ablamın dilenmesinden bıktım

çizgi çektiğimde özür dilettiriyor eski ilişkilerimi ifşa etmeyle korkutuyor bunu annemin karşısında çokça yapıyor.
aanaaaaammm , ayy kız bu nasıl ablaaa sinssiiymiş bu :) söylerse söylesin tamamen kesersin iletişimini , şu saatten sonra da benimle muhattap olma dersin geçersin. Ömür boyu onun tehdidine pabuç bırakacağıma kanadığı yerden kopsun uğraşamam .

Ne diyor yüzüne söyleyince
Cok enterasan ama gecinmenin yolunu bulmus
Utanmıyor mu koca kadın,milletten biseyler isterken ya

Siz ablanızın tavrına bürunseniz bir borca girip orayi odeseniz
O sizden istemeden siz istersiniz vermese bile paranızın olmadığını bilir,düşünür.yegende dâhil para yardımı kesip aynı taktiğe siz başlayın

çizgi çektiğimde özür dilettiriyor eski ilişkilerimi ifşa etmeyle korkutuyor bunu annemin karşısında çokça yapıyor.
Sizde böyle böyle mi boyun eğiyorsunuz ee bu bildiğimiz şantaj ya . Koskoca kadın kardeşine bunu yapmaz . Bu arada benimde bir kızkardeşim var hep desteğim her anlamda hele özelini dökmek falan şöyle dursun . Siz kaç yaşındasınız? Hayatta yaşadığınız şeylerin sorumlulugunu alabilmelisiniz şantajla asgari ücret olan maasimdan kimseye para koklatacak değilim. Ablanız büyük hasta net .

başta anlamıyordum her abla bunu yapar sanıyordum. ama çevremde hep ablaların kardeşlerine hediye aldığını, gönlünü yaptığını görünce geri çekilmeye başladım. hatta onların evine gidip yemekleri ben ısmarlardım. kardeşlik bu sanıyordum

benim değişmem lazım evet...

Asla Ablanızın tavrı cok cirkin onun savunulacak tarafı yok. Kimse mecbur değil kimseyi gecindirmeye

Ablanız, sizi kıskanıyor. Başka hiç bir açıklaması yok. Kıskanç insanlar, kendi sahip olduklarının değerini bilmezler. Hep kıskandığı kişilerin hayatlarının ve imkanlarının daha iyi olduğunu düşünürler. Bu kişi yabancı biri olsaydı, hayatınızdan tamamen çıkarmanız mümkündü. Ama, aileden biri olunca bunu yapamıyorsunuz.Mesafe koyacak ve her istediğini yapmayacaksınız. Sınırınızı net belirleyip, taviz vermeyeceksiniz. Anlamazsa anlamasın. Kavga çıkarsa, çıksın.Siz taviz vermezseniz, bir süre sonra o da, size canı istediği gibi davranamayacaktır.

Niye sen çocuğun okul masraflarini karşiliyorsun?
Anasi babasi var ve ikiside çalişiyor.
Senin çocuğun oldu o yaparmi sence ,ozaman sen ne kadar üzülür ve öfkelenirsin gör .
Ablan ayip yapiyor ,kendi parasini harcamaya kiyamiyor galiba

paranın aramızda engel olmasını hiç istemedim. tek düşündüğüm benim çocuğum olsa ablam bunları yapar mıydı? sanmam. haklısınız siz yazdıkça ders oluyor bana

Ah ah sömüren öyle sömürğyor kii eşimin teyzesi torunu(4yaş) icin eşimden 500 lira bayram harclıgı istedi eşim de verdi. Başka bir teyzesinin torunu(26yaş) tatile gitmiş cebinden parası düşmüş otelde mahsur kalmış tatil parasını eşime ödetti sonraa da geri vermedi neymiş eşimin ilk maaş hediyesi olsunmuş...

doğum günümü kimse kutlamadı. ağla ağla ciğerim sökülmüştü babamla annem küçük bir pasta alıp üfletmişlerdi üzülmiyim diye

