• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ablam :(

peki üç yaşındaki ve sonraki hırçınlıklarını nelere bağlıyacaksınız ya annemi babamın yanına yaklaştırmıyormuş baba benim diye :9: yeni olan bişi değilki bu psikolojik yardım aldı on sene kadar ama doktora hep etrafındaki insanların ona karşı olduğunu onu anlamadıklarını anlatıyormuş:31:kapıyı açıp kapatmamıza bile kızan insanın neyini anlayabilirsiniz allah aşkına dünde ketlda su ısıtmayacaksınız diyo kesin ve kati emirmiş görürsem afedersiniz sı.. ağzınıza dedi ne yapacağımızı şaşırdık artık yaptığımız yemeklere yağ koydurmuyor yağsız yenecekmiş yemekler:31:

: )) hayatım ablanın kendine ait olan bir hayatı olması gerek, kendi hakimiyetinde kendi alanları içinde. siz başka bir kişilik ve yaşam alanısızınız.
tabiki bana uzaktan davulun sesi hoş geliyor ama yaşayan bilir ne olduğunu.
inşallah bu sıkıntın ve umutsuzluğun tez zamanda çözülür.

: )) hayatım ablanın kendine ait olan bir hayatı olması gerek, kendi hakimiyetinde kendi alanları içinde. siz başka bir kişilik ve yaşam alanısızınız.
tabiki bana uzaktan davulun sesi hoş geliyor ama yaşayan bilir ne olduğunu.
inşallah bu sıkıntın ve umutsuzluğun tez zamanda çözülür.

amin cnm inş çözülür hadi ben evlenip gidicem kız kardeşim var arada allah korusun bana bişi olsa mecburen ablamla yaşayacak ablamın kendini düzeltmesi için çok bekledik ama olmadı malesef:31: biz onun hayatını kısıtlamıyoruz ki ben işimde gücümde insanım kardeşim 18 yaşında liseyi bitirecek üni hayatına atılacak yani kendimizi kurtarmış insanlarız ama ablam yapıyor herşeyi bizle ilgileniyor gibi gösteriyor dışarıya kendini çalışmıyo bişi yapmıyo evde oturan insan tabikide yemek yapacak temizlik yapacak ben akşam ve pazar günü yardımcı olabiliyorum sadece benim çalışmamı bile kafama kakıyor amacı ne anlamış değilim

Allah yardımcınız olsun zor bir durum ablanızın nisanlısı haklı sanırım sizin sınavınız bu. Katlanmak zor olsa da kendi canınızdan kanınızdan biri nihayetinde
Elinizden geldiğince sabır..

amin cnm inş çözülür hadi ben evlenip gidicem kız kardeşim var arada allah korusun bana bişi olsa mecburen ablamla yaşayacak ablamın kendini düzeltmesi için çok bekledik ama olmadı malesef:31: biz onun hayatını kısıtlamıyoruz ki ben işimde gücümde insanım kardeşim 18 yaşında liseyi bitirecek üni hayatına atılacak yani kendimizi kurtarmış insanlarız ama ablam yapıyor herşeyi bizle ilgileniyor gibi gösteriyor dışarıya kendini çalışmıyo bişi yapmıyo evde oturan insan tabikide yemek yapacak temizlik yapacak ben akşam ve pazar günü yardımcı olabiliyorum sadece benim çalışmamı bile kafama kakıyor amacı ne anlamış değilim

canım benim seni okadar iyi anlıyorum ki aynı şeyleri bizzat yaşamış biri olarak.benim öz ablamda hayatımın içine etti mahvetti onu artık sadece ALLAH a havale ettim.
bu kişiler asla düzelmiyor senin mutsuzluğunla mutlu olan değişik bir insan.kişilik bozukluğu olduğu muhakkak ama bu diğer insanlarında yaşama sevincini ellerinden alıyorlar sürekli dua et Rabbine sığın o zaten kimin ne olduğunu çok iyi biliyor ve herkese hakettiğini yaşatıyor.

