Açıköğretim Fakültesi ile ilgili Her türlü sorularınıza cevap ...

bende inşaat teknikeriyim ve sınavsız geçiş yapacam türk dili ve edebiyatına zor mu dersler avantajlı bir bölüm mü

Ygs sınavına başvuru yaptıysanız Mart ayında sınava gireceksiniz sonrada barajı geçip belirli puanı çekerseniz Temmuz ayında üniversite tercihi vereceksiniz eğer yerleşir iseniz açık öğretim fakültesine kayıt yaptırmaya hak kazanırsınız aöf de tercih ile gidiliyor elenme şansı da var.Aöf tercihlerinde örgün tercihleride aynı gün ve tarihte verilir.

ygs ile mi alıyor yani lys den olmuyor mu

ben lise sona gidiyorum üniversiteyi açıktan okumak istiyorum fakat nasıl oluyo hiçbir bilgim yok yardım edermisiniz

bulunduğun ildeki aöf binasına gidip, gerekli harç miktarını yatırıp kayıt yaptırıyorsun önce.. yine o aöf binasından kayıt olduğun bölümle ilgili kitaplarını alıyorsun, evinde çalışıyorsun ve sınav zamanlarında da aöf sitesinde belirtilen okullara gidip test şeklinde olan sınavlara giriyorsun :)

bulunduğun ildeki aöf binasına gidip, gerekli harç miktarını yatırıp kayıt yaptırıyorsun önce.. yine o aöf binasından kayıt olduğun bölümle ilgili kitaplarını alıyorsun, evinde çalışıyorsun ve sınav zamanlarında da aöf sitesinde belirtilen okullara gidip test şeklinde olan sınavlara giriyorsun :)
Sınava girmeden ve üniversite tercihi yapmadan kayıt olamaz tercihde yerleşmesi gerek bu sene aöf puanları yükseldiği ve hepsine kontenjan geldiği için aöf ye yerleşemeyen bir sürü öğrenci oldu ,aöf de direk kayıt yok,sadece 2. Üniversite kapsamında olanlar direk kayıt olur,arkadaş lise son sınıf öğrencisi.Hoppa

Bu seneki açıköğretim sınavına girmek istiyorum fakat geçmi kaldım bilmiyorum..İnternetten araştırdım fakat karşıma bir sürü tarih çıktı..Çok kafam karıştı bu konuda banada yardımcı olursanız sevinirim..Düz lise mezunuyum ve 2 yıllık okumak istiyorum..Liseyi bitireli 19 sene oldu :) ama hiçbir şey için geç değildir diye düşünüyorum..Başvuru tarihi ne zaman? Hangi bölümleri seçme hakkına sahibim düz lise olduğu için soruyorum..Eskiden meslek liseleri tercih edilmezdi düz liseler daha revaçtaydı..Şimdi düz lise mezunu ilkokul mezunuyla aynı seviyede tutuluyor maalesef..Kısaca ne sınavdan ne nereye başvuracağımdan hiçbir şeyden haberim yok..Netten araştırdıkça kafam daha da çok karıştı..Açık kısa ve net bir bilgiye rastlamadım..Yardımcı olursanız çok memnun olurum

Bu seneki açıköğretim sınavına girmek istiyorum fakat geçmi kaldım bilmiyorum..İnternetten araştırdım fakat karşıma bir sürü tarih çıktı..Çok kafam karıştı bu konuda banada yardımcı olursanız sevinirim..Düz lise mezunuyum ve 2 yıllık okumak istiyorum..Liseyi bitireli 19 sene oldu :) ama hiçbir şey için geç değildir diye düşünüyorum..Başvuru tarihi ne zaman? Hangi bölümleri seçme hakkına sahibim düz lise olduğu için soruyorum..Eskiden meslek liseleri tercih edilmezdi düz liseler daha revaçtaydı..Şimdi düz lise mezunu ilkokul mezunuyla aynı seviyede tutuluyor maalesef..Kısaca ne sınavdan ne nereye başvuracağımdan hiçbir şeyden haberim yok..Netten araştırdıkça kafam daha da çok karıştı..Açık kısa ve net bir bilgiye rastlamadım..Yardımcı olursanız çok memnun olurum
Evet geç kaldınız Ocak ayında ygs sınavına başvuru yapıp Mart ayında yapılacak olan üniversite giriş sınavı olan ygs sınavına girmeniz gerekti,sonrada yeterli puanı çekerseniz Temmuz ayında üniversite tercihi vereceksiniz( aöf de tercihle ve üniversite sınavı ile alıyor) eğer yerleşir iseniz Eylül ayında kayıt yapılıyor yerleşmeme durumlarında olabiliyor çünkü bu sene aöf puanları yükseldi ve kontenjan geldi bölümlere.
Siz 2016 yılında girebilirsiniz artık üniversite sınavına.

Aöf nin sınavsız alma durumu lise mezunları için yok,sınavsız sadece 2. Üniversitesini okumak isteyenler başvuru yapabiliyor.

