Kusura bakmasın kimse ama bu şekilde arayıp ölüyorum açım, mutsuzum diyecek evde bizim sinirlerimiz bozulacak
Sonra ölünce senin yüzünden öldü deyip küsecek
Onunki psikoloji ise sizinki de psikoloji
Aylarca konuşmadık diyorsanız yeni bir olayda değil hani olayın sıcaklığıyla dersin
Herkesin aklı fikri var kim neyin ne olduğunu biliyor, ben olsam çağırmazdım ama yani yapamazdım
Bir işe yaramaz adam için beni eziyorsa
Ablam da olsa başkası da olsa kendi küsmeyi tercih ettiyse öyle yaşasın o zaman derdim.
Allah ablanı kurtarmış resmen...o andaki acısıyla söylemiştir belki sen çağır yine iftara..eminim aranız düzelecektir..
nedense ben de öyle bir şey hissettim. özellikle şu cümleden "Cumartesi evdeyim o zaman hazırlık yapıp çağırayım diyorum bir tarafımda yapma hiçbişey anlasın kırgınlığını diyor." bence zor durumda olan ablası. en başından içinde olduğu yanlışı bilseydi zaten çıkardı ya da bir şeyler yapardı hatta bu adamla evlenmezdi. neler yaşamış dışarıdan bir göz olan kardeşi anlatıyor. şimdi de dul kalmış he öyle koca olmaz olsun ama yaşadıklarından sonra bir yıkım da o olmuştur sanırım. Madem kardeş o lafı yutsa ne olurdu ki de hala kırgınlıkları uzatıyor?
kinli olan sensin baksana. uzatan da sensin bence.Çok kırgınım.
Hiç içimden gelmiyo bişey yapmakta çağırmakta.
Hatta böyle düşündüğünü bilseydim cenazeye bile gitmezdim.
Sonuçta eniştem için değil ablamın hatırına çektim o kadar yolu.
Bu arada Eniştem öleli 7 ay oldu.
Ve 7 aydır gezmediği gitmediği yer kalmadı ablamın...
doğru dediklerin analitik olarak sağlıklı bir psikolojide doğru ama şunları yaşayan bir insanın sağlıklı ruh halinden söz etmek yanlış olmaz mı? başta sorun var o zaman. eskiye ve derine inmek lazım.canım onun çektiklerini sadece kendi çekmiyor annesine babasına kardeşlerine de çektiriyor.bence ablası bencil kendini düşünüyor.öyle bir adama beddua etti diye kardesine kızan biri için hiç iyi şeyler düşünemiyorum.Allah akıl fikir versin
kinli olan sensin baksana. uzatan da sensin bence.
olan olmuş biten bitmiş. Ablan eşini kaybetmiş. Hala bazı şeyleri yokuşa sürüyorsun. Bence senin içinde de bir intikam biraz kin gibi bir şey var. Gerçekten dediğin kadar samimiysen bu konuda ablan için bunu yemen lazım. Ne olacak ki madem yaşadığı hayata o kadar üzüldün, bunun da psikolojik baskısını, faturasını ablan çekiyordur zaten. Sen de az değilsin bence.
doğru dediklerin analitik olarak sağlıklı bir psikolojide doğru ama şunları yaşayan bir insanın sağlıklı ruh halinden söz etmek yanlış olmaz mı? başta sorun var o zaman. eskiye ve derine inmek lazım.
doğru dediklerin analitik olarak sağlıklı bir psikolojide doğru ama şunları yaşayan bir insanın sağlıklı ruh halinden söz etmek yanlış olmaz mı? başta sorun var o zaman. eskiye ve derine inmek lazım.
adamın ölmesi ablası için kurtuluş olduğunu ablası bilseydi zaten ayrılırdı. ya ölmeseydi müebbet mi çekecekti bunu. İnsanlar bazen kör koyu içinde debelenir ya da labirent gibidir içinde yaşadıkları bir türlü çıkamaz. bunun adına da psikoloji denir.
söylenmeyle düzelecek bir şey olsaydı o kadar yediği dayaklar fayda ederdi.uzatmalı hatta ablasına ne kadar akılsız oldugunu söylemeli
benim ''çocuğuna kıyafet aldı diye elini yaktı'' cümlesini okuyunca aaaa deyip ağzım açık kaldı.Ondan sonra hiçbir şeyi de önemsemedim.
söylenmeyle düzelecek bir şey olsaydı o kadar yediği dayaklar fayda ederdi.
yardım demek sürekli ısıtılmış pilav gibi önüne çıkarıp "akılsız kafa" demek değildir.
belki psikolojik destek almaları lazım.
o zaman ailen neden sahip çıkmadı. defalarca döndü baba evine, sonra koca evine. ekolojik döngü gibi.Zaten yazmıştım defalarca ayrılmak için baba evine döndü istemiyordu yaniii.
Ama kocası olacak olan adam tehditle geri döndürdü çocukları göstermem dedi.
Anlayacakmısınız bilmiyorum ama evet ölmese müebbet çekecekti o adamı.
o zaman çözümsüzlüğe gider sebatiye bu.destek alacağını pek sanmıyorum.
biliyorsa böyle bir adamı sevecek bir insan da onla paralel olması lazım. hadi bilmiyor da sonradan öğrendiyse neyse de biliyorsa ablası da biraz o karaktere yakın olması lazım.evlenirken bence adamın ne oldugunu çok iyi biliyordu ama o an hissettiklerini tatmin için hiç bir şeyi düşünmeden evlendi.