daha önce yazdığım mesajlar bunlar belki bi fikir verir

dmt teşekkür ederim cevapladığın için.annem gelicekti güya 3 defa zamanını sordum bende işten çıktım bazı maddi sorunlarda inadına arkasından geldi sanki neyse hani uçak biletini biraz ucuz alırım diye.baktım hep mırım kırın tarih veremiyo sanki çalışıyoda izin alıcak işyerinden neyse bi tarih söyledi aldım bileti sonrada ama ben en fazla doğumdan 1 hafta önce gelirim toplam iki hafta kalırım ablanınn ünv.de son yılı yok kardeşinin uykusu ağır sobalı ev güvenmiyorum filan dedi erkek kardeşim 25 yaşında ablam 33 ve ısrarla sürekli okul okuyo.bundan öncede bir kez rahim ameliyatı oldum bide tiroitimde tümör çıktı yine ameliyat oldum sonrada radyoterapi aldım acı ama kanser tedavimde bile annem gelmedi radyoterapiden etkilenmemek için sanırım.sırf annem gibi olurum korkusuyla uzun yıllar çocuk istemedim.sonradan da bunlar çıktı tüp bebek tedavisiyle elde ettiğimiz bir gebelik o zamanlarda bile bi kez neden sizin çocuğunuz olmuyo diye sormadı çünkü en baştan beri evliliğime karşıydı.esas sebeb ise benim çalışıp ömür billah onları geçindirmem.evlilik benim neyime Allah şahit bunları aynen söyledi telefonda ve bana hamile halimle beddualar etti.bende böyle geleceğine hiç gelmesin dedim biletini iptal ettim.söyleyecek söz bulamıyorum sürekli ağlıyorum.şimdi de.
--------------------------------------------------------------------------------

bütün bunların sebebi fedakarlık siz siz olun hayatta en yakınınız için bile kendinizden üst üste ödün vermeyin.anlattığım olayların ilk zinciri de şu şekilde ;
babam ben lise sondayken öldü üç kardeşiz ablam ben erkek kardeşim.o sene össyi kazanamadım annemle babamın resmi nikahı yoktu.babam öğretmendi bide azbişey aileden kalan tarlalar var.herşey verasetli olarak bize kaldı annem maalesef hereşyden mahrum neyse tüm veraset işlemleri tekrardan maaş bize bağalnsın diye koştumacalr evin fatura ödemeleri alışverişi herşey benim üstümdeydi.ablam en büyük babamla o daha yakın annemde diğer sebebte var psikolojileri bozuk kardeşimde o zaman çocuk dedim hep ben koştum o sene yinede bi dersanenin snv.da il 2.si olduğum için ücretsiz dersanaye alındım.istanbul tarihi kazandım.annem çok bozuldu ist uzak ne gerek var ablam fen edb kazandın zaten işsiz kalacaksın dedi ama ben hesabıma yatan maaşa güvendim onları dinlemeyip geldim burda okul okudum.ünv. yıllarımı zehir ettiler bana ilk yılın sonunda eşimle tanıştım zaten tüm olayları birlikte yaşadık.geldim istanbula bismillah deyip ayaklarımı topal edip tüm vakıfları gezdim burs almak için. çok şükür yeteri kadar da aldım.böylece babamın maaşını onlara hep geri yolladım.arkadaşlarım burda üst baş alırken ben annem mutfağını beğenmiyor diye salı pazarından çekmeceli hasır dolap alıp yüklettim eşimin sırtına sırf annem mutlu oolsun diye.kendime pazardan çizme alırken ablama mağazadan çizme alırdım sırf össyide kazanamadı morali bi parça düzelir diye.tanıştığımız günden itibaren eşimle olan ilişkimizi biliyorlardı.ama nedense okul bitinxe karşı çıkmaya başladılar.aslında annem böyle biri değildi hep ablam yaptı bunları.burda küçük bişey söylsem annem de ablamda biz sana demedikmi ist.u sen istedin çekeceksin eşek gibi dediler.mezuniyetime gelmediler.bende gitmedim.neyse mümkün olduğunca kısaltıcam.
okul bitti ben eve döndüm.ablam evde ne oturucan git dersanede işe gir dedi.gittim başladım orda yazdan.eylül gibi bu arada ablam hala össye hazırlanıyor.ben o dersaneye nasıl gitcem sen orda hocayken dedi bana sen artık kpssye çalış zaten annemin sigortası yok devlete gir deyip bende gizli beni kpss kursuna kaydetmişler.valla parasını verdik deidiler o arada da ablam sürekli eşimi ve ailesini anneme kötülüyor.eşim ve ailesi bize geliceklerdi bir hafta kala annem ara söyle onlara ben bui şten vazgeçtim dedi ben aramam deyincede kendi aradı söyledi onlarda alışveriş yapıyolar düğün için beyaz eşya alacalar bana eşim marka soruyo sonra zorla bide cep tlf numu elimden aldılar.ben artık iyice delirme noktasındaydım hayatımda asla yapmam dediğim şeyi yapıp annemlerin erkenden doktora gittikleri gün üstümü giyip yanıma hiç birşey almadan evden çıktım.eşimle antepte buluştuk ve ist geldik.gelince aradım merak etmesinler diye.kopan kıyameti tahmin edersiniz.eşimin ailesine tehditler.hayatım boyunca kayınvalidemin o tepkisini unutamam aramış annem demişki madem böyle birşey yaptılar ozaman nikah kıymayında yetim maaşını ben alayım hilalin.annem kendisi nikahsızlık yüzünden mağdur olmuşken aynı kaderi hiç düşünmeden kendi kızına layık gördü anlatsan kimse inanmaz.yinede eşimin ailesi ısrar etti gielim evinden gelinlike çık böyle olmaz ailenin yüzü yerde olamsın dediler gittik ablam üstünde pijamayla karşıladı bizim ev küçük yan da dayılmar var onlarda oldu isteme ablam aynı kıyafetlerle geldi hiç bir fotoğrafa girmediler ben geri dönerken üstümü çıkarmaya gittim ablam eşimin ailesine benim kardeşim dengesiz oğlunuzun başını yakamayın önce bakırköyde götürüp muayene ettirin demiş.
almadğım eşyalarım vardıya bi kaç parça yanima alim dedim annem yok şimdi alma sen git biz yollarız dedi ahmaklık bu inandım yine tabi.bütün düğün alışverişini görümcemin bir blüzü ve pantalonu ile yaptım.düğünüme gelmediler bana bir iğne bile yollamadılar kılık kıyafet çeyiz!!ablam eşimi arıyor ben hesapladım hialin bize 5 yıllık yetim maaşı borcu var diyo bide ben kredi almışım devletten tezsiz ylis.da toplu aldığım o parayı da eve yolladım kardeşime bilgisayar alınsın diye.bunlar evlenene kadar yaşadıklarım bide evlendikten sonrası var akıllara zarar 5 yılda bi iğne yollaymayanlar alakasız kişlerle büyüler mi yollamadı neler neler.anlatıp dahasını iyice kafanızı şişirmeyim.sadece tüm bunlara rağmen bi kez bile anneme kötü söz söylemediğimi ablamın bugün bitirmek olduğu bölümün benimki gibi fen edebiyat olduğunu en son karnımmdaki bebeğiöe yapılan beddulara kadar senelerdir onların tüm faturlarını ödediğimi elimden geldiğince maddi destek verdiğimi bilin.bunları yazıyorum ama Allahtan çok korkuyorum çünkü bu yazdıklarımı ve daha fazlasını bazen evde içimden de geçiriyorum yapılan edilen söylenmemel iya sevabı gider diye korkuyorum başınızı şişirdim hakkınız helal edin ama bana iyi geldi biraz.
--------------------------------------------------------------------------------

