Ablanızın yaptıgı yanlıs asla savunmak değil de amacım özelde öğretmenlik cok cok düsük paraya oysa sağlıkcılık ciddi para getiriyor.Selamlar herkese. Beni çok geren bir konu var uykusuz kalacak kadar hem de. Aslında ailevi durumlarımı paylaşmam ama çok üzüyor beni.
Konu ablam... İkimiz de çalışan, maaşlı, sigortalı kişileriz.ben sağlıkçıyım ablam özelde öğretmenlik yapıyor. ben bekarım, ablam evli bir çocuk annesi ve eşi devlet memuru. şimdi asıl meselemiz ablamın evlendiği andan itibaren bana uyguladığı psikolojik baskılar. başta anlamıyordum fark etmiyordum ya da umursamıyordum ama bu durum işe başladığımda sanki yüz kat arttı. ben kıyafet almasını, kendime bakmasını seven biriyim. hem para biriktirir hem de istediğim gibi harcarım çok şükür fakat ne zaman çalışmaya başladım ablamla bir araya geldiğimiz an benden bir şeyler ister. ayakkabı, çanta,kozmetik, para, beni kadınlar matinesine göndersene tarzında... hepsini gülerek ama ciddi bir şekilde dile getiriyor. hatta bir dönem işsizdim o dönemde bile bana çanta aldırmayı bile başardı bana. bir şey almadığımda ise bu sefer giysi dolabımdan ya da makyaj malzemelerimden kendine eşya seçip alıyor, kullanıyor. başta ses etmedim ablamdır, canımdır, kanımdır dedim ama enayi yerine konulduğumu hissetmeye başladım. çünkü ona almadığımda küser ve aylarca ben özür dilemeden konuşmaz. gönlünü alırım iki gün sonra yine aynı konular başa döner. kalbim kırılıyor çünkü yine böyle bir durumdan dolayı doğum günüme yakın küsmüştü bana. ve herkesi engellemiş yesilkalp'in doğum gününü kutlamayacaksınız diye herkesi tembihlemiş. o günü asla unutamıyorum... emin olun hediyede, parada, pulda gözüm yok ama bir gram beni mutlu edecek ufacık bir sürprizi dahi olmadı bugüne kadar.
beni son geren olay da uludağa gitme planımız vardı. ve yine ablam şaşırtmadı yeşilkalp beni de götürsene dedi. ben hayır dedim bu sefer annemden istemiş. ben de anneme eğer verirsen ortalık çok karışır dedim. konu kapandı... güzelce konuştum abla böyle yapma dedim olmadı, kavga ettim olmadı, konuşmadım aylarca olmadı. maddi durumu yerinde babam araba ve ev verdi ablama yani yardım edilecek bir durumda değiller.
ben ne yapmalıyım? bunlar normal durumlar mı ben gerçekten bilemiyorum beni aydınlatın
alışmış mı gerçekten? susmalı mıyım ona karşı. bu çok hassas bir durum benim içinAlışmış o sizden geçinmeye eşine neden istediklerini belirtmiyor hep size söylüyor yarın bir gün siz evlendiğinizde ne yapıcak tmm abladır ama insanda biraz utanma olur bırakın bu sebepten ablasınız sizinle konuşmucaksa, konuşmasın hep ona bişeyler alıp tatile getirerek mi kardeşliğiniz devam edicek hiç sevmiyorum çıkarcı insanları tavrınızı koyun.
yok ayda 1.5 hafta çalışıyor onun harincinde başka yerlerde de ders veriyor. hiç bunu düşünmedim ama ben asgari alıyorum bazen hata yaptığımda maaşımdan kesinti oluyor. yeğenime 200 lira harçlık veriyorum okul masrafını ben karşılıyorum. acaba ben mi kötü düşünceliyimAblanızın yaptıgı yanlıs asla savunmak değil de amacım özelde öğretmenlik cok cok düsük paraya oysa sağlıkcılık ciddi para getiriyor.
