Su devirde caliskan bir erkek, bedavadan degil emegiyle para kazanmaya çalışan bir erkek bulmussunuz.
Sanslisiniz.
Hayvancilik elbette zor is ama gocunuyorsunuz anladigim kadariyla.
Ben esinizi kabahatli goremedim, diger arkadaslarin aksine.
hayvancılık tatili, izni gecesi gündüzü olmayan bir iş
bu kadın daha önce de konu açmıştı
benim köyüm hepsi hayvancı
bu işte 2 yol var ya köye yerleşeceksin (hayvanların neredeyse oraya) orada yaşayıp sağımhane kurup ahır samanlık yaptırıp orada yaşayacaksın
ezelden beri köyde olanlar bu işi böyle yapıyor zaten, kendi emeklerine paha biçmiyorlar. ama yılın 365 günü çalışıyorlar
ya da çiftlik kuracaksın
adam tutacaksın -bizde elemanlar hep Afgan mesela
başında durursun gider gelirsin ama tam zamanlı çalışmazsın hele kadınlar, yani liseyi bari okumuş olup yeni evlenen kızlar bizde çalışmıyor çiftliklerde. fakar tabi baştan çalışmam diyorlar. çiftçilik yapan adam da başka evlenecek kadın bulamadığı için kabul ediyor, şehir merkezinde apartman dairesinde oturuyorlar adamlar tüm işi yapıyor. kadınlar evde. çiftlikte zaten tam zamanlı elemanlar çalışıyor Afganlar artık karısıya çocuğuyla çalışır oldular zaten.
bu adam 2. düzeni yapmak istemiyor
ya da yapacak kadar imkanı, o kadar hayvanı filan yok anladığım kadarıyla
zira bu düzeni yapabilmek için ciddi sayıda hayvanın, bakanlığın onayladığı düzende ahırın, sağımhanen, iyi yemcilerle veterinerlerle anlaşman vs. olması lazım. hayvanın bir kısım yemini kendin karşılaman lazım slaj filan yapman lazım mesela. ya da yonca, tabi bunlar en kötü ihtimal olarak kaba yem, neyse. bu düzen 1 günde olmaz yani.
o 1. düzen gibi olsun karı koca çalışalım istiyor, diye anlıyorum. onu yaparken zaten başka işte maaşlı filan çalışamaz mümkün değil.
diğer konuda demişti alternatif iş olarak kocası fabrikaya gir diyormuş mesela
yüksek ihtimalle çocuğu vardır, çocukla fabrikada çalışabilecek mi mesela, bilmiyoruz?
çocuk küçükse kreş olayı her yerde yok, 2-3 yaş kreşleri fabrikanın vereceği maaş kadar ücret ister, fabrikalarda vardiya olabiliyor çocukla vardiya olayı nasıl olacak?
yok okulluysa mesela haftaya okullar tatil, kim bakacak çocuğa annesi çalışırken? gibi.
hayvancılığın en büyük karı bu esasen, evin her işini + çocuğu da bir arada götürüyorsun.
konu sahibi hayvanlılık yapmayayım ama x işi yapacam dese, tamam. o aslında x işi yapacam derdinde de değil
onun mentalitesi şey "kocamın maaşı + yan gelirleri zaten yetiyor bize, e daha ne derdine her gün bi icat çıkarıyor!"
ve fakat işte, anlaşamıyorlar bu konuda....