• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ablamın hesabından yazıyorum ama yardımcı olur musunuz ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Nasıl bir aileye mensup olduğunuz az çok görülüyor. Aile ve yetiştirme tarzı çok farklı olunca senin bu tarz düsüncelerin şaşırtıcı gelmiyor. Hani bu durumdan muzdarip tek siz değilsiniz. Gezmenize, bulusmanıza kızıyorlar. Siz de evlendikten sonra tanımak ve her seyi yasamak istiyorsunuz dogal olarak. Yani evlendikten sonra “artık evliyiz kimse karısamaz bir sey diyemez” düsüncesine girdiğiniz icin.

Fakat bu acelenin sonunda evlendikten sonra tanıdıgınızı varsayalım? İyi bir adam mı? Kötü bir adam mı? Atıyorum anlasamıyorsunuz, kavga ediyorsunuz sonra buraya gelip dert yanacaksınız. Yani hicbir seyin garantisi yok.

Bu kadar kısa sürede baglanmak hiç sağlıklı degil. Bu kadar aceleci tavrınız, sözleriniz, hareketleriniz insanı oldukça sogutur. Bence cool olmaya özen gösterin.

Son düzenleme:
Yani siz ilk günden evlenelim de evlenelim buna odaklamışsınız ve tanımaya bile çalışmıyorsunuz bence . Çünkü kafaya koymuşsunuz evleneceksiniz. Ama sanırım o sizin kadar istekli değil. Belki baskıya dayanamayıp evlenecek erkenden sizinle ama sonrasında oluşabilecek mutsuzluğa hazır mısınız?
Bir de ister istemez yakınlaşma oluyor demişsiniz de o istediğiniz için oluyordur, istemeseniz olmaz yani. Hani namahrem- günah hassasiyetinizse acele etme sebebiniz .

Ailen nedeniyle belki böyle acele ediyorsun herkes öğrendiği için bekliyordur herkes adım atılmasını eğer erkek arkadaşına güveniyorsan ailene virüs geçtikten sonra adım atmayı düşündüklerini söyle güvenmiyorsan sonuçta tanışmışsın önümüzde bayram annesini ararsın bayramını kutlarsın bakarsın nasıl tavrı konuşması ona göre karar verirsin erkekler öyle zırt pırt gidip annesiyle seni konuşmaz ya da ailesine ne zaman gideriz diye sormaz yani olgunsa yapmamalı..

Ben eşime 4.ayımızda densizce ne zaman evlencez demiştim çocuk daha dur yeni başladık ikimizde birbirimizi iyice tanıyalım demişti 2,5 senenin sonunda daha yeni evlendik şimdi diyorum ne aptalca bir hareket o 2 senede öyle eğlendik öyle hoş vakitler geçirdik ki şimdi otururken şunu yapardık bunu yaptık diye muhabbetlerimiz olur çenemiz hiç kapanmaz muhabbetimiz bitmez. Korkutma adamı iyice tanı onun için ölüyorum bitiyorum triplerine girip onu bırakmam Kancayı takmam lazım modlarına girmişsin resmen. Soğuması yakındır dikkat et diyim.

Normalde kız evi naz evi vs gibi laflara sinir olurum insan hissettiğini söylemeli bunun kadini erkeği olmaz derim ama karşı tarafın inatla hasır altı etmeye çalıştığı konuyu neden sürekli diretiyorsun ki? Zaten ortalık bu haldeyken yapacak bir sey yok.Belki ondandır.Başka bir seydense de bırak biraz o senin eşin olmak icin sabirsizlansin.Insanlarin egolarını şişirip şişirip sonra baş edilmez egoistler meydana getiriyorsunuz.Sen cok degerlisin kendi değerini bil.bırak o seninle evlenmek için plan yapsın.

Kendinize neden illa satılması gerekli sezon sonu ürün muamelesi yapıyorsunuz. Niyetiniz görücü usulü evlenmek ve resmiyet olmadan görüşmemekse, inancınız bunu gerektiriyorsa, derdinizi açıkça söyler,ondan bu yönde adım göremediğinizi belirtir bitirirsiniz. Zaten niyeti ciddiyse ; sizi kaybetmemek için gerekli adımları atar. Ben bir kadın olarak bir bayanın erkeği evliliğe ikna etmek için uğraşmasını, dil dökmesini, bu konu açılınca erkek tarafından aşağlanmayı kendine yakıştırmasını bir türlü anlamıyorum. Sizin zorunuzla sizle tanışmak zorunda kalan abla hakkınızda nasıl şeyler düşünmüştür hiç oturup kafa yordunuz mu?

