• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acı biberin elini yakması nasıl geçer?

Ayni seyi yaşadım dun gece yasadim. Denilenlerin hepsini ayni gecede yaptim Uygulamalarim sirasiyla soyle oldu
1.soguk su (sadece o an hafifletiyor)
2.kantron (gecmedi, dahaa cok yandi)
3.toz seker (gecmedi)
4.sirke (gecmedi)
5 . yogurt (gecmedi)
6.yanik kremi (gecmedi)
7.limon (onemli olcude hafifletiyor)
8.saf alkol (superdi mutluluk verdi resmen :))

Yaniktan duramiyordum ama limon ve akabinde alkolden sonra ellerime ferahlama gldi. Tamamen gecti ve rahat mis bi uyku cektim
Ben yandim baskalari yanmasin

Herkese merhaba, aynı durum dün başıma geldi. Hem de açık renk bir sivribiber yüzünden.
İlk bu forumdakileri okudum, yoğurt, domates hiçbir işe yaramadı. Sadece buzlu su biraz olsun yatıştırdı. Zeytinyağı ise acıyı daha da arttırdı. Eşim doktor, o da bu durumu ilk defa duyuyor ama kesinlikle deterjan, çamaşır suyu yaptırmadı.
Siz siz olun kesinlikle yapmayın derim. 2,5 saatlik dayanılmaz acının ardından acile gittik, Ağrı kesici iğne yaptılar, küçük bir serum taktılar ve anestol pomad merhem sürdüler. Size de tavsiyem eğer evde tedavi edecekseniz anestol pomad deneyin, deri içerisinde sinire etki eden bir acı olduğu için diğer yöntemler işe yaramayacaktır.
İlaveten elinizi sakın gözünüze, biryerinize sürmeyin, kesinlikle bulaşıcı.
Sizin de başınıza gelirse en kısa sürece geçmesi dileğiyle,
çünkü ben böyle bir acı görmedim!

Benim ellerim dün yandı, ne yaptıysam geçmedi. Kantoron ve zeytinyağı acısını arttırdı maalesef. Domates geçici bir süre için acısını alıyor sonra yeniden başlıyor. Silverdin krem sürüp b,r saat bekledim. Sadece o geçirdi. Fito veya anestol kullanan arkadaşlar da var, zaten mantık aynı. HAngisi varsa onu kullanın.

Back