• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ablam ve benden istediği...

eşim izin vermiyor de çık işin içinden. acil bir durum olsa elbet koşarsın yardıma ama araba lüks. senin bile yoktur belki, hem çalışmıyorum demişsin bebekler de olacak ablanın bunları düşünmesi lazım.

Parayı başka birşey için kullandığını söyle cnm
Bir iki yılda bozamayacağını parayı bagladigini falan uydur bişey
Yatirim yaptim arsa aldim kooperatife yazildim hisse aldim vs

aman arkadaşım sakın verme sakıın.
ve hiç de vicdan yapma. sen ablan için fazlasını yapmışsın.
sen bebeklerini düşün. onlar senin yaşadığın gerginliği bile hissediyorlar. lütfen düşünme olanları.
ablan ısrar ederse şuandan itibaren herşeyim çocuklarımın. o para dedelerinden çocuklarıma hediye abla. veremem de.
yalanda olmaz hem.

bu arada merak ettiğim bir şey var. bu ablanıza siz ev alsın diye destek olmadınız mı?
evi aldı tamam. peki nerede o ev? istanbula nereye taşınacak? taşınırsa aldığı evi ne yapacak?
evi farklı ilde kalıp kendi istanbulda kirada mı oturacak yani. bu ne saçmalık. madem taşınmayı düşünüyorsun ne diye ev alıyorsun oradan.

istanbula taşınacağım muhabbetini ettiğinde bir ara ablanıza "abla ev aldın. içinde oturmayıp kiraya çıkmayı düşünüyorsun bakıyorumda. madem o evde oturmuyazcaksın. sat. paranın bir kısmıyla arabanı alırsın, ev alman için sana verdiğim paramı geri verirsin, gerisiyle de bir iş kurarsın ya da bankada kalır ne dersin" de. ve lütfen yüzünün ne hale geldiğini ve hangi renge döndüğünü bize de söyle. :)

ben biraz lafımı saklamam. söylerdim kesin.

bu arada yakın akrabaya para emanet edilmez, borç verilmez. annemle babam ayrılmadan önce(gergindi ortalık) dayımın borcu varmış, abla ver borçlarımı ödeyim,düzelmezz ayrılırsanız altınların bende dedi annem de inandı ona 5 burmasını sıyırdı verdi.
bu olay olalı 15 sene olacak annemler ayrılalı 12. para da yok altın da. üstelik bir de yüzlü yüzlü bizimle küs. o nedenle boşşşşşşşşvvvvvveeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrrr

ah keşke herkesin senin gibi kardeşi olsa. biz çok sıkışık durumdayız kardeşime borç vermiştim onu hala vermedi ve benim paramla bana hava basıyo,ablasına.. sen bence elinden gelini fazlasıyla yapmışsın canım. bundan sonra ablana ancak hastalıkta yada çocuklarının eğitimi gibi konularda maddi destek ol. vicdanını ferah tutut derim..

Boşuna dememişler... Düşman ararsan annenin karnında diye.... bende var buna benzer bitane.. zaten bi tane kardeşim var benden büyük hemde erkek,... artık eşimde sinirlenmeye basladı bu duruma, ee haklıda... sakın verme canım bebişlerin olacakmış bak ne güzel.. seni senden baskası kurtarmaz düşünmez...vermek zorundamıyımda de... kendi paranla rezil oluyosun ya...... ALLAH yardımcın olsun..k.i.bak

Ablaniz cok uyanikmis.Bahaneleride hazir sokturebildiklerine gerci, diger iki kardesiniz sizden daha mantikli davanmis.Aileden kalan para hic verilirmi? Ne ese ne de baskasina.Verenleri cok gordum AllAH korusun birgun gercekden ihtiyaclari oldugunda o para verdikleri sirt cevirdi.Benim yakin bir akrabam esine verdi hatta butun babadan kalma mirasini simdi o adamin ikinci karisi oldu.Bosanamiyorda hicbir dayanagi kalmadi maddi olarak eside bes kurus vermem rezillik cikaririm diye sindiriyor bunu.Ablanizda sizi disine gore bulmus istedigi yere cekmeye calisiyor.Siz ona verdiginizi almaya calisin ondan, kaldiki yenilerini ekletmeyin.Sadece kendini dusunuyor cunku, yarin isiniz dussun yardim edecegini hic sanmam.

canım anladığım kadarıyla paraya tamah etmeyen birisin ve ablanda bu özelliğini iyi biliyor..

daha önceden zaten kendisine ev alması için yardımda bulunmuşsun ki geri bile istemiyorsun.yani sen çoğu kimsenin yapmayacağı şekilde davranmışsın.bu zamanda çoğu annne babanın bile yapmayacağı birşeyi yapmışsın ablana.tabi ablanın karşında ezik olması gerekmiyor ama ne bileyim böyle bir jest karşısında cok da acil olmayan birşey için tekrar para istemesini doğru bulmuyorum.

