• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ablamın evlenecek doğru düzgün birini bulamaması beni çok üzüyor

Lullaby

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2009
3.061
11
0
Kocaeli
merhaba kızlar, belki çok büyük dert değil ama 30 yaşına giren bir ablam var. şimdiye kadar iyi kötü birkaç ilişkisi oldu çok uzun süremedi ilişkileri çünkü ya ciddileşmeye başlayınca ya da ilişkinin başlarında bazı yanlışlarını görünce ayrıldı.
biz egeliyiz, ablam öğretmen zayıf 1.73 boyunda esmer eli yüzü düzgün güzel bir kızcağız. kpssni de kazandı öğretmenlik yapıyor. maddi durumumuz da iyi allaha şükür altında arabası evi vs. eh iyi de hal böyle olunca damat adaylarını ne ablam ne annemler beğeniyor hatta ben de beğenmiyorum. yani sürekli kendini geliştiren bir insan kendisi kurslar vs çok sosyal ve hoşsohbettir de. beğeneni de çok ama nasıl desem yani hiç onun ve bizim kafamıza göre biri olamadı. yani ailem en basitinden kültür uyuşması açısından yine egeli bir aile, üniversite okumuş, doğru düzgün bir işi olan ve ablamı üzmeyecek birini istiyor. açıkçası haklılar da sonuçta maddi durumumuz sebebiyle başka amaçlarla yaklaşan insanlar da oluyor, en azından ablama ve ailemize denk olmalı. e bir de tabi sadık düzgün bir adam olması gerekiyor ki şimdi bu adamlardan çok az kaldı bildiğiniz üzere:14:

ablamı çok seviyorum kimse mükemmel değildir ama pek çok konuda çok iyi geliştirmiş biridir kendisi gayet de güzel hoş bir kızdır da artık çocuğum olsun istiyorum diyor:49: çok üzülüyorum. hanım hanım ağır bir kızdır da yani açıkçası korkup cayanlar da oldu bundan. neden konu açtım bilmiyorum ama bu konu beni üzmeye başladı paylaşmak istedim belki de.

yapabilecek bişey de bulamıyorum arkadaşlarım ondan küçük. bazen araştırıyorum onun yaşlarındakileri tanıdıklar vasıtasıyla gözüme kestiriyorum iyi bilinen bir tanıdık tanıştırıyorum ama hoop bikaç hafta sonra bakıyorum adam kendinden 5-6 yaş küçük sarışın bir kızla çıkıyor. ablam da üzülüyor kıyamıyorum ben de üzülüyorum.

geçen saçlarımı sarı mı yapsam belki erkekler sarışın seviyordur dedi. ki kendisi baya esmer karşı çıktım hani kötü durur diye. artık ben bile karar veremiyorum hakkaten boyatsa mı acaba diyorum yani o derece of:14::14::14::14::14::14:

onun haberi yok bu başlıktan ve konudan ama onun için açıyorum aslında bu konuda ne yapılabilir ki bir düşüncesi olan varsa yazarsa çok sevinirim sonrasında okutmayı düşünüyorum ona da..

Son düzenleme:
canım ablanın durumuna üzüldüm ama bazen hayat böyle işte. açıkcası 30 yaşında bekar birinin eş bulması zor çünkü ona hitap erkekler daha genç kızları tercih ediyorlar bir de yaşı geçince kızın erkek bu neler yaşamıştır şimdiye diye düşünüp vazgeçebiliyor.demekki ablanın kaderinde evlilik yok böyle düşün herkes evlenecek diye kural yok nasıl olsa.ama eğer yakınlarında ilgilenen birisi varsa şans versin ablan hemen kestrip atmasın.

Anlattığınıza göre ablanız kendi kararlarını verebilecek, kendine uygun eş adayını seçebilecek kapasitede bir kadın muhakkak bulunduğu ortamlardan birinden bir hoşlanma durumu olmuştur bence ağzını arayın ve onun üzerine gidin derim... ayrıca 30 yaş çocuk sahibi olmak için geç bir yaş değil 36'ya kadar yolu var...

canım ablanın durumuna üzüldüm ama bazen hayat böyle işte. açıkcası 30 yaşında bekar birinin eş bulması zor çünkü ona hitap erkekler daha genç kızları tercih ediyorlar bir de yaşı geçince kızın erkek bu neler yaşamıştır şimdiye diye düşünüp vazgeçebiliyor.demekki ablanın kaderinde evlilik yok böyle düşün herkes evlenecek diye kural yok nasıl olsa.ama eğer yakınlarında ilgilenen birisi varsa şans versin ablan hemen kestrip atmasın.

