• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lise Yorum ve Soruları Açıköğretim Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümü

ne demek şimdi bu lacrima nedne böyle bişrey yazdın tıp matematik zekasından çok biyoloji ister canım ezber ister üstün bir yetenek ister buraya girmek isteyen fizik kimya biyoloji sevmek zorundadır bazı kişilerin sözeli mükemmeldir bazılarının ise matematiği bugün hukuk fakülteleirnde dahi matematik var artık ....... matematik hayatın her alanında zaten var olan bişeydir matematiğin olmadıgı bir alan göster bana hayatın dahi matematiği vardır tıp kolay diyen yok ki zaten ......kazanması da yürek ister he bua rada tıp kazanıp bişeye benzemeyen insanlarda çoktur degil mi ? ben mesela dogumumda bir asistan gördüm allahım ne biçim biri o ya dedim bu nasıl tıp kazanmış okumuş ama okumuş işte herkes belki eşit şartlarda degil ayrıca tıp ile hemşirelik her ne kadar kıyaslanamasada bugün tüm hemşireler dr ların sağ koludurlar onar olmadan dr lar çokda fazla bişey yapamazlar ama zorluk bakımındna tus mesela haklısın fen lisesi okumuş MATEMATİK ZEKASI SÜPER OLAN ARKADAŞLARIM ( 3 ARKADAŞIM) bugün hala tus kazanabilmek için çalışıyorlar egitim hayatları süperdi matematikleirde mükemmeldi ama demekki sadece MATEMATİK ZEKASI yetmiyormuş.....lacrimacım

pardon da tusla össyi siz bir tutamazsınız tabi daha bu işlerin içinde olmadığınız için bilmiyorsunuz öyle söylemek kolay kısmet olur da kazanırsanız anlarsınız. ayrıca şunu diyeyim lisede görülen biyolojiyle de bi alakası yok. adam düzgün karakterli değilse zaten mesleğinin de önemi yoktur.
hemşirelikle doktorluğu tabi ki de ayırabilirim zira yeterince bilgim var bu konularda.

lacriamcım ksura bakama sen dogru oku yazdıklarımı lütfen ne bu böyle ben öss ile tusu bir arada tutmadım anladın mı beni tus sınavı sorularına bakıyorum hkolay degil elbetteki kimse kolay demeid bende demedim lütfen düzgün oku

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni düzenlemeyi bilemiyorum canım her yıl bişey yapıyorlar bende yanlış yönlendirmek istemem açık lisenin bazı yönetmelik maddeleri bu yıl değişti onu biliyorum. Bu istanbul'da ki kurslarda yardımcı ablalık kursları yani öğrencileri tuvalete götürüyor,yemek yediriyor küçük çocuk varsa altını değiştiriyor,uyutuyorsun. Derslere giremiyorsun.

çok teşekkürler canım anladığım kadarıyla hizmetlilik bu yaw..evet herşey değişiyor malesef çok sağol

Anaksuman ben internetten öğrenci giriş bilgilerine girdim.Ama bilgilerimi kontrol etmeden şifremi değiştirdim bişey olmaz demi.Sonra yeni şifreyle bilgilerimi okudum.ADres bilgileri kimlik vs var.Sınava gireceğimiz dersler falan yok burda o ne zaman açılır sitede anaksuman.Birde yüzyüze eğitim okullar açılınca perşenve günü o gün değilde yeni hafta ara dedi okul bana söyleyecekler.Akşamları değilmi dersler anaksuman saol çok iyisin

Anaksuman ben internetten girdim aöl sitesine ama önce şifreyi değiştirdim sonra bilgilerime baktım.Kİmlik öğrenim falan bilgiler var.Bu arada ders seçme ile ilgili hiçbişey yoktu.O niye yok benim sitede sence.Ayrıca bu önkayıt birde 9 ekimde bir kayıt yenileme daha var.Ne çok kayıt yeniliyorsun akşamlarımı bu okul anaksuman

Ben şifreyle sisteme aöl sayfasına girdim derslerle ilgili birşey yok niye.Birde akşamları değilmi okul bize akşam diyorlarda gene bir kayıt daha var değilmi ekimde ne çok para alıyorlar kayıt yapılıyo böyle ya

asyanur; Şuan için açık lisenin sisteminde sadece şifre değiştir zaten başka birşey yapma bilgilerinde doğruysa bekle okul açılınca daha iyi anlarsın.Birde ekimde ki kayıt yenileme bizler için siz zaten kayıt oldunuz.Sizde dersler akşamdır bizde haftasonu her yerde farklı.Bundan sonra sana okul ne derse sen onu yap.

