Açık.öğ.. ortaokulu bitirip liseye başlayanların paylaşım alanı .

bende sey sorucam kayıt yenılemeyı yenı kayıt dönemınde yaptı bır tanıdıgım ne zaman ders secımı yapılıyor onu beklıyor sız bılıyormusunuz yenı kayıt donemınde kaydını yenıledıkten sonra baska bır ıslem yamasına gerek varmı ders secmeyı mı bekleyecek
yeni kayıt yaptırmiş olmalı ..kayıt yenilemeler dün başladı ayın 18 de....

bankaya para yatırıp hakl egitim merkezlerinden kaydını yaptırdıysa ,ögrenci girişinden kendi ögrenci nosu ve şifresiyle sayfasına giebilir ve ders şeçimi yapabilir .. orda aktif yazması lazım ...
sene başı kayıtl yenilemelerde henüz başladıgı için belki ders seçimi biraz sonraya kayabilir .. kendi sayfasından ve bu linkden takip etsin ...https://www.google.com.tr/url?sa=t&...noHACA&usg=AFQjCNGnLSG5lyZsRJWYFJPG5YB_eeePbg

bende sana katılıyorum meslek lisesi yüz yüze eğitimden dolayı zor geliyor fakat kredi açısından daha kolay. kuzenim açık imamhatibe gidiyor toplam alması gereken kredi 212 yanlış hatırlamıyorsam düzünde 192 yüz yüzeden aldıgı kredi 102 sınavdan 110. biz 192 krediyi sınavda geçmeye çalışıyoruz...
bu yıl sınavları kaçırdım doğum bebek vs. den dolayı meslek lisesine geçiş yapmak istiyorum çocuk gelişimine karar verdim hemde eylenceli olur diye.bu kezde eşim bebek küçük diye sorumluluk almıyor. seneye diye söz verdi bakalım.
Meslek liselerinde zorunlu stajda var ama staj sonrası,yazılı sınav ve sözlü sınav oluyorlar,açık meslek lisesinde de zorunlu staj var,beceri sınavından geçemezlerse mezun olamaZlar(stajdan) yani değişen pek birşey yok düz lise ve meslek lisesi arasında.

Meslek liselerinde zorunlu stajda var ama staj sonrası,yazılı sınav ve sözlü sınav oluyorlar,açık meslek lisesinde de zorunlu staj var,beceri sınavından geçemezlerse mezun olamaZlar(stajdan) yani değişen pek birşey yok düz lise ve meslek lisesi arasında.
Ortak dersler kac kredi

kızlar meraba ben bi sınavda en fazla kaç kredi alınıyo onu merak ediyorum geçen sene sadece iki sınava girebildim ve toplam 43 kredim var düz lise okuyorum bu iyimi kötümü sizce ?. cevaplayın lütfen.

kızlar meraba ben bi sınavda en fazla kaç kredi alınıyo onu merak ediyorum geçen sene sadece iki sınava girebildim ve toplam 43 kredim var düz lise okuyorum bu iyimi kötümü sizce ?. cevaplayın lütfen.
Gecen sene mezun oldum . Bu sene degismis olabilir .
Gecen yil her sinavdan en fazla
30 kredi alabiliyordun .. Yil sonu ek sinavlardada 20 di sanirim .

Tabi 30 kredinin hepsini alman icin tum dersleri gecmen lazim .

Duz mu, meskekmi ona sen karar vereceksin tabiki . Şu iyi diyemem ..

tamam canm çok teşekkür ediyorum.

Kaç yilda bitirdiniz birde nazil calistiniz verimli olmak için yardimci olurmusun lütfen

Kaç yilda bitirdiniz birde nazil calistiniz verimli olmak için yardimci olurmusun lütfen
4. Senenin ilk sinavinda mezun oldum .. İlk seneler giremedigim 3-4 sinav oldu .. Onlarada katilsaydim 3 yilda mezun olmustum ...
İlk yil kitap alip sinava yakin baktim , sonraki seneler sinavsan 1-2 hafta once netden onlayn sinavlari cozdum . Son senede 2 gun onceden baktim testlere . Benim icin yeterli oldu :)
Mat. Ve ingilizce derslerinden muaf gectim o derslerden hic anlamam ... Genel kultur birazda mantikla gectim diyebilirim ..
Korkmayin derslerden :)

