Acaba bir sorun mu var yoksa menopoza mı giriyorum?

inekobasi

Guru
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2011
3.742
12.038
408
İstanbul
merhabalar 35 yaşındayım 7 yaşında çocuğum var geçen sene ekimayında 2. çocuk denemelerine başladık şubat ayında hamile kaldığımı öğrendim ve mart ayında kürtaj olmak zorunda kaldım, kalbi durmuştu.
adetlerim yıllardır 28 günde bir olur eskiden 5-6 gün sürerdi. ocak ayından itibaren 4-5 güne indi kontrole gittiğimde doktor olabilir sıkıntı yok dedi.
martraki kürtajdan sonra haziran gibi denemelere başladık ama olmuyor bu ay ovulasyon testine göre yaptık ama yok yine olmadı ve ilk kez 21 güne düştü adet döngüm.acaba menapoza mı giriyorum. pazartesine randevu aldım adetin 3. günü hormonlarıma bakılsın diye ama şimdi içim içimi yiyor acaba bir sorun mu var acaba menapoza mı giriyorum benzet durum yaşayan hanımlar var midir? t

Menepoz da olabilir. Zaten bir çocuğunuz var bu kadar dert etmenize ne gerek var ki? Dunya bu haldeyken bir cocuk dogurmak gerçekten çok düşünülmeli.
Hah gelmiş en sevdiğim yorum Türü

Konu sahibi 2. Çocuk yapsam mı acaba diye sormamış, işler çok karışık nasıl yapsam dememiş. Sizden onay mı alması lazımdı 2. Çocuk için? Ya da tam olarak nereye başvuruyoruz çocuk düşünmek için?

Regl döngüsündeki farka dair yorum yapabilecek durumdaysan yaparsın yoksa bir şey yok işte. Her şeye de yorum yazmak şart mı bilemedim.

Doğru veya yanlış insan çocuk istediğine karar vermiş sonuç olarak. El ele verip hepimiz çocuk yapalım gibi bir ikna içinde de değil.

Menopoz olduğunu düşünmüyorum. Zaten doktor da sıkıntı yok demiş. Stres yapmayın derim. Stres yaptıkça da olmuyor olabilir. Umarım hayırlısıyla, sağlıkla gelir ikinci yavrunuz

menopozda adet döngüsü uzamıyor mu? sizin ki kısalmış.

Menepoz da olabilir. Zaten bir çocuğunuz var bu kadar dert etmenize ne gerek var ki? Dunya bu haldeyken bir cocuk dogurmak gerçekten çok düşünülmeli.
dert mi ediyorum bilmiyorum ama tekrar anne olmak istiyorum aslında kızım doğdugu ilk zamanlar kesinlikle 2. yi istemiyordum lohusalığım kabus gibi geçti babamı kaybettim. kızımı dilediğimce emziremedim o anların keyfini yaşayamadım. tekrar anne olmak istiyorum bu kez mutlu bir anne olmak istiyorm

ikinci bebekler sanirim daha gec oluyo arkadasim ilk bebegini ilk denemede tutturdu simdi aylardır deniyolar ama hamile kalamadi daha 25 yasinda henuz yani endise etmeyin nasipse olur

doktor sıkıntı yok dediyse stresten olmuyordur. stres en büyük faktör. zaten bir sorun yokmuş bence cok düşünüp kendinizi sıkıntıya sokmayın. sorun olmayan herkesin de hemen cocuğu olmayabiliyor

Birden menapoza girilmiyor demişti doktorum. Ama en güzeli adetin 2-3. Günü gidip hem antral folikül sayımı yaptırmak hem de ilgili hormon testlerini yaptırmaktır.

Birden menapoza girilmiyor demişti doktorum. Ama en güzeli adetin 2-3. Günü gidip hem antral folikül sayımı yaptırmak hem de ilgili hormon testlerini yaptırmaktır.
antral folikül sayımı nedir acaba? ocakta gittiğimde adet sonrası gitmiştim hormon tahlili yapmamıştı günü geçtiği için ama yumurtalıklara başlamıştı 2-3 tane büyüyen yumartan var gayet iyi menopoz olamaz demişti annemin teyzemin fln menapoz yaşını sormuştu. sonra da hamile kaldım zaten ama kalbi durdu. bugun adet olunca pzarteaine randevu aldım hormon tahlili için antral folikül sayımı da adetli iken yapılabiliyor mu

Vaginal usg ile yumurtaların sayısına durumuna bakıyorlar ki yapılmjş ve iyi demişler. Onda da 2 mm üstündekiler usg ile görülebiliyor ve aydan aya değişkenlik gösterebiliyor ama genel durum için bir fikir veriyor.

Bir de düzenli ilişkide 35 yaşa kadar 12 ay boyunca olmaması normal eğer 12 ayı geçiyorsa mutlaka bir uzman görmeli. 35 yaş sonrasında ise bu süreye doktorlar 6 ay derler.

Menopozun sadece çocuk dogurma doguramama meselesi olduğunu sanıyorsunuz galiba

'''zaten çocuğunuz var niye menopoz dert olsun ki'''

Araştır bak bı niyeymis acaba ?
Menopoz kadında osteoporoz başlatır
Sinir yapar
Ani sıcak basması yapar
Kocaya isteksizlik yapar
Kocanın kafasinda benim karım artık kadın değil algısı yaratır
Yaratmiyorsa bile karım benimle eskisi gibi sevismiyor sarsıntısı yapar

Daha neler neler var bilgilenmeden laf olsun diye yazıyoruz bazen ne kolay demi ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…