Anaksuman bu açık lise 3 yılmış.ASlında hocalar biraz musamma gösterib 2 yıl yada birbuçukyılda bitme imkanı yokmu lisenin.Çok fazla çünkü 3 yıl sigorta zorunlu yapıyorlarmı hiç istemiyom sigorta yapılsın bunu bir araştırıb net bir bilgi yazsana bana sigorta konusunda önemli çünkü bende kimseyi tanımıyom bu bölümde okuyan yada bitiren araştırırmısın arakadaşım.Yada burda bilen arkadaşlar varmı sigorta yapılıyormu stajda siz oldunuzmu.Son olarak staj yaptığın yerde kalma ihtimalimi olabilirmi saol

Açık lisede gerçekten sigorta yapılıyormu arkadaşlar bilgisi olan varmı bilmryende araştırabilirmi ben hiç istemiyom sigorta yapılsın

Anaksuman bu açık lise 3 yılmış.ASlında hocalar biraz musamma gösterib 2 yıl yada birbuçukyılda bitme imkanı yokmu lisenin.Çok fazla çünkü 3 yıl sigorta zorunlu yapıyorlarmı hiç istemiyom sigorta yapılsın bunu bir araştırıb net bir bilgi yazsana bana sigorta konusunda önemli çünkü bende kimseyi tanımıyom bu bölümde okuyan yada bitiren araştırırmısın arakadaşım.Yada burda bilen arkadaşlar varmı sigorta yapılıyormu stajda siz oldunuzmu.Son olarak staj yaptığın yerde kalma ihtimalimi olabilirmi saol

Sigorta olayının nasıl olduğunu gerçekten bilmiyorum.İstemediğini söylersin yapmazlar.Yada stajı okulda yap.Sigorta yapmazlar. Okul evet 3 sene.Öğretmenlerin kendi insiyatifinde değil sistem böyle.Kredili sistem zaten. 140 kredi toplaman lazım bitmesi için.140 Krediyi de 2.5 yılda anca toplarsın

Mesleki açıköğretim lisesi yönetmeliğinde anaksuman sigorta pirim ödenekleri okulca ödenir yazıyo.Benim insafiyetimde bu durum istemezsem yaptırmayabilirim yani öylemi

Arkadaşlar çocuk gelişimi telafi eğitiminde bize okul öğretmen yok açılmayacak dedi.Bu öğretmen gelmezse hiçbirzaman açılmayacakmı demektir yoksa mutlaka açılırmı geçde olsa bilgisi olan varmı

Düz liseden mezun olup bu sene bu bölüme kayıt yaptıranlar varmı?.Ben istanbuldayım okulumuz bize lise mezunlarının bu bölümü iki yılda bitirebileceğimizi fakat yeterli öğretmen olmadığından lise mezunlarına ayrıca sınıf açamadıklarını belirtti.Yeterli öğrenci sayısana ulaşarak Halk Eğitim Merkezine dilekçelerimizi verirsek bize sınıf açılarak öğretmen tahsis edilebileceği söylendi.

Bu konuda bilgisi olan varsa yada okulu lise mezunları için ayrı bir sınıf açmış lütfen paylaşsın.

Melisçim sanırım bütün okullarda sorun aynı sorun.Bende lise mezunuyum.Bizim sınıf mevcudumuz az.Bırakan var galiba lise mezunu 6 kişi falan.Açık liseyle sınıftayız.Bizdede öğretmen yokmuş ayrı sınıf açılmadı bizdende hiç ses çıkmıyo kimseden açık liseyle gidiyorlar 6 kişi.Zaten açık lisedende 15 kişi vardır yada yoktur.Siz de nasıl açık liseylemi ders görüyorsunuz kaç yıl sürecekmiş 3 yılda çok uzunya

Back