canım benim seni okadar iyi anlıyorum ki aynı şeyleri bizzat yaşamış biri olarak.benim öz ablamda hayatımın içine etti mahvetti onu artık sadece ALLAH a havale ettim.
bu kişiler asla düzelmiyor senin mutsuzluğunla mutlu olan değişik bir insan.kişilik bozukluğu olduğu muhakkak ama bu diğer insanlarında yaşama sevincini ellerinden alıyorlar sürekli dua et Rabbine sığın o zaten kimin ne olduğunu çok iyi biliyor ve herkese hakettiğini yaşatıyor.

aynen cnm dün akşamda mafetti akşamımı erkenden yatağıma yatım allahıma dua ettim sanırım ona havale etmekten başka bir şey elimden gelmeyecek:31:

acaba sende bağırsan karşılık versen deli deliyi görünce çomağını saklar misali durulur mu ? insan bilemiyo ne yazcağını yaa :S

acaba sende bağırsan karşılık versen deli deliyi görünce çomağını saklar misali durulur mu ? insan bilemiyo ne yazcağını yaa :S

valla cnm ben bu durumda tabikide sessiz kalmıyorum ama ne dersem ne yaparsam terbiyesiz sesini yükselten ben oluyorum verdiği tepki sadece bu ben senle insan gibi konuşuyorum sen bana bağırıyorsun diyor. ya herşeyimizi eleştiren yaptıklarımıza karışan insana nasıl tepki vermeliyiz ki dolmuşum artık aa dese bağıracak pozisyondayım benimde psikolojimi alt üst etti .ya da bişi diyecek oluyorum hemen saldırmaya başlıyor.

