Ben üniversite okumak için 6 yıldır ablasının okumak vesilesiyle kaldığı şehre yine ablasının isteğiyle gelmiş olan bir kız.2 yıldır ablamın elini sıcaktan soğuğa sokmadan yaşam mücadelesi vererek yemekli bulaşıklı hayatımı idame ettirmeye çalışıyorum. Ama ablamın bana karşı takındığı tavırlar fazlasıyla moralimi bozmakta. Benden bir şeyler gizlediği çok belli olan ablamın nasıl bir hayatının olduğu artık zerre umrumda değil; yani söylese de eleştirmem. Benden 5 yaş büyük olan birinin neyin doğru ya da yanlış olduğunu daha iyi bileceğini düşünüyorum. Ama bana karşı dürüst olmasını isterdim;çünkü burada samimi olduğum insanlar yok ve onun böyle davranması yalnız hissetmeme sebep oluyor. Sanırım biz çok muhafazakar bir ailede yetiştiğimiz için ablam her şeyi saklama ihtiyacı duyuyordu ve hep yalan söylüyordu. Hala birçok yalanlar söylüyor ve ben de buna alet olmak zorunda kaldığım için kendimi kötü hissediyorum. Bir diğer sorunsa şu: geçenlerde vakit geçirmek için bir akşam girdiğimiz kameralı chat sitesinde (ilk kez giriyoruz) bana çirkin olduğumu söyleyen ve amaçları abazanlık yapmak olan erkek güruhlarıyla samimiyetini bir hayli ilerletti ve zaten benim çoktan devre dışı bırakılmış olduğum sohbetleri sürdürdü. Daha normal duranlarıyla buluşma ayarladı. Bir tane 60 yaşında yazarla ve Arap bir oğlanla buluştu. Bu bizim evimize geldi ve kaldı bir gece. Daha sonra ablamın ayrılma aşamalarında olduğu erkek arkadaşı bu durumdan bir arkadaşının bunları kafedeyken fotoğraflamasıyla haberdar oldu. Ablam da çocuktan kurtulmak istiyordu bu tür bahanelerle kurtuldu falan. Bu davranışlar bana çocukça geliyor ve ben neyin doğru neyin yanlış olduğunu ayırt edemiyorum.Ben(Kavga edince nöbet geçiriyor daha önce bir psikiyatrist histerik olabileceğini söylemiş, aynı zamanda bipolar bozukluğu var. Tartışmaya giremiyorum.)Onun mutsuz olmasını ben de istemiyorum. Ama gerçekten psikolojik olarak yıpranıyorum. Ben de epilepsi hastasıyım ve öğreneli birkaç yıl oluyor ama kabul etmek çok zor. Geçen tatilde de ileri derecede skolyozumun olduğunu öğrendim, ameliyatlık duruma gelmiş. Belki de bana destek olması gereken dönemlerde daha fazla sıkıntı çıkardı diye kızgınım. Ailemden uzaklaşma isteği duymamın nedenleri de benim olaylara ergence yaklaşımlarımdı. Ablamla kalmak istemediğimi söyleyip onları üzemem zaten izin vermezler.Nasıl davranmalıyım?
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
ablayla sorun,yardımınız gerekli
- Konu Sahibi diyagonal
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 10 Temmuz 2014
- 19.711
- 17.815
- 248
Muhafazakar bir aile dediniz.. Sanirim başka şehirde aile olmayinca insan biraz rahat davranmak istiyor ve ipin ucunu kacirabiliyor.. Ona kardeşten çok bi arkadaş gbi yaklasmayi deneseniz ya da siz öncülük edip bir şeyler paylassaniz o da bir adim atar belki. Böylece yaptigi işlerde size danisir ve siz de diliniz yettiğince anlatmaya calisirsiniz neyin doğru neyn yanlış oldugunu
O değilde ablan başını belaya sokar, internetten tanışıp nasıl eve getiriyor?
Ne iş yapıyor ablan?
Ayrıca her zaman büyük doğru olanı bilmeyebiliyor, karakter meselesidir olgunluk, düzgün bir dille anlatabilirsin, beraber yaşıyorsunuz sonuçta. Davranışlarından sende etkileniyorsun
Ne iş yapıyor ablan?
Ayrıca her zaman büyük doğru olanı bilmeyebiliyor, karakter meselesidir olgunluk, düzgün bir dille anlatabilirsin, beraber yaşıyorsunuz sonuçta. Davranışlarından sende etkileniyorsun
Son düzenleme:
- 20 Mayıs 2009
- 23.915
- 63.667
- 598
- 20 Şubat 2010
- 32.896
- 6.247
- 448
İlaç kullanmıyor, daha sonra hiç tedavi de almadı.Ama çok başına buyruk hareket eden biri.Konuşarak hiçbir şeyi düzeltemiyoruz ve söylediğim gibi olayın kavga boyutlarına taşınmasını da hiç istemiyorum.İlaçlarını düzenli kullanıyor mu ablan?
Bipolar olduğu için uğraşması daha da güç olabilir.
Bence kabullenmelisin durumu.
Değişecek gibi görünmüyor.
Mesafe koyarsın bir de biraz.