Bu kadın ev kızı değil ki neden 30 yaşında bekar birini bulamasın ve evde kalmış damgası yesin!! herkes evlenmek için can atıp, erken yaşlarda evlenmiyor ki ben çevremde ve akrabalarımda ne kadınlar gördüm yaşı 35'e gelip artık evlenmeyi istemiyorum diyip, evlenip çocuk sahibi olan bu işler kader, kısmet...

ev kızı olması şart değilki ben sadece ablasına hitap eden erkeklerin yaşca daha genç kızları tercih ettiğini yazdım.kader kısmet deyip oturmamak lazım bir de dediğim o.şans vermek bir kere konuştuktan sonra bırakmamak lazım bir kaç kere daha yemeğe çıkmak mesela baktınız duygularınız hala aynı o zaman yapacak bir şey yok.erkeğe kendisini etkileme şansı tanımalı kadın.

Canim yaa ne güzel ablani bu kadar düsünmen..

Bence hic bosuna sacini falan boyatipta yipratmasin..sevecek adam onu oldugu gibi sevmeli,onu her hali ile kabul etmeli.

Ablan niye deyissin ki bir erkek icin?

Hayirlisini isteyip hayatinin tadina baksin bence:9:

Bak gercekten,ne zaman bir kismetin karsisina cikacagini hic bilemeyiz..ama abla icin dua et hayirli bir esi olsun,onu sevip saysin ona deger versin..

kendiside kendini üzmesin bu kadar iyi biri cikarsa karsisina onunla evlenir.

bak ben 2,5 yillik evliyim ve 1,5 yildir cocuk istememe ragmen hic hamile kalamadim,yani demem o ki cocuk olacak diyede garantisi yok.

30 yas gec degil merak etmeyin ailenize yakisacak ve daha da onemlisi ablanizi seviponuhep mutlu etmeye ca
isacak biri mutlaka cikacaktir karsisina

ben de ablandan sadece 1 yaş küçükken evlendim. 30 yaş geç bir yaş değil bence. sarı saç konusuna gelince kendisini iyi hissedecekse iyi ve işinin ehli bir kuaföre boyatsın. sarının bazı tonları esmrerlere çok yakışır o tonlardan istiyorsa yaptırsın.

bu arada ablanın ve ailenizin maddi durumu, statüsü vs. etraf tarafından çok biliniyorsa bazı erkekler cesaret de edemiyor olabilirler. hani erkeklerde vardır ya o kız bana bakmaz beni beğenmez durumu ondan da olabilir. bu işler gerçekten kısmet Allah iyilerle karşılaşırsın.

evet aynen öyle oluyor belki öyle bakıyorlar ama ablamın ilişkileri gerçekten de az sayıda ve o anlamda bir ilişkisi de olmadı yani çok uzun bile çıkmadı biriyle. beğeneni çok hatta şuanda bile sayabilirim ama yani belki ailemden kaynaklı belki ondan olmuyor yani. mesela hala ona aşık bir iş arkadaşı var ama kültürümüz farklı, arkadaşlarından 2 tanesi aşık oldu arkadaşlığını bitirmek zorunda kaldı ama özel bir firmada mühendisler, bir okul müdürü tanışmak istemiş ama evlenip boşanmış diye istemedi, bi ayrıldığı sevgilisi bizim ilçemizden ailemin iş vasıtasıyla tanıdığı ailenin doktor oğluydu ama o da güvenilmez bir tip oldu. en son ayrıldığı ise oldukça durumu bizden çok çok daha iyi aile şirketi olan bir çocuktu ama açık öğretim okumuş e iyi hoş ama ablama baskı yapmaya başladı hatta o zaman arabası yoktu araba alma fln diyordu kendisi bırakıcakmış her yere vs çok güvensizdi evlenme teklif etti ama olmadı. yani bunları neden anlattım böyle mutlaka ters bişi çıkıyor kimse mükemmel değildir elbette benim bahsettiğim erkekler belki başka kızlara mükemmel olurlar bilemem. ama durum böyle en son artık zaten ablam benden genç gösterir kendinden küçük bir pilot takılmış peşine ama o da yalancı çıkmış sağlık problemi yüzünden pilotluk yapamıyormuş. fln yani böyle resmen doğru düzgün erkek kalmadı ortada heralde.

