• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lise Yorum ve Soruları Açıköğretim Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümü

Emeru bizi hoca kasımın ilk haftası bir yazılı yapacakmış emeru senin okul eve uzakmı sendemi açık liseyle aynı sınıftamısın 3 yıl seninde

Evet Asyacım.Bizim sınıf da açık lise ortaokul mezunlarıyla birlikte ders yapmaktayız.Sınıf mevcudumuz 33 fakat bunlardan sadece 8 tanesi lise mezunu..Ilçede değil ilde yakın biryerlerde bile bize sınıf açsalar razıyım.:çok üzgünüm:

Emeru bizi hoca kasımın ilk haftası bir yazılı yapacakmış emeru senin okul eve uzakmı sendemi açık liseyle aynı sınıftamısın 3 yıl seninde

bizim sınıfta şuan 2 tane açık lise öğrencisi var diğerleri lise mezunu benim evim okula yakın

Son düzenleme:
Melis senin okul 3 yılmı sürecek bizimki 3 yıl ama bizde hala kayıt alınmıyo bide sanki 42 kişilik sınıfı çok bırakanlar oldu biliyosun artık lise mezunlarını çalıştırmıyorlar ya ondanmı talep yokki sen namayı düşünüyon devam edecenmi okul bitince neler yapacan

Evet aslında iki yılda bitirebiliyoruz fakat ayrı sınıf açılmadığından şimdilik malesef 3 sene görünüyor.
Liseyi bitirmenin pek bir getirisi yok .Hedefim fakülte ama önce bir şu liseyi bitirelim :):dance:

Sen ne mezunusun melis lisemi ünüversitemi okumayı bıraktın.Ya birde istanbulda iş imkanları çok hastane tekstil vs niye düşünmedin çalışmayı yada çalışıyonmu biryerde

Sen ne mezunusun melis lisemi ünüversitemi okumayı bıraktın.Ya birde istanbulda iş imkanları çok hastane tekstil vs niye düşünmedin çalışmayı yada çalışıyonmu biryerde

Benim mesleğim planlama.Üretim ve satış planlama yapıyorum.Lise mezunuyum.Fakat oğlum henüz iki yaşında .Çalışma hayatıma geri dönmek için erken.

acccilll yardım bekliooommm herkese merhaba ben çocul gelişimi(açık meslek lisesi)bu yıl kayıt oldum şuan ders seçimi yapıp kitapları almam gerekiyo da ders seçimi konusunda takıldım hangi dersleri seçmeliyim 19 kredilik ti diymi bilgisi olan mail atabilir yada burda paylaşsın lütttfen hangi dersleri alıyım kafamçokkarıştı

acccilll yardım bekliooommm herkese merhaba ben çocul gelişimi(açık meslek lisesi)bu yıl kayıt oldum şuan ders seçimi yapıp kitapları almam gerekiyo da ders seçimi konusunda takıldım hangi dersleri seçmeliyim 19 kredilik ti diymi bilgisi olan mail atabilir yada burda paylaşsın lütttfen hangi dersleri alıyım kafamçokkarıştı

yüzyüze eğitim mi alacan yoksa uzaktan eğitim mi görecen

Arkadaşlar bende kayıt oldum çocuk gelişimine biz ders seçecekmiyiz lise mezunları benim girdimde sayfama çıkmamış dersler niye acaba

Kızlar bende başvurmuştum açık meslek lisesine bugun toplantı vardı gittim. Gittiğimizde öğretmen bize niye bu bölümü seçtiniz ki niye geldiniz ki dedi hiç bi avantajınız kalmadı dedi neyse dedim sustum amacım zaten 4 yıllık okumak bi diplomam olsun diyordum ek puan için sonra dersleri söyledi her Allahın günü ders var hafta içi akşam 5 ten 9 a kadar hafta sonları sabah 9 dan akşam 6 ya kadar full doluyuz ben bu arada nasıl öss çalışabilirim ki? Devamsızlık süresi ise 25 saat çok az. Ayrıca 4 yıllık için ea1 den mi girmem lazım? Ben sözel 1 den diye biliyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Sen açık lisemisin yoksa telafimi sizin b u kadar yoğun olduna göre dersler sanırım yoğunlaştırılmış program uyguluyorlar.Gene şanslısınız o zaman biz 3 yılda diploma alırken sen 2 yılda alırsın sanırım yada 1 buçuk yılda daha iyi.Ayrıca bu yıl ünüversitede çocuk gelişimi bölümünde okuduğun için bitirmeden açık liseyi ünüversite açık öğretime kayıt olamazsın arkadaşım