İçim şişti. Ya ağzınızla sürekli evliliği acınca hiç mi gururunuz incinmiyor. Bırakın da adam desin. Yani bu konuda terslenip terslenip azarlanmak hoşunuza mı gidiyor? Daha 6 ay olmuş 2 küsür ayı karantina zaten. Bu ne acele ?

herkes düşündüklerini düşünmekte haklı, yani kendinizce bu konuda haklı olduğunuzdan eminim, ama kendimce garipsediklerimi yazacağım:

1. 3 ayında görüşülmemiş bir ilişkinin 6. ayında evlenmede bu kadar diretmek

2. 'evlenmek istiyorum çünkü hayal kurdurulup bırakılmaktan korkmak' düşüncesi. yani biz bir şeyler düşünüyoruz diye kimse bizimle evlenmek zorunda değil ki. ilişki karşılıklı. aynı hayalleri siz de kurdurup gidebilirsiniz bir gün, bu bir risk. bir gün giderse belki hayırlı bir sebepten gider, bir gün yeni biriyle tanışır daha mutlu olursunuz, yani belli olmaz bu işler. sonuçta insanın son ilişkisine kadarki tüm ilişkileri bitiyor.

3. 6 aylık sevgiliye evlilik konusunda baskı yapmak bence ayıp, adam bu konuda kavga çıkartıyorsa sonra bunun konusunu tekrar açmak daha da ayıp. ben dedim diye mi evlenecek birisi benimle, ne münasebet. ayıp derken, karşılıklı böyle bi niyet varsa tabi oturulup konuşulur ama ben asla sevgilime durup da 'ee biz de ne zaman evleniyoruz' diyemem. zaten niyetim yok ama olsa da, zorlama gelir bana bunun fikri.

4. 26 yaşında 'ailem çıkıp gezmeme izin vermiyor' cümlesi beni özellikle 23-24 yaşından büyük kadınlardan duydukça çok irrite ediyor. aile yapınız ve ailedeki konumunuz, koşullarınız sizi bu cümleyi duymaya itiyorsa bence evlenmekten önce yapılması gereken şey eğitim+meslek+iş+ekonomik özgürlük kombosunu gerçekleştirip ailenin gözündeki 10 yaşındaki kız çocuğu imajını değiştirmek. ben de 26 yaşındayım, hayal edemiyorum ailemin benim nereye gittiğime karışması ihtimalini. elbet ülke gerçeklerinin farkındayım, ama bu normal değil bu yaşlardaki olgun insanlar için. anormal. aklı baki her 26 yaşındaki insan özgürlüğünü yaşamalıdır, kendisi nasıl istiyorsa. ben sizin yerinizde olsam önce hayata tutunur ordan bi adama tutunurdum.

Konunuzu okurken bile darlandım.Böyle ısrarcı tavırla adamı kendinden korkutup uzaklaştıracaksın.Sakin ol, derin bir nefes al ve ‘ ben ne yapmaya çalışıyorum’ diye bir düşün.

İlişkime odaklanayım tabi de ama o zaman da evlilik konusu bile olmuyor ortada 10 yıl devam etsek bu şekilde ediyor anladınız mı şimdi kabul eder miydiniz gez toz ye iç eğlen evlilik olunca kavga
Mesajlarınızı bir aklı selim okuyun. Eylül’e kadar bekleyemem çok bağlandım ne demek ? 6 ay olmuş 3 ayı karantina. Kardeşim insalar 5 10 senelik ilişkilerini noktalıyor. Olmazsa da olmaz. Bekleyin. Zaten işler durulunca adım göremezseniz noktalarsınız.

Bana sorarsan sen çiçeğini çilolatanı al ailesinden sevgilini istemeye git ama sana oğullarını vereceklerini pek sanmıyorum.

Daha bir kere insan gelin adayını merak edip aramaz mı ?
Daha şimdiden evlilik konusunda alımkar istekli olmayan insanlara baskı yaparak sonuç alınır mı sence ?