Anlattığınıza göre ablanız kendi kararlarını verebilecek, kendine uygun eş adayını seçebilecek kapasitede bir kadın muhakkak bulunduğu ortamlardan birinden bir hoşlanma durumu olmuştur bence ağzını arayın ve onun üzerine gidin derim... ayrıca 30 yaş çocuk sahibi olmak için geç bir yaş değil 36'ya kadar yolu var...

evet haklısınız zaten kendi kararlarını kendi veriyor ben sadece üzüldüğüm için açtım konuyu. hoşlandığı biri yok şuanda biliyorum çünkü herşeyi anlatır. yani hafif hoşlanır olsa hemen bir tersliği çıkıyor o kişinin ve hoşlantısı geçiyor.
geç olmadığını biliyorum hatta kimine göre erken bile olabilir ama o hazır çocuk sahibi olmaya ve hayatının her yönünü yaptıktan sonra iş-kariyer-maddi bir yönü eksik kalıyor o yön de bir eş yönü işte.
eski sevgilileri fln takılmaya başladı aklına boşluktan. yani şimdiki kızlar kendileri yapışıyorlar erkeğe ablam da hiç öyle biri değildir o yüzden dediğim gibi çok uygun birini tanıştırmıştım boyu kısa kel flndı ama bizim gibi egeli bir doktor abiyi tanıştırmıştım herkes sever sayar kendisini ablam da heveslenmişti ama sonradan dediğim gibi tanıdığım çok sürtük bir kızla çıkmaya başladı o abi. üzüldüm çünkü severim yani daha iyisini hak ediyordu o abi de.

''geçen saçlarımı sarı mı yapsam belki erkekler sarışın seviyordur dedi''

30 unda, kendini çoğu bakımdan geliştirmiş, kültürlü, üniversite mezunu ve öğretmen biri bunu düşünüyor demek, gerçekten son derece ilginç...:ssz: Saçlarını boyatmasın canım tv ye çıksın, sürsün sürüştürsün oldu olacak boy pos da yerinde madem:51:

Son düzenleme:
görende ablan evde kalmıs sanar kısmetın ınsana ne sekılde nasıl geleceı nedense bellı olmuyor aılen ne guzel ablanı okutmus etmıs bu ulkeye hayırlı bır evlat ısallah vermıstır kı hayırlısı ıse onunda zamanı gelır dert etmeyın

bıde sarı sac ınsanı buyuk gosterır yanı olgun demek ıstedım

ablan ıcın hanı en uygunu aıleler arası olabılır
katıldıgı kurs vs olabır hobı kulublerıne yazılsa ıyı olur resım vb gbı en azında kendını oyalar bu tıp dusuncelerden uzakta durur belkıde bu sekıldede bır kısmet cıkar kım bılır :)

Bu kadın ev kızı değil ki neden 30 yaşında bekar birini bulamasın ve evde kalmış damgası yesin!! herkes evlenmek için can atıp, erken yaşlarda evlenmiyor ki ben çevremde ve akrabalarımda ne kadınlar gördüm yaşı 35'e gelip artık evlenmeyi istemiyorum diyip, evlenip çocuk sahibi olan bu işler kader, kısmet...

evet ben de gördüm inşallah öyle olur diyoruz biz de ailecek ama beklemek yordu sanırım ablamı.

bunlar kısmet işi bence...

zorlamayın..

kısmet işi evet ama hani kısmetiyle karşılaşabilmesi için yeterince sosyal bir insan zorlamıyoruz zaten, zorlasak evlenmişti çoktan.

ev kızı olması şart değilki ben sadece ablasına hitap eden erkeklerin yaşca daha genç kızları tercih ettiğini yazdım.kader kısmet deyip oturmamak lazım bir de dediğim o.şans vermek bir kere konuştuktan sonra bırakmamak lazım bir kaç kere daha yemeğe çıkmak mesela baktınız duygularınız hala aynı o zaman yapacak bir şey yok.erkeğe kendisini etkileme şansı tanımalı kadın.

anladım dediğinizi ama fırsat verdi ablam da yani dediğim gibi başından atıp savmıyor bir süre bakıp sonra olmayacağına karar veriyor. hatta arkadaşlarından biri aşık olmuştu onu seveyim diye çok uğraştı ama olmadı şimdi hiç görüşmüyorlar.

Canim yaa ne güzel ablani bu kadar düsünmen..

Bence hic bosuna sacini falan boyatipta yipratmasin..sevecek adam onu oldugu gibi sevmeli,onu her hali ile kabul etmeli.

Ablan niye deyissin ki bir erkek icin?

