Ablamla olan sıkıntımız..

ne kadar terbiyesiz fırsatçı bir ablanız varmış. tabiki siz haklısınız iyi yapmışınız.

Keyfi alisverislerinde annenizi kullanamaz.
Hele ki bunu izinsiz hic yapamaz.
Annenizin rizasi olsa neyse .

Ustune gitmeyin
Zamanla araniz mutlaka duzelir zamana birakin

silerse silsin salak her ailede var böyle bitane
diğer kardeşlerinne diyor bu duruma annenin tepkisi ne böyleleri tutulurda genelde
Bir kardeşimizin konudan haber yok söylemedik. Çünkü konu büyümeden kapatalım derdindeydik. Bir ablam biliyor o da elbette benim tarafımda. Onunlada konuşmuyor zaten kendisi. Annemle konu sebebiyle kavga gürültü yaşadılar elbette. Ama annemle konuşuyor tabikide. Çocuklarını bakmaya devam ediyor çünkü annem. Çalışıyor kendisi.

Ben olsam diye başlayan cümleleri sevmiyorum aslında...

Küsmesi çok iyi olmuş bence sizin de işinize gelmesi gerek zira böyle biri ablan dahi olsa uğraşıp stres olmaya değmez...

Hem çalışıyor hemde fırsatçı ve sömürgen belliki, olayların dışında tutup kartları borçları halledin anneniz de bir daha hiç bir şeye müdahale ettirmesin...

Gerçi 3 gün sonra yine dadanır kartlara kiralara ya benden söylemesi, arpasının kesilmesi işine gelmez muhtemelen...

Vallahi ayıp ya. Bazı arkadaşlar market vs.olsa neyse demiş de, bence öyle de değil. Evli barklı kimsenin etini ekmeğini anası babası almıyor çünkü. Aksine ablanızın annenize yardım etmesi lazım, çocuklarına baktırıyormuş. Vallahi pes. Sizi silmesi iyi olmuş ama siz yine de takipte kalın derim, annenize yazık çünkü.

ablanı hiç sevmedim. sinsi, içten pazarlıklı, çıkarcı biri. bunlar yetmezmiş gibi ben hata yaptım deyip özür dileyeceğine kendini haklı çıkarmaya çalışıyor, irtibatı kesiyor.
bırakın kessin. kendi anasına bu muameleyi reva gören insandan tam da bu beklenir zaten.
kadın hesap kitap bilmiyor diye böyle sömürülsün mü? elbette biri buna dur demeliydi.
aldığı şeyler ihtiyaç olsa yine sesinizi çıkarmazdınız belki ama hanımefendi yeni ayakkabı alacak diye borç batağına girilecek öyle mi? terbiyesiz.
annenize bu olayı en ince ayrıntısına kadar anlatmazsanız onun anlattıklatına inanacak kötü siz olacaksınız.
tamda düşündüklerimi yazmışsın. bende sinir oldum fırsatçı sinsi ablasına.. resmen sömürüyor acımadan.. buda bir çeşit hırsızlık !!!

Konu tamamen anlatıldığı gibiyse haklısınız. Küsmesi kendisinin bileceği iş. Yakınlık kurmak isterse siz de çok tepkili olmayın ama kardeş sonuçta. Ben geri odeyecegini dusunerek o kartlari kullandigini dusunuyorum, annemizin babamizin malini hepimiz biraz sahipleniyoruz neticede.

Konu tamamen anlatıldığı gibiyse haklısınız. Küsmesi kendisinin bileceği iş. Yakınlık kurmak isterse siz de çok tepkili olmayın ama kardeş sonuçta. Ben geri odeyecegini dusunerek o kartlari kullandigini dusunuyorum, annemizin babamizin malini hepimiz biraz sahipleniyoruz neticede.
Ayağını yorganına göre uzatsaydı böyle problem olmazdı. Ayrıca haber verseydi kullandığını gizli iş çevirmeseydi zaten biz karışmazdık annemin haberi var der susardık. Ama olayda kart kullanımından fazlası var annemin nakit para hesaplarıda normal değil ordanda yemiş.
Evli misiniz bekar mı bilmiyorum ama evlendikten sonra annemin babamın parası denmiyor izin almak gerekiyor.
Ben küslük sevmeyen bir insanım. Ablamdan soğudum buz gibi oldum. Ama yinede konuşmak isterse mesafemi koruyarak konuşurum elbette..

Ay ablan ne kadar bencil bir insanmış,hayırsız evlat dedikleri böyle oluyor demekki...vicdansız çok sinirlendim yaa pff

Ben evlenmeden önce tüm hesaplar bendeydi. Sizin hesap şehir dışına gelin geldim gelirken kredi kartını yanımda getirdim. Önemli alışverişlerde kargo ile kredi kartını yolluyorum,işleri bitince tekrar yollarlar. Tüm faturalar da otomatik ödemede kartta. Her ay annem kart numarası ile yatırır borcu. Ben olmasam bizim ailede de akbaba var da benden çekiniyorlar.

Cok haklisiniz bende bir ablayim kizkardesim var o boyle birsey yapsa hemen soylerdim babama ( annem rahmetli o yuzden babamdan pay bictim) kuserse küssün

Ben evlenmeden önce tüm hesaplar bendeydi. Sizin hesap şehir dışına gelin geldim gelirken kredi kartını yanımda getirdim. Önemli alışverişlerde kargo ile kredi kartını yolluyorum,işleri bitince tekrar yollarlar. Tüm faturalar da otomatik ödemede kartta. Her ay annem kart numarası ile yatırır borcu. Ben olmasam bizim ailede de akbaba var da benden çekiniyorlar.
Ben anneme dedim kartları eline verme ne olur ne olmaz sende kalsın diye. Ama küser bırak kalsın bi şey yapmaz herhalde dedi. Başımıza gelecek varmış herhalde

Ne iğrenç insanlar var. Yazık yahu. Aman silsin, faydası yok zaten bari zararı dokunmasın, uzak dursun. Biliyorum acı ama maalesef ailemizdeki bireyler bekledğimiz gibi çıkmıyor çoğu zaman....

X