QOTE="aeben, post: 38095224, member: 80890"]4. Senenin ilk sinavinda mezun oldum .. İlk seneler giremedigim 3-4 sinav oldu .. Onlarada katilsaydim 3 yilda mezun olmustum ...
İlk yil kitap alip sinava yaki. baktim , sonraki seneler sinavsan 1-2 hafta once netden onlayn sinavlari cozdum . Son senede 2 gun onceden baktim testlere . Benim icin yeterli oldu :)
Mat. Ve ingilizce derslerinden muaf gectim o derslerden hic anlamam ... Genel kultur birazda mantikla gectim diyebilirim ..
Korkmayin derslerden :)[/QUOTE]
Cok tessekur ederim yatdimci oldugunuz icin ama ben 2 sene de bitiririm dibye dusunmustum :KK43: birde benim sectigim dersler toplamda 35 kredi ediyor iyi mi ettim bilmiyorum kusura bakmayin surekli merak ettigim seyleri ust uste sordum cevap verince

Ahu şanslisiniz ,benim donemlerimde en fazla 30 kredi secilebiliyordu , ayrica son yillarda Sene sonuna ek sinavlar eklendi :)
2 senede bitirmen mumkun :KK66:

Ahu şanslisiniz ,benim donemlerimde en fazla 30 kredi secilebiliyordu , ayrica son yillarda Sene sonuna ek sinavlar eklendi :)
2 senede bitirmen mumkun :KK66:
2 senede bitmez diyorlar,8 dönem şartı varmış,internette sitelerde soran olmuş,en asgari 2.5 yıl ile 3 yıl arası diyorlar.

2 senede bitmez diyorlar,8 dönem şartı varmış,internette sitelerde soran olmuş,en asgari 2.5 yıl ile 3 yıl arası diyorlar.
Evet benim okudugum donemler oyleydi en kisa 2,5 yilda bitiyordu . Ama gordugum kadariyla degisiklikler var ...
Girdigin her sinav donem sayiliyormu bilmiyorum ama yil sonuna kadar en az 3-4 donem oluyor , yok ek sinavlar donemden sayilmiyorsa 2,5 yil :)

[QUOu"aeben, post: 38098937, member: 80890"]Evet benim okudugum donemler oyleydi en kisa 2,5 yilda bitiyordu . Ama gordugum kadariyla degisiklikler var ...
Girdigin her sinav donem sayiliyormu bilmiyorum ama yil sonuna kadar en az 3-4 donem oluyor , yok ek sinavlar donemden sayilmiyorsa 2,5 yil :)[/QUOTE]
Ayy cok mutluyum şuan valla 2 bucuga da raziyim çok teşekürler cevap için

Aeben biz birde bu sistemin ilk baslayisuna denk geldik Dogru bilgiler alamadik ilk yil ozellikle
Benim ilk sinavlarda ders secimlerim cok kotu
Hem secmeli almisim Hemde 30 krediye doldurmamis 13-15 krediyle donem dersi secmisim
Ama detaylari bilemedik. Bana kadikoy halk egitimden bile net bilgiler verememislerdi. Birde arada giremedigim sinavlar Boyle olunca uzadi.
Matematikler de muaf Sen bitirdin kurtuldun benimki bu sinavda inslh.

Aşk olsun cevahirim hep buralardaydik niye bir tik edip sormadim 15 krediyle sinavami girilir :KK43:
Benim
İlk girdigim sene 3 sinav vardi simdi ek 2-3 sinav daha ekleniyor birde artik 35 kredilik ders sdcile biliyor ..
Olsun bakalim gec olsun guc olmasi :KK66: senide mezun edicez insallah .. Bu arada ben hala gidip diplomami almadim :KK43: bankaya harc yatirmak icin oyalandim bir turlu olmadi bankamatik harci kabul etmedi . Telofonla sordum ogrendimki arti diploma harci yokmus bankamatik ondan kabul etmemis :KK66:

Aeben biz birde bu sistemin ilk baslayisuna denk geldik Dogru bilgiler alamadik ilk yil ozellikle
Hem secmeli almisim Hemde 30 krediye doldurmamis 13-15 krediyle donem dersi secmisim
Ama detaylari bilemedik. Bana kadikoy halk egitimden bile net bilgiler verememislerdi. Birde arada giremedigim sinavlar Boyle olunca uzadi.

Ben bu secmeli ders nasip oluyor hic anlamıyoru

QUOTE="aeben, post: 38224823, member: 80890"]Secmeli ders ; senin icin zorunlu geçmen gereken dersler disinda, kredini yükseltmek icin seçtigin dersler ahu ...[/QUOTE]
Cok sagol aeben demekki ben doğru secmisim dersleri

Aeben öncelikle sorulara cevap verdiğin için tessekur ederim aol onlayn sorulari hangi linkten cozuyorsun verirmisin birde simavggiriş belgesi hala yaninlanmadi benim halk eğitime gitmem gerekiyor mu?

X