Açık liseyim cnm hayır cnm 3 yılda biter dediler kesin 2,5 yıl dediler 3 e uzayabilir dediler kafam karıştı neden bu kadar yoğun diye. Yok cnm ben liseyi bitirdikten sonra giricem int baktım ea1 diyo ama ben sözel 1 diye biliyordum doğrusu ne ki

benim sayfamdada dersler yok ayrıca yüzyüze egiitim alacagım okula gidip konustum ama ben bu yıl yüzyüze egitim alamicakmısım.bu ssene tek sınavlara giriip seneye yüzyüze egitim almam gerekiyormus.ben daha önce liseye kaydolmadıgım için öyleymiş öyle dediler.

Ben bıraktım kızlar çünkü 3 sene olcak her gün ve ek puan baya düşmüş ayrıca ea1 den alıyorlarmış çocuk gelişimi bile artık ea1 den alıyormuş ben ea1 e çalışana kadar kendi bölümüm olan sözele çalışırım. Ayrıca ben açık öğretim fakültesine kaydoldum ama ne sınavlara girdim ne başka birşey yaptım sadece para yatırmıştım sonra vazgeçtim ama kaydımın silinme ihtimali varmış yani bütün emeklerim boşa çıkabilirmiş bi kaç kişiye öyle olmuş üniye kaydoldun diye yollamışlar hemde son 1 hafta kala düşünün emekleri...

Öncelikle merhabalar...
Mecburen okuyamadığım ve bunu ancak "açıköğretim" sistemi ile tamamlamaya çalıştığım bir durumdayım...Yardım almak istediğim konu ise şu ; Bu sene "Açıkilköğretim" okulundan mezun oldum ve dolayısıylada okul ve bölüm seçmem gerekecek...Aklımda "Meslekiaçıköğretim lisesi" var,bölüm olarakta "Çocuk gelişimi"... Yanlız bir türlü ulaşamadığım ve bilgi edinemediğim ; bölümün 4 yıllık sistemde en az ne kadar sürede bitirilebileceği,2.sınıfta başlayan "staj" günlerinin hangileri olduğu ve bu staj süresinin kaç sene olduğu vede saat aralıkları!? Sanırım "Kız meslek lisesi" adı altında çocuk gelişimi bölümü...Bu bölümden mezun olduğumda "sınavsız geçiş" hakkım varmıdır "AÖF" e !? Yoksa eğer,ÖSYM'den almam gereken puan kaç olacak!? Barajı geçtiğim takdirde,başarı sırasına göre yerleştirilme durumumu sözkonusu!?
Ayrıca ; Aslında "Açıköğretim lisesi" benim için çok daha uygun olacak (şartlarım açısından)Fakat,mezun olduğumda "ÖSYM" ye girdiğimde seçmek istediğim "AÖF Okulöncesi öğretmenliği" bölümünün puanı en 320 dolaylarındamıdır? Yani,"Açık öğretim Kız meslek lisesi"nden mezun olduğumda baraj yeterliyken ÖSYM'de, Düz liseden mezun olduğumda çok daha yüksek bir puanmı almam gerekecek!? Yada,düz lise mezunu olduğumdan "AÖF Okulöncesi öğretmenliği" bölümüne girme hakkım yokmudur!?
Yardımcı olursanız çok sevinirim...Şimdiden çok ama çok teşekkür ederim ; sorularımı sıkılmadan okuyup cevap yazma önemini sunduğunuz için...Şimdilik hoşça kalın...benneyaptımki