kaldıki sende kendi hayatını kurmuşsun,sorumlu olduğun bir evin,eşin var artık.evlilikte senin paran benim param diye bişey yoktur.allah korusun bugün ihtayıcın yoktur belki ama yarının insana ne getireceği belli olmaz.senin ihtiyacın olduğunda ablan hiç düşünmeden çıkarıp verebilecekmi?ya da ne bileyim o an elinde sana verebileceği kadar parası olabilecekmi?

anneciğinle babacığın nurlar içinde yatsın tatlım,genç yaşında büyük acılar yaşamışsın.ablanın dediğine katılıyorum ilerde eşinle bi problem yaşasan o para senin azda olsa bi garantin.fakat işin içine para girdimi kardeşinde bir garantisi yok inan bana.bugün senden para istemek için kalkıp yanına gelen ablanla para yüzünden tlf da bile konuşmadığın anlar olabilir.acı ama gerçekler ne ...bugün hissetiklerimizle sınırlı değil.olmaz denilen olur,yapmam dediğini yapmak zorunda kalabilirsin.

vicdanını ferah tut sen,o parayı vermemekle en doğru olanı yaptın.kimse bu konuda seni suçlamayamaz.ablana da güzel bir dille anlat.yani elinde ki para zaten sınırlı kalmış.hanii olurda 100 binlerle ölçülen miktarda olur ,yatırım yapmayıda düşünmüyorsundur içinden 10 bin istesin.ama nerdeyse hepsini bana ver ne demek.hem zaten bu senin tek başına verebileceğin bir karar değil ki.eşinin tavrıda önemli.ablanın bunu düşünmesi gerekiyor.hayat müşterek,siz eşinizin imkanlarıyla hayatnızı idame ettiriyosunuz,eşinize gelince damat karısının parasını yiyor mu olcak çok saçma..

bırak kim nasıl düşünüyorsa düşünsün çok da fifi yanii...

atalarımız ne demiş ; malım seni vereyimde mi kötü olayım,vermeyeyimde mi!!!!!!!

sağlıcakla kal:34::34:

sinirlenmemek elde değil. kusura bakmayın ama ablanız kardeşleri arasındaki en zayıf halkayı bulmuş.
gelmeyin bu oyunlara.. taşikardisi olan herkesin arabası mı var allah aşkına.. bariz vicdanınıza değmeye çalışıyor ki çok çirkin bir davranış.
o para bence sadece sizin değil aynı zamanda çocuklarınızın da hakkıdır.. dağıtamazsınız öyle parça parça..
ablanıza borcunuz olduğunu falan söyleyin kırmadan bu işi hemen bitirin bence.

Kusura bakma ama ablan cok bencilmis...ev icin para vermissin en azindan kiradan kurtulur....ama turkiye kosullarinda calismayan bir insan icin araba luks kaciyor...araba almakla bitmiyor bunun vergisi var benzini var....sonucta seninde ihtiyaclarin var cocuk buyutmek onlarin ihtiyaclarini karsilamak kolaymi bunu ablana guzelce anlat sirf para icin kusuyorsa biran once kussun yarina birakmasin....

Benim de taşikardim var poşet taşırken falan zorlanmıyorum. Her taşikardisi olan araba mı alıyormuş?

ablanızın tek derdi elinizdeki bütün paraya el koymak bence sizin ii niyetinizi anlamış dayamıyacağınızı düşünüyor saçma sapan bahanelerle elinizden parayı almaya çalışıyor..diğer kardeşlerinizden istesin madem çok ihtiyacı varsa saçmalık bence ..hiç vicdan yapmayın siz doğru olanı yapıyorsunuz..

boşver canım yaa kafana takıpta canını sıkma sen zaten önden bir miktar vermişsin ev için o parayı ne yaptı peki ev aldımı????? şimdide araba için ayy boşverin yaa bence o para sizin hakkınız bebeginizde olacakmış bence vermeyin parayı bi köşeye atın kalsın

Son düzenleme:
iyilikten maraz doğar diye boşuna dememişler.

vicdan falan yapma ablan yüzsüzlük yapıyor.

çoluğunun çocuğunun ilerde ihtiyacı olmayacağı ne malum.
kendi hakkın olan parayı baştan vermekle yanlış yapmışsın ya neyse.

cnmm sen böyle devam et verme sakın :20::20::20:
abla de ben aile geçindiriyorum sen tek başına iki maaş alıyorsun ve hakkım olmasına rağmen zaten ben sana para verdim artık açma bu konuyu de..... açıkça söyle cnm merak etme küsecek bir tipi yok gibi geldi bana küsse bile kürkçü dükkanı hesabı :34:

merhaba arkadaşlar, bir konuyu size danışmak ve akıl almak istiyorum çünkü vicdanım ve mantığım arasında kalmış durumdayım. yanlış mı düşünüyorum diye bir de sizden fikir almak istedim.

epey uzun bir zaman önce anne ve babamı kaybettim. babamın vefatından sonra bir miktar taşınmaz miras kaldı bana ve 3 kardeşime. izalei şuyu davası vs. derken bu taşınmazlar satıldı ve satış sonucu elde edilen para dördümüz arasında paylaştırıldı mahkeme tarafından.

