• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Açıktan 2. Üniversite

Benim bahsettiğim/en azından araştırdığım okulları kesinlikle YÖK tanıyor.

YÖK denklik birimine sorgulatmıştım.

Ayrıca Deymil; birşey sormak istiyorum...

Uluslararası ilişkiler okuduğunuzu söylemişsiniz.

Bu bölümü seçmekteki yaklaşımınız neydi, merak ettim...:34:

Aslında aşırı özel bi sebebi yok canım,sonuçta aman aman bi şey kazandırmıcak bana biliyorum,ama zaten kendi diplomam olucak belki ekstradan bi şey olur diye,dil konusunda da sıkıntım yok,zaten okulum bitince yurtdışında çalışmak istiyorum bi müddet,bilgisayar müh.okuyorum zaten,gene yan dal yapıyorum bilgisayar&işletme&u.ilişkiler kıvamında bi bölümle onun da bunların yanında bi katkısı olcağnı düşündüm işte.

Yök konusunda dediğim gibi,sorgulattıysan sıkıntı yok,insanların emelleriyle,hayalleriyle oynayan ve yökün tanıdığını söyleyen bi sürü saçma kurum var,yan, çok iyi sorgulatılması gerekiyo senin yaptığın gibi,o açıdan ufak bi hatırlatma yapıyım demiştim.Peki senin bu bahsettiğin kurum nedir,nerdedir,bölümleri falan neler,bi bakiyim ben de merak ettim:):)

Ben eğitim danışmanlığı yapan bir şirket ile görüşmüştüm.

Düşünüyorsanız size oranın adresini verebilirim.

Online olarak derslere giriyorsunuz, üniversitenin kendi web sayfasından forumlara giriyorsunuz.

Yani tamamen uzaktan eğitim modülü; üstelik YÖK'ün tanıdığı bölümler ve üni.ler mevcut...

Bende düşünüyorum başvurmayı

ben de bir firmayla görüştüm fakat sormayı unuttuğum bişey var, mesela bizde sosyoloji ve felsefenin diploması açıköğretim, diğerlerininki normal diploma
acaba bununki nasıl ooluyor bir bilgin var mı?
anglia ruskin psikoloji istiyorum, şuan ingilteredeyim gidip birebir okullarla mı görüşsem ne yapsam :52:

selam canım şimdi gördüm konuyu,ben ikinci üniversite okuyorum.
açık öğretim bilindiği gibi kolay değil,çalışman gerekiyo onu belirtiyim öncelikle.
ben normalde ingilizce mühendislik okuyorum,ve 4 yıllık da uluslararası ilişkiler okuyorum açıktan,3e geçtim bu sene.çok faydalı olacağını düşünüyorum.kendine güveniyosan hiç değilse biraz aöf konularına da göz atabilceksen kesinlikle tavsiye ederim,zor biraz ama imknasız değil

bende uluslararası ilişkiler okuyorum örgünde, henüz ilk sene bitti mükemmel bir bölüm, tabi ilgilenenlere göre mükemmel
ama çok zor kesinlikle, aöf deki nasıldır bilmiyorum ama

Benim bahsettiğim/en azından araştırdığım okulları kesinlikle YÖK tanıyor.

YÖK denklik birimine sorgulatmıştım.

Ayrıca Deymil; birşey sormak istiyorum...

Uluslararası ilişkiler okuduğunuzu söylemişsiniz.

Bu bölümü seçmekteki yaklaşımınız neydi, merak ettim...:34:

benim bildiğim kadarıyla da yök tanıyor, hatta sitesinde afedersiniz eşşek kadar YÖK DENKLİĞİ VAR yazıyordu

Aslında aşırı özel bi sebebi yok canım,sonuçta aman aman bi şey kazandırmıcak bana biliyorum,ama zaten kendi diplomam olucak belki ekstradan bi şey olur diye,dil konusunda da sıkıntım yok,zaten okulum bitince yurtdışında çalışmak istiyorum bi müddet,bilgisayar müh.okuyorum zaten,gene yan dal yapıyorum bilgisayar&işletme&u.ilişkiler kıvamında bi bölümle onun da bunların yanında bi katkısı olcağnı düşündüm işte.

Yök konusunda dediğim gibi,sorgulattıysan sıkıntı yok,insanların emelleriyle,hayalleriyle oynayan ve yökün tanıdığını söyleyen bi sürü saçma kurum var,yan, çok iyi sorgulatılması gerekiyo senin yaptığın gibi,o açıdan ufak bi hatırlatma yapıyım demiştim.Peki senin bu bahsettiğin kurum nedir,nerdedir,bölümleri falan neler,bi bakiyim ben de merak ettim:):)

Ben sana bahsettiğim yerin linkini atayım...