Onun alışmış olması sizin susmanız gerektiği Anlamına gelmez bir dur deyin ablanıza yada anneniz konuşsun yaptığı gerçekten terbiyesizlik artık hele herkesi doldurup kutlamayın onun doğum gününü demesi çok ayıp abla olucak birde.alışmış mı gerçekten? susmalı mıyım ona karşı. bu çok hassas bir durum benim için
Ayrıca yeğeninin okul masrafını karşılama. Anası babası yapsın. Sen arada sırada eğitici hoş hediyeler al yeteryok ayda 1.5 hafta çalışıyor onun harincinde başka yerlerde de ders veriyor. hiç bunu düşünmedim ama ben asgari alıyorum bazen hata yaptığımda maaşımdan kesinti oluyor. yeğenime 200 lira harçlık veriyorum okul masrafını ben karşılıyorum. acaba ben mi kötü düşünceliyim
Alışmış ve fırsatçı. Alınmayacaksanız hatta paragöz. Afedersiniz ama sizi enayi yerine koyuyor. Tavrınızı koyu, yumuşak yüzünüzden faydalanmasın.alışmış mı gerçekten? susmalı mıyım ona karşı. bu çok hassas bir durum benim için
tatlım seni sömürmeye alışmış ablan kusura bakma , net bir çizgi koymadığın sürece devam eder.yok ayda 1.5 hafta çalışıyor onun harincinde başka yerlerde de ders veriyor. hiç bunu düşünmedim ama ben asgari alıyorum bazen hata yaptığımda maaşımdan kesinti oluyor. yeğenime 200 lira harçlık veriyorum okul masrafını ben karşılıyorum. acaba ben mi kötü düşünceliyim
kim konuşmalı sizce?Ablanızın yaptığı çok büyük terbiyesizlik ve malesef fesatlık ( kötü kalplilik demek isterdim ama ablanız nihayetinde )taviz vermeyin kesinlikle kimse kimseyi maddi olarak sömüremez sömürmemeli. Ayrica şunu anlamadım doğum günüzu kutlatmadi diye diğer insanlarda kutlamadı mi ?ben o zaman o insanlarda da bi gariplik ararım ki kırilmakta çok haklısınız . Ailede yok mu onunla konusacak biri maddi manevi yuklenma bu kardesine diyecek biri . Ama siz cidden net olun taviz vermeyin .
O zaman ben daha büyük bir yuh demek istiyorum . Sizde asgari alıyormuşsunuz ne münasebet sağlık su bu olmadıkça bu kadar maddi destek .gerçekten bu kadar saf ( kötü anlamda demiyorum asla ) mısınız? 200 liralık harçlığı millet üniversitedeki yigenine vermiyor farkında mısınız? Ayrica babası memur ev arava var .kendinizi kullandırmak niye hiç anlamadım gerçekten . Siz baya manipüle olmuşsunuz . Ben mi kötü niyetliyim diye düsünmeyin çünkü değilsiniz. Net olun biraz hayır demekte erdemdiryok ayda 1.5 hafta çalışıyor onun harincinde başka yerlerde de ders veriyor. hiç bunu düşünmedim ama ben asgari alıyorum bazen hata yaptığımda maaşımdan kesinti oluyor. yeğenime 200 lira harçlık veriyorum okul masrafını ben karşılıyorum. acaba ben mi kötü düşünceliyim
çizgi çektiğimde özür dilettiriyor eski ilişkilerimi ifşa etmeyle korkutuyor bunu annemin karşısında çokça yapıyor.tatlım seni sömürmeye alışmış ablan kusura bakma , net bir çizgi koymadığın sürece devam eder.
Ailenizde ablanızın dinleyebileceği biri yok mu ?anne bana başka bir büyük bu durumlara şahit olan onlar konuşsun işte aile dinamiginizi siz daha iyi bilirsiniz. Birde diğer doğum günü soruma cevabınızı çok merak ediyorum?kendinizi bu kadar ezdirmeyin lütfenkim konuşmalı sizce?
şubatta ablamın doğum günü var açıkçası konuyu açma sebebim buydu. gerildikçe geriliyorum içimden hiçbir şey yapmak gelmiyor. psikolojim bozuldu herhaldeOnun alışmış olması sizin susmanız gerektiği Anlamına gelmez bir dur deyin ablanıza yada anneniz konuşsun yaptığı gerçekten terbiyesizlik artık hele herkesi doldurup kutlamayın onun doğum gününü demesi çok ayıp abla olucak birde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?