Ya merhaba bi sorum olacakti ben universiteyi 4 yillik kamuyu birinci yariyilinda biraktin ama dondurma yada kaydimi sildirmedim simdi onu acik ogretime cevirebilirmiyim ne yapmam gerekiyo bilgi verir misiniz smdiden tesekkurler

Ve uniyi biraktgim halde kredi bursum kesilmedi hala ariyorum onu nasil iptal ederim iptal edersem bi sorun olurmu

Ya merhaba bi sorum olacakti ben universiteyi 4 yillik kamuyu birinci yariyilinda biraktin ama dondurma yada kaydimi sildirmedim simdi onu acik ogretime cevirebilirmiyim ne yapmam gerekiyo bilgi verir misiniz smdiden tesekkurler
Öğrenci belgenizle ve talep edilen diğer belgelerle 2. Üniversite olarak kayıt olursunuz Eylül Ekim gibi önce net üzerinden sonra ise asıl kayıt yapılır.

merhabalar.. bir sorum olacaktı size.. ben liseyi anadolu lisesinde okudum ve örgün olarak kamu yönetimi bölümünden mezun oldum. anaokulu öğretmeni olmak istiyorum çocuk gelişimi bölümünü okumam gerekiyor sanırım ama meslek lisesi çıkışlı olmamam engel mi bana? ne yapmam gerekiyor bilgi verir misiniz lütfen??

merhabalar.. bir sorum olacaktı size.. ben liseyi anadolu lisesinde okudum ve örgün olarak kamu yönetimi bölümünden mezun oldum. anaokulu öğretmeni olmak istiyorum çocuk gelişimi bölümünü okumam gerekiyor sanırım ama meslek lisesi çıkışlı olmamam engel mi bana? ne yapmam gerekiyor bilgi verir misiniz lütfen??
2. Üniversite kapsamında sınavsız olarak Erzurum Atatürk Üniversitesi aöf 2 yıllık bölümüne kayıt olabilirsiniz.2. Üniversite kapsamında olacağı için öncelik diye birşey olmaz,fakat şöyle birşey var kadrolu öğretmen olmak için 4 yıllığa tamamlamanız gerek eğer yok tamamlamak isterseniz 2 yıllık olarak aile ve sosyal politikalar Bakanlığı'nda çalışılıyor diye biliyorum ama siz 4 yıllık bölüm mezunu olduğunuz için KPSS önlisans sınavına giremezsiniz,o yüzden çocuk Gelişimini her halükarda 4 yıllığa tamamlamanız gerek.

2. Üniversite kapsamında sınavsız olarak Erzurum Atatürk Üniversitesi aöf 2 yıllık bölümüne kayıt olabilirsiniz.2. Üniversite kapsamında olacağı için öncelik diye birşey olmaz,fakat şöyle birşey var kadrolu öğretmen olmak için 4 yıllığa tamamlamanız gerek eğer yok tamamlamak isterseniz 2 yıllık olarak aile ve sosyal politikalar Bakanlığı'nda çalışılıyor diye biliyorum ama siz 4 yıllık bölüm mezunu olduğunuz için KPSS önlisans sınavına giremezsiniz,o yüzden çocuk Gelişimini her halükarda 4 yıllığa tamamlamanız gerek.
çok çok teşekkür ederim :) bir yerden başlamak gerek. devamı gelir Allah'ın izni ile. :)

Merabalar hayırlı geceler ben lise diplomamı kaybettim .s aöfye kayıt olurkn npıcam
Mezun olduğunuz okula ya da ilçe milli eğitim müdürlüğüne gideceksiniz oradan alırsınız zaten kayıt sorasında fotokopisini alıyorlar aslını geri veriyorlar,ben Kayıt yaptırırken fotokopiyi çeken soyadı Değişikliği oldumu diye sormuştu bende olmadı dedim.

Mezun olduğunuz okula ya da ilçe milli eğitim müdürlüğüne gideceksiniz oradan alırsınız zaten kayıt sorasında fotokopisini alıyorlar aslını geri veriyorlar,ben Kayıt yaptırırken fotokopiyi çeken soyadı Değişikliği oldumu diye sormuştu bende olmadı dedim.

Bnm syadm degstı bı sorun olur mu

Cnm bnm ben kredisiz sistemde kamu 1.sinifi okurken matematik ve genel muhasebeden kaldim ertesi kredili sisteme gecildi..gecen yıl guzde matematik ve muhasebe1 den sinava girdim ikisinide verdim..smdi bu yil bahar doneminde muhasebe 2 ye girdm bugun yari da siyasi tarih die bi sinava daha giricem 2.sinif derslerimle beraber..simdi ben 1.sinftan olan muhasebe 1 verdim muhasebe 2 de bahar donemin dersi oluyor kredili sisteme gore..buraya kdr tamam ama bnm girmem gereken diger matematik dersine ne oldu ve siyasi tarih die bi ders nereden cikti bakiyorum derslere kredili sistemde 1 sinif dersi goruluyor..bnm 1.siniftan kalan tek dersim matematik ve muhasebeydi ..inanki cok kafam karsti :KK43:

X