Haklısın, YÖK tanıyor ayaklarında bir sürü eğitim danışmanları geziyor ortada ama çoğunu tanımıyor.

Bir de sonuçta Türkiye'deyiz.

Bugün tanıyoruz der, yarın bir yasa gelir tanımaz...

İpteki cambazlardan farkımız yok bu ülkede yaşam/seçim konusunda :)

ben de bir firmayla görüştüm fakat sormayı unuttuğum bişey var, mesela bizde sosyoloji ve felsefenin diploması açıköğretim, diğerlerininki normal diploma
acaba bununki nasıl ooluyor bir bilgin var mı?
anglia ruskin psikoloji istiyorum, şuan ingilteredeyim gidip birebir okullarla mı görüşsem ne yapsam :52:

bende uluslararası ilişkiler okuyorum örgünde, henüz ilk sene bitti mükemmel bir bölüm, tabi ilgilenenlere göre mükemmel
ama çok zor kesinlikle, aöf deki nasıldır bilmiyorum ama

benim bildiğim kadarıyla da yök tanıyor, hatta sitesinde afedersiniz eşşek kadar YÖK DENKLİĞİ VAR yazıyordu

Canım; benim sana tavsiyem (ve yine eğitim danışmanlarının çoğu tavsiyesi) Psikoloji ve Hukuk bölümlerinden uzak durman.

Anglia Ruskin'nin psikolojisini tanıyor gözüküyor ama tanıması yetmiyor diplomayı onaylatmak için.

Çünkü bu tür bölümlerde kesin bir denklik söz konusu değil.

Yani Türkiye'de çalışmayı düşünüyorsan; bu iki bölümden uzak dur.

Sen bu bölümü okursan, denklik için bir akademik kurul toplanacak. O şekilde karar verilecek.

Ayrıca Türkiye'de psikolog olarak çalışmak için biliyorsun ki yüksek lisans yapmak gerekiyor. Bu durumda denklik önemli.

Ama madem İngiltere'desin; bildiğim kadarıyla orada okursan (en azından bir sene eğitimini örgün yaparsan) buraya geldiğinde denklik sınavına sokabilir seni...

Ama işletme,bankacılık vs gibi bölümler yuvarlak ve global bir bölüm olduklarından o bölümleri tanımada zorluk çıkartmıyor YÖK...

Diplomada yazılana gelince...

"Uzaktan eğitim" ibaresi yazmıyor bildiğim kadarıyla...:42:

Son düzenleme:
Canım; benim sana tavsiyem (ve yine eğitim danışmanlarının çoğu tavsiyesi) Psikoloji ve Hukuk bölümlerinden uzak durman.

Anglia Ruskin'nin psikolojisini tanıyor gözüküyor ama tanıması yetmiyor diplomayı onaylatmak için.

Çünkü bu tür bölümlerde kesin bir denklik söz konusu değil.

Yani Türkiye'de çalışmayı düşünüyorsan; bu iki bölümden uzak dur.

Sen bu bölümü okursan, denklik için bir akademik kurul toplanacak. O şekilde karar verilecek.

Ayrıca Türkiye'de psikolog olarak çalışmak için biliyorsun ki yüksek lisans yapmak gerekiyor. Bu durumda denklik önemli.

Ama madem İngiltere'desin; bildiğim kadarıyla orada okursan (en azından bir sene eğitimini örgün yaparsan) buraya geldiğinde denklik sınavına sokabilir seni...

Ama işletme,bankacılık vs gibi bölümler yuvarlak ve global bir bölüm olduklarından o bölümleri tanımada zorluk çıkartmıyor YÖK...

Diplomada yazılana gelince...

"Uzaktan eğitim" ibaresi yazmıyor bildiğim kadarıyla...:42:

Türkiyede örgün eğitime devam ediyorum, yaz tatili olduğu için şimdilik ingilteredeyim yani bir yıl okumak gibi bi şansım yok burda malesef, İngilterede büyüdüm ve ilerde buraya geri dönmeyi düşünüyorum kesinlikle, bir de psikolojiyi meslek olarak değil kendimi geliştirmek için istiyorum ben zaten, klinik psikolojiyle pek işim olmaz çok sabırlı bi insan değilim karşımdaki anlatsa ben dinlemekten sıkılırım, off sus artık tavrına girerim, asla yapabileceğim bir iş değil :)) kendim için istiyorum yani diplomanın denkliği çok önemli değil benim için
Ben de eğitim danışmanlığı şirketine çeviri yapıyorum ama her şirketin ilgilendiği alan farklı oluyor, keşke bununla ilgili bilgim olsaydı, benim çalıştığım şirket daha çok avusturya ve bulgaristanda lisans eğitimi üzerine yoğunluk veren bi kurum

Back