Maalesef aynısından ben de var canımmm. Hem de 3 tane .. ama 50sine merdiven dayamış olan en büyüğü en fenası. Yaşını özellikle belirttim çünkü en büyük dersinolgunluk beklersin. Yok. Üçü de çalışıyor. İyi de paralar kazanıyorlar.. Ben şu an çalışmıyorum, en küçükleriyim.. bunların ablalıklarını bir tek çocukluğumda görmüşümdür yetişkinliğimde bana en ufak bir ablalıkları geçmedi . Üçünün de ağzında sabah akşam sakız gibi parayok da yok. Hani sanki bazı tipler vardı ve kimse para istemesin diye para yok diye ağlar. kimsenin onlardan para istedi de yok tam tersine onlar istiyor ..mesela kuaföre gittiğimizde ablamın ben öğrenci olduğum halde kuaför parasını bana ödetmişliği var ..canım bende şimdi nakit yok sen öde gibilerinden sonrada geri bana vermemişliği..! harçlığımın üstüne yatmışlıkları.!! Mesela gelip dolabımdan, bunu bana versene bunu bana versene hadi bunuda bana ver.! benim alışveriş yapmaya vaktim yok gibilerinden sürekli bir psikolojik baskı. Sorsan öğrenci kardeşine 3 kuruş harçlık veriyorlar mıydı asla. Eskiden tabi saftirik zamanlarımda ablamdır canın sağ olsun deyip veriyordum kıyafetlerimi falan. artık akıllandım .. ne onlardan bir şey isterim ne de onlara bir şey veririm .!Yani kısacası sömürüye izin verme .öz kardeşin bile olsa kurnazın tekiyse pekala sömürmeye kalkıyor .sadece seni değil önüne gelen herkesi sömürüye kalkar. Bunların huyu bu insanları kullanıp sömürmek yaşam tarzı olmuş bu tarz insanların . Hayır demeyi öğrendikten sonra ve o hayır cevabını birkaç kere suratlarını yapıştırdıktan sonra emin ol bir daha bir şey istemiyorlar

keşke yabancı olsaydı. çevremde ruhumu emen bir tek kişi yok. ama aile olunca.. tek isteğim uzaklara evlenmek. böylece araya sadece özlem girer para değil

şubatta ablamın doğum günü var açıkçası konuyu açma sebebim buydu. gerildikçe geriliyorum içimden hiçbir şey yapmak gelmiyor. psikolojim bozuldu herhalde
Ablanızla aranıza bir mesafe koyun olabildiğince az görüşün özür dilemeyin özür dilemesi gereken siz değilsiniz bırakın ne anlatıcaksa anlatsın bir kere anlatıcak bir dha tehdit edicek Bir şeyi kalmaz siz çekingen kaldığınız sürece sizi sömürücek nasılsa bana baş kaldıramıyor diye düşünüyor.

araba alacağım kendime. o kadar seviniyorum ki borca gireceğim için (herhalde tek ben seviniyorum borca girecek olmaktan) bir de okul kredimi ödüyorum 500 tl ayda

şubatta ablamın doğum günü var açıkçası konuyu açma sebebim buydu. gerildikçe geriliyorum içimden hiçbir şey yapmak gelmiyor. psikolojim bozuldu herhalde
Bu kadarı şaka herhalde. Yahu herkesi doğum gününüzü kutlamamak için örgütlemiş siz birde aferin der gibi dogum günü mü düşünüyorsunuz?
Anne babasının durumu iyi olan çocuğa neden ebeveynlik yapıyorsunuz ki. Ayda hadi 100 TL harçlık yeterli. Masraf karşılamak da nedir.
Ablanız zaten normal değil ama sizde değilsiniz. Bu kadarı fazla bence.

ilk kez hayır dedim. tek kelime yetiyor aslında kendime yük ettim bunca zaman. aranız nasıl konuşuyor musunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…