Kıymetli olan, istenen, naz yapan kadın olmalı. Karşı taraftan bir talep gelmiyorsa bohçayı toplayıp gitme zamanı gelmiştir...

Son düzenleme:
Peşimden ayrılmıyor ki istemese gider bensiz duramıyor
Bensiz duramıyor değil. Erkekler illa hayatında bir kadın olsun diye bakıyor. Sonra da diyorlar ki sen dünyadaki tek kadın değilsin. Seni düşündüğün kadar seven adam elimden kaçar diye düşünüp nikah işini hızlandırır. Seninkinin daha nikahtan konuşmaya tahammülü yok. Kendinizi kandırmayın boş yere

Ayrıca 6 ay evlenmek için kısa bir süre sayılmaz. Çünkü ne kadar flört edilirse edilsin ortak bir yaşam başlamadan çiftler zaten birbirini tam olarak tanıyamıyor. Evlenmeye gönlü olan adama 6 ay yeter. Hele bir de geçinmeye niyeti varsa mis gibi evlenir gül gibi bir hayat sürer

Küçük yer, ailem onla bunla gezmeme tozmama izin vermiyor diye evliliğe odaklanmışsın. Yanlış.
Önce bi tanı, sev, yaşa.
Ayrıca adama böyle evlilik baskısı yaparsan adam kaçar.
O yüzden sus ve sinsice bekle derim.

Merhabalar mailim olmadığı için ablamın hesabından yazıyorum . Çok çaresiz kaldım bana buraya yazmamı önerdi bende dayanamadım sizlere danışmak istedim. 26 yaşındayım 6 aydır birlikte olduğum biri var. Kendisi benim 12 yıl önceki okul arkadaşım tanışıyoruz ailelerde tanışıyor uzaktan ama. 6 ay önce karşılaştık ve ilişkiye başladık. Yola evlilik diye çıktık görüşmem fazla seninle ortalıkta görünemem zaten herkes tanıdık baya konuşarak başladık çünkü ben görücü usulü bir evlilik istiyordum ailem de öyle ağır olgun bi ilişki istiyorlardı aradan 3 ay geçti benim aşırı ısrarlarımla o benim teyzelerimle bende ablasıyla tanıştım . Artık adım atarlar derken 4. Ayda virüs çıktı her şey kaldı ... ne ablası beni bi kere aradı ne ailesinden ses Seda çıktı .. ama biz hala aynı seviyede devam ediyoruz bunca zaman oldu soruyorum ailen bi şey diyor mu hayır ablan beni soruyor mu hiç hayır ne desinler diye cevap veriyor bana .. daha evimize gelmemişler babası gitmiş babamı soruşturmuş babamın kulağına gitmiş kızdı bana dedi daha evimize adım atmamışlar niye orda burda konuşuyorlar babam da haklı .. ama ona ne zaman evlilik konusu açsam açar açmaz kavga kıyamet saygısız kelimeler sabırsız haller .. halbuki evliliği isteyen hayal kuran biri ama muhabbeti açılınca bambaşka adam oluyor . En son Bugün sordum dedim evlenelim artık ben yuva kurmak istiyorum o da dedi bende istiyorum dedim ailen bi şey demiyor mu hayır diyor dedim sen konuş ailenle de virüsten sonra napalım nasıl bir yol izyelelim nasıl evlerine gidelim bu tarz muhabbetleri konuş diyorum beni tersledi yine kavga etti . Anlamıyorum bütün aile herkes biliyor onun da benim de ama zerre umrunda değil ailenin bana hayaller kurdurup gitmesinden korkuyorum çünkü çok bağlandım . Bir an önce sonuçlansın istiyorum bu durum yüzükler takılsın çünkü benim ailem de artık böyle çıkıp orda burda onunla gzip tozmama izin vermiyor ortada niyet olmadığı için ne yapacağımı bilmiyorum sizce böyle bi adama ne yapmak gerekir .. bi diyorum diyeyim ki evime geleceğiniz güne kadar beni arama yazma sonra vazgeçiyorum diyecekler bu kız bu virüste ne evlilik meraklısı diye düşünecekler .. ama bende böyle bomboş buluşmalardan bıktım ister istemez yakınlaşma oluyor günah oluyor namahrem o da zoruma gidiyor istemiyorum nişan olmadan elimi bile tutmasını ... Kaldım ortada bu işi kısa sürede nasıl sonuçlandıranilirim akıl verin lütfen bana

