Ablamla Evlendiğinden Beri Görüşemiyoruz

dilara23

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2011
270
14
118
İstanbul
Merhaba kızlar,

Yeni evlenmiş bir ablam var, kaynanasıyla birlikte oturuyor biz anadolu yakasındayız ablamlar da karşıda.
Ve ablamla evlendiğinden beri sadece telefonda görüşüyoruz, davet etmek istesek ya da gitmek istesek hep farklı planları oluyor, bir kez habersiz gittik onda da çok farklı bir ortam oldu, sanki ablam değil de başka biriydi gittiğimiz.
Bir sıkıntısı olup olmadığını soruyoruz mutluyum diyor, evlenmeden önce çok planlarımız vardı birbirimie gelip gidecek, ikramlarda bulunacaktık, hiçbiri gerçek olmadı.

Çok üzgünüm :14:

Hemen hemen 5. aylarına giriyorlar.Bir sıkıntısı olmasın.Belki açıklayamıyordur.İnsanlar evlendiğinde değişik bir psikolojiye giriyor.Ablanda yeni duygu durumuna alışmaya çalışıyor olabilir.

Kızkardeşi olarak ona güzellikle bir sıkıntısı olup,olmadığını niye gelip gitmediğinizi sor derim.Eğer ki kayınvalidesinden çekiniyorsa babanızın evinde toplanmaya çalışın.

Konuşmak herşeyi çözecektir Allah'ın izniyle.

belkide ailesiyle ilgili bişi vardır size yansıtamıyordur. kolay değil ben ablamdan çok uzağım her gün konuşuyorum bazen abartıyorum 2 kere arıyorum günde:$ sen ablanın yanında ol hergün ara belki bi gün anlatır.. eminim ailesini görememekten o da çok mutsuzdur..

daha yeni canım. benim ailem evlendiğim ilk 3 ay gelmedi evime. ben gittim sürekli... eskilerde öyle bir adet var. belki ablanın kayınvalidesi de annemler gibi düşünüyordur. ablan da çekiniyordur.

zamanla oturur. ama endişe ettiğin " mutsuz da size söylemiyor mu" ise, sadece biz senin her zaman arkandayız demeniz yeterli. daha çok yeni evli. ne orası evi gibidir ne baba ocağı... biraz sabırlı olun eminim oturacaktır.

Hemen hemen 5. aylarına giriyorlar.Bir sıkıntısı olmasın.Belki açıklayamıyordur.İnsanlar evlendiğinde değişik bir psikolojiye giriyor.Ablanda yeni duygu durumuna alışmaya çalışıyor olabilir.

Kızkardeşi olarak ona güzellikle bir sıkıntısı olup,olmadığını niye gelip gitmediğinizi sor derim.Eğer ki kayınvalidesinden çekiniyorsa babanızın evinde toplanmaya çalışın.

Konuşmak herşeyi çözecektir Allah'ın izniyle.

Esasında biz de sıkıntılı bir durum olmasından korkuyoruz, o sebeple habersiz gittik, sanki kayınvaldesinden çekiniyor gibi geldi bize.
Ben bir kez telefonda, abla neden gelmiyosun annem üzülüyor falan dedim bunun üzerine bi konuşma yaptım, daha düzenimizi oturtamadık falan dedi, o gün bugündür düzenini oturtamadı hala.
Ablama da kızıyorum aslında, bi sıkıntı varsa söylesin annem icabına bakar hepsinin üstesinden gelir Allah'ın izniyle ama, o da mutluyum deyince biz ne yapabiliriz ki.
Biz de bizi istemediği gibi bi düşünceye kapıldık ister istemez.

belkide ailesiyle ilgili bişi vardır size yansıtamıyordur. kolay değil ben ablamdan çok uzağım her gün konuşuyorum bazen abartıyorum 2 kere arıyorum günde:$ sen ablanın yanında ol hergün ara belki bi gün anlatır.. eminim ailesini görememekten o da çok mutsuzdur..

Arıyorum ama konuşamıyor ki, soğuk sanki bana karşı ben de aramak istemiyorum o öyle olunca

daha yeni canım. benim ailem evlendiğim ilk 3 ay gelmedi evime. ben gittim sürekli... eskilerde öyle bir adet var. belki ablanın kayınvalidesi de annemler gibi düşünüyordur. ablan da çekiniyordur.

zamanla oturur. ama endişe ettiğin " mutsuz da size söylemiyor mu" ise, sadece biz senin her zaman arkandayız demeniz yeterli. daha çok yeni evli. ne orası evi gibidir ne baba ocağı... biraz sabırlı olun eminim oturacaktır.

