Ablamın korkak kocasının ablama hayatı zehir etmesi

Aman atsaniz atilmaz satsaniz satilmaz, hic sevmem bu enisteniz tarzdaki adamlari. Duzelmez ama benim onerim ablaniz bir kagit kalem alsin kendi dediklerini ve neden boyle dedigini yazsin sonra kagidin diger yarisina enistenin ne yaptigini ve ne olacagini yazsinlar. Sonra enistenize sorun simdi gordun mu? Anladin mi? Deyin… aaa ben ne yapmisim tamam duzeltelim boyle dusunmemistim derse saf bi insan anlatinca anliyor deriz. Yok hala yaptigini savunuyorsa keriz bi insan hicbiseyden anlamiyor deriz.
Allah ablaniza sabir versin.

Ev sahibi kadın eve bu konuyla alakalı ilk geldiği zaman ablam evde tek. Ablam ev sahibi kadına hukuki olarak bunun uygun olmadığını ve kesinlikle elden vermeyeceğini, bankadan göndereceklerini net bir şekilde söylemiş. Eniştem eve geldiğinde de durumu ona anlatmış eniştem "aferin iyi demişsin" demiş. Zaten mesele burda başlıyor, ev sahibi kadın baktı ablam sağlam ablamın dışarda olduğundan emin olduğu bir anda eniştemle konuşuyor. Eniştem de "aman ağzımızın tadı kaçmasın" tipinde bir insan olduğu için de tamam diyor. Ablam da buna deliriyor. Çünkü bu 1 değil 2 değil kaç yüzüncü olayı eniştemin.

Teşekkürler. Amin.
Ama saf da değil keriz de değil aman kavga çıkar olay çıkar diye ödü patlıyor korkak herifin.

Enişteniz anladığım kadarıyla bu tür çatışmalarda kendi fikrini söylemek bunu cümlelere dökmek konusunda sorun yaşıyor ve yabancı insanlarla çatışmaya girmemek için aşırı uyumlu davranıyor..ablanız açısından gerçekten zor bir durum.Ablanız oturup değerlendirsin eşinin bu yönünü tölere edebilecek mi (ben eniştenin değişeceğini sanmıyorum) yoksa eşi gözünde giderek daha pasif ,haklarını korumaktan aciz bir adam konumuna mı geliyor değerlendirsin.

Bana biraz ezik biri gibi geldi. Olay çıkması gerekiyorsa çıkar sonuç olarak hakkını kimseye yedirmezsin. Eniştenin insanlarla iletişim kurma gibi fobisi olabilir mi?

Artık bu huyuna katlanamıyorum diyor ama bilmiyorum neye karar verecek. Dediğiniz gibi bence de eniştem kesinlikle değişmeyecek.

Bana biraz ezik biri gibi geldi. Olay çıkması gerekiyorsa çıkar sonuç olarak hakkını kimseye yedirmezsin. Eniştenin insanlarla iletişim kurma gibi fobisi olabilir mi?
Evet zaten eniştem çok sosyal bir insan değil ama nice asosyal insan var iş çıkarlarına gelince kaplan kesilen.. eniştemin dediğim gibi asosyalliğinden değil de tamamen korkaklığından diye düşünüyorum.bilinçaltında sürekli aman kavga çıkmasın modunda. Dediğiniz gibi kavga çıkacaksa çıkar ama işte evlerden ırak eniştem böyle maalesef. Ne diyeyim ablam için hakkında ne hayırlı ise o olsun.

Kamuda olduğunu tahmin etmiştim (iyi ki öyleymiş) fabrikada işçileri falan idare edemez öyle insanlar
Çok haklısınız. Ablam ne yapacak bilmiyorum,şu an onu sadece dinliyorum. Çünkü ne diyeceğimi bilmiyorum. Biz ablamla karakter olarak benzeriz şayet mazallah benim kocam böyle olsaydı çoktan bitmişti de tabii dışardan söylemesi kolay, o yüzden ablama bişey söylemiyorum.Eniştem aslında iyi bir insan ama bu kötü huyu, iyi olan bütün özelliklerini siliyor.Allah kimseye korkak koca vermesin.

Ablanız sözünün üstüne söz söylendi diye bu kadar kızgın olabilir baskın bir karakteri varsa. Kocası da baskın olsa bu evlilik yürümezdi zaten. Bütün iyiliklerine bakıp bir beğendiği huyunu tolere etmesi gerekirken. Bir beğendiği huyuna bakıp bütün iyiliklerini gözden çıkarmak doğru değil. Ablanızın size bunları anlatmasıda doğru değil. Sizin eniştenize korkak demenizde. Birde eniştenizi dinlemek lazım bu konuda. Neden böyle yapıyor.

Ablanız ev sahibiyle görüşsün tekrar ve kendilerinin de kira geliri olduğunu, kira gideri göstermezlerse vergi ödemek zorunda kalacaklarını söylesin. Gideri göstermenin tek yolu da banka dekontu Bu arada ev sahibi gelir vergisi ödememek için de elden istemiş olabilir. Malum yıllık kiranın biri vergiye gidiyor neredeyse

can çıkar huy çıkmaz demişler. en iyi ihtimalle ‘biraz’ törpüler kendini. ablanız ya onu böyle kabul edecek ya da boşanacak, ağlanıp sızlanmanın faydası yok.

Tartışmaya girecek diye ödü patlıyor çünkü. Niye doğru değil bana anlatması? Kime anlatsın? İçine ata ata verem mi olsun kadıncağız? Korkak adama ne diyeyim, cesur yürek mi diyeyim?

Hayır tamamen tahliye amaçlı. Aklınca şark kurnazlığı yapmaya çalışıyor ev sahibi.

Hayır tamamen tahliye amaçlı. Aklınca şark kurnazlığı yapmaya çalışıyor ev sahibi.
Tamam işte eşim bu işlerden anlamıyor o yüzden öyle söylemiş desin. Eniştenizin pasifliği konusuna bişey diyemeyeceğim ama belki insanlarla çok yüzgöz olmak istemiyordur he diyip geçiyordur.

Tamam işte eşim bu işlerden anlamıyor o yüzden öyle söylemiş desin. Eniştenizin pasifliği konusuna bişey diyemeyeceğim ama belki insanlarla çok yüzgöz olmak istemiyordur he diyip geçiyordur.
Ablam da diyor ki: "hadi bu meseleyi de atlattık ama her seferinde ben böyle sinir krizleri mi geçireceğim, haklı olduğum konuda bile haksızmış gibi elalemin karşısında suspus mu olacağım". Yüz göz olmak istememek değil ne yani sanki paşa çocuğu mu ya da zenginin çocuğu mu? Tamamen korkaklığından. Diyorum ya, dışarıya kedi eve aslan parçası mübarek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…