Ay ne alakası var?
Nereden gördünüz bunu?
Kadın olmazsa olmaz ekmek parası dilenmiyor.
Kozmetik, çanta, doğum günü hediyesi, uludağ tatili.
Varsa olur yoksa olmaz.
Ki öyleyse bile o adamı kocam diye koluna takmak kendi tercihi
Kızkardeşini özeli ile tehdit edip, kendi masraflarını yıkan, boşanmayı da bilirdi..
Evet gördüm.. ve şaşırdım..İşte demek istediğim buydu. İlk mesajıma gelen linci gördün mü
Oyle diye yolunacak kaz mi daha yuksek maaslilar .Biraz onurlu olmak.lazim.O sana harcamak.icin mi calisiyor.Gerek gorurse verir bir ihtiyaciniair yani.Hic sevmem boyle ahtapotlari.Ablanızın yaptıgı yanlıs asla savunmak değil de amacım özelde öğretmenlik cok cok düsük paraya oysa sağlıkcılık ciddi para getiriyor.
Ne diyeyim ki beyin bedavaEvet gördüm.. ve şaşırdım..
Özelde öğretmenler az alır. Sağlıkçılar devlette iyi alır. Bunu demissiniz. Yanlış anladılar sanırım sadece tespit yapmışsınız..
Hayır tabiki zaten savunmuyorum dedim okuduysan sadece onun dilenme icin mantalitesi bu olabilir demek istedim.Oyle diye yolunacak kaz mi daha yuksek maaslilar .Biraz onurlu olmak.lazim.O sana harcamak.icin mi calisiyor.Gerek gorurse verir bir ihtiyaciniair yani.Hic sevmem boyle ahtapotlari.
yapmaz bunu o da söyledi
alışmış kudurmuştan beterdir diye bi söz vardır o geldi aklıma , ablanız sizden geçinmeyi o kadar benimsemişki sizi insan yerine koymaz olmuş çok yanlış , kendi maaşı varken sizden hala geçinmeye çalışması cidden tuhaf insanda utanma olur sonuçta nasılsa kardeşim birşey olmaz diye düşünüyor heralde küsmesi ayrı saçma yaptıkları ayrı saçma Allah sabır versin bence sizde ihtiyacınız olmadığı sürece konuşmayı kesmelisiniz değişmezler malesef değişmesini beklemeyin.Selamlar herkese. Beni çok geren bir konu var uykusuz kalacak kadar hem de. Aslında ailevi durumlarımı paylaşmam ama çok üzüyor beni.
Konu ablam... İkimiz de çalışan, maaşlı, sigortalı kişileriz.ben sağlıkçıyım ablam özelde öğretmenlik yapıyor. ben bekarım, ablam evli bir çocuk annesi ve eşi devlet memuru. şimdi asıl meselemiz ablamın evlendiği andan itibaren bana uyguladığı psikolojik baskılar. başta anlamıyordum fark etmiyordum ya da umursamıyordum ama bu durum işe başladığımda sanki yüz kat arttı. ben kıyafet almasını, kendime bakmasını seven biriyim. hem para biriktirir hem de istediğim gibi harcarım çok şükür fakat ne zaman çalışmaya başladım ablamla bir araya geldiğimiz an benden bir şeyler ister. ayakkabı, çanta,kozmetik, para, beni kadınlar matinesine göndersene tarzında... hepsini gülerek ama ciddi bir şekilde dile getiriyor. hatta bir dönem işsizdim o dönemde bile bana çanta aldırmayı bile başardı bana. bir şey almadığımda ise bu sefer giysi dolabımdan ya da makyaj malzemelerimden kendine eşya seçip alıyor, kullanıyor. başta ses etmedim ablamdır, canımdır, kanımdır dedim ama enayi yerine konulduğumu hissetmeye başladım. çünkü ona almadığımda küser ve aylarca ben özür dilemeden konuşmaz. gönlünü alırım iki gün sonra yine aynı konular başa döner. kalbim kırılıyor çünkü yine böyle bir durumdan dolayı doğum günüme yakın küsmüştü bana. ve herkesi engellemiş yesilkalp'in doğum gününü kutlamayacaksınız diye herkesi tembihlemiş. o günü asla unutamıyorum... emin olun hediyede, parada, pulda gözüm yok ama bir gram beni mutlu edecek ufacık bir sürprizi dahi olmadı bugüne kadar.
beni son geren olay da uludağa gitme planımız vardı. ve yine ablam şaşırtmadı yeşilkalp beni de götürsene dedi. ben hayır dedim bu sefer annemden istemiş. ben de anneme eğer verirsen ortalık çok karışır dedim. konu kapandı... güzelce konuştum abla böyle yapma dedim olmadı, kavga ettim olmadı, konuşmadım aylarca olmadı. maddi durumu yerinde babam araba ve ev verdi ablama yani yardım edilecek bir durumda değiller.
