- 26 Temmuz 2015
- 6.661
- 9.347
- Konu Sahibi SukunetMevsimi
Benimde o geldi desemAklıma Yaprak Dökümü’ndeki Necla karakteri geldi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Benimde o geldi desemAklıma Yaprak Dökümü’ndeki Necla karakteri geldi
1000 tl kira kalmadı inanin..25 bin maaş ve devlete ait evde oturuyorlar...
Bizde asgari ücretle bin lira kira verelim.
Belkide ailesinden degilde bu tur isteklerden kaçıyor ablaYani su konuda bir telefonla servis degisti, nobet azaldi kismini okumasaydim iyiydi. Adalet,eşitlik , liyakat falan ne bileyim bunlara inanmak ne guzel oysaki...
Ablanın tarafını duymayi çok isterdim. Bazi aileler çünkü "biz okuttuk, bize borçlusun" kafasında olup çocuklarını soymaya çalışıyor...
Hanımefendi illa bir insanın ailesi yada başka bir kişiyle iletişimi sınırlandırması için dövmesine, sovmesine, sokağa atmasına gerek yok. Bir laf der o an herşey biter zaten. Benim de annem bana 4 ay öncesine kadar herşeyi dedi yuttum annem sonuçta. Zaten sevgisiz buyutuldum. Aramızda bir duygusal anne kız bağı hiç bir zaman olmadi. Ama 4 au önce buz gibi soğudum. Zaten pek olmayan bağımız tamamen koptu gibi bir şey.
Kaldı ki arkadaşımla babası da aynı şekilde. Evlenip boşandı diye bir kelime söyledi. İletişimi sıfıra yakın şuan. Yani herkesin bir tahammülü var. Belli yasanmisliklardan sonra eyvallahi olmayabilir.
Birde ablanızı dinlesek keşke ?
Çünkü ablamlar 25 bin alıyor kocasının imkanlarıyla bir yere geldi v.s diye belirtmenizde inanilmaz bir hasetlenme enerjisi aldim. Ayrica kendi işinizi de telefonlarla hallettirme peşindesiniz. Size de o 25binlik torpil imkanı verilse Siz de hayır demezsiniz. Bence koskoca kadin ailesiyle görüşmek istemiyorsa vardır bir sebebi rahat bırakın insanları.
Burada bile ihtiyacı olmadığı halde kızlarının 3 kuruşluk kazancına göz diken, eline yol parası sayıp bütün maaşa el koyan aileleri okuyoruz.
"O kadar sene okuttum, ben yemeden enişte mi yesin" deyip kızının evliliğine engel olmaya çalışanlar var.
Ablaya sorsak o ne anlatır bilmiyoruz. Kadına direkt nankör, hayırsız evlat muamelesi yapılmış.
Kesinlikle bence de öyle. Icerlemis aldiği maaşları ve müstakil evi. O enerjisini de istemeden de olsa konuyu yazarken çok belli etmiş. Duygusal bir durum yok ortada :)konu sahibinin asıl derdi aile bağları değil ablasının sırtından torpille bir yerlere gelemediği için bunca hırsı bence..
Amma anlatmışsınız, Ankara Siyasal deyin geçin işte.Ablamın aldığı eğitim bulınççunduğu konuma ters bir eğitim değil; mezunu olduğu fakülte Türkiye’de batı tarzı bürokrasinin kaynağı olarak görülen 160 yıllık bir fakülte. Ama elbet her mezunu o konuma gelemiyor bunu söylemek istedim. Yoksa tarihte başbakanlar, sayısız bakan üst düzey bürokrat ve diplomat çıkarmış bir fakülte.
Kesinlikle bence de öyle. Icerlemis aldiği maaşları ve müstakil evi. O enerjisini de istemeden de olsa konuyu yazarken çok belli etmiş. Duygusal bir durum yok ortada :)
Baskalarinin hakkina girmektir bu. Dayisi enistesi olmayan n’apsin? Sizin gibi insanlardan nefret ediyorum.Hemşireyim ve en son basit bir servis değişikliği yapmak için ablamı aradım söyledim bakarız dedi 15 gün geçti tekrar arayınca ulaşamadım sonra bende direkt eniştemi arayıp söyledim salı günü; bugün servisim değişti nöbetlerim de düzenlendi.
Ne kada
Ne kadar abarttınız sanki makam istedik ihale istedik zaten hemşireyim aynı hastanede a servisinde değilde b servisinde çalışmak ve nöbetlerimin daha insanca olmasını istedim hepsi bu.
Peki sizin gibi ensesi kalın akrabası olmayan çalışanların "insanca" nöbetlere hakkı yok mu? Bu da hak yemek haksızlığa uğratmak değil mi?Bu kanıya sadece servis değiştmek ve nöbetlerimin daha “insanca” olmasını istediğim için mi vardınız? Beni yükseltmesini başka bir göreve getirmesini istemedim geçtiğim serviste de düz hemşireyim yani
ÇOCUKLARI OKULDA İYİ ÖĞRETMENİN SINIFINA GEÇSİN DİYE KENDİNCE TORPİL ARAYANLAR BURDA BENİ HASTANEDE SERVİS DEĞİŞTİRDİM DİYE ELEŞTİRİYOR ŞAKA GİBİ... İNSANLAR İHALE İSTİYOR/ SIFIRDAN İŞ İSTİYOR / MAKAM İSTİYOR BÖYLE TANIDIKLARINDAN HAYIR HABERİNİZ OLSUN YANİ UZAYDA YAŞIYORSUNUZ SANIRIM.
Abla sanki çok değerleri olan biride aynı ikisideKardeşim benden etik olmayan bişey isteyecek bende haliyle kabul etmeyeceğim ve o gidip eşimi arayıp işini gördürecek ha? Ablanızı yerin dibine sokmuşsunuz eşinin gözünde.