Ablamın korkak kocasının ablama hayatı zehir etmesi

Bu korkaklik degil..
Enisten polemik sevmiyor.Tartismak,fikir sunmak,anti-tez uretmek,ikna edebilme kabiliyeti zeka isi sonuc olarak..

Uzun konusmalara cvp verecek,serin kanliligini koruyacak,hizli bir bicimde dusunecek yetilere sahip degil demek ki enisten.
Zararina evet diyebiliyorsa bu kimsler korkak degil,muhakeme yeteneginden yoksundur..

Aslında iyi bir okuldan mezun ve zekidir eniştem. Dedikleriniz de haklılık payı olabilir, polemik sevmiyor, serinkanlı değil, sosyal beceriler zayıf hani aptal olsa eyvallah ama normalde gayet muhakame yeteneği var.

Peki annen nasil?

Yani şöyle bi durum da var devletimiz bankalardan açıklamasında kira geçen her işlemi istedi. Diyelim ben kiracınızım ve siz de ev sahibimizsiniz ben size her ay 3 bin TL yolluyorum kira bedeli olarak. Yılda 36 bin TL. Devlet size çat diye bu 36 binin %20 sini vergi geliri olarak yazıyor artık. Bu bilgi şimdilik sizde dursun ev sahibiyle paylaşmayın. Tabii elden alınca bu vergiyi ödemeyecek ev sahibi belki o yüzden eldene çevirmek istedi. Kirayı aldım verdim diye her seferinde bi kağıt imzalatın biri sizde biri ev sahibinde dursun. Baktınız ki en kötü senaryoyu yapıyor elden para mara almadım diyip sizi tahliye etmek isteyecek siz de dava açarsınız veeee vergi kaçırmaıtan şikayette bulunursunuz. Hem vergiyi hem faizi hem cezayı öder

Çok bi şey anlamadım sorun tam olarak nedir

Enişteden çok ablan cazgır sanki

Benim eşim de ona ayıp olur, bu kırılır, buna bir şey diyemedim yaşlı sonuçta diye diye hep beni idare etmek zorunda bırakırdı. Bir gün dedim ki “ayıp olacak diye beni ezdiğin insanlar evlerinde mutlu mesut oturuyorlar şimdi bir şeyden haberleri yok, ikimiz dört duvar içinde birbirimizi yiyoruz farkında mısın…” ben de şimdi onu düşünüyordum dedi, o gün milat oldu.

Peki tam anlamıyla eşinize gerçekten milat oldu mu? Değişti mi yani?

Ablam ciddi ciddi boşanmayı düşünüyor ve ben ne boşan diyorum ne de boşanma. Çünkü ne diyeceğimi inanın bilemiyorum.

Olayı size çok yüzeysel anlattım daha neler var neler ve eminim ki ablamın bana anlatmadığı daha neler vardır.

Lütfen bu konudan çekenler yazsın ya da empati yapabilenler. Her şeyi bildiğini sananlar, bomboş konuşanlar, okuduğunu anlamayanlar, ne dediği anlaşılmayanlar rica ediyorum gidin başka konularda saçmalayın.

Ablam defalarca konuştu yalvardı hatta benim gözümün önünde eniştemin ayaklarına kapandı "ne olur artık elalemi yuvamızın önüne koyma" diye ama yok adam gerçekten el iyisi,ev delisi.
Yalvarmak falan kar etmez. Ablan da aynısını ona yapsın bence. Bu tür adamlar ancak kendileri yaşarlarsa anlarlar bazı duyguları. Öyle empati, terazi falan yok öylelerinde. Eniştenin anne babası nasıllar? Büyük ihtimalle babası da kendisi gibidir

Eniştem kadar olmasa da o da böyle.

Size ne pardon ablanızla eniştenizin aile hayatı, ekonomisi?

Onlar akşam kavga ederler gece yatağa girerler sabah aşkla kalkarlar olan size olur.

Eniştenize gelince bazı adamlar öyledir, dert tasa münaşaka sevmez, he diyip geçmiştir. O zaman ablanız daha atik olacak, burada korkak ablanız gibi duruyor anca enişteye esip gürlüyor adamcağıza yazık ne dırdır çekiyordur.

Bazı arkadaşlar gerçekten okuduğunu anlayamıyor.

Ablam beni ağlayarak arıyor, boşanmayı düşünüyor diyorum "size ne onların kavgasından" sanki desen neden 1 kilo portakal aldın ben 2 kilo istemiştim kavgasından bahsediyorum. Ablam boşanmayı düşünüyor diyorum, eniştemin bu huyuna katlanamıyor diyorum.

Ablam ev sahibine rest çekmiş zaten eniştem bütün olayı bozuyor. Kuzum sizin okuma yazmanız yok mu yahu?

Bu yaşanılan olay telafi edilemeyecek birşey değil ki.Enişteniz ev sahibini arar .."ben elden kira verirsem başta kendi aramızdaki sözleşmeye ,sonra devletin koyduğu yasalara aykırı hareket etmiş olurum..düşünmeden evet demiştim ama eminim siz de bunun sıkıntı yaratabileceğini farketmişsinizdir "der.. "hayır elden vereceğiz söz verdim " diye inat mı ediyor?

Asıl mesele eniştemin sürekli başkalarına taviz vermesi. Ablam zaten ev sahibine başta hayır diyor ve konu kapanıyor. Sonra ev sahibi eniştemden yüz bulup kendi isteğini kabul ettiriyor. Yani bunu bir şekilde atlattılar diyelim, asıl mesele dediğim gibi eniştemin ablamı hiçe sayarak elalem ne derse onu yapması.

O zaman eşi ile oturup böyle durumlarda iki taraf da "eşimle bu konuyu konuşmam lazım" şeklinde diyecekleri kararını verip ,uygulayıp küçük bir zaman kazanma kararı alabilirler.Mesela bu olayda ev sahibine ben hemen "hayatta olmaz demezdim..eşimle bir konuşmam lazım " der ,arayıp onu da haberdar ederdim..böylece ortak hareket etme şansımız olurdu.Ama sanki ablanız eşine karşı birden yükselip kızıyor ..adam da bağırıp çağırıp üste çıkma savaşına giriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…