kesinlikle bi önceki arkadaşa katılıyorum hertürlü karşılık ver ben hep sustum yazık sinirleri bozuk yoksa böyle davranmaz dedim bazen üstümede saldırırdı ama şimdi anlıyorumki o anda karşılığını verseymişim bugün belki bazı şeyler farklı olurdu. hiçbişey olmasada en azından seninde hırsını almaya ihtiyacın var.gerçekten diyorumya anlatsam günler sürer yaşadıklarımı sen bana göre daha gençsin sanırım hele düğün zamanı sakın susma ortalığı birbirine kat.ben rezalet çıkmasın diye vede eşimin ailesinden utandığımdan bişey diyemedim ama o yine yaptı yapacağını benim çeyizim olmadı şu an utanmadan söylüyo bana bir oda dolusu çeyizim var deriden tuv. takımım var vs. sonuç bişey değişmemiş.yaptıkları yanına kar kalıyor sana abla tavsiyesi sakınnnnn kendini ezdirme benim gibi pişman olursun Allah korusun hatta hasta üzüntüden tiroid kanseri oldum.bunu kendine yapma.

kesinlikle bi önceki arkadaşa katılıyorum hertürlü karşılık ver ben hep sustum yazık sinirleri bozuk yoksa böyle davranmaz dedim bazen üstümede saldırırdı ama şimdi anlıyorumki o anda karşılığını verseymişim bugün belki bazı şeyler farklı olurdu. hiçbişey olmasada en azından seninde hırsını almaya ihtiyacın var.gerçekten diyorumya anlatsam günler sürer yaşadıklarımı sen bana göre daha gençsin sanırım hele düğün zamanı sakın susma ortalığı birbirine kat.ben rezalet çıkmasın diye vede eşimin ailesinden utandığımdan bişey diyemedim ama o yine yaptı yapacağını benim çeyizim olmadı şu an utanmadan söylüyo bana bir oda dolusu çeyizim var deriden tuv. takımım var vs. sonuç bişey değişmemiş.yaptıkları yanına kar kalıyor sana abla tavsiyesi sakınnnnn kendini ezdirme benim gibi pişman olursun Allah korusun hatta hasta üzüntüden tiroid kanseri oldum.bunu kendine yapma.

yazdıklarınızı şimdi okuyabildim iş yerindeyim uzun olunca anlayarak okuyayım istedim ve yaşadıklarınıza gerçekten çok üzüldüm benim rahmetli anneciğim allah ondan razı olsun çok iyi bir kadındı ablamla baş edemediği için banada hep sus kızım konuşsun konuşsun sussun derdi bende anne neden beni sustruyorsun eziliyorum derdim ama zavallı anneciğim ne yapsın uğraşamadı hayat dertleriyle ablamın derdiyle kanser oldu öldü işte:14: sen ikisindende çok çekmişsin dediğin gibi keşke sende sesini çıkarsaydın ama inan yinede hiçbirşey değişmiyor aynı can çıkar huy çıkmaz demişler değişmiyor değişmiyor:31: bir gün evi toplarken yerde içinde ıvır zıvırların olduğu bir poşeti almış atmaya kalkmış içine bakayım demiş son anda içinden nişanında takılan künye çıkmış gitmiş nişanlısının ailesine solitary poşete koymuş atılacakların arasına demiş kardeşim anlattı bunu o günden sonra insanların evine gidemiyorum allah korusun evlerinde bişi kaybolsa kuşkulanmaları bile beni bitirir ya nasıl utanç verici bişi bu böyle benle ilgili olmayan bir olayı ben yapmışım gibi anlatmış:50:

haklısın kesinlikle can çıkar huy çıkmaz.daha yazamadığım o kadar çok şey var ki.
bugün perşembe akşamı mübarek gece birbirimize dua edelim Allahtan sabır dilemekten başka çare yok.

Dayak çok korkunç birşey. Biz çocukken bile ablam bana hiç elini kaldırmadı. Allah korusun evlilikte eşin bunu yüzüne bile vurabilir. Genellikle böyle şeyler evlilikte koz olarak kullanılıyor. Ablanla konuşmuyo musun kaç yaşına geldik daha dayak mı olur diye? Ablan sağlıklı düşünebilse size bu şekilde davranmaz mutlaka ruhsal bi rahatsızlığı vardır diye düşünüyorum.