daha önce kimseyle sevgili olmadın mı, valla şu ısrarınla insan ne duşunuyor biliyo musun? bu kız hemen birini kapaklama peşinde gibi duşunuluyor ki duşun ben bilgisayar ardından hissettim bunu, neden kendini değersizleştiriyosun ki, o sana desin evlenelim diye, sen ne darlıyosun adamı?
işi gucu yoksa iş bul falan diye darlanır, ama papağan gibi evlen benle, ablan sormuyo mu,bize gelin,yuzuk takak gibi darlarsan ben burdan bile darlandım, adam zaten senin ısrarınla tanışmış,tanıştırmış,toptan kaçar valla. hemen babana da şaştım babasını soruşturmak nedir ilk gunden.

bu arada bu ablanın hesabı değil senin hesabın;
insanın ablası 2019 aralıkta 26 yaşındaysa kendisi 2020 mayısında 26 yaşında olamaz. hepimiz yaş problemleri çözebiliyoruz, sanırım eski konularından bahsedilmesini istemedin ama gerek yoktu buna.

Erkeklerde evlilik korkusu çok olağan bişey açıkçası. Sevgiliniz evlenmeyi istiyor ama henüz kısa Bi süre olduğu için evlilik korkusu var bence. Siz de ısrarlarınızla bu korkuyu pekiştirmişsiniz. Ki kaldıki virüs bahane değil geçerli Bi sebep şuan. Yani insanlar tarihi alınmış düğünlerini bile erteliyorlar bu yüzden siz virüs falan umrumda değil yüzük yakalım yeterki diyorsunuz. Her konuşmanın Bi şekilde evliliğe gelmesi tabi ki de ters teper adam haklı. Rahatsız olduğunuz şey adı konmadan sağda solda gezmek yakınlaşmaksa bu yönde Bi önlem alın. Görüşmelerinizi telefonla sınırlayın mesela. Adama evlilik baskısı yapmaktan daha kolay ve kibar Bi yöntem en azından. Siz de karşınızdaki insanı biraz daha tanımış olursunuz. Her iyi insan iyi bir eş olamıyor malesef.

Evlilik meraklisi gibi gozukmuyosunuz, direk evlilik meraklisisiniz hem de daha yaş 26. Yahu 6 ay da ki bu ayın 2 ayında virüs varken çok görüşememişken bi adamla evlenmeye can nasıl atarsınız adamı daha tanımıyorsunuz. Resmen evliliği takıntı haline getirmişsiniz yok çok bağlandım vs vs. Çok itici duruyorsunuz dışarıdan bakılınca he yaşınız gelip geçmiştir belki bi nebze anlarım da daha 26 yahu . Sevgilinizin yerinde olsam cidden sizden soğurdum ve ailesi eminin sizi şuan koca meraklısı ilan etmiştir değerinizi küçültmeyin lütfen . He belli bir zaman geçmiştir adam da hala evlilik lafı yok yan çiziyo siz de ona göre yolunuza devam edersiniz

Evlilik meraklisi gibi gozukmuyosunuz, direk evlilik meraklisisiniz hem de daha yaş 26. Yahu 6 ay da ki bu ayın 2 ayında virüs varken çok görüşememişken bi adamla evlenmeye can nasıl atarsınız adamı daha tanımıyorsunuz. Resmen evliliği takıntı haline getirmişsiniz yok çok bağlandım vs vs. Çok itici duruyorsunuz dışarıdan bakılınca he yaşınız gelip geçmiştir belki bi nebze anlarım da daha 26 yahu . Sevgilinizin yerinde olsam cidden sizden soğurdum ve ailesi eminin sizi şuan koca meraklısı ilan etmiştir değerinizi küçültmeyin lütfen . He belli bir zaman geçmiştir adam da hala evlilik lafı yok yan çiziyo siz de ona göre yolunuza devam edersiniz
Aklimdaki dusuncelere tercuman olmussunuz

bu arada bu ablanın hesabı değil senin hesabın;
insanın ablası 2019 aralıkta 26 yaşındaysa kendisi 2020 mayısında 26 yaşında olamaz. hepimiz yaş problemleri çözebiliyoruz, sanırım eski konularından bahsedilmesini istemedin ama gerek yoktu buna.

Başkasının hesabıyla konu açmak yasak zaten😂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X