ablam eşinden boşanmış 2 çocuklu bir kadın geçimini babam sebebiyle aldığı yetim maaşı ve eski eşinden aldığı nafaka ile sağlıyor. kendisine ev almak niyetiyle bahsettiğim mahkeme parasıyla birlikte bir kısım birikmişi vardı ben de ona yardımcı olmak amacıyla miras parasından kendi payıma düşen miktardan bir kısmını ona verdim. borç olarak değil hibe ettim yani ev aldığında kolaylık sağlaması için.

bu parayı da 3-4 ay önce verdim. kendi payımdan da az bir kısım bana kalmış oldu kendi harcamalarım vs. derken bayağı az kaldı yani.kendim çalışmıyorum eşimle maddi durumumuz da orta halli bu arada.

çok uzattım farkındayım ama esas konuyu aydınlatabilmek için yazdım bunları. ablam yaklaşık 1.5 ay önce bana misafirliğe geldi memleketten. geldiğinin ilk gününden itibaren kalp çarpıntısının yani taşikardisinin olduğunu ve market alışverişleri sırasında poşetleri taşırken kalbini zorladığını, bunun için bir araba almak istediğini söyledi. açıkça bana söylemesi ertesi gün oldu bana ' bana 10 bin lira daha ver ben kendime araba almak zorundayım ' dedi. açıkçası şaşırdım biraz da bozuldum çünkü direkt emrivaki şeklinde istedi. ve ben de benim evime beni görmeye değil de para istemeye geldiğini düşünerek bozuldum açıkçası ve veremeyeceğimi, zaten çalışmadığımı eğer kendisine de o 10 bini verirsem neredeyse hiç param kalmayacağını vs. söyledim.

para düşkünü cimri bir insan değilimdir hatta rütbemde de yazdığı gibi dünya görüşüm de buna müsait değil. ama ben bende kalan bu parayı birikim için değil de doğumum ve sonrasında veya başıma herhangi bişey gelirse kullanmak için tutmak istedim.

neyse ablam bana parayı vermeyeceğimi söylediğimde başka bahaneler öne sürdü işte 'eşinle ilgili ileride bir sorun yaşarsan bu para bende saklı kalır' dedi mesela daha sonra ' arabayı aldığımda istanbula taşınmış olacağım arabayı ortak kullanırız senin ikizlerin için de iyi olur' falan gibi şeyler söyledi. ben de araba almak gibi bir düşüncem olmadığını söyledim ve açıkçası ısrarlarından da biraz bunaldım.

ablam memlekete evine döndüğünden beri neredeyse her hafta telefonda bu konuyu gündeme getiriyor, biraz vicdanıma dokunmaya çalışıyor ' çok yoruluyorum, arabam olması lazım, evin hem erkeği hem kadınıyım' vs. gibi.

ben bu durumda tavrımı nasıl devam ettirmeliyim sizce ? benim düşündüklerim doğru mudur yoksa bencillik mi yapıyorum sizce dışarıdan gözlemciler olarak fikirlerinizi merak ediyorum arkadaşlar ? çünkü bazen öyle şeyler söylüyor ki resmen vicdan yapıyorum :S

Bence hiç vicdan yapmayın. Siz zaten ev alması için para vermişsiniz borç bile değil daha da vermek zorunda değilsiniz. Sağlık için istese vermeseydiniz o zaman vicdan yapardınız. Sizinde bebekleriniz olucakmış paranızı onlar için saklıyacağınızı söyleyin.

Sende ıkız bebeklerıne hamılesın.

senın ıhtıyacın olabılecegı neden düşünülmüyor?

ölüm hak miras helal demişler. bence ev parası hibe

etmıs olmanda ıyı olmamıs bana gore.

netıcede sende evlı ve ıkız cocuklarına hamıle bır annesın.

tamam kardesler herzaman bırbırlerıne maddı manevı yardımcı olmalıdırlar

ama senın durumunu neden kımse düşünmüyor?

bence ablandan sen borç para iste. vs.. sebeplerden dolayı cok ıhtıyacım

oldu abla. bır kac ay sonra odemek sartıyla bana bilmem kaç... bin tl verırmısn de

bakalım ne dıyecek cok merak ettım ?

oldu abla. bır kac ay sonra odemek sartıyla bana bilmem kaç... bin tl verırmısn de

canım kardeşim sen fazlasıyla üstüne düşeni yapmışsın yani.diğer kardeşlerin bir şey vermez diyosun bak.sen niye veriyosun ki bu durumda.hiç vicdanın sızlamasın sen en doğrusunu yapmışsın.marke poşetlerini taşıyamıyorsa yardımcı tutsun o arabadan ucuz . kapıcıya ayda 50 lira versen bütün alışverişini yapar getirir.araba biraz lüz kaçıyor inanki bu durumda.sen veremem diye diret.eğer yiyorsa diğer kardeşlerinden istesin.bulmuş senin gibi vicdanlıyı.neyse çok skinirlendim şimdi ben.sen doğrusun kardeşi için rahat olsun senin.

Back