Böyle bir şeyi koz olarak kullanan biri ile evleneceğime sonsuza kadar bekar kalmayı tercih ederim şahsen..

ayyy o kadar üzüldümki.allahtan sen evleniyosunda kurtuluyosun ama kardeşin de zaten üni.çağı gelmiş inşallah kazanır da o da 4 senede kurtulmuş olur.döndüğündede senin yanında kalır.bugün sana bol bol dua edicem

kızlar benim sorunum öz ablam:31: çok dominant her şeye karışıyor nasıl herşey derseniz yediğimize içtiğimize kapıyı açıp kapatmamıza kullandığımız elektriğe yıkanmamıza kız kardeşim ve ben kapana kısılmış gibiyiz iki ay sonra evlenecem ama dayanamıyorum artık son noktadayım evlendikten sonra kız kardeşimi bırakamam onun yanında dayaktan öldürecek diye korkuyorum ikimizede kök söktürüyor kızın telefonla mesajlaşmasına takmış durumda 18 yaşında kız arkadaşları olacak tabi o onun yaşlarında evden bile kaçmıştı yaptıklarını hiç düşünmüyor hep kendisi haklı benim gibi durumda olanlar varmı nasıl başa çıktınız:31:

canım benım ablam senın ablanın bı degısık wermıyosnunu butun ısı gucu basıma yıkar annem hastalandı ona da ben baktım kız bır bardak su getırmedı ustune annemın gozdesı ablam ben yookk ewlencek dıye sewınıyorm oda olmyoo kız hergun nısanlısını yemege cagıryoo ısın sacma tarafı yemege ıkısı beraber gelıyoo sankı oda mısafır yıyp ıcıyor ustune kendını acındııryoo bana ew alın dıye dıretıyoo ben de para yok dıyor bankada parası war tomarla yıne param yok dıye aglar sureklı benı fıtneler anneme bazen dısarı cıkamam yalan soylerım mecburen nısanlısıda ablamın gerck yuzunu bılmyoo o cocuga uzulyorm daha cok sey war ama boylelerı ımur boyu yuk ınsanın ustunde ayagına baglanan ıp gıbı.....

ablan hakkında bir psikiyatriste danışmayı düşündün mü
başka değişik davranışları var mı
belki de psikolojik rahatsızlık yüzünden size böyle çektiriyordur
yaptıkları hiç normal değil
bu arada annen baban ne diyorlar bu duruma

ne ablalar vermıs.bende bır ablayım ve cok uzuldum.ama bazı seylerın karsılıklı oldugunu dusunuyorum.yanı tek taraf kotu degıldır yada tek taraf ıyı degıldır.bıde bu anlattıklarınızı ablanızdan dınolemek lazım.bende zamanında kardesıme kızdım saldırdım.sımdıkı evlendıgı adamla evlenme dıye ama benı dınlemedı gıttı evlendı.sımdı ıse dıyorkı abla keske benı daha cok dovseydın de evlenmeseydım.uc cocugu var.bende evlıyım calısıyorum.ama herseyıne yetısmeye calısıyorum.uc cocuga uzuluyorum herseyden once.o yuzden dırek ablalara saldırmayın.hersey karsılıklıdır.

cnm inan çok idare ediyorum anne ve babamızı küçük yaşta kaybettik.birbirimize kenetlendik ama yaptıklarına katlanamıyorum artık 26 yaşımdayım hala beni dövmeye kalkıyor bişi söylesem aramızda 3 yaş var nelerin hesabını soruyor söylesem inanamazsınız odamda oturuyorum hobi el işlerim var onları yapıyorum tek başına ne yapıyon odada ne işler çeviriyorsun diyor ya ağzım açık kalıyor nişanlımın önünde yaka paça dövdü beni kapı kilitliydi iyikide kilitliydi yoksa nişanlımda olaya karışacaktı bunlar utanç verici şeyler yazarken bile utanıyorum ama içimi dökmeye ihtiyacım var

Canım benim annen yanınızda hayatta degil mi? Bence ablan normal ruh haline sahip degil.Sen nişanlı oldugun için yaşayacagın güzle şeyleri kıskanıyor ve sana bu yüzden saldrııyor olabilir.Gene olarak hayata karşı tutumu nasıl?Sadece size mi böyle yoksa çevreyle,komşularla ,diger insanlarla da mı uyumsuz?Mesela hep mutsuz,saldırgann,,,asabi ve kusur bulan bir insan mıdır?
Genel olarak böyleyse yaşadıkları yüzünden psikolojik sorunları olabilir.Dr -psikolog danışmana götürmeye ikna edin,işe başlatabilirseniz fayda görür belki.Çalışırsa sosyalleşir mutlu ve kabul görmüş hisseder...

Allah kolaylık versin,Dayak yemeye razı gelmemlisin.Özellikle nişanlının bunları görmesine mani ol.İlerki hayatında SAYGI görmek istiyorsan sakın bu tarz olaylara tanık olmasına müsade etme.
Zaten bu tarz olayların başına gelmesine müsade etme.Bilmiyorum fiziken çok mu büyük senden.Belki sen saygı gösterip durdukça tepene çıkıyordur.Şiddet kabul edilemez.Karşı koy...

Back