Kafası iyiydi derken nasılmış? Sarhoş değilmiş, sizden çıkmış evine giderken simitçi görmüş gibi uyuşturucu madde satıcısı mı görmüş almış? Yani uyuşturucu dediğin dur aklıma gelmişken onu da alayım olayı değil. Üstelik yanında çocuk da varmış.
Acaba kafasına göre doz hesap etmeden kendi ilaçlarından mı içmiş? Ya da ne bileyim hastalığı ilerliyor da atak falan mı geçirdi? Yazık çocuğu var ve çok zor bir hayatı olmuş. Belli ki psikolojik olarak iyi durumda değil. Tedaviyi kafasına göre reddedemez. Bu şekilde annelik de yapamaz.
Ben dışlamanızdan ziyade sahip çıkmanızı öneriyorum. Abla kardeş bire bir konuşmayı deneyin. Yazık kendi annesiz büyümüş kızı da mı annesiz büyüsün? Belli ki bir noktada yatırılacak hastaneye. Kendi kontrolünde olsun yatışı tedavisi.
O anne dediğiniz kadının acılar içinde ölmesi tam sayılmasa da ilahi adalet olmuş. Büyük kızı özellikle yanına almış ki ayak bağı olmadan evde iş güç görsün. Ben gitmezdim cenazesine, gitseydim de iyi bilmezdim hakkımı helal etmiyorum derdim.