Acı biberli ellerimi gözüme değdi

gizmytp

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2022
567
152
33
Merhaba kızlar acı biber doğradım ellerimi yıkadım lensimi takayım derken gözüm yanmayı geç alev aldı daha sonra göz damlam vardı sıktım yanması geçti ama ellerimde hala acı var ve ben bunu gece çıkarırken lensimde acı kalmış mıdır çıkarıp takarken ?
Şuan gözümde acı yok ?
Lensteki acıyı nasıl geçirebilirim

Ben böyle bir hata yapmıştım. Gözüm yanarken hintlilerin gözlerini temizlemek için gülsuyu kullandıkları aklıma geldi.
Damlattıktan sonra önce yandı, sonra bir ferahlık geldi. Elimdeki şişeye bir baktım gülsuyu değil lavanta hidrosolünü damlatmışım gözüme. Şişeleri aynıydı.

Lens suyu ile tekrar tekrar ovalayarak yıkayın. Ama çok endişeli iseniz kullanmayın.

Ben böyle bir hata yapmıştım. Gözüm yanarken hintlilerin gözlerini temizlemek için gülsuyu kullandıkları aklıma geldi.
Damlattıktan sonra önce yandı, sonra bir ferahlık geldi. Elimdeki şişeye bir baktım gülsuyu değil lavanta hidrosolünü damlatmışım gözüme. Şişeleri aynıydı.

Lens suyu ile tekrar tekrar ovalayarak yıkayın. Ama çok endişeli iseniz kullanmayın.
Ovaladım lenste acı kalmamış tekrar taktım eldivenle acısı yoktu asıl acı ellerimde 🥺
Neyse gece çıkarıp sabaha kadar solüsyonda kalır zaten ellerime de çare bulurum eldivenle vs teşekkürler

Elini biraz soguk suda felan beklet bakim yapar gibi ama 1-2 gün hissedebilirsin yanmayi tahris esecek kadar aci olabiliyor malesef basima gelmisti biliyorum😀

Ovaladım lenste acı kalmamış tekrar taktım eldivenle acısı yoktu asıl acı ellerimde 🥺
Neyse gece çıkarıp sabaha kadar solüsyonda kalır zaten ellerime de çare bulurum eldivenle vs teşekkürler
Silverdin ve hametan kremleri karıştırarak sürün biraz zaman ardından geçecek acısı çok yaşadığım için çare buldum 🤣

Geçmiş olsun.
Acı için elimi birer dk süre ile süt ve limon suyu ile ayrı ayrı ovuşturmuştum. Oda acısını alıyor. Dün aklıma gelmedi.
Şimdi geçmiştir. Bir daha yaşamazsınız umarım, ama olursa aklınızda olsun.

Birde acı doğası gereği yağda çözünür,
ara ara elinizi zeytinyağı ile yağlayıp, bekletip yıkayabilirsiniz. Arada birkaç kez tekrar edilirse daha etkili olur.

Back
X