Ben pasif durmaya çalışıyorum daha çok şimdilik.Ev arkadaşım olsaydı daha fazla görmezden gelebilirdim gerçekten ama mantıklı düşününce bazı şeyleri yanlış yaptığını kavrayabileceğini düşünüyorum.Belki de erkek arkadaşıyla uzun süren bir ilişkiden sonra böyle şeylere sığınmak istiyor.Kardeş de olsanız insanlar bazen ayrı hayatlar yaşamak isterler. Ablanıza bu alanı tanımalısınız. Ablanız değil ev arkadaşınız olsaydı karşınızdaki insan nasıl davranırdınız, düşünün ve ablanıza da aynı şekilde davranın.
Evet.Aynı ilde olduğumuz için ailem izin vermez.Devlet yurduna başvursan? Her şehirde oluyor. Ve fiyatı da çok makul. Ablanla yaşamak zorunda mısın
- 5 Aralık 2013
- 8.080
- 7.069
- 198
Interneteki erkeklere bukadar cok cabuk guvenmesi ve eve getirmesi.
Senide tehlikeye atiyor demektir , bunu bir Abla olarak dusunmesi gerek.
Yanlisi dogruyu sadece buyukler degil , bizden kucuklerde.gorebilir yasca buyukler diye herseyi dogru yapiyorlar anlamina gelmez...
Bence sakince konusmalisin ablanla , yeni tanidigi birini eve getirmemesi gerektigini.
Senin rahatsizlik duydugunu anlatmalisin.
Senide tehlikeye atiyor demektir , bunu bir Abla olarak dusunmesi gerek.
Yanlisi dogruyu sadece buyukler degil , bizden kucuklerde.gorebilir yasca buyukler diye herseyi dogru yapiyorlar anlamina gelmez...
Bence sakince konusmalisin ablanla , yeni tanidigi birini eve getirmemesi gerektigini.
Senin rahatsizlik duydugunu anlatmalisin.
- 20 Mayıs 2009
- 23.915
- 63.667
- 598
Sonuçta yetişkin bir kadın, hayatını nasıl yaşamak istiyorsa öyle yaşayabilir diye düşünmelisin. Senin yanlışın ona göre yanlış değildir belki. Benim de ablam var ve bazı yaptıkları ters geliyor bana da. Ama müdahale etmemeyi tercih ediyorum. Böyle yaparsan kafan daha rahat olur.Ben pasif durmaya çalışıyorum daha çok şimdilik.Ev arkadaşım olsaydı daha fazla görmezden gelebilirdim gerçekten ama mantıklı düşününce bazı şeyleri yanlış yaptığını kavrayabileceğini düşünüyorum.Belki de erkek arkadaşıyla uzun süren bir ilişkiden sonra böyle şeylere sığınmak istiyor.
Dediğin gibi yapacağım.Belki konuşmayı denerim ama üstüne gitmeyeceğim.Söylediğim gibi bana karşı daha dürüst olmasını ve bir problemi varsa benimle paylaşmasını istiyorum ama benim kendisini anlamayacağımı düşünüyor olabilir.Ben de kendimden 5 yaş küçük kardeşim için aynısını düşünebilirdim ve belki de kardeşiyle değil arkadaşlarıyla dertleşmeye ihtiyacı vardır.Bazı şeyler kardeşlerle paylaşılmıyor çünkü.Ben onu anlamaya çalışmak yerine yaptıklarını eleştiriyorum istemeden.Sonuçta yetişkin bir kadın, hayatını nasıl yaşamak istiyorsa öyle yaşayabilir diye düşünmelisin. Senin yanlışın ona göre yanlış değildir belki. Benim de ablam var ve bazı yaptıkları ters geliyor bana da. Ama müdahale etmemeyi tercih ediyorum. Böyle yaparsan kafan daha rahat olur.
- 19 Haziran 2012
- 30.176
- 38.362
- 598
- 34
- 17 Nisan 2012
- 30.412
- 65.396
- 598
Ablanizin, internetten tanıştığı, ne olduğu belli olmayan insanlari sizin de bulundugunuz eve getiriyor olmasi cok ciddi bir konudur. Bu ablanizin OZGURLUGU! olamaz. Çünkü sizin özgürlük hakkinizi ihlal ediyor..
O adamlar, katil pis insanlarsa! bu demektir ki sizin can guvenliginiz de tehlikededir.
Bir an önce ailenize durumu bildirmelisiniz yoksa yarin öbür gün ablaniz canice katledildiginde ( Allah korusun ) ömür boyu vicdan azabı çeker ve ailenizin de suclamalarina maruz kalirsiniz..
Lütfen, bu ciddi bir konudur. .
O adamlar, katil pis insanlarsa! bu demektir ki sizin can guvenliginiz de tehlikededir.
Bir an önce ailenize durumu bildirmelisiniz yoksa yarin öbür gün ablaniz canice katledildiginde ( Allah korusun ) ömür boyu vicdan azabı çeker ve ailenizin de suclamalarina maruz kalirsiniz..
Lütfen, bu ciddi bir konudur. .
- 22 Mart 2015
- 3
- 0
- 1
- 48
- 2 Eylül 2007
- 17.023
- 12.634
- 823