Umarım oturtur düzenini, ablamı kaybetmek istemiyorum

canım, eşinin ailesiyle aynı ev... sorun olabilir. o yüzden kaynanayla arayı iyi tutmaya çalışıyor olabilir. yeni evliyken psikolojin bi tuhaf oluyor. ben anadolu yakasındayım annem avrupa yakasında... 6 ay her annemden eve dönüşte ağlardım.. ne ora evim gibiydi ne burası... böyle bir garip yersiz yurtsuz gibi... ilk zamanlar eşinle tartışma da oluyor. siz endişe etmekte haklısınız ama kız bir şey ok diyorsa üstelerseniz daha kötü olur. evli kadın artık. seçim onun. inşallah mutludur... belki parasızdır, belki eşi yalnız gitsin isemiyordur. kendisi de boş gününde size getireceğine başbaşa kalmak istiyordur....belki başka bir şey ailesine yansıtmak istemiyordur. zaten diyelim ki eşinle aranda bir şey oldu eğer eşinle yeniden barışacaksan ailene söylememen en iyisi... çünkü eşler affedebiliyor ama aileler affetmiyor.

canım, eşinin ailesiyle aynı ev... sorun olabilir. o yüzden kaynanayla arayı iyi tutmaya çalışıyor olabilir. yeni evliyken psikolojin bi tuhaf oluyor. ben anadolu yakasındayım annem avrupa yakasında... 6 ay her annemden eve dönüşte ağlardım.. ne ora evim gibiydi ne burası... böyle bir garip yersiz yurtsuz gibi... ilk zamanlar eşinle tartışma da oluyor. siz endişe etmekte haklısınız ama kız bir şey ok diyorsa üstelerseniz daha kötü olur. evli kadın artık. seçim onun. inşallah mutludur... belki parasızdır, belki eşi yalnız gitsin isemiyordur. kendisi de boş gününde size getireceğine başbaşa kalmak istiyordur....belki başka bir şey ailesine yansıtmak istemiyordur. zaten diyelim ki eşinle aranda bir şey oldu eğer eşinle yeniden barışacaksan ailene söylememen en iyisi... çünkü eşler affedebiliyor ama aileler affetmiyor.

Ilımlı yorumlarınla içimi rahatlatıyorsun teşekkür ederim.

Umarım dediğin gibidir ama sanki onları bize tercih etmiş gibi hissediyorum, daha da fazla anneme üzülüyorum, o kadar zor şartlarda yetiştirdi ki bizi hiçbi faydası dokunmayan bi baba ve faydasından çok zararı olan bi abim var, ablamı kendime destek de görüyordum o da gidince ben de yanlız kaldım annem de aklına geldikçe çok üzülüyor.

Ama dediğin gibidir umarım ve biraz evlilikleri düzene girince rahatlar ve sık görüşürüz, anneme de biraz moral vereyim bu konuda

umarım yanılıyorumdur ama ablanın bence kesinlikle sıkıntısı var ve size yansıtmamaya çalışıyor...ilgi ve alakanızı kesmeyin mutlaka bir yerden patlak verecektir...kolay gelsin...:18:

Ya canim seni üzmek istemem ama banada öyle geldi yaniliriz insallahh
ama kesinlikle bir yolunu bulup konusun derim ..
-biseyler var ve bize söylemiyorsun farkindayiz
desenmiki acaba ay bilemedim ..
Ablan evlenmeden önce anlatirmiydi herseyini ??

sen ablanı herkesten çok iyi biliyosundur inşallah böyle suskunlukla kendini o tarafa eezdirmiyordur enişten nasıl biri akrabamı ?inşallah içinden çıkılamayacak bir problem yoktur fakat olsa haberiniz olur ama ablann soğuk konuşmasına bir anlam veremedim inşlahh hiç sandığın gibi deildir ...

umarım yanılıyorumdur ama ablanın bence kesinlikle sıkıntısı var ve size yansıtmamaya çalışıyor...ilgi ve alakanızı kesmeyin mutlaka bir yerden patlak verecektir...kolay gelsin...:18:

Öyle mi dersin?

ilgi alakamızı kesmiycez, dün akşam annemle konuştuk baya bi, ablamın kendi tercihi olduğundan, belki de zor bi dönem geçirdiğinden, evliliğe alışma devresinde olduğundan bahsettim, annem kırgın ama o da anne sonuçta, bi müddet daha biz ilgimizi üzerinde tutmaya karar verdik ama görmeden çok zor oluyo, ne durumda bilmiyoruz, ona orda nasıl davranıyolar bilmiyoruz ve canımızı sıkan da bu..

Ya canim seni üzmek istemem ama banada öyle geldi yaniliriz insallahh
ama kesinlikle bir yolunu bulup konusun derim ..
-biseyler var ve bize söylemiyorsun farkindayiz
desenmiki acaba ay bilemedim ..
Ablan evlenmeden önce anlatirmiydi herseyini ??