Hayirlisini isteyip hayatinin tadina baksin bence:9:

Bak gercekten,ne zaman bir kismetin karsisina cikacagini hic bilemeyiz..ama abla icin dua et hayirli bir esi olsun,onu sevip saysin ona deger versin..

kendiside kendini üzmesin bu kadar iyi biri cikarsa karsisina onunla evlenir.

bak ben 2,5 yillik evliyim ve 1,5 yildir cocuk istememe ragmen hic hamile kalamadim,yani demem o ki cocuk olacak diyede garantisi yok.

evet haklısınız hiçbirşeyin garantisi yok bir akrabamız çok iyi bir eşi vardı trafik kazasından öldü bir oğlu vardı ondan. ben o eşini tanımadım çok küçüktüm. sonra yine evlendi ama o kadar iyi bir adamdı ki 2. eşi onu hatırlıyorum ne yazık ki o da trafik kazasından öldü. ondan da bir oğlu oldu. bu işler kader işi umarım size de hayırlısıyla bir bebiş nasip olur.

30 yas gec degil merak etmeyin ailenize yakisacak ve daha da onemlisi ablanizi seviponuhep mutlu etmeye ca
isacak biri mutlaka cikacaktir karsisina

teşekkürler biz de öyle umuyoruz ben de yaşına takılmış değilim zaten benden küçük gösteriyor ama o evliliğe çok hazır ve bu konu psikolojisini bozmaya başladı ondan üzülüyorum:50:

ben de ablandan sadece 1 yaş küçükken evlendim. 30 yaş geç bir yaş değil bence. sarı saç konusuna gelince kendisini iyi hissedecekse iyi ve işinin ehli bir kuaföre boyatsın. sarının bazı tonları esmrerlere çok yakışır o tonlardan istiyorsa yaptırsın.

bu arada ablanın ve ailenizin maddi durumu, statüsü vs. etraf tarafından çok biliniyorsa bazı erkekler cesaret de edemiyor olabilirler. hani erkeklerde vardır ya o kız bana bakmaz beni beğenmez durumu ondan da olabilir. bu işler gerçekten kısmet Allah iyilerle karşılaşırsın.

evet ben de önerdim bunu iyi bir kuaför bile bulmuştum ama cesaret edemedi karar veremedi bir ağzını arayayım yine de derse istiyorum diye ben ikna edeyim bari.
evet dediğiniz de doğru biraz korku da oluştu sanırım, maddi durumumuz ultra değil hani karun değiliz ama evlerimiz fln var yani bu devirde iyi kalıyoruz ister istemez duyuluyor
gerçekten kısmet işi, kısmetsizlik oldu işte. iyi biriyle karşılaşsa olurdu zaten ama işte o iyi biri gelsin artık :16:

görende ablan evde kalmıs sanar kısmetın ınsana ne sekılde nasıl geleceı nedense bellı olmuyor aılen ne guzel ablanı okutmus etmıs bu ulkeye hayırlı bır evlat ısallah vermıstır kı hayırlısı ıse onunda zamanı gelır dert etmeyın

bıde sarı sac ınsanı buyuk gosterır yanı olgun demek ıstedım

ablan ıcın hanı en uygunu aıleler arası olabılır
katıldıgı kurs vs olabır hobı kulublerıne yazılsa ıyı olur resım vb gbı en azında kendını oyalar bu tıp dusuncelerden uzakta durur belkıde bu sekıldede bır kısmet cıkar kım bılır :)

evet sarı saç insana yaş katıyor orası da doğru ondan vazgeçiyor zaten.

katılmadığı kurs kalmadı zaten salsa, İngilizce, İspanyolca o kurslar sağolsun iyice baya kendini de geliştirdi bi yandan. ben de bunu önermiştim en azından kendini geliştirmeye gelen insanlarla tanışır diye düşünmüştüm ama gittiği kursta 10 kişiden biri erkekmiş o da lise öğrencisiymiş. en iyi ve pahalı İngilizce kursuna gidiyor üstelik yani hani işi gücü olanların geldiği yer olsun diye hem de doğru düzgün İngilizce öğrenmiş olsun diye.

