Hanımefendi ben oraya ablama yardım etmek için gitmedim en başta. Tercihlerimde tanıdıklarımın olduğu illeri yazdım. Ablamın yaşadığı il de dahil. Orası geldi. E hazır orası gelmişken ablamlarda kaldım ki zaten o zaman uzaktan eğitim vardı. O ücra ilçede kalmanın bir anlamı yoktu.
Yani atıyorum tercihlerimin hiçbiri gelmeseydi ve ben memlekette kalsaydım sırf ablamın yardıma ihtiyacı var diye onlara gitmezdim o kadar uzak yere. Zaten oraya atandım diye onlarda kaldım.
Ben ablamda kalmaya başladığımda ablam doğum bile yapmamıştı. Sanki para vermemek için temizlikçilik yapmışım gibi konuşuyorsunuz. Para verilir mi bana kardeşim verse kabul etmem. Temizliği gocunmadan yaptım hem ablam hamile hem de bedava kalıyorum diye. Umarım anlatabilmişimdir.
Bence siz beni hiç anlamadınız
Ben diyorum ki
sizin davranışınız bu şekilde. Yani sanki sığıntı gibi o eve sığınmışsiniz da sanki para odemediginiz için mahcubiyetten temizlik yapıyorsunuz- evi çekip çeviriyorsunuz gibi. Sizin davranışınız bu yani, ablaniz da size hizmetçisi gibi davranmış, üzülmüşsünüz.
Madem hizmetçi gibi davranılmak istemiyorsunuz neden canhıraş evi temizleyip duruyorsunuz ki? Misafir gibi davransaydiniz. Kendi döküntünüzü toplayıp,arasıra yemek yapıp, her gün sofra hazirla topla yaşayıp eve bol bol alışveriş yapsaydiniz . Siz kendiniz etmiş kendiniz bulmussunuz.
Bir de evde iki seneye yakın durmussunuz anladığım kadarıyla. Pandemide uzaktan çalışılirken gitmişsiniz, daha yeni bu güz dönemi evi ayirmissiniz. Yani tabii onlar davet etmiştir ama akıl var mantık var,kim birini tam zamanlı evinde ister ki?
Olaylara bakışınız çok ilginç bir çerçeveden.
Mesela demişsiniz ki;
O bir sene boyunca ablamın evliliğini ben ve başkaları yürüttü resmen.
Oysa uzaktan bakınca sanki ablanin evliginin köküne kibrit suyu atmışsınız gibi. Evlilik dediğin temizlikle yürümez ki. Evlilik dediğin karı koca muhabbetiyle, sohbetle,kikirdasmayla ,seksle falan yürür. Evde düzenli olarak yaşayan bir üçüncü şahis herşeyden önce karıkoca mubabbetine balta vurur.
Yani sizin bunu dusunememeniz,o evde uzun süre kalmanız çok acayip.
Nihayet kurtulmussunuz, ablaniz da onu çocuğundan uzak tutan bahaneler gidince çocuğuyla kaynaşmış,eminim eşiyle de arası düzelmiştir. Her şey sizin gidişinizle çözülmüş, hala diyorsunuz ki "ayıp mı ettim, gitmese mıydım?"
Siz kendinizi çözümün bir parçası sanıyorsunuz ama aslında problemin bir parçasısiniz. Nedense bunu farkında degilsiniz. Siz gittikten sonra problem çözülmüş, hala daha farkında değilsiniz .
Çok ilginç
'ne kotu teyzeyim' meselesine gelince,merak etmeyin..teyzelik sırası ablaniza geldiğinde sizin çabanizin onda birini göstermeyecek. Hiç de aklına gelmeyecek 'kotu teyze miyim' diye.
O yüzden vicdanın rahat olsun. İyi teyze olmak istiyorsan çocukla bir rutin olusturursun, beraberken yapacak keyifli şeyler bulursun az daha büyüyünce. seni sever