İnşallah yanılırız canım.
Ben ablama her fırsatta soruyorum abla bi sıkıntın mı var ama yok diyo mutluymuş

Evlenmeden önce herşeyini anlatırdı, bi ara nişanlısıyla ayrılmaya kadar gitmişti sonra barıştı evlendi, inşallah gerçekten mutludur.

sen ablanı herkesten çok iyi biliyosundur inşallah böyle suskunlukla kendini o tarafa eezdirmiyordur enişten nasıl biri akrabamı ?inşallah içinden çıkılamayacak bir problem yoktur fakat olsa haberiniz olur ama ablann soğuk konuşmasına bir anlam veremedim inşlahh hiç sandığın gibi deildir ...

Eniştem tuhaf biri, nişanlıyken de çözemedikleri bi konu olduğunda hemen anneme gelirdi, şimdi de kendi annesine anlatıyodur eminim, akraba değil canım.
Bence ablam sabretmeye çalışıyo ama inşallah karşı taraf da anlayışlıdır.

kayınvalideyle oturmak zordur tahminimce. bu yüzden bazı sıkıntıları olabilir, eve gönlünce rahat bi şekilde misafir çağıramayabilir, çünkü kendi evi gibi hissetmeyebilir. evlilik psikolojisi ve kaynanayla birlikte oturmak birleşince normal bu durum bence.

5 aydır nasıl olurda insan annesine gelmez ya.ne bileyim evlendikten sonra bi el öpmeye gidilir ya da aileniz yemeğe davet eder yeni gelin ailesini yemeğe davet eder.hani en azından adetlerimizi kılıfına uydurarak uygulasaymış.babanızdan hiç bahsetmemişsiniz eğer sağ ise o değilse anneniz baskın bi şekilde öne atılmalı.bi gün davet edin yemeğe..gelemeyeceğini söylerse o zaman şu gün olsun diyin.yine bi bahane bulunursa ya telefonda ya da yine böyle haber vermeden evlerine gidilerek bu konuyu damada açmaları lazım.ama annesinin ve babasının da bulunduğu ortamda.belliki ablan sıkıntıda.ne olursa olsun dünyanın bi ucu değilki bi evlat ailesini görmek için bunca ay neyi ayarlayabilirki.bin sabahtan otobüsemi vapuramı akşam üzeri de geri dön.eşiyle gitmesi de şart değilki.bu zamana kadar gelmemesi ve sizinde bu kadar beklemeniz yeterli bence.annenize de ablanıza da çok üzüldüm ama aileniz artık harekete geçmeli

5 aydır nasıl olurda insan annesine gelmez ya.ne bileyim evlendikten sonra bi el öpmeye gidilir ya da aileniz yemeğe davet eder yeni gelin ailesini yemeğe davet eder.hani en azından adetlerimizi kılıfına uydurarak uygulasaymış.babanızdan hiç bahsetmemişsiniz eğer sağ ise o değilse anneniz baskın bi şekilde öne atılmalı.bi gün davet edin yemeğe..gelemeyeceğini söylerse o zaman şu gün olsun diyin.yine bi bahane bulunursa ya telefonda ya da yine böyle haber vermeden evlerine gidilerek bu konuyu damada açmaları lazım.ama annesinin ve babasının da bulunduğu ortamda.belliki ablan sıkıntıda.ne olursa olsun dünyanın bi ucu değilki bi evlat ailesini görmek için bunca ay neyi ayarlayabilirki.bin sabahtan otobüsemi vapuramı akşam üzeri de geri dön.eşiyle gitmesi de şart değilki.bu zamana kadar gelmemesi ve sizinde bu kadar beklemeniz yeterli bence.annenize de ablanıza da çok üzüldüm ama aileniz artık harekete geçmeli

:14: :14:

Annemle babam ayrı yıllardır, babamın bize hiçbi faydası yok elini eteğini çekmiş gitmiş, annem yıllarca dişini tırnağına takıp çalıştı, merdiven sildi, temizlik yaptı da bize baktı, ablam da gelip gitmeyince onca emeğine üzülüyo ben biliyorum.
Ablamın yaptığı iş değil gerçekten, en kötü ne olabilir ya, bize desin onu biz de anlayalım ama herşey normal ve gelip gitme yok görünen bu, bi de kaynanası dalga geçer gibi geçen aramış hiç gelmiyosunuz filan demiş, annem de müsait olmuyosunuz ki demiş, o da ayarlayıp haber verelim demiş, ya var ya arayıp kavga edesim geliyo da iyice bağlarımızı koparmak istemiyorum ablamla.

Back
X