yas ilerledikce cok fazla didiklemeye baslıyor kızlar karsılarına cıkan erkekleri her kusuru her eksigi batıyor mesela adam lise mezunudur ama direkt olarak anladıgım kadarıyla bu bile olmamasına neden bence yanlıs insanları tanıyarak cozebilirsiniz cok iyi işi olup lise mezunu dogru duzgun cok adam var egeli olması sartmı baska bi yerden olur ama kulturel anlamda yine uyusulur..ablan baya aktif biri sosyal hayatta anlattgına gore begenenide var diyorsun yanis acını boyatması kendinde degisiklik yapması neyi degiştircekki siz adayları begenmiyorsunuz birde bu acıdan bakın

yas ilerledikce cok fazla didiklemeye baslıyor kızlar karsılarına cıkan erkekleri her kusuru her eksigi batıyor mesela adam lise mezunudur ama direkt olarak anladıgım kadarıyla bu bile olmamasına neden bence yanlıs insanları tanıyarak cozebilirsiniz cok iyi işi olup lise mezunu dogru duzgun cok adam var egeli olması sartmı baska bi yerden olur ama kulturel anlamda yine uyusulur..ablan baya aktif biri sosyal hayatta anlattgına gore begenenide var diyorsun yanis acını boyatması kendinde degisiklik yapması neyi degiştircekki siz adayları begenmiyorsunuz birde bu acıdan bakın

doğru diyorsunuz aslında belki de aklında kalan eski sevgililerinden biri var bu aralar onda çocuk kendini çekmişti onun dikkatini çekmek için mi acaba bilemiyorum.
kesinlikle dediğiniz doğru yaş ilerledikçe daha çok didikleniyor çünkü şıp diye aşık olunamıyor artık sanırım.
mesela dediğiniz tarzda biri vardı açık öğretim mezunu hali vakti yerindeydi ailem çok razı olmasa da olur gibi dedi adamın araba galerisi vardı ama ablamın arabasının olmasını istemiyordu ilerde en basitinden. makyaj yapma, herkes sana bakıyor fln demeye başlamış ki kendisi de gayet modern bir aileden geliyor yani güvensizlik başladı adamda kendince ezmeye çalışmaya başladı ablam da bitirdi zaten.

aslında hayatında mutlu dediğim gibi çok şükür diyoruz hepimiz sağlığımız sıhhatimiz yerinde işini mesleğini aldı eline. dediğimiz şartlar tabi ki şart değil ama elbet bir sıkıntı çıkıyor onlar olmazsa o şartlar sonradan oluştu zaten.

evet sarı saç insana yaş katıyor orası da doğru ondan vazgeçiyor zaten.

katılmadığı kurs kalmadı zaten salsa, İngilizce, İspanyolca o kurslar sağolsun iyice baya kendini de geliştirdi bi yandan. ben de bunu önermiştim en azından kendini geliştirmeye gelen insanlarla tanışır diye düşünmüştüm ama gittiği kursta 10 kişiden biri erkekmiş o da lise öğrencisiymiş. en iyi ve pahalı İngilizce kursuna gidiyor üstelik yani hani işi gücü olanların geldiği yer olsun diye hem de doğru düzgün İngilizce öğrenmiş olsun diye.

o zaman daha cok arkadaslaırıyla fılan bır araya gelmesı gerekıyorkı arkadaslarının arkadası da ablanı tanıstırırla heralde bıde bunu deneyebılrısıınız

o zaman daha cok arkadaslaırıyla fılan bır araya gelmesı gerekıyorkı arkadaslarının arkadası da ablanı tanıstırırla heralde bıde bunu deneyebılrısıınız

onu da yapıyor zaten dediğim gibi çevresi geniştir ve sosyal biridir kısmet meselesi bu işler sanırım.
bir de bu açılardan ideal olan erkekler kapılmış sanki kızlar tarafından öyle de düşündüğüm oluyor.
bakalım hayırlsı artık

ablanın yaşına uygunlar genç tercih ediyor denmiş. O zaman ablan da yaşı kendinden biraz büyükleri tercih edebilir yani. Sanki erkek kalmadı. Yorumlar çok saçma.

Zihninden bu konuyu ne zaman uzaklaştırırsa, o zaman olacak istediği.
Bence relax olmalı.. Kursa gidiyorsa asıl amaç "birileriyle tanışmak" değil de bir şeyler öğrenmek olmalı..
Biriyle tanıştığında, bu benim sevgilim olur mu acaba? düşüncesi geçtiği anda, etrafından o kişiler yok olur...

Boşversin.. Tamam biyolojik saat işliyor vs. ama kısmetten ötesi yok..

Ben çevremdeki evliliklere hep bu şekilde tanık oldum. Yani artık evlenmem dedikleri anda, bir bakıyorsun evlenmiş, çoluk çocuğa karışmış...

Kadere inanıyorum ben...ummadığı bir anda karşısına çıkar.. ve hiç armudun sapıydı, üzümün çöpüydü düşünmeden evlenir hayırlısıyla...

Back