Açık.öğ.. ortaokulu bitirip liseye başlayanların paylaşım alanı .

rabbım gönlüne göre versin melike
..yani ek sınavlarla 5 sınav oluyor . muhtemelen mezun olursun

Sagolasin cemrem.
Bu sene mezun olurum Allahın izniyle. Fakat kızımda univ.sınavına girecek o yüzden bu sene sınava girip girmemekte kararsızım

bence hayalini gerçekleştir ve GİR sınava..kaybedeceğin bi şey yok! fakat kazanacağın "Kendine olan İnancın" olur Canımm...<3

merhaba kızlar...
bişey danışmak istiyorum cevaplarsanız sevinirim...
benim bir arkadaşım dışardan ortaokulu bitirdi yaklaşık beş sene oldu...
şimdi liseyi okumak istiyor ama korkuyor...
matematikten özellikle korkuyor, yapamazsam çok üzülürüm diyor..ben cesaretlendiriyorum ama biraz tereddütleri var..
ufak çocuğu var 3 yaş civarı,..
şimdi size sorum şu, dersler çokmu zor?
birde hangi liseyi okumasını tavsiye edersiniz...?
imam hatip lisesi istiyor ama duyduğumuza göre imam hatipde haftasonları derslere katılma zorunluluğu varmış, bu doğrumu?
eğer doğruysa başka bir lise seçmeli, çünkü çocuğu var, derslere gidemez...
kız meselek lisesi de olabilir diyor, çünkü dikiş nakış biliyor belgesi falan var, eğer lisesini okuyabilirsem açıköğretimden üniversiteye devam ederim diyor...
bi yardımcı olun kızlar..ben öğrenip sana bilgi veririm diye söz verdim...
bekliyorum cevaplarınızı kızlar...

İyi akşamlar.

Sorularınızı yeni gördüm kusuruma bakmayın . Bilgim olduğunca cevaplayayım .

Öncelikle derslerden hiç korkmasın ,illaki matematiği geçmesi gerekmiyor , 3 kere gecemediginde muaf oluyorsun .tek muaf olmayan ders türkce .onuda ben ilk okul mezunu oldugum halde her girdiğimde geçtim :)
2donemde kayıt yaptıra bilir arkadasınız hiç çekinmesin .

Okul secimine gelince imam hatibi secmek için belli zamanlarda okulda egitim almak gerekli ,bende bu yüzden gidemedim
Diğer meslek liseleri hakkında çok bilgim yok 147 yanlış hatırlamıyorsam ararsanız ayrıntılı öğrene bilirsiniz .

Düz lisenin kayıt yenilemek ve sınavlara girmemden baska sorumluluğu pek yok .
Benim son senem inşallah bu sene mezun olurum ,ilk sene kitap alıp çalışmıştım fakat sonraki senelerde internetten son hasta azda olsa test çözerek sınavlara katılıyorum .
Demem oki arkadasın sakın korkmasın ,

öncelikle cevapladığın için çok teşekkür ederim canım
çok telkin ediyorum ama korkuyor... ben çok ısrar ediyorum bak çekinme korkma gençsin daha, zamanla insan yaşlandıkça algısı düşer vs anlatıyorum hep, bi cesarete kalkıp kaydolamıyor...
şimdi size birkaç sorum daha var...mazur görün lütfen açık lise hakkında hiç bilgimiz yok...
şimdi imam hatip dediğiniz gibiyse sanırım onu seçemez...
düz lise yada diğer meslek lüiseleri ihtimal gözüküyor...
peki bu ikinci dönem dediğiniz tarihler ne zaman?? detaylı yazarsanız sevinirim...
birde 147 dediğiniz numara nerenin numarası? kodu vs yokmu, direk arasın mı?
son olarak diyelimki düz liseye karar verdi mesela, kaydını herhangi bir düz liseden yaptıracak???
çok soru sordum kusura bakmayın
ama hiç bir bilgimiz yok, çevremizde açıktan lise okuyan da yok, bende sizden yardım almak istedim...
en azından bütün gerekenleri öğrenirsek, hiç değilse kafasında tek soru işareti hangisine kayıt olayım olsun
çok teşekkür ederim tekrar, cevabınızı bekliyorum...

Merhabalar.
Sorularınızı cevaplayın yardımcı olabilirsem ne mutlu bana .

Arkadasınız yüz yüze egitim görenlerden sanırım o yüzden kayitini düz liseye yaptırır büyük ihtimal , ama üzülmesin çünkü ılerde diğer meslek liselerine geçiş yapabilir .
2.donem kayıt yenileme tarihleri 3-14. Şubat yazıyor fakat sanırım tarihlerde degisiklik olmuş . Su an telefondan bakıp yazdığım için tam göremedim ama 4araliga kadar yeni kayıt diye not düşülmüş .!!
Aslında bu bilgilere ulaşmak kolay (açık lise ) yazın nete bilgiler orda var .su an telefondan yazdığım için linkini veremedim .
147 yi çeviriyorsunuz sadece 7-24 açık bu telefon her sorunuza cevap var .

Kayıtlar halk egitim merkezlerinden yapılıyor . Size neresi yakınsa , o bilgiyede açık lise linkinden ulaşmak çok kolay .
Bir kere daha yazayım arkadasınız hiç korkmasın , ben 38 yasında 3 de cocuğu olan bir bayanım , ben yaptıysam arkadasınız hiç korkmasın Ayrıca ortaokulu acıkdan bitirdim bende .

çok teşekkür ederim canım, yazdıklarını tek tek anlatıcam ona...
yaşı daha 26 aslında, korkmasa çok da güzel yapar ama matematik korkutmuş gözünü...
birde kalırsam geçemezsem çevreden dalga geçerler alay ederler diyor..sanırım ondan da çekiniyor biraz...
ben tekrar konuşacam...tekrar teşekkürler canım...

Güzelim geçemezsem diye bisi yok çünkü ortada sınıf yok :) kredili sistem :).
Arkadaşına söyle ,ben mezun olucam bu yıl insallaah vede hiç bir matematik dersini geçemedim .muaf oldum ve bitti .

merhabalar hafta sonu sınavları için herkeze başarılar.

merhabalar hafta sonu sınavları için herkeze başarılar.

Merhaba Canımmm açıklanacak olan sınav sonucun sonrasında Mezun olursun İnşallah ...<3

Bende Atatürk üniversitesi AÖF Çoçuk gelişimi sınav sonucumu bekliyorum şuan...İnşAllah ikimiz ve diğer tüm arkadaşlarımızın sınav sonuçları çok güzel olur...

Üniversiteye girdik diye burayı unutmak olmaz dimi :)

üniversiteli arkadaşım benim
canım ben bu yılın sonuna ancak mezun olurum. seneye düşünüyorum sınavları inşallah

sınavlarından güzel sonuç alırsın inşallah saziyecim

üniversiteli arkadaşım benim
canım ben bu yılın sonuna ancak mezun olurum. seneye düşünüyorum sınavları inşallah

sınavlarından güzel sonuç alırsın inşallah saziyecim

Aldım Canımmm aldım :) Şükür! Üniversitemin 4 de 1 i bitti :))))
sonuçlarım açıklandı ve bütünlemeye kalmadan bütün dersleri "kıl payı dahi" olsa geçmişim..hatta bi dersten 25 sorunun 24 tanesini doğru yapmışım AA almışım :) çok fazla çalışmaya zamanım yoktu ama mantık herşey onu anladım tabi geçmiş bilgilerim ve Çoçuk gelişimi olduğu için Annelik tecrübeleriminde faydası oldu ...<3

İnşAllah darısı Senin başına aeben canımmm

teşekkür ederim şaziyem
tebrikler canım ..

bu hafta sou sonuçlar açıklanacaktı ama açıklanmadı hala bekliyorum

Ben 2012 de acikliseye kayıt yaptırdım sinava giremwden
evlendim hamilelik çocuk derken sinavlara giremedim.acaba
yeniden kayitmi yaptirmam lazım.birde şehir değiştirdim
en kotusude şifremı unuttum bilgisi olan hanımlar yardımcı
olavilir mı ne uapmaliyim yeniden kaldığım yerden başlamak
istiyorum

Bildigim kadari ile tekrar gidip kayıt yaptırmanız yada kayıtınızı tekrar yenilemeniz gerek.

kayıt yenilemen gerekiyor .hakl egitim merkezlerinden . şifre konusundada ordan yardım isteye bilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…