Açk parfüm kullanmayı tercih etmiyorum.Hem sağlığım açısından ki birebir uzmandan zararlarını dinlemiş biri olarak kullanamam.İkinci sebep ise kesinlikle güzel kokmuyor.Açık parfümlerin çok rahatsız edici bir kokusu var.Bunu orjinal parfüm kullanmaya başladıktan sonra daha çok fark ettim.Bir nevi kokulu kolonyalar.Tende durdukça keskin kokular yaymaya başlıyor.Normalde bir parfümün parfüm olması için esansla alkol karıştırıldıktan sonra çelik tanklarda 1 ay kadar beklemesi lazımmış ama açık parfümlerde bu yapılmıyor.Açık parfümlerde bir farklılık yok.Şahsen ben birbirinden ayırt edemiyorum.Özellikle 1-2 saat sonra zaten kokusundan eser kalmıyo.Yanlızca içine bol bol konulmuş alkol kokusuyla başbaşa kalınıyor.Bunun yerine kolonyanın içine çiçek falan atınisıkın eminim aynı sonucu vericektir.Kıyafetlerde leke bırakması da cabası.Ayrıca uzun süreli kullanımlarda göğüs,boyun ve koltuk altında tüylenmelere yol açıyormuş.Uzmanların görüşleri bu bölgelere sıkılmaması.İlla sıkıcam diyosanız kıyafetinize sıkın.En azından cana değil mala gelsin
Bir de bunu ucuz diye yarım şişe sıkıp 2 günde bir şişe bitiren insanlar var ki benden uzak olsunlar her daim.
Amaç maddi değil.Amaç güzel kokmak,temiz kokmaksa,bu açık parfümlerle başarılıcak bişey değil.Sıkanlara söylüyorum hepiniz içine meyve suyu sıkılmış rakı gibi kokuyorsunuz.Bir süre sonra insanın genzini yakan,benim astım hastalığımı tetikleyen kokular kalıyor.Kaç kere krize girmemek için kendimi dolmuştan attığımı bilirim.Bunun yerine her daim temiz olmak,kremler kullanmak en iyisi.Maddi durumumum iyi olmadığı şu günlerde bir kolonya manrkası var.Meyve aromalı bir karışım var onu sürüyorum valla.Kesinlikle daha güzel kokuyor.İnsanların kendilerini kandırmasına,yalancı hazlara ulaştırmasına neden olan,sağlığıyla oynayan,bir an önce satışların durdurulmasını dört gözle beklediğim ürünler.