Son düzenleme:
Arkadaşım soruları karışık sormuşun kısaca şöyle açıklayım.Eğer lise mezunu isen 2 yılda okul hızlandırılmış program uygularsa biter ama genelde hiç bir okul pek uygulamıyor öğretmen yok vs oluyor.AÇık lise isen gene 3 yıl.Açık lise zaten 3 yıl.Bence 3 yıl çok uzun derimki çok çalış ünüversite kazan açık öğretimde güzel bölümlerde açıldı o nu dene.Burayı bitirene kadar çünkü ünüversite bitiriyorsun zaten.Sınavsız geçişte not ortalamaları ve yaş ayrıca mezun olduğun okuldaki puanın hesaplanıb yerleştirme yapılıyor.Açıköğretim okul öncesi öğretmenliğide zaten yüksek oda

Arkadaşım soruları karışık sormuşun kısaca şöyle açıklayım.Eğer lise mezunu isen 2 yılda okul hızlandırılmış program uygularsa biter ama genelde hiç bir okul pek uygulamıyor öğretmen yok vs oluyor.AÇık lise isen gene 3 yıl.Açık lise zaten 3 yıl.Bence 3 yıl çok uzun derimki çok çalış ünüversite kazan açık öğretimde güzel bölümlerde açıldı o nu dene.Burayı bitirene kadar çünkü ünüversite bitiriyorsun zaten.Sınavsız geçişte not ortalamaları ve yaş ayrıca mezun olduğun okuldaki puanın hesaplanıb yerleştirme yapılıyor.Açıköğretim okul öncesi öğretmenliğide zaten yüksek oda

Karışık olan hiçbir durum sözkonusu değil oysaki...Bence sizinkisi biraz karışık olmuş:) Yani toplamda 10 soru var yazımda:) "Meslekiaçıköğretim lisesi-çocuk gelişimi" okuyan yada mezun olan biri için cevaplandırılması çok basit 10 soru :)ılköğretim mezunu olduğumu söylemişim zaten,buna rağmen olası lise mezunu durumumdan sözetmişsiniz ! Açıkçası verdiğiniz bilgiler sorduğum hiçbir sorunun ve bulunduğum konumun karşılığına denk düşmüyor :) Siz lise mezunu olmuş,fakat yinede "açıktan" okul öncesi okumak isteyen birine birşeyleri anlatıyormuş gibi yazmışsınız:) Yanlış anlamayın lütfen...ıyi niyetinizle yaptığınız açıklamanıza yinede çok teşekkür ederim.Hoşça kalın ;)

Son düzenleme:
arkadaşlar ben lisans mezunuyum.sizi yanıltmak istemem ancak bulunduğum ilde benim gibi bir kaç lisans mezunu daha var.biz açık meslek lisesinde çocuk gelişimi okuyoruz.ilk yılı bitirdik.liselerde eğitim 4 yıla çıktığı için bize de 3 yıl okuma zorunluluğu getirdiler.sanırım kız sanat okulları gibi okullarda 2 yılda da veriliyor diploma.ancak yüz yüze eğitimde öğretmen yetersizliği var ise anca 3 yılda alıyorsunuz.ümitsizliğe kapılmayın.3 yıl da olsa okumaya değer.çok zevkli,eğlenceli.gelecek vaad eden bir bölüm.her alanda hemen hemen iş imkanı var.okul öncesi eğitim 2013 yılında da mecburi olacak.yani çok öğretmen ihtiyacı olacak.ben değerlendirin derim. Düz lise yada meslek lisesi farketmiyor bulunduğunuz ilin halk eğitim müd.lerine başvurun.kayıtlara 4 gün kaldı.

merhaba.ben önlisans mezunuyum.ben de açık lise çocuk gelişimi bölümüne kayıt yaptırmak istiyorum.fakat bulunduğum ilde yani mersin de yönetmelikte üniversiye bir şekilde kayıt yaptırmış kişilere kayıt yapmadıklarını söylediler..fakat anaksunamoon arkadaşımız sayesinde bir umut doğdu içime.bu konuda bana yardımcı olabilecek kimse var mı acaba?gerçekten yüksek öğretime giriş yapılınca kayıt almıyorlar mı?ama arkadaşımız açık lisede eğitim gör4düğünü belirtmiş bu gerçekten mümkün mü bende başvurabilirmiyim?lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim.kayıtlar burada 21 haziranda başlayacakmış.dediğim gibi beni kayıt edemeyeceklerini söylediler.bunun aksi sahiden olabilir mi?

Back