ben ne yapmalıyım? bunlar normal durumlar mı ben gerçekten bilemiyorum beni aydınlatın
Fazla bile yapıyorsun canım. Gerisini bırak da ailesi düşünsün. Yarın birgün sen de evleneceksin.yok ayda 1.5 hafta çalışıyor onun harincinde başka yerlerde de ders veriyor. hiç bunu düşünmedim ama ben asgari alıyorum bazen hata yaptığımda maaşımdan kesinti oluyor. yeğenime 200 lira harçlık veriyorum okul masrafını ben karşılıyorum. acaba ben mi kötü düşünceliyim
ben bekar olduğum için bende çokça para olduğunu düşünüyorhem kendi çalışıyor hem eşi memur hem babanız ev ve araba vermiş hemde hala dileniyor. Gerçekten alışmış demek ki başkasından istemeye. Acaba kendi parasına mı kıyamıyor?
evet keşke gerçekten bir ablam olsaydı. çok özeniyorum gerçek abla-kardeş ilişkilerineAnasi babasi calisan coxugun okul masrafini neden siz karsilayasiniz yegeninizdir ara sira hediye alirsiniz bukadar. Ayrica abla olan o siz degilsiniz ablalar kardeslerini korur kollar eksigi varmi diye bakar kardesini yolmaya calismaz burda abla konumuna siz gecmissiniz acinacak halde degilkermis babaniz ev vermis daha ne olsun siz paranizi biriktirin yada ne istiyorsaniz oyle yapin onlara hicbirsey vermeyin kesin olarak acimayin duygu sonurusu yaoarlarsada kanmayin
her zaman ailemin yüzüne de derim. adamı annesi doğurdu bakıp büyütmesini biz yaptık diye.enişte ne halta yarıyor onu merak ettim
özel bir klinikte asgari ücret çalışıyorum 2300 tlYok sağlıkçılar devlette asgari ücrete asla çalıştırılamaz. Özel olsa tamam derdim. Maalesef sömüren özel klinikler var. Ama devlette olmaz..
Konu sahibi yazmadı, yazarsa merakımız gider.
Tahminen konu sahibi 4-5 bin arası kazanıyor. Ablası da ondan çok kazandığını bildiği için üstüne yüzsüz gibi çöreklenmiş.
ne yolarsam kar mevzusu. ama bunca zaman bir gariplik olduğunun farkındaydım. en son benim ablamın sponsoru olduğumu öğrendim...herkes kendi çıkarını düşünür olmuş kardeş bile olsa.
Eee parasını ona versin ... Bayağı kıskanıyor, bencil egoist bir abla. Eşyalarına karistigi zaman bir tokat salla, abla mabla dinleme . Net tavrini koy, herkes yerini bilsin. Sen ablana tavrını net koyamazsan yarin birgün eşine de baskalarinada hep verici olursun. Saglam bir duruş sergilemelisin. O seni düşünse almaz. Sen net tavır sergilersen o geri adım atar. Birak küssün kendi barisacaktirAblanızın yaptıgı yanlıs asla savunmak değil de amacım özelde öğretmenlik cok cok düsük paraya oysa sağlıkcılık ciddi para getiriyor.
ben kendi emeğimle bir yerlere gelmek istedim hep. ben yaptım demek istiyorum kimseye minnet etmeden... biliyorum yanlış ama vücutta yaşayan parazit olmaktan daha iyiYahu ben de şeye takıldım baban ona ev araba alıyor sen kendi arabanı niye borçla alıyorsun. Bu aile toplu bi şekilde seni eziyor sanırım konusahibi. Bence sen herkese bi cırla. Annen baban da saçmalıyor.
Valla ben ailem beni sömürüyor diye yıllarca küs kaldım ,ölmedim ,yaşıyorum hala kırın zincirlerinizi bi cacık olmuyor hala nefes alabiliyorsunuz. Böyle abla da yerin dibine batsın olmasa da olur.
Anladım. Devlet dediniz diye yorum yazmıştım.özel bir klinikte asgari ücret çalışıyorum 2300 tl
şimdi kendi yazdıklarımı okudum tekrar ama devlet yazısını görmedim. ablamın ne kadar maaş aldığını bilmem hiç merak etmedimAnladım. Devlet dediniz diye yorum yazmıştım.
Devlette bir sağlıkçı asgari ücret almaz çünkü.
Özelde oluyor maalesef. Ablanız ne kadar maaş alıyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?