Açıköğretim Fakültesi ile ilgili Her türlü sorularınıza cevap ...

bugün kaydımı oldum çok şükür hayırlısıyla..
ama büro cok kalabalıktı sormayı unutmusum..
üniversitede derse gırebılmek ne yapmam gerekıyor?

Derse girebilmen için belirli günler var. Akademik Danışman ile yüz yüze ders görme zamanımız 3 Ocak'ta başlıyor. Anadolu Üniversitesi sitesinde AÖF bölümünde aralık ayında gerekli açıklamayı -günü, yeri, saati- yapacaklar. Özel bir şey yapman gerekmiyor. Yalnızca derse girmeden önce kapıda AÖF öğrenci kimliğini göstermen yeterli olacaktır.

Son düzenleme:

Derse girebilmen için belirli günler var. Akademik Danışman ile yüz yüze ders görme zamanımız 3 Ocak'ta başlıyor. Anadolu Üniversitesi sitesinde AÖF bölümünde aralık ayında gerekli açıklamayı -günü, yeri, saati- yapacaklar. Özel bir şey yapman gerekmiyor. Yalnızca derse girmeden önce kapıda AÖF öğrenci kimliğini göstermen yeterli olacaktır.

öğrencı kımlık belgesini 15 şubatda alıcaksınız demişlerdi :26:

Masal perisi merhaba, bende yüksek lisans mezunuyum. Bu seferde Açıköğretimden Türk dili ve edebiyatı bölümünü okumak istiyorum.İkinci üniversite olduğu için sınavsız kayıt yaptırabiliyormuyum acaba yoksa sınava girmem gerekiyormu.

Masal perisi merhaba, bende yüksek lisans mezunuyum. Bu seferde Açıköğretimden Türk dili ve edebiyatı bölümünü okumak istiyorum.İkinci üniversite olduğu için sınavsız kayıt yaptırabiliyormuyum acaba yoksa sınava girmem gerekiyormu.

Ben cevap veriyorum ama :KK17:
İkinci üniversite olarak "Türk Dili ve Edebiyatı" bölümüne başvuruda bulunamıyoruz ne yazık ki. ÖSS'ye girip yeterli puanı aldıktan sonra tercih yapıp yerleşebilmeniz gerekmekte. Ne kadar yüksek puan alırsanız yerleşme şansınız artar. Kontenjan sınırlaması getirildiğinden dolayı yüksek puan alınması gerekiyor. Kontenjan sınırı "10 bin". Çok fazla demeyin geçen sene 20 bin küsür kişi başvuruda bulundu. Eğer 1 sene kayıp veremem derseniz "Sosyoloji" ve "Felsefe" programları da hali hazırda bulunmakta. Bu programlara sınavsız kayıt olabilirsiniz. İlgilenirsiniz umarım.

Işıkla...

4 yıllık üniv.mezunu olanlar sınavsız aöf okuyorlar diye biliyorum.yanlış değildir umarım:))

Evet, lisans yahut önlisans mezunu olanlar ikinci üniversite kapsamında başvuruda bulunabiliyorlar. Fakat başvuru tarihlerini kaçırmamak koşulu ile...

öğrencı kımlık belgesini 15 şubatda alıcaksınız demişlerdi :26:

Ocak gibi veriliyor. Eğer şubatta da veriliyorsa bir mahsuru yok. Öğrenci kimlik belgesi yerine geçici bir kimlik kağıdı veriliyor kayıtta. Resimli, onaylı. Onu gösteripte girebilirsiniz.

Ben cevap veriyorum ama :KK17:
İkinci üniversite olarak "Türk Dili ve Edebiyatı" bölümüne başvuruda bulunamıyoruz ne yazık ki. ÖSS'ye girip yeterli puanı aldıktan sonra tercih yapıp yerleşebilmeniz gerekmekte. Ne kadar yüksek puan alırsanız yerleşme şansınız artar. Kontenjan sınırlaması getirildiğinden dolayı yüksek puan alınması gerekiyor. Kontenjan sınırı "10 bin". Çok fazla demeyin geçen sene 20 bin küsür kişi başvuruda bulundu. Eğer 1 sene kayıp veremem derseniz "Sosyoloji" ve "Felsefe" programları da hali hazırda bulunmakta. Bu programlara sınavsız kayıt olabilirsiniz. İlgilenirsiniz umarım.

Sosyoloji ve Felsefe de öğretmenlik hakkı bulunmuyor değilmi...Bulunuyorsa başvurabilirim.Sanırım kayıt süresi geçmedi değil mi...

arkadaşlar ben açıköğreim dış ticaret bölümünü bitirdim. 4yıllık iktisatın 3. sınıfına geçiş yaptım.geçen yıl 3.sınıfta kaldım.bu yıl kaydımı yenilicem.a ama bölümm değiştirme şansım varmı? iktisat yerine bankacılık okumak istiyorum.acil cevap yazarsanız çok sevinirimmm

slm ben formasyon hakkından bilgi alıcaktım nası alabiliriz nereye başvurcaz nası olucak yapmamız gereken şeyler nelerdir ? cevaplarsanız sevinirim...

Son düzenleme:
slm ben formasyon hakkından bilgi alıcaktım nası alabiliriz nereye başvurcaz nası olucak yapmamız gereken şeyler nelerdir ? cevaplarsanız sevinirim...

Merhaba, formasyon almak istediğiniz üniversiteden bilgi alabilirsiniz. Her üniversitenin ücreti farklı. Bütçenize uygun olanı seçip gerekli işlemleri oradan öğrenebilirsiniz.
:KK68:

mrb kızlar ben malıye 3, sınıftayım ben sımdı cok kararsız kaldım acaba kursa gıtsemmı gıtmesemmı derslerı nasış cokmu zor
para teorısı ve polıtıkası
idare hukuku
devlet bütçesi
kamu ekonomısı
türk vergi sistemi
iş ve sosyal güv. hukuku
ıngılızce

ben 2.sınıfa geçtim toplam 8 dersim var ve 1.taksit toplam 263 tl.mi ne
2.taksit de o kadardır.yani hepsi toplam 500 tl.oluyor

ben 4 dersten kadım bölümüm yerel yönetimler
af söylentisi var bilen var mı doğrumudur acaba

arkadaşlar bununla ilgili bir yazı yazıldımı bilmiyorum tüm sayfayı okuyamadım kusura bakmayın.ben 2007-2008 öğretim yılında aöf kayıt yaptırdım.1.dönem harcımı yatırdım devam etmedim.daha sonra büroyu aradım kaydımı sildirmek istediğimi ne yapmam gerektiğini sordum.telefonda bana herhangi bir ücret ödememe gerek olmadığını 3 yıl kayıt yenilemezsem otamatik silineceğini söyledi.bu gün aöf büroya gittim eşimin kaydını yeniletmek için gitmişkende tekrar sorayım dedim 500 tl masraf çıkardılar.anlayaamdım hiç bir şey.devam etmiceksenizde 250 tl harcı ödemeniz lazım dediler.bilgisi olan varmı.yardımcı olursanız sevinicem.

arkadaşlar bununla ilgili bir yazı yazıldımı bilmiyorum tüm sayfayı okuyamadım kusura bakmayın.ben 2007-2008 öğretim yılında aöf kayıt yaptırdım.1.dönem harcımı yatırdım devam etmedim.daha sonra büroyu aradım kaydımı sildirmek istediğimi ne yapmam gerektiğini sordum.telefonda bana herhangi bir ücret ödememe gerek olmadığını 3 yıl kayıt yenilemezsem otamatik silineceğini söyledi.bu gün aöf büroya gittim eşimin kaydını yeniletmek için gitmişkende tekrar sorayım dedim 500 tl masraf çıkardılar.anlayaamdım hiç bir şey.devam etmiceksenizde 250 tl harcı ödemeniz lazım dediler.bilgisi olan varmı.yardımcı olursanız sevinicem.

Merhaba geçmiş dönemlerin harç ücretini faizi ile ödemek zorundasınız. Eğer ödemezseniz her geçen gün faiz biner ve daha yüksek meblağlarda ödersiniz. Her üniversite de geçerli değil bu durum fakat bazı üniversitelerde mevcut.

Not: Bir okuldan ayrılıyor iseniz oradan kaydınızı aldırın yoksa size yılların birikmiş faiz harcını ödetirler.

:KK68:

mrb ben meslek lısesı gıda teknolojisi bolumu okudum şu an gıda teknıkerıyım unuversıteyıde aöf den devam etmek istiyorum aöf de hangı bolumler oldugunu bılmıyorum ve hangı bolumu okumalıyım yardım ıstıyorum:KK50:

mrb kızlar ben malıye 3, sınıftayım ben sımdı cok kararsız kaldım acaba kursa gıtsemmı gıtmesemmı derslerı nasış cokmu zor
para teorısı ve polıtıkası
idare hukuku
devlet bütçesi
kamu ekonomısı
türk vergi sistemi
iş ve sosyal güv. hukuku
ıngılızce

kımse yardımcı olmucak sanırım :KK43:((

X