Açık Havada da Sigara İçme Yasağı Geliyor

Bennnn !
Hayur icmeyenlerin ki özgürlük de bizim özgürlük noluyosa artık amaaannn :/:/

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

içelim kardeş o zaman birer tane :KK14:

valla ben zaten çocukların önünde içmem prensip gereği ama her yere de karışmasınlar bir zahmet kimsenin alanını gasp ettiğim yok :KK53:

"Ayy ben içmiyorum, iyi oldu yasaklanması" diyenleri hiç anlamıyorum. Sizin her ne kadar sigara dumanına maruz kalmama hakkınız varsa aynı şekilde sigara içenlerin de özgürlüğü var. Karşılıklı anlayışa ihtiyaç var.

Sizin özgürlüğünüz başkalarının özgürlüğünün başladığı yerde son bulur. Benim sigara içmemem bir tiryakinin sağlığına zarar veriyor mu? HAYIR. Bir tiryakinin sigara içmesi benim sağlığıma zarar veriyor mu? EVET.
Sizce doğru mu insanların çocuk bahçelerinde el kadar bebelerin suratlarına üfüre üfüre sigara içmesi?
E siz özgürlük derseniz o zaman adam öldürme özgürlüğü, tecavüz özgürlüğü... bunun sonu yok, özgürlükler 3. kişilere zarar vermediği müddetçe serbest kalır.

Son düzenleme:
içelim kardeş o zaman birer tane :KK14:

valla ben zaten çocukların önünde içmem prensip gereği ama her yere de karışmasınlar bir zahmet kimsenin alanını gasp ettiğim yok :KK53:

Bende karşıyım patk vs gectim evde çocuk varsa evin icine bile karşıyım. .
Ama bu kadar da olmaz hakkat ki su var kapalı alanlarda yasakladilar ne kadar uyuldu? Fosss..
Neyse illaki icecek biyer buluruz olmazsa evden cikmam arabadan inmemmm..
Icerim de icerim birakasim vardi suan yeniden kacti..
Afiyet olsun bize :KK66:

Bende karşıyım patk vs gectim evde çocuk varsa evin icine bile karşıyım. .
Ama bu kadar da olmaz hakkat ki su var kapalı alanlarda yasakladilar ne kadar uyuldu? Fosss..
Neyse illaki icecek biyer buluruz olmazsa evden cikmam arabadan inmemmm..
Icerim de icerim birakasim vardi suan yeniden kacti..
Afiyet olsun bize :KK66:

aynen benim de bırakasım vardı şimdi tekrar içesim geldi :KK60:

Sizin özgürlüğünüz başkalarının özgürlüğünün başladığı yerde son bulur. Benim sigara içmemem bir tiryakinin sağlığına zarar veriyor mu? HAYIR. Bir tiryakinin sigara içmesi benim sağlığıma zarar veriyor mu? EVET.
Sizce doğru mu insanların çocuk bahçelerinde el kadar bebelerin suratlarına üfüre üfüre sigara içmesi?
E siz özgürlük derseniz o zaman adam öldürme özgürlüğü, tecavüz özgürlüğü... bunun sonu yok, özgürlükler 3. kişilere zarar vermediği müddetçe serbest kalır.

a a a durumu tecavüze kadar getirmişsiniz. Ne kadar da abartmışız.
Ben özellikle "ANLAYIŞLI OLMAK"tan bahsettim. Hiçkimseyi sıkıntıya sokmayacak çözümler...

"Ayy ben içmiyorum, iyi oldu yasaklanması" diyenleri hiç anlamıyorum. Sizin her ne kadar sigara dumanına maruz kalmama hakkınız varsa aynı şekilde sigara içenlerin de özgürlüğü var. Karşılıklı anlayışa ihtiyaç var.

Tamamda sizin dediğiniz yaptığınız bir şeyin kimseye zarar vermemesi sonucunda olur :KK31: sen bana zarar verirsen nasıl anlayışlı olacağım :KK24:

a a a durumu tecavüze kadar getirmişsiniz. Ne kadar da abartmışız.
Ben özellikle "ANLAYIŞLI OLMAK"tan bahsettim. Hiçkimseyi sıkıntıya sokmayacak çözümler...

Ben de size temel hak ve özgürlüklerden bahsettim, konuyu tecavüze getirmiyorum bireysel hak ve özgürlükleri ve kapsama alanlarını tanımladım. Yani sizin dediğiniz o söz teoride benim tecavüz metaforumla aynı kapıya çıkıyor. Hiç kimseyi sıkıntıya sokmayan çözümü söyledim size işte : Kendin istediğin kadar iç ama başkasının sağlığını tehdit etme. Anlayış kısmına gelecek olursak , nasılsa kimseye 'Ayy canın adam öldürmek mi istiyor dur sana ANLAYIŞ göstereyim gel beni öldür ' demiyorsam, sağlığımı tehdit eden, kanser olmama dahi sebebiyet verecek bir duruma da anlayış gösteremem. İkisi de teoride aynı siz sigara içme hakkıyla, sigara dumanına maruz kalmama hakkını aynı kefeye nasıl koyarsınız? Kimsenin sigara keyfi benim ciğerlerimden daha değerli değil. Bir zahmet çocuk bahçelerinde, hastanelerde, okullarda içmesin kimse. Sokakta yürürken içsinler, ya da kafelerin özel bölümleri var orada .

Son düzenleme:
Bugüne kadar disarda rahat sigara icebildiyseniz demekki icenlerin hakki görmezden gelinmemis. Nasil sokakta sigara icme hakki olduysa bu zamana kadar, icmeyeninde dumana maruz kalmama hakki vardir....

Sorunlar yasaklarla halledilemez. Bir sorunla başa çıkamayınca "YASAK KARDEŞİM YASAK" demekle sorunu çözemezsiniz. Benim bu habere bu kadar tepki göstermemin en önemli sebebi budur.
Evet mutlaka ki hiçkimse bir başkasının sigara dumanına maruz kalmamı bunda hemfikiriz. Ancak bunu yasakla çözmemeliyiz.

Sorunlar yasaklarla halledilemez. Bir sorunla başa çıkamayınca "YASAK KARDEŞİM YASAK" demekle sorunu çözemezsiniz. Benim bu habere bu kadar tepki göstermemin en önemli sebebi budur.
Evet mutlaka ki hiçkimse bir başkasının sigara dumanına maruz kalmamı bunda hemfikiriz. Ancak bunu yasakla çözmemeliyiz.

Konu sağlık olduğu müddetçe yasaksız bir çözüme nasıl ulaşırsınız merak ediyorum?
Bende bu illetten kurtulmaya çalışan bir birey olarak destekliyorum. Çocuk parklarında içenleri görünce tüylerim diken diken oluyor.

Yakında evimizde de içmeye karışacaklar. Bu yasakları bir sürü insan deler, kapalı mekanların bazılarında bile hala içiliyor. Klübe koyunda orda içelim bari.

X