yaparak turist gezdirenler falanda oluyor. Çok geniş aslında ama şans işte. C1 seviyesinde olan sınava sadece hikayelerle yettirebilir miyim bilmiyorum.

Doğrudur, İngilizce tercümanlık yaparak turist gezdirenler falanda oluyor. Çok geniş aslında ama şans işte. C1 seviyesinde olan sınava sadece hikayelerle yettirebilir miyim bilmiyorum.
Denemeler çözün bir, ortalama puan çıkarın. Seneyeki sınava kadar İngilizce’nin üzerine 20-30 ekleyebilirsiniz. Yapan çok arkadaşım oldu. Turizm gibi sağlam olmayan iş alanlarına çok yönelmeyin derim. Yayın ismi versem bir şey olmaz sanırım Dilko yayıncılığın kitapları çok güzel. Üniversite sınavıyla çok uyumlu. Essential Grammar in use ile başlamanızı tavsiye ederim. YdsPublishing testleri biraz ağır ama onlar da iyi hazırlar. Üniversite sınavı aslında daha çok taktikle çözülen bir sınav. Bilgiden çok taktik önemli. Tense uyumu bağlaçlar vs çok ipuçları oluyor. Youtube’dan bu tarz sınavlara yönelik taktik videoları bulabilirsiniz.

Açıktan okuyacaksan KPSS tek şansın özel sektör aöflünün yüzüne bakmıyor adam akıllı 2 yıllıkta olsa bölüm oku bence. 2 yıllık programlama tarzi iyi bölümler var. Hem dershane hem çalışma yürütürüm diyorsan ingilizce bir bölüm icin öyle de yapabilirsin part time girersin. 17 yaşında işe başlamiş biri olarak diyorum sigortan falan yatsınmış boş. 20 yaşında üniversiteye gittim sırf